Vir: Domžalec

četrtek, 5. oktober

Minili so časi, ko smo naše nadobudne otroke strašili s policaji, cigani ter drugimi osebami, da jih bodo odpeljali, če ne bodo pospravili sobe, naredili naloge in še kaj. Da je danes drugače, se lahko prepričamo sami, saj se tudi v policiji trudijo predstaviti poklic policista ali policistke mladim, ki bodo nekoč mogoče stopili v … The post Učence Podružnične šole Krašnja obiskala policistka appeared first on domžalec.si .

sreda, 4. oktober

Na nas se je obrnila naša bralka, ki nam je predstavila čedalje bolj nadležno in perečo temo na Viru pri Domžalah. V zadnjih nekaj mesecih se je namreč močno povečalo število motoristov, ki vozijo (neupravičeno) po rekreacijski poti ob reki Kamniški Bistrici. Po besedah bralke situacija zaradi tega ni več vzdržna. Rekreacijska pot je postala … The post Nadležno in nevarno: Rekreacijska pot ob Kamniški Bistrici postala avtocesta za mlade motoriste appeared first on domžalec.si .
Ko v življenje starostnika vstopi demenca, se marsikaj spremeni. Spremembe občutijo tako starejši, ki jim demenca postane vsakdanja zvesta sopotnica, kot tudi svojci. Bližnji. Spomini starejših počasi bledijo, kognitivne in motorične sposobnosti pešajo, občutki in čustva pa ostajajo in se včasih tudi okrepijo. Alzhimer naše starše postopoma spreminja v naše otroke, ki čeprav se določenih … The post Srčna zamisel mladih, ki je raznežila starostnike in brez besed pustila ostale appeared first on domžalec.si .
Vabljene mamice na porodniškem dopustu z otroki starimi od 1 do 12 mesecev, na srečanja za mamice z dojenčki. Prvo srečanje bo v Knjižnici Domžale potekalo v torek, 5. oktobra 2023, ob 9.30 uri. Na srečanjih se bomo pogovarjale o aktualnih temah – o spanju, dojenju in prehrani, vlogi očeta, gibalnem in jezikovnem razvoju otroka, … The post Srečanja za mamice z dojenčki appeared first on domžalec.si .
Danes, 4. oktobra 2023, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic obiskal dve glavni napravi, ki s pitno vodo oskrbujeta večji del Moravške doline. Poleg obstoječega vodnega vira na Plesu je tehnično zaključena investicija v novo dodatno vrtino Ples 2. Ta je že v poskusnem obratovanju, po opravljenih analizah vode pa bo v omrežje priključena … The post Župan zagotovil varno in kakovostno oskrbo s pitno vodo v Moravški dolini appeared first on domžalec.si .
Ambasador Tedna otroka, dr. Miha Kos, je v poslanici zapisal, da »brez radovednosti človeštvo ne bi preživelo. Radovednost rodi ustvarjalnost, ta pa naprej inovativnost in podjetništvo. Vendar to ne gre čisto samo od sebe. Potrebno je vlagati energijo, ki se ji reče: “USTVARJANJE VARNEGA OKOLJA ZA DELANJE NAPAK”! Lastne napake so najboljša šola. Na lastnih … The post Teden otroka v Knjižnici Domžale: zakaj rad hodim v knjižnico? appeared first on domžalec.si .
Ste kdaj premišljevali, v kolikšni meri lahko materinstvo izpolni žensko? Ji pomaga do občutka (samo)uresničitve? Do iskanega in želenega občutka celostne izpolnjenosti? Ali je ženska, ki iskreno čuti, da si ne želi starševske vloge, ker ji morebiti način življenja, kakršnega ima, povsem ustreza in se mu ne želi odreči, v resnici kaj manj ženska? Ste … The post »Raje sproščena teta kot preobremenjena mati« appeared first on domžalec.si .
Kolonijo bivših igralk članske ekipe ŽNK Radomlje Medex na tujem je v teh dneh okrepila še Naja Poje Mihelič, ki je postala igralka italijanskega Sassuola. Sedemnajstletnica je konec tedna že zaigrala na tekmi italijanske mladinske Primavera lige. Ribničanka se je rumenosrčni zgodbi pridružila pred začetkom sezone 2021/22. V prvi sezoni med Radomljankami je nastopala za … The post Naja Poje Mihelič okrepila kolonijo bivših igralk ŽNK Radomlje Medex v tujini appeared first on domžalec.si .
Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je oktobski spored tekem odprla z nedeljsko zmago v ligaškem obračunu z ŽNK Krimom. Rumenosrčne so do tretje zmage v nizu popeljale Jona Javorič, Katarina Gadnik in Špela Gerbec. Sledi pokalna preizkušnja z ŽNK Ljubljano. Današnja tekma, ki se bo v Športnem parku Radomlje s prenosom na spletni strani Nogometne […]
Disleksija je specifična učna težava, pri kateri imajo osebe težave z branjem, črkovanjem in pisanjem. Zaradi disleksije prihaja do težav z razumevanjem pisnega besedila. Osebe z disleksijo posledično manj berejo, imajo slabše besedišče in težje usvajajo nova znanja. Disleksijo srečujemo pri otrocih, mladih in odraslih. V šolah je približno 10 % otrok, ki imajo disleksijo.  … The post Teden ozaveščanja javnosti o disleksiji appeared first on domžalec.si .

torek, 3. oktober

Iščeva varstvo na našem domu v Radomljah, 3-4 ure dnevno, med 12. in 16. uro. Varstvo za hčerko potrebujeva od oktobra 2023 do marca 2024. Iščeva varuško, ki ima rada otroke in zna biti ustvarjalna in motivirati 7-letno deklico, da počne različne stvari in skozi igro pridobiva nova znanja. Kontakt: 051 357 592 (Simon). The post IŠČEM: Varstvo na našem domu appeared first on domžalec.si .
Na Občini Domžale je v torek, 3. oktobra 2023, potekala novinarska konferenca, na kateri je županja mag. Renata Kosec skupaj s podžupanoma Matejem Primožičem ter Borutom Ernestlom in vodjo Oddelka za finance in gospodarstvo mag. Marjeto Podpeskar Omahen predstavila stanje na območju občine Domžale po poplavah, uvedbo plačljivega parkiranja v središču Domžalah ter predloga Odloka o proračunu … The post Stanje na območju občine Domžale po poplavah, uvedba plačljivega parkiranja ter predloga proračunov za leti 2024 in 2025 appeared first on domžalec.si .
Planinsko društvo Domžale v soboto, 7. oktobra 2023, vabi na planinsko turo na Šlevto. Gre za manj znani vrh, katerega pa obdajajo precej bolj priznana imena Martuljških gora – Rokavi, Veliki Oltar in Dovški Križ. A ni zato tokratni cilj nič manj imeniten od višjih sosedov. Prav nasprotno, Šplevta je razglednik in pol – že res, … The post Povabilo na turo: Šplevta nad dolino Vrata appeared first on domžalec.si .
V Ženskem nogometnem klubu Radomlje smo ponosni, da iz sezone v sezono vzgajamo nogometašice, ki se po uveljavitvi v rumenem dresu odločijo za nogometni izziv v tujini. Na septembrskem razširjenem spisku članske reprezentance Slovenije je bilo kar 16 sedanjih ali nekdanjih igralk Ženskega nogometnega kluba Radomlje, kar deveterica je nogometno srečo poiskala v tujini. V … The post Pridruži se rumenosrčnim nogometašicam appeared first on domžalec.si .
V okviru Kulturno prosvetnega društva Drouz je pred dvemi leti nastala sekcija s pomenljivim, zvenečim in zanimivim imenom. Srčne srečnice. Na srečanjih, ki potekajo 1x tedensko, se članice pogovarjajo, izmenjujejo mnenja ter poglede, saj si želijo in prizadevajo za konkretno delo na sebi z namenom, da bi živele življenje radostno in lepo. Srečanja pripravljajo tudi … The post Ponovno se bodo srečevale Srčne srečnice appeared first on domžalec.si .
Občina Domžale ponovno obvešča stanovalce v središču Domžal, da bo po novem parkiranje plačljivo le na posameznih ulicah, in sicer na Kolodvorski cesti, Masljevi ulici, Ljubljanski cesti in na Ulici Matije Tomca (to je na parkirnih mestih, ki so trenutno označena z modrimi črtami). Poleg tega bo po novem plačljivo parkiranje na dveh makadamskih parkiriščih: med tržnico … The post Dodatne informacije o novem parkirnem režimu v Domžalah appeared first on domžalec.si .