Vir: Domžalec

petek, 22. marec

Mesec marec v našem vrtcu, Vrtcu Urša, namenimo družini. V naši igralnici smo spoznavali tako živalske družine kot tudi človeške. Zabavali smo se ob slikanici Slončki plešejo (G. Genechten), preko katere so otroci zaznavali pomembnost vloge staršev. Otroci pa so v vrtec prinesli tudi fotografije svojih družin, ki smo si jih vsi skupaj pogledali, člane … The post Mesec družine v Vrtcu Urša appeared first on domžalec.si .
V Kulturnem domu Groblje bo v nedeljo, ob 17. uri potekalo Območno srečanje otroških in odraslih folklornih skupin iz krajev pod okriljem območnih izpostav Domžale in Kamnik. Na srečanju otroških skupin Ringaraja bodo zaplesale tri skupine, ki prihajajo iz Mengša in Kamnika, medtem ko se bo na Maroltovem srečanju predstavilo pet skupin iz Moravč, Grobelj, […] The post V nedeljo bodo v Grobljah zaplesale folklorne skupine iz območja Domžal in Kamnika appeared first on modre novice .
Grini je priljubljeni vesoljček, ki otroke ozavešča o pravilnem ravnanju z odpadki, varovanju vodnih virov in na splošno skrbi za okolje. Tokrat je pripravil nagradno igro za učence prvih, drugih in tretjih razredov osnovnih šol na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče, ki se začenja na svetovni dan voda – 22. marca 2024. … The post Ob svetovnem dnevu voda se začenja Grinijeva nagradna igra za učence prve triade appeared first on domžalec.si .
Kamničanke še do svojega tretjega letošnjega finala Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagala SIP Šempeter s 3:1 (-14, 14, 19, 17). S to zmago so se uvrstile v finale končnice državnega prvenstva, saj so v prvi tekmi doma zmagale s 3:0, v finalu […]
V soboto, 16. marca, je bil za Judo klub Ippon Kamnik izjemno ponosen in nepozaben dan. Na uradnem judo tekmovanju, Pokalu Murske Sobote, so tekmovalci in tekmovalke v kategorijah starejših dečkov in deklic U14 ter mlajših kadetov in kadetinj U16 dosegli izjemne rezultate, osvojili odlično ekipno 2. mesto in se domov vrnili z dvema bleščečima […] The post Judo klub Ippon Kamnik zablestel na pokalu Murske Sobote appeared first on modre novice .

četrtek, 21. marec

Lahko bi rekli, da je marec “ženski mesec”. Mesec, v katerem se izpostavlja žensko, njeno vlogo v družbi in družini. Vloga ženske se je skozi stoletja spreminjala, s svojo energijo in znanjem pa je vplivala na spreminjanje odnosov v relaciji med moškim in žensko. Vloga ženske kot matere je bila v preteklosti precej omejena. Pretežno … The post Nagradna igra: Mama je ena sama. Rad, rada jo imam. appeared first on domžalec.si .
Prvi spomladanski sončni žarki vabijo na prosto. Starši malčkov – ste vedeli, da je gibanje v prvih letih življenja osnova razvoja. In da se preko gibanja razvijajo tudi možgani vašega otroka! Namesto časa pred televizijo odidite v naravo. Priporočamo sprehod po bližnje gozdu. Gozd namreč otrokom predstavlja naravno igrišče in je lahko prostor mnogih krasnih … The post Gozd – naravno igrišče za otroke! appeared first on domžalec.si .
Med obrti, katerih poklici se počasi poslavljajo oziroma umikajo, lahko uvrstimo tudi ščetarstvo. Dejavnost, kateremu osnova je poklic ščetarja, se ukvarja z izdelovanjem raznovrstnih ščetk, krtač, omel, čopičev in drugih podobnih izdelkov, narejenih iz naravnih in umetnih materialov za potrebe človekove osebne in splošne uporabe ter uporabe v različnih gospodarskih dejavnostih in panogah. Z ozirom … The post Tri generacije proizvodnje ščetarskih izdelkov pri Nagličevih v Šmarci pri Kamniku appeared first on domžalec.si .
Le še mesec dni nas loči do zaključka likovnega in literarnega natečaja Prihodnost, ki jo sanjam, ki ga razpisuje Center za mlade Domžale! Likovni in literarni ustvarjalci, brez skrbi, imate še dovolj časa za sodelovanje. Tema letošnjega natečaja je prihodnost, pri ustvarjanju pa si lahko pomagate z vprašanjem: Kako v prihodnosti vidim svoje prijateljstvo, življenje, … The post Likovni in literarni natečaj »Prihodnost, ki jo sanjam« appeared first on domžalec.si .
Županja Občine Domžale mag. Renata Kosec je v torek, 19. marca 2024, sodelovala na okrogli mizi kot predstavnica ene izmed občin finalistk za priznanje Občina zdravja 2024, ki je potekala v okviru konference Zlati kamen v Ljubljani. Okroglo mizo je vodil vodja strokovne komisije za izbor Občine zdravja Radivoje Pribaković Brinovec, predstojnik Centra za upravljanje … The post Občina Domžale je finalistka za priznanje Občina zdravja 2024 appeared first on domžalec.si .
Domžalske svetnice in svetniki se bodo danes, 21. marca 2024, ob 16. uri sestali na 12. redni seji Občinskega sveta Občine Domžale, na kateri bodo obravnavali dvanajst točk dnevnega reda. Sejo, ki jo bo vodila županja mag. Renata Kosec, si lahko v neposrednem prenosu ogledate na našem portalu v videu zgoraj. Dnevni red: Volitve in … The post V ŽIVO: 12. redna seja Občinskega sveta Občine Domžale appeared first on domžalec.si .
21. marca obeležujemo svetovni dan poezije. Ob tej priložnosti počastimo pesnike in njihovo poezijo ter spodbujamo branje in pisanje poezije. Poezija je ena najstarejših umetniških oblik izražanja in ima globok kulturni pomen v številnih kulturah po vsem svetu. Svetovni dan poezije poudarja pomembnost poezije pri spodbujanju kreativnosti, medkulturnega razumevanja, dialoga in miru. V tem tednu … The post Svetovni dan poezije appeared first on domžalec.si .
V soboto, 23. marca 2024, ne bo mogoča vožnja z vlakom zaradi del na železniški progi Ljubljana – Kamnik, organiziran nadomestni prevoz. V soboto vlaki na relaciji Ljubljana – Kamnik ne bodo vozili zaradi del na progi. Organiziran bo nadomestni avtobusni prevoz, ki ni mogoč za osebe na invalidskih vozičkih, prevoz živali in koles. Iz Slovenskih … The post Pomembno: V soboto vlak ne bo vozil! appeared first on domžalec.si .
Občinski svet Občine Moravče je na svoji 11. redni seji, 20. marca 2024, na predlog župana dr. Milana Balažica sprejel več razvojnih projektov, med njimi modernizacijo vodovodnega sistema v občini in projekt kanalizacije v Češnjicah pri Moravčah. Občinski svet Občine Moravče je potrdil načrt za daljinsko ogrevanje, lokalni energetski koncept občine, osnutek pravilnika o spodbujanju … The post Občinski svet Občine Moravče na predlog župana sprejel več razvojnih projektov appeared first on domžalec.si .
Člani Folklornega društva Groblje Domžale že 17 let ohranjajo ter poustvarjajo folklorno izročilo Slovenije. Veliko nastopajo v domačem kraju, po Sloveniji in v tujini. Vsakoletno prirejajo mednarodni folklorni večer »V Grobljah kot nekoč«. Z namenom prenosa ljudske dediščine na mladi rod prirejajo otroški folklorni festival »Pleši, pleši črni kos«. V Knjižnici Domžale so obiskovalcem priredili … The post Folklorno društvo Groblje: Ohranjamo in poustvarjamo folklorno izročilo appeared first on domžalec.si .
Redno merjenje glukoze in holesterola v krvi je pomembno za ohranjanje zdravja in za preprečevanje morebitnih bolezenskih stanj. Zato bodo v Lekarni Bistrica ponovno merili višino glukoze in holesterola v krvi. Na meritev se je potrebno predhodno naročiti, saj je število prostih mest omejeno. To lahko storite osebno v Lekarni Bistrica ali preko telefona 08 205 … The post Lekarna Bistrica: Merjenje glukoze in holesterola v krvi appeared first on domžalec.si .