Vir: e-KoperCapodistria

Izteka se dve leti trajajoči projekt SOPOREM, v okviru katerega je Mestna občina Koper (MOK) s ciljem povečanja proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov na strehi Parkirne hiše Sonce zgradila sončno elektrarno s skoraj 500 kilovati moči. Pri spopadanju s podnebnimi spremembami in okoljskimi izzivi ima proizvodnja električne energije iz obnovljivih virov pomembno vlogo ter The post Koprska občina v okviru projekta SOPOREM zgradila sončno elektrarno appeared first on e-Kopercapodistria .
Slika članka
PRISPEVAJTE K IZBOLJŠANJU ŽIVLJENJA: MOK je začela sprejemati predloge projektov participativnega proračuna
Mestna občina Koper (MOK) je začela sprejemati predloge projektov participativnega proračuna, ki bodo po mnenju občank in občanov prispevali k izboljšanju življenja v njihovem kraju. Čas za oddajo predlogov je do vključno 16. maja do 24....

petek, 19. april

Mestna občina Koper in Luka Koper sta nadgradili že tako dobro sodelovanje med lokalno skupnostjo in pristaniščem. Ker se zavedata pomena krepitve raziskav in inovacij na tehnoloških ter gospodarskih področjih, so župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, predsednica uprave Luke Koper Nevenka Kržan in član uprave – delavski direktor Vojko Rotar danes podpisali Sporazum o The post MOK in Luka Koper z novim podjetniškim podpornim programom appeared first on e-Kopercapodistria .
Občanke in občane Mestne občine Koper v poštnih nabiralnikih že čaka nova, pomladno obarvana številka občinskega časopisa KP MOK 48. V aprilski številki občinskega glasila je poudarek na dogajanju v prvem četrtletju leta 2024 v Mestni občini Koper. Na prvih straneh časopisa sledijo aktualne informacije za občanke in občane, med katerimi je izpostavljen participativni proračun The post Izšla je nova številka občinskega časopisa appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 18. april

Občinski svet Mestne občine Koper je danes zasedal na 13. redni seji. Med drugim je potrdil dokument identifikacije investicijskega projekta za izvedbo video snemanja kategoriziranih občinskih cest na območju občine, zaključni račun proračuna občine za leto 2023 in se seznanil s poročilom o realizaciji načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem v lanskem letu. Občinski svetnice in The post Občinski svet MOK sprejel zaključni račun appeared first on e-Kopercapodistria .
Med 17. in 19. majem bo v Marezigah potekal že 51. Praznik refoška in slovenske Istre, ki bo prepletal tradicijo in mladost. Tridnevni praznik bo s pestrim programom nagovarjal različne javnosti in generacije, so organizatorji praznika poudarili na današnji novinarski konferenci, ki je potekala v Kanavi. Petek bo namenjen strokovni javnosti, sobota mladim, nedelja pa The post Tradicionalen, a hkrati mladosten 51. Praznik refoška in slovenske Istre appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je danes gostila delegacijo iz pobratenega kitajskega mesta Jiujiang. Župan Aleš Bržan in podžupani so se srečali s kitajskimi kolegi, da bi po nedavnih spremembah v vodstvu občine Jiujiang obnovili in okrepili vezi med obema mestoma. Visoki politični predstavnik Liu Wenhua s petčlansko delegacijo je Koper obiskal prvič, in sicer z željo The post Koper obiskala delegacija pobratenega kitajskega mesta Jiujiang appeared first on e-Kopercapodistria .
Študentje nadaljujejo uspešno dobrodelno akcijo darovanja krvi, ki poteka pod sloganom Častim pol litra! in vsako leto privabi več krvodajalcev. Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom Častim 1/2 litra! vabi na spomladansko krvodajalsko akcijo na Primorskem. Kot so sporočili iz Študentske organizacije Univerze na Primorskem, bodo The post Primorski študentje bodo darovali kri appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 17. april

Po teniških turnirjih v Mariboru in Murski Soboti se je v Kopru začel že tretji letošnji ženski turnir serije WTT. Na turnirju IFS Luka Koper Open, ki ima denarni sklad 60 tisoč ameriških dolarjev, nastopajo tudi številne slovenske igralke. Turnir skupaj s Tenis Slovenijo organizira Teniški klub Luka Koper. V kvalifikacijah je nastopilo devet domačih The post V Kopru poteka letošnji največji turnir serije WTT v Sloveniji appeared first on e-Kopercapodistria .
Palača Sabini-Grisoni je prenovljena stavba iz 18. in 19. stoletja, ki združuje preteklost in sodobnost. Kot zanimiv arhitekturen in oblikovalski projekt je prejela prestižno nagrado BigSEE Interior Design Award 2024. Palača Sabini-Grisoni je nastala z obnovo več starejših stavb iz 18. in 19. stoletja. Prenova prostora je palači dala novo življenje, načrtovana je bila tako, The post Koprska palača Sabini-Grisoni dobitnica nagrade BigSEE Interior Design Award 2024 appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 16. april

Delavci Marjetice Koper bodo v petek, 19. aprila, začeli prvi krog dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran v tem letu. Dezinsekcija bo opravljena na celotnem omrežju, in sicer na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. The post V petek dezinsekcija kanalizacijskega omrežja v koprski in ankaranski občini appeared first on e-Kopercapodistria .
Ob svetovnem dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila, pripravljajo v koprski knjigarni Libris zanimive dogodke in knjižni sejem. Na številnih prireditvah, ki jih bo med 22. in 26. aprilom gostil Prešernov trg, bodo otroke in starejše generacije navduševali s knjigami. Knjigarna Libris napoveduje, da bo v goste prišel najbolj znan maček – Maček Muri, The post Ob svetovnem dnevu knjige poišči knjigo v mestu appeared first on e-Kopercapodistria .
Od petka do nedelje je pod naslovom Arhitektura novih priložnosti potekal že tradicionalni festival Odprte hiše Slovenije (OHS). Na ogled javnosti sta bila tudi koprska bisera, Palača Sabini-Grisoni in palača Baseggio, ki se potegujeta tudi za nagrado OHS Award. Na lanskem festivalu je nagrado v kategoriji javnih objektov prejela nova stavba Osnovne šole Oskarja Kovačiča The post Za letošnjo nagrado Odprte hiše Slovenije se potegujeta tudi koprski palači appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 11. april

Ta konec tedna bodo slovensko Istro spet preplavili tekači, saj bo na sporedu Luka Koper 10. Istrski maraton. Trase nedeljskih tekov bodo potekale tudi na območju Mestne občine Koper, zato bodo med 8.30 in 13. uro določene popolne in občasne zapore cest in ulic. Ta konec tedna bo potekal jubilejni, že deseti Istrski maraton, tradicionalni The post V nedeljo ob Istrskem maratonu več cestnih zapor v Mestni občini Koper appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 9. april

Mestna občina Koper je na pobudo Pokrajinskega muzeja Koper in na pobudo Pokrajinskega arhiva Koper podprla izdajo 99 izvodov faksimila Koprskega statuta iz leta 1423. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je danes faksimile predal raziskovalnim institucijam. Prvi omembi koprskega statuta sta iz let 1238 in 1239, vendar ta ni ohranjen. Koprčani so se leta The post Župan Mestne občine Koper predal faksimile Statuta Kopra iz leta 1423 appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper in Krajevna skupnost Črni Kal v sodelovanju z Di Kappa tartufi za prvomajske praznike organizirata praznovanje mednarodnega praznika dela na Socerbu. Tradicionalno praznovanje z izjemnim razgledom, ki sega vse od Trsta prek Koprskega zaliva do hrvaške Istre, bo letos trajalo dva dni. Organizatorji so letos pripravili dvodnevni program. V sredo, 1. maja, The post Prvomajsko praznovanje na Socerbu bo letos razširjeno na dva dni appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 8. april

Slika članka
ZA ČIMPREJŠNJO GRADNJO LEVEGA TIRA: Bržan in primorski poslanci si to želijo najkasneje v začetku leta 2026 (FOTO, VIDEO)
Ob zaključnih delih prve faze gradnje drugega tira med Divačo in Koprom so se župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in predstavniki Komisije za spremljanje gradnje drugega tira Divača–Koper sestali s primorskimi poslanci. Skupno so se...
Mestna občina Koper nadaljuje tradicijo demokratičnega soodločanja s projektom Predlagam – odločam/Propongo – decido. Občanke in občani bodo imeli že četrtič možnost podati svoje projektne predloge in zamisli ter odločati o načinu razporejanja in porabe dela proračunskega denarja v letih 2025 in 2026. Za ta namen je v naslednjih dveh letih predvidela 960 tisoč evrov. The post Občanke in občani bodo znova odločali o porabi skoraj milijona evrov appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 5. april

V mestnem prometu Koper bo v naslednjem tednu poskusno vozil sodoben avtobus na električni pogon Feniksbus, ki ga bo koncesionar Arriva testiral za novo koncesijsko obdobje. Električni midi avtobus Feniksbus FBI 90 bo Arriva v torek, 9. aprila, in sredo, 10. aprila 2024, testno vključila v mestni potniški promet v Kopru. Električni avtobus, ki sprejme 35 The post Po Kopru bo poskusno vozil Feniksbus appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 4. april

Pred vrati je letošnja sezona nadvse priljubljenih Altroke Istra Gourmet Festivalov, ki se tradicionalno odvijajo vsak zadnji četrtek v mesecu na različnih lokacijah koprskega podeželja. Na kulinarično tržnico, ki na enem mestu združuje bogate istrske okuse, se lahko prijavijo ponudniki istrske kulinarike in vinarji iz slovenske Istre. Prijave so odprte vse do vključno petka, 19. The post Odprte so prijave na Altroke Istra Gourmet Festivale appeared first on e-Kopercapodistria .