Vir: e-KoperCapodistria

Včeraj

Radio Capris v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) tudi v letošnjem decembru že osmič organizira največjo dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, ki bo trajala vse do 31. decembra. Praznično obarvan studio radia bo v Taverni odprt vse dni decembra, v njem pa se bo poleg dobrodelnih odvijalo še veliko drugih aktivnosti, nastopov znanih The post Hladilnik toplega srca bo letos povezal vse občine slovenske Istre appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 29. november

Regionalne novice > Obala, Kras in NotranjskaRegional Obalapred 1 dnem, 11 urami in 30 minutami
Slika članka
KOPRSKA OBČINA PODARILA ZEMLJIŠČA V HRVATINIH: Tam bodo zgradili objekt za institucionalno varstvo starejših (FOTO)
Koprski svetniki so se danes zbrali na prvi izredni seji v mandatu 2022–2026, na kateri so se seznanili s projektom Bivalna enota Bella Vista v Hrvatinih, v okviru katerega Obalni dom za upokojence Koper načrtuje gradnjo objekta za...
To soboto, 2. decembra, se s prižigom prazničnih luči, drsališčem, zimsko vasico in bogatim programom začenja Fantazima. Zaradi možnosti slabega vremena bo prireditev ob prižigu prazničnih luči namesto na Titovem trgu v koprski Taverni. Dogajanje, ki se bo začelo ob 17. uri, bodo popestrili otroški pevski zbor Osnovne šole Koper, Challe Salle in Faraoni s The post V soboto se v Kopru začenja Fantazima appeared first on e-Kopercapodistria .
Regionalne novice > Obala, Kras in NotranjskaRegional Obalapred 1 dnem, 17 urami in 49 minutami
Slika članka
NA DRAŽBO KAR 21 NEPREMIČNIN V LASTI KOPRSKE OBČINE: Nekaj je novih (FOTO)
Mestna občina Koper v decembru prireja še zadnjo letošnjo javno dražbo nepremičnin v njeni lasti, na kateri bo skušala prodati kar 21 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Javna dražba bo v torek, 12. decembra.
Nel corso di una conferenza stampa è stato presentato a Capodistria il progetto preliminare per la ristrutturazione di palazzo Tarsia, acquistato nel 2022 dalla Comunità Autogestita Costiera della Nazionalità Italiana (CAN Costiera) con i finanziamenti del governo sloveno. “Un passo importante perché a lavori ultimati la Comunità Autogestita della Nazionalità Italiana potrà finalmente riunire sotto The post Ristrutturazione di palazzo Tarsia: presentato il progetto preliminare appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 28. november

Regionalne novice > Obala, Kras in NotranjskaRegional Obalapred 2 dnevoma, 13 urami in 7 minutami
Slika članka
ZAVEDAJO SE STISK, KI PESTIJO MLADE: ŠOUP bo praznike polepšal 30 socialno ogroženim mladostnikom (FOTO)
Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se dobro zavedajo stisk, ki pestijo mlade v aktualnih razmerah. Kljub temu, da se inflacija nekoliko umirja, njene posledice občutijo tudi študentke in študenti....
Regionalne novice > Obala, Kras in Notranjskae-KoperCapodistriapred 2 dnevoma, 15 urami in 21 minutami
Mestna občina Koper se je tudi letos skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo, tistim, ki so na področju prostovoljstva v tekočem letu naredili še korak dlje, pa podelila posebna priznanja. Prireditev Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2023 je potekala včeraj v Pretorski palači. Mestna občina Koper je The post Naj prostovoljke v Mestni občini Koper letos samo ženske appeared first on e-Kopercapodistria .
Koprsko gledališče je minuli vikend gostilo Hrvaško narodno gledališče iz Zagreba, ki se je številnim ljubiteljem gledališke kulture in povabljenim uglednim gostom predstavilo z uprizoritvijo Krleževe drame Leda. Uprizoritev, s katero so v HNK Zagreb počastili 130. obletnico rojstva velikega hrvaškega literata Miroslava Krleže, je zagotovo del kulturne dediščine, na katero so Hrvati lahko ponosni, The post Gledališče Koper gostilo vrhunsko zasedbo Hrvaškega narodnega gledališča Zagreb appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 27. november

Slika članka
OBVESTILO KOPRSKE OBČINE: Zaradi obnove vozišča zaprta Cesta na Rižano
Delavci družbe CPK so začeli obnovo vozišča na odseku lokalne ceste Bertoki–Pobegi, zato na odseku Ceste na Rižano velja popolna zapora prometa, in sicer od ribiškega doma Ribiške družine Koper v smeri Pobegov do odcepa...
Mestna občina Koper in Koper zdravo mesto vabita v soboto, 2. decembra, ob 14. uri v protokolarno-prireditveno dvorano Sv. Frančiška Asiškega, kjer bodo s kulturno obarvanim programom z naslovom Odprti oder obeležili mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami, ki ga v več državah po svetu obeležujemo, 3. decembra. Obeležitve se bo ob udeležil The post V Kopru bodo obeležili Svetovni dan invalidov in ljudi s posebnimi potrebami appeared first on e-Kopercapodistria .
V dvorani postojnske glasbene šole se je včeraj, odvilo bienalno Regijsko tekomovanje odraslih pevskih zasedb, na katerem se je med seboj pomerilo 9 sestavov. Pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Obala Koper so pod vodstvom dirigenta Andreja Makorja dosegli zlato priznanje z odliko in obenem najvišje število zbranih točk tekmovanja ter tako postali najboljši zbor The post MePZ Obala Koper postal najboljši zbor Regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb 2023 appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 24. november

Slika članka
KOPER V BARVAH IN OKUSIH OLJČNEGA OLJA: Deset restavracij bo med 25. novembrom in 3. decembrom ponujalo posebne menije
Mestna občina Koper (MOK) je danes v dvorani sv. Frančiška Asiškega podpisala dogovor o vstopu v združenje Re.C.O.Med (Mreža sredozemskih oljčnih mest) in predstavila prireditev Mlado oljčno olje ter ostale pobude za spodbujanje...
Od ponedeljka, 27. novembra, do predvidoma četrtka, 30. novembra, bo zaradi obnove prehodov za pešce popolnoma zaprt del Pristaniške ulice od krožišča z Ljubljansko cesto pri Mudi do krožišča s Piransko cesto pri tržnici. V času izvajanja del bo za stanovalce in dostavo omogočen dostop na omenjeni odsek Pristaniške ulice. Za ves ostali promet bo The post Prihodnji teden zaradi obnove prehodov za pešce zaprt del Pristaniške ulice appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 23. november

Slika članka
GRADNJA VSTOPNE TOČKE KRAŠKI ROB: Znano, kdaj bo sprejela prve obiskovalce (FOTO)
Gradnja Vstopne točke za raziskovanje Kraškega roba in zelenega podeželja (krajše Vstopna točka Kraški rob) je v polnem teku. Izvedena je že bila konstrukcija objekta, sledila bo izvedba strehe oziroma terase, nato se bo...

sreda, 22. november

Mesta občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper sta v sodelovanju z Inkubatorjem Sežana včeraj v Pretorski zaključili niz izobraževanj za turistične ponudnike Inova Tour Koper Capodistria. Po predstavitvah idej udeležencev je strokovna komisija razglasila zmagovalce nagradnega natečaja. Prvo mesto je zasedel Andrej Curk z vinskim welnessom DIVINUM, drugo Predrag Jevtić s fotografsko pustolovščino Na The post Znani so zmagovalci natečaja Inova Tour Koper Capodistria za inovativni, trajnostni in odgovorni turizem na območju MOK appeared first on e-Kopercapodistria .
Krajevna skupnost Dekani v najem oddaja trisobno stanovanje v večnamenski stavbi na naslovu Dekani 210. Stanovanje je vseljivo takoj, najnižja izhodišča mesečna najemnina znaša 565,77 evra. Interesenti lahko ponudbo oddajo do vključno 1. decembra. Krajevna skupnost Dekani je na svoji spletni strani objavila javni razpis za oddajo nepremičnin v najem z zbiranjem javnih ponudb. V The post Krajevna skupnost Dekani v najem oddaja trisobno stanovanje appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 21. november

Vrtec Koper je prejel donacijo podjetja MK Group in Gorenjske banke v sklopu družbeno odgovornega programa Podpora družini, ki že sedmo leto zapored poteka v jadranski regiji. 25.000 evrov visoko donacijo so v enoti Ribica porabili za ureditev senzorne sobe, ki so jo slovesno odprli danes v družbi župana Aleša Bržana, predstavnikov MK Group in The post V Vrtcu Koper s pomočjo donacije uredili senzorno sobo appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 17. november

Med 25. novembrom in 3. decembrom bo 10 restavracij destinacije Koper ponujalo posebne menije v znamenju mladega oljčnega olja, obiskovalcem pa bodo tudi pobliže predstavili najboljša mlada oljčna olja slovenske Istre. Prihodnji petek, 24. novembra, bo v Kopru prireditev mlado oljčno olje, na kateri bodo med drugim razglasili najboljša mlada oljčna olja slovenske Istre, širša The post V destinacijo Koper prihaja Teden mladega oljčnega olja appeared first on e-Kopercapodistria .
Slika članka
"KULTURNO STIČIŠČE MESTA DEJANSKO POTREBUJEMO": Vabljeni na ogled načrta prenove skladišča Libertas
Mestna občina Koper (MOK) bo v ponedeljek ob 18. uri v skladišču Libertas predstavila načrt prenove tega objekta. Občina namreč namerava vzpostaviti kulturno stičišče z več dopolnjujočimi se enotami, vključno z dvema dvoranama,...
Mestna občina Koper je začela ocenjevati škodo, ki so jo med 27. oktobrom in 6. novembrom 2023 povzročila močna neurja s plazovi in poplavami. Škodo na kmetijskih zemljiščih, objektih in gradbeno-inženirski infrastrukturi oškodovanci prijavite na za to namenjenih obrazcih, med drugim je treba k prijavi priložiti fotografije poškodovanega kmetijskega zemljišča oziroma poškodovanega objekta, iz katerih The post Do 30. novembra čas za prijavo škode zaradi neurij oktobra in novembra appeared first on e-Kopercapodistria .