Vir: e-KoperCapodistria

torek, 23. januar

Slika članka
DO 1. MARCA: Od jutri popolna zapora ceste med Hrvatini in Kolombanom
Mestna občina Koper intenzivno nadaljuje dela v sklopu projekta Čisto za Koper in Ankaran. Zaradi izgradnje kanalizacije bo jutri, 24. januarja, v veljavo stopila popolna zapora ceste Hrvatini–Kolomban.

petek, 19. januar

Zaradi izgradnje priključkov na stanovanjske stolpiče Javnega stanovanjskega sklada MOK in Stanovanjskega sklada RS bo od ponedeljka, 22. januarja, delna zapora prometa na Dolinski cesti v Kopru nasproti parkirišča pred nakupovalnim centrom Supernova Mercator Koper. Promet bo v času izvajanja del potekal izmenično enosmerno po enem voznem pasu. V času, ko se gradbena dela ne The post Od ponedeljka izmenično enosmerni promet na Dolinski cesti appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je objavila javni razpis za podelitev priznanj Mestne občine Koper za leto 2024. Rok za oddajo predlogov je do vključno ponedeljka, 19. februarja. Občinski svet Mestne občine Koper najvišje občinsko priznanje, Priznanje 15. maj, podeljuje občankam in občanom za njihovo življenjsko delo na področju družbenih, političnih, gospodarskih, kulturnih, znanstvenih, umetniških in drugih The post Objavljen je razpis za najvišja občinska priznanja appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 18. januar

Mestna občina Koper bo februarja na prvi letošnji javni dražbi nepremičnin prodajala 20 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Javna dražba bo v sredo, 7. februarja. Med zanimivejšimi nepremičninami na tokratni dražbi bo dvosobno stanovanje s kletjo na naslovu Ob spomeniku 16 v Bertokih. Izklicna cena za dobrih 42 kvadratnih metrov veliko nepremičnino znaša 129 tisoč evrov. The post Na prvi letošnji dražbi nepremičnin kar 20 nepremičninskih sklopov appeared first on e-Kopercapodistria .
Nastanitve v Kopru v letu 2023 beležijo skoraj 10.000 več nočitev v primerjavi z letom prej. Po odličnih kazalcih lanskega leta, se v Kopru optimistično pripravljajo na novo sezono. Po statističnih podatkih portala Turistična taksa, je v letu 2023 v turističnih nastanitvah destinacije Koper dopustovalo dobrih 123.396 gostov, ki so ustvarili 371.877 nočitev. V primerjavi The post Po odličnih kazalcih lanskega leta v Kopru optimistično zrejo v novo sezono appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 17. januar

Občanke in občane Mestne občine Koper in obiskovalce Kopra obveščamo, da bo zaradi prenove koprskega zvonika in obnove notranjosti mestnega stolpa – zvonika stolne cerkve Marijinega vnebovzetja vse do torka, 13. februarja, izključeno zvonjenje. Mestna občina Koper je jeseni začela temeljito prenovo notranjosti mestnega stolpa – zvonika stolne cerkve Marijinega vnebovzetja. Prenova zajema celovito prenovo The post Koprski zvonovi bodo začasno obmolknili appeared first on e-Kopercapodistria .
Slika članka
ŠOUP PRAZNUJE 20 LET! "Dokazali smo, da je naša organizacija izjemno pomembna za lokalno okolje in širšo regijo" (FOTO)
Mineva že 20 let od začetka delovanje Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), ki je bila 6. januarja 2004 vpisana v Register organizacijskih oblik Študentske organizacije Slovenije in s tem uradno ustanovljena.

ponedeljek, 15. januar

Slika članka
INVESTICIJA JIH BO STALA VEČ KOT 765.000 EVROV: Z novim letom začetek gradnje kanalizacije v Škocjanu
Mestna občina Koper je v novo leto vstopila z novo naložbo, ki bo izboljšala življenje občank in občanov na podeželju. V naslednjih dneh bo izbrani izvajalec, Grafist, d. o. o., začel gradnjo kanalizacije v Škocjanu. Dela bodo...

petek, 12. januar

Mesto Koper letos praznuje 1500 let. Obletnico bo zgodovinsko mesto obeležilo s številnimi kulturnimi in drugimi dogodki, med katerimi ne bodo manjkale razstave, ki se bodo odvijale tudi pod oboki Pretorske palače, v Mali loži. Prvo razstavo, ki sta jo pripravila Mestna občina Koper in Pokrajinski muzej Koper, bo Mala loža gostila že od 16. The post Mala loža bo gostila razstavo bogate zgodovine mesta Koper appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 10. januar

Danes so uradno odprli nov zunanji kamionski terminal na Serminu. Gre za najsodobnejše  parkirišče za tovornjake v Sloveniji, ki bo zagotavljalo visoko raven storitev in varnosti za voznike tovornjakov po EU standardu. Novo naložbo so s slavnostnim prerezom traku namenu predali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, predsednica uprave Luke Koper Nevenka Kržan in direktor The post Najsodobnejše kamionsko parkirišče bo razbremenilo koprske ceste appeared first on e-Kopercapodistria .
Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič je z delegacijo, v kateri sta bila med drugimi tudi sekretarka Državnega sveta mag. Monika Kirbiš Rojs in državni svetnik dr. Matjaž Štolfa, včeraj obiskal slovensko Istro. Uspešno so vzpostavili dialog z župani tamkajšnjih občin, predstavniki podjetij in kmetijstva ter okrepili povezanost z Univerzo na Primorskem in civilno družbo. Z The post Državni svet v okviru regijskih obiskov v slovenski Istri appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 9. januar

Na pustno soboto, 10. februarja, bo Koper gostil številne pustne maske, med katerimi zagotovo ne bodo manjkali klovni, žonglerji in akrobati. Raznolike pustne maske bodo pričarale veselo vzdušje in pregnale zimo. Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper (ZMKT) pripravlja tudi pester zabavni program tako za otroke kot tudi za vse ljubitelje pustnega rajanja. Novost The post V Koper se tudi letos vrača Istrska pustna povorka appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 8. januar

Kubed, majhna slikovita vasica na koprskem podeželju, bo tudi v letu 2024 ostala center ustvarjalnosti in umetnosti, saj bo Hiša Alojza Kocjančiča gostila izjemne slovenske likovne umetnike. Vse od januarja do oktobra se bodo umetniki Samira Kentrić, Vanja Mervič, Katja Felle, Irena Ocepek in Urška Toman zavzeto posvečali svojim projektom, ki obljubljajo bogat in raznolik The post V Kubedu bodo tudi letos umetniki raziskovali in soustvarjali likovno umetnost appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 5. januar

Decembrsko dogajanje v Kopru je s številnimi koncerti, ki so se odvijali v Taverni, adventnimi sprehodi, s pestro zimsko kulinarično ponudbo na Carpacciovem trgu v Zimski vasici in drsališčem številnim obiskovalcem pričaralo nepozabne trenutke. Navdušeni so bili tudi otroci, ki so ustvarjali v Božičkovi pošti, rajali na koncertih in se družili z decembrskimi dobrimi možmi. The post Fantazima 2023 navdušila obiskovalce appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 1. januar

Silvestrska noč je bila pestra tudi v izolski bolnišnici. Prvi rojen dojenček v letu 2024 je na svet prijokal danes zgodaj zjutraj. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in podžupanje občin Izola, Piran in Ankaran, Nataša Čerin, Mia Botter Marasović ter Martina Angelini, so tako danes obiskali najmlajše občane – novorojenčke na porodniškem oddelku Splošne The post Prva v letu 2024 v izolski bolnišnici na svet prijokala deklica appeared first on e-Kopercapodistria .

nedelja, 31. december 2023

V dobrodelnem studiu Radia Capris, ki je ves december program oddajal iz praznično obarvanega studia v Taverni, se je v današnjih dopoldanskih urah uradno zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca. Akcija je tudi tokrat presegla čisto vsa pričakovanja, postavljen je bil nov rekord. Zbranih je bilo 10,8  ton dobrin za družine v stiski in kar The post Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca tudi letos presegla vsa pričakovanja appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 27. december 2023

Dogajanje Fantazime bo v zadnjem tednu leta 2023 poskrbelo za zabavo vseh, tudi najmlajših. Konec leta bodo zaznamovali številni koncerti. Danes, 27. decembra, ob 20. uri bo občinstvo v Taverni razveselil nastop skupine BEPOP, jutri, 28. decembra, bodo za zabavo poskrbeli Hamo & Tribute 2 Love. V petek, 29. 12., bodo v Taverni nastopili HeaveniX, The post Vrhunec Fantazime s številnimi koncerti appeared first on e-Kopercapodistria .

nedelja, 24. december 2023

Venerdì scorso, 22 dicembre, la sala di San Francesco ha ospitato uno degli eventi più importanti di Capodistria relativi al 2023: il 75mo anniversario di attività della Comunità degli Italiani (CI). Ricchissima la celebrazione nella gremita sala che ha visto l’esibizione di diversi gruppi artistico-culturali della CI, presentati per l’occasione da Bruna Alessio e in The post La Comunità degli Italiani di Capodistria festeggia il 75mo anniversario appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 22. december 2023

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, predsednica uprave Luke Koper Nevenka Kržan in član uprave – delavski direktor Luke Koper Vojko Rotar so danes podpisali nov dogovor o izvajanju omilitvenih ukrepov za zmanjšanje vplivov pristaniške dejavnosti na okolje in tako še okrepili dosedanje dobro sodelovanje med pristaniščem in lokalno skupnostjo. Luka Koper se je s The post Luka Koper in MO Koper sklenila nov dogovor za omilitvene ukrepe appeared first on e-Kopercapodistria .
Koprski občinski svet je na včerajšnji redni seji sprejel skoraj 107 milijonov evrov vreden proračun za leto 2024. Od tega bo za naložbe namenjenih skoraj 46 milijonov evrov, predvsem za infrastrukturne projekte ter izvedbo načrtov, povezanih z energetsko samooskrbo in prilagajanjem na podnebne spremembe. Skupaj s proračunom za naslednje leto so svetnice in svetniki potrdili The post Občinski proračun naslavlja tudi izzive podnebnih sprememb appeared first on e-Kopercapodistria .