Vir: e-KoperCapodistria

V marcu bo Center mladih Koper slavil predvsem dan žena in prihod pomladi, dogodki bodo obarvani tako športno kot tudi kulturno. V petek, 8. marca, ob 20.30 se bo za dan žena odvil koncert z naslovom Viva le donne, na katerem bodo nastopili audio-vizualni kolektiv Žena in prvaki humornega post-punk-folk absurdizma, Majmunska posla. Ljubitelji in The post Športno in kulturno obarvan marec v CMK-ju appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 23. februar

Slika članka
NOVA ZAPORA PROMETA NAD DOLINSKO CESTO: Manjša sprememba tudi glede vožnje avtobusa
Nad Dolinsko cesto, kjer od tega tedna že velja delna zapora prometa na odseku nad gradbiščem soseske Nova Dolinska, bo s ponedeljkom, 26. februarjem, v veljavo stopila še popolna zapora dela ceste nad območjem pozidave.
Mestna občina Koper v dogovoru z vrtcem pri Osnovni šoli Šmarje odpira nov oddelek predšolske vzgoje za najmlajše otroke. S 1. marcem bodo v Šmarjah namreč sprejeli dodatnih 13 otrok prvega starostnega obdobja. Koprska občina je skladno z izkazanimi potrebami že v začetku leta dejavno pristopila k zagotavljanju dodatnih prostih mest v koprskih vrtcih. Tako The post Marca v Šmarjah odpirajo nov vrtčevski oddelek appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 22. februar

Mestna občina Koper je objavila dokument Stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper. Pripombodajalci bodo o stališču do njihove pripombe obveščeni po elektronski ali navadni pošti, dokument pa je objavljen tudi na uradni spletni strani občine.  Osnutek Občinskega prostorskega načrta je bil javno razgrnjen od 14. The post Objavljena stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve OPN-ja appeared first on e-Kopercapodistria .
V Kubedu, čudoviti vasici na koprskem podeželju, je nastala nova pravljična pot imenovana »Velikani Istre«, ki je močno povezana z identiteto kraja in dediščino Istre. Gre za družinsko doživetje, ki vabi vse na raziskovanje skrivnostnega sveta velikanov. Doživetje Velikani Istre se prične na parkirišču Kmetije Jakomin v Kubedu, od koder se obiskovalci odpravijo skozi vas, The post Novo družinsko doživetje: Velikani Istre appeared first on e-Kopercapodistria .
Delavci družb Rafael, d. o. o. in Kaskader, d. o. o. so zaključili sanacijo zemeljskega plazu na brežini pri Semedelskih razgledih na Cesti na Markovec v Kopru. Dela so izvedli v okviru pogodbenega roka in pogodbene vrednosti slabih 164 tisoč evrov. Plaz na brežini nad stanovanjsko sosesko Semedelski razgledi se je prvič sprožil spomladi leta The post Končana sanacija plazu nad Cesto na Markovec appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 21. februar

Koper, mesto z bogato zgodovino in beneško arhitekturo, ki letos obeležuje 1500 let, vabi vse domačine in obiskovalce, da pobližje spoznajo mesto. Vsako prvo nedeljo v mesecu bo ob 12. uri potekalo brezplačno vodenje z raziskovanjem skrivnosti, ki jih ponuja mesto. Program ogleda je zasnovan tako, da obiskovalcem predstavi čudovito Pretorsko palačo, pravo kraljico med The post Raziskovanje skrivnosti Kopra: brezplačna nedeljska vodenja appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 16. februar

Slika članka
ZARADI DOSTAVE: Do konca marca delna zapora prometa nad Dolinsko cesto
V ponedeljek, 19. februarja, bo na odseku Dolinske ceste, nad gradbiščem soseske Nova Dolinska, začela veljati delna zapora prometa. Promet bo do predvidoma konca marca potekal izmenično enosmerno.
Upravičenci lahko tudi v letu 2024 kandidirajo za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja na območju Mestne občine Koper. Gre za 82 tisoč evrov, ki jih bo občina na podlagi objavljenega javnega razpisa namenila za izboljšanje učinkovitosti kmetijskega gospodarstva. Rok za oddajo vlog se izteče v petek, 15. marca. Mestna The post Razpisana so sredstva za ohranjanje in razvoj kmetijstva v koprski občini 2024 appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper bo sodelovala v programu usposabljanja Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti! Usposabljanje bo potekalo med marcem in junijem 2024. Na drugo povabilo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto za sodelovanje v usposabljanju za občine in prostorske načrtovalce za izdelavo lokalnih načrtov hodljivosti je prispelo sedem prijav. Med šestimi prijavami, ki so izpolnjevale The post Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti! appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 14. februar

Mestna občina Koper bo v naslednjih dneh pristopila k sanaciji poškodb vozišča na delu Ljubljanske ceste. V času del bodo vsakodnevno veljale različne delne zapore prometa, prilagojen bo tudi mestni in primestni avtobusni promet. Javno podjetje Marjetica Koper bo s podizvajalcem v naslednjih dneh izvajala sanacijo poškodovanega vozišča na Ljubljanski cesti, in sicer v krožišču The post Spremenjen prometni režim zaradi sanacije Ljubljanske ceste appeared first on e-Kopercapodistria .
Koprska območna služba Zavoda za zaposlovanje v sodelovanju z mrežo EURES pripravlja čezmejni zaposlitveno karierni sejem, na katerem se predstavilo več kot 100 razstavljavcev iz regije in celotne Slovenije. Sejem, ki bo potekal v četrtek, 29. februarja, med 11. in 17. uro v športni dvorani Arena Bonifika, bo združil podjetja in iskalce zaposlitev iz izpostavljenih območij. Sejem The post V Koper se konec februarja vrača čezmejni zaposlitveno karierni sejem appeared first on e-Kopercapodistria .
Slika članka
ŠE JE ČAS: Mestna občina Koper še vedno sprejema predloge za podelitev najvišjih občinskih priznanj
Mestna občina Koper še vedno sprejema predloge za podelitev najvišjih občinskih priznanj za leto 2024. Občani, podjetja, organizacije in skupnosti lahko predloge posredujejo do vključno ponedeljka, 19. februarja.
Mesto Koper letos praznuje 1500 let. Obletnico mesto letos že obeležuje s številnimi kulturnimi in drugimi dogodki, za katere je pomembna lokacija Mala loža, ki pod oboki Pretorske palače gosti razstave, ki osvetljujejo bogato zgodovino mesta. Drugo razstavo, ki jo je pripravila Knjižnica Koper, bo Mala loža gostila od petka, 16. februarja naprej. Trijezično razstavo z naslovom The post Mala loža bo gostila trijezično razstavo Knjižna zakladnica Kopra appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 13. februar

Slika članka
MOK OBJAVILA VEČ JAVNIH RAZPISOV ZA DRUŠTVA IN ORGANIZACIJE: Čas za prijavo je do 11. marca
Mestna občina Koper je objavila več javnih razpisov, namenjenih sofinanciranju dejavnosti društev in organizacij na različnih področjih, poleg tega je objavila javni razpis za sofinanciranje prireditev in promocijskih dejavnosti. Rok za...

ponedeljek, 12. februar

Na Brdu pri Kranju je potekala 59. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2023. Bloudkove nagrade, najvišja državna priznanja za šport, so letos prejeli smučarski skakalec Anže Lanišek za vrhunski mednarodni športni dosežek, trojica pa za življenjsko delo v športu, to so Janez Penca, Vojko Orel in Franc Ekar. Bloudkovo plaketo za pomemben prispevek k razvoju The post Bloudkova plaketa tudi za Koprčana Sama Maslešo appeared first on e-Kopercapodistria .
Slika članka
FOTO: Na Istrski pustni povorki se je zbralo več kot 10.000 obiskovalcev
V soboto je v Kopru že tradicionalno potekal Istrski karneval s 14. Istrsko pustno povorko, ki je bila letos cirkuško obarvana. Kljub muhastemu vremenu je bilo v povorki več kot 500 raznolikih mask, ki so skupaj s številnimi...
Slika članka
NA VOLJO 320.000 EVROV: Oddaja vloge za nepovratna sredstva za omilitvene ukrepe v Kopru
Prebivalci širšega mestnega jedra Kopra se lahko tudi letos nadejajo nepovratnih sredstev, ki jih za izvedbo ukrepov za zmanjšanje vplivov emisij iz pristaniške dejavnosti namenja Luka Koper. V javnem razpisu, ki ga je...

petek, 9. februar

Danes je v dvorani Hermana Pečariča na Škofijah v organizaciji Zveze kulturnih društev Mestne občine Koper (ZKD MOK) in Društvom Istrski grmič Škofije potekala osrednja proslava ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo priznanj in plaket ZKD MOK zaslužnim ljubiteljskim ustvarjalcem v občini. Proslave z naslovom Kultura nas združuje se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine The post Zveza kulturnih društev MOK ob prazniku kulture podelila priznanja appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je na podlagi Zakona o zdravstveni dejavnosti določila začasnega prevzemnika koncesije dejavnosti družinske medicine. Za eno leto, tj. do 31. decembra 2024, je kot začasnega prevzemnika koncesije s področja splošne medicine na območju Mestne občine Koper v obsegu 0,50 tima določila Zdravstveni zavod Zdravljenje, katerega odgovorna nosilka dejavnosti je dr. med. Helena The post Zdravstveni zavod Zdravljenje ostaja na Škofijah appeared first on e-Kopercapodistria .