Vir: e-KoperCapodistria

Slika članka
ODLOČATE LAHKO TUDI VI: Komisija za participativni proračun je na glasovanje uvrstila 101 predlog
V ponedeljek, 17. junija, se bo začelo glasovanje o projektih, ki jih bo Mestna občina Koper uresničila v okviru participativnega proračuna za leti 2025 in 2026. Komisija je letos v obravnavo prejela 152 projektnih predlogov, od katerih je na...
Slika članka
KOPRSKA OBČINA NAD PREHITRE VOZNIKE: To so lokacije novih radarjev (FOTO)
Na pozive in zahteve občanov za umiritev prometa na posameznih cestnih odsekih se je Mestna občina Koper odzvala z najemom novega radarja, v kratkem pa bo na svojem območju postavila pet novih ohišij za radarske naprave, v katerih bo z...
Pred vrati je vikend, ki bo v mesto Koper, ki letos praznuje 1500 let, prinesel praznično vzdušje. Ob prazniku zavetnika mesta sv. Nazarija bo potekal pester program, od sejma s predstavitvijo istrske tradicije, do procesije po mestnih ulicah in zanimivega prikaza zgodovine mesta z video mapiranjem na Pretorsko palačo. Pred 1500-leti so junija meščani in The post Praznovanje zavetnika mesta prinaša pester program appeared first on e-Kopercapodistria .
Od sobote, 15. junija, bo tranzitni promet po Pristaniški ulici tudi letošnje poletje omejeval potopni valj. Zapora Pristaniške ulice od križišča s Piransko cesto do priključka ulice Belveder na Ukmarjevem trgu bo veljala ob petkih med 20. in 23. uro ter ob sobotah in nedeljah med 9. in 23. uro. Bo pa ta omejitev nepotrebnih The post Od sobote omejen promet po Pristaniški appeared first on e-Kopercapodistria .

Včeraj

Mestna občina Koper je na današnji novinarski konferenci skupaj s partnerji predstavila nov projekt KAŠTellieri, katerega glavni cilji so ohranitev, ovrednotenje in zaščita kulturne dediščine gradišč oziroma kaštelirjev Zgornjega Jadrana. Mednarodni projekt, ki se je začel 22. aprila in bo trajal do 21. oktobra 2026, sofinancira Evropska unija iz programa Interreg VI-A Italija– Slovenija 2021–2027. The post Mestna občina Koper predstavila projekt KAŠTellieri appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je v sodelovanju s certifikacijsko hišo Bureau Veritas, d. o. o. uspešno opravila recertifikacijsko presojo sistema vodenja kakovosti občinske uprave skladno z zahtevami standarda ISO 9001:2015. Dvodnevna presoja je obsegala presojo ključnih procesov delovanja občinske uprave, tj. sistem vodenja, izvajanja upravnih, strokovnih in organizacijskih postopkov. Presojevalska ekipa iz certifikacijske hiše je tudi The post Mestna občina Koper uspešno recertificirala sistem vodenja kakovosti appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 12. junij

Regionalne novice > Obala, Kras in Notranjskae-KoperCapodistriapred 2 dnevoma, 13 urami in 3 minutami
Le še nekaj dni nas loči od enega izmed večjih športnih dogodkov tega leta, UEFA Evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji, kjer se bo za naslov evropskega prvaka pomerilo 24 reprezentanc, med njimi tudi slovenska. Slovenska izbrana vrsta bo nastopila v skupini C, in sicer skupaj z reprezentancami Danske, Srbije in Anglije. Nogometna zveza Slovenije The post Ukmarjev trg bo zaživel v nogometnem vzdušju appeared first on e-Kopercapodistria .
Regionalne novice > Obala, Kras in Notranjskae-KoperCapodistriapred 2 dnevoma, 13 urami in 52 minutami
V okviru projekta Poseidone, ki spodbuja trajnostni razvoj in ohranjanje biotske raznovrstnosti, je Regionalni razvojni center (RRC) Koper, v sodelovanju z Mestno občino Koper ter Krajevno skupnostjo Gračišče, postavil dve novi polnilni postaji za električna kolesa. Prva postaja je nameščena pred gostilno Švab v Hrastovljah, druga pa pri pošti v Gračišču. Mestna občina Koper je The post Na kolesih do zelenih doživetij koprskega podeželja appeared first on e-Kopercapodistria .
Regionalne novice > Obala, Kras in Notranjskae-KoperCapodistriapred 2 dnevoma, 14 urami in 17 minutami
V drugi polovici aprila se je začel dvoletni projekt Blue Crab Lifecycle Understanding and Ecosystem Management in Europe (BLUECRAB), ki ga sofinancira Evropska unija v okviru programa Interreg VI-A Italija–Slovenija 2021–2027. V ponedeljek je v mestu Caorle potekal prvi delovni sestanek, na katerem so se zbrali predstavniki Confcooperative Unione Regionale del Veneto in projektni partnerji, The post BLUECRAB za zaščito biotske raznovrstnosti severnega Jadrana appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 11. junij

Slika članka
ZA VARNE PROMETNE RAZMERE V KOPRU: V torek javna razprava o viziji in ciljih
Mestna občina Koper bo pripravila novo Občinsko celostno prometno strategijo (OCPS), s katero želi svojim občankam in občanom zagotoviti varne prometne razmere, predvsem pa alternativne oblike mobilnosti, ter s tem izboljšati bivanjske...
Mestna občina Koper je v sodelovanju s koprskim območnim združenjem Rdečega križa konec maja obdarila socialno šibkejše otroke in mladostnike iz občine. RKS – Območno združenje Koper je s pomočjo prostovoljcev pripravilo in razdelilo 279 paketov prehrambnih in higienskih pripomočkov za socialno šibkejše otroke in mladostnike MOK. Seznam upravičencev je RKS pripravil v sodelovanju s The post Občina obdarila socialno šibkejše otroke in mladostnike appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 10. junij

Slika članka
JESENI VARNEJŠE KOLEARJENJE V OLMU: Koprska občina začela gradnjo dvosmerne kolesarske poti (FOTO)
Kolesarjenje po Ulici Istrskega odreda v Olmu bo kmalu bistveno varnejše. Izbrani izvajalec, podjetje VG5, d. o. o., je namreč ob novem centru za starejše občane začel graditi kolesarsko pot. Dela, ki občank in občanov sicer ne bodo...
Danes je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan v prostorih občinske uprave sprejel župana Reke Marka Filipovića z delegacijo. Ob prisotnosti predstavnikov strokovnih služb sta si občini izmenjali dobre prakse na področju mednarodnega sodelovanja in ureditve prometa ter zelenih površin. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je konec februarja z občinsko delegacijo – podžupanjo Matejo The post Koprski župan sprejel delegacijo z Reke appeared first on e-Kopercapodistria .
Slovenska ekipa mladih raziskovalcev in robotikov RoboSončki, v kateri so učenci iz OŠ Koper in OŠ Antona Ukmarja Koper, je na mednarodnem tekmovanju First Lego Liga (FLL) v zvezni državi Massachusetts v Združenih državah Amerike osvojila 2. mesto v tekmi robotov. Gre za tekmovanje, v katerem se učenci učijo uporabe sodobnih tehnologij v koristne, humane The post Izjemen uspeh koprskih RoboSončkov v Združenih državah Amerike appeared first on e-Kopercapodistria .
V rokometni sezoni 2023/2024 so starejši dečki B iz Rokometnega kluba Koper dosegli izjemen uspeh, saj so pred dnevi postali državni prvaki. Ekipa je skozi celo sezono v državnem prvenstvu kazala vrhunske predstave, kjer ni zabeležila nobenega poraza. Pot do naslova državnih prvakov ni bila lahka. Ekipa starejših dečkov B Bor Lapajne Stanjko, Gal in The post Starejši dečki Rokometnega kluba Koper postali državni prvaki appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 7. junij

Junija bo na Mestni občini Koper potekala nova javna dražba nepremičnin. Tokratni nabor obsega 18 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Javna dražba bo v četrtek, 20. junija, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10. Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na junijsko javno dražbo, skupaj s podatki The post Junija nova javna dražba nepremičnin appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 6. junij

V znamenju prihajajočih poletnih olimpijskih iger v Parizu tudi letos po Sloveniji potuje slovenska bakla, ki bo 72 dni dolgo potovanje po 212 slovenskih občinah zaključila 13. julija v Kranjski Gori. Danes je bakla obiskala Koper, natančneje Center športov na mivki, kjer so jo sprejeli župan Mestne občine Koper Aleš Bržan s predstavniki Javnega zavoda The post Koper obiskala slovenska bakla appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je pripravila predlog krovnega strateškega razvojnega dokumenta za področje turizma do leta 2030 vključno z akcijskim načrtom za obdobje 2025–2030. Rok za oddajo predlogov in pripomb je podaljšan do vključno srede, 12. 6. 2024. Mestna občina Koper vabi ponudnike ter s turizmom neposredno in posredno povezane deležnike tako v javnem, zasebnem kot The post Podaljšan rok za oddajo predlogov na strategijo turizma MOK appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je pripravila drugo javno razgrnitev Dopolnjenega osnutka občinskega prostorskega načrta (OPN), ki se bo zaključila 30. junija. V tem času bo MOK izpeljala dve javni obravnavi: – prva javna obravnava bo potekala v četrtek, 6. 6., ob 18.00 v dvorani sv. Frančiška, – druga javna razgrnitev bo potekala v torek, 11. 6. The post Javni obravnavi Dopolnjenega osnutka občinskega prostorskega načrta appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 4. junij

Koper letos praznuje 1500 let. Obletnico mesto obeležuje s številnimi dogodki. S svojim programom so se k praznovanju priključile številne organizacije, ki delujejo v Mestni občini Koper. Mesec junij prinaša številne zanimive razstave, prireditve in vrhunec praznovanja, ki bo med 15. in 16. junijem – ob prazniku sv. Nazarija. Junija se v Kopru obetajo raznoliki The post Napovednik dogodkov praznovanja 1500-letnice Kopra appeared first on e-Kopercapodistria .