Vir: e-KoperCapodistria

petek, 9. februar

Medobčinska služba za zaščito, reševanje in varstvo okolja Medobčinske uprave Istre je pripravila pomenljiv plakat, ki opozarja na eno izmed bolj pogostih oblik onesnaževanja okolja – odmetavanje cigaretnih ogorkov na tla. Mnogi kadilci s cigaretnimi ogorki ravnajo nepremišljeno. Cigaretni ogorki se tako znajdejo v kanalizacijskih jaških, odtokih, morju, na plažah, v gozdnih in drugih pohodnih The post Cigaretni ogorki ne sodijo na tla! appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 7. februar

Koper letos praznuje 1500. obletnico, rdeča nit praznovanja jubileja sta življenje in dediščina sv. Nazarija. Njegov kip iz 16. stoletja bo na slovenski kulturni praznik izjemoma na ogled v Pokrajinskem muzeju Koper. Legenda koprskega zaščitnika Po izročilu je bil prvi škof v mestu sv. Nazarij ustoličen leta 524. Rodil naj bi se v istrski vasici The post Čudežni zaščitnik Kopra appeared first on e-Kopercapodistria .
Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je danes z desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi in Obalno gasilsko zvezo Koper podpisal pogodbe o financiranju gasilske javne službe v letu 2024. Občina ohranja svojo zavezanost prostovoljnim gasilskim društvom, saj jim bo letos razdelila 185.000 evrov sredstev za izvajanje gasilske javne službe. Poleg tega bo namenila 300.000 evrov za The post Koprska občina ostaja zavezana podpori prostovoljnim gasilskim društvom appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je na današnji javni dražbi nepremičnin prodala štiri nepremičninske sklope oz. nepremičnine in zanje skupno iztržila 156.522 evrov. Največ zanimanja je bilo za manjše nepozidano stavbno zemljišče v Hrvatinih, za katero je občina iztržila 21.730 evrov oziroma skoraj trikratnik izklicne cene. Veliko zanimanja je bilo tudi za nepremičnini v naselju Cerej, na The post MOK na javni dražbi prodala štiri nepremične appeared first on e-Kopercapodistria .
Slika članka
11 ŠOL IN 591 PROSTIH MEST: Začenja se vpis koprskih prvošolčkov
V Mestni občini Koper se bodo v prihodnjem tednu začeli vpisi otrok v prve razrede osnovnih šol za šolsko leto 2024/25. Vse informacije o terminih in postopku vpisa lahko starši dobijo na spletni strani šole, v katero...

torek, 6. februar

Država je naredila korak naprej v reševanju prometnih zastojev v okolici Luke Koper. Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) je namreč pred dnevi objavila javno naročilo za izgradnjo navezave Luke Koper na avtocestno omrežje oziroma za izgradnjo Srminske vpadnice. Rok za oddajo ponudb je 14. marec 2024 do 10. ure. Dars v javnem naročilu, The post Objavljeno javno naročilo za izgradnjo Srminske vpadnice appeared first on e-Kopercapodistria .
Svet Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper razpisuje delovno mesto za direktorja oz. direktorico Javnega zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. Kandidate vabijo k prijavi vse do vključno ponedeljka, 26. februarja. Zavod, ki je srce mladinske, kulturne in turistične dejavnosti v mestu, vabi ambiciozne kandidate z vsaj tremi leti vodstvenih izkušenj, ki so The post Objavljen je razpis za delovno mesto direktorja Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper appeared first on e-Kopercapodistria .
Najbolj množična športna prireditev na naših tleh Luka Koper Istrski maraton vsako leto navdihne tudi fotografe Foto kluba Portorož, ki so med številnimi fotografijami lanskega maratona izbrali nekaj najboljših in najbolj izvirnih. Te so danes razstavili v avli Mestne občine Koper, kjer si jih lahko občani in zainteresirani ogledajo v času uradnih ur do vključno torka, 27. The post V avli MOK razstava fotografskih utrinkov 9. Istrskega maratona appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 5. februar

Protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška Asiškega je nocoj gostila prireditev Športnik Kopra 2023, na kateri so razglasili najboljše športnike v občini minulega leta. Športniki Kopra 2023 so postali kajtar Toni Vodišek, judoistka Andreja Leški in članska ekipa Futsal kluba Bronx Škofije. Priznanja dobitnikom priznanj oziroma njihovim trenerjem je podelila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić. Športna The post Športniki Kopra za leto 2023 Toni Vodišek, Andreja Leški in FC Bronx Škofije appeared first on e-Kopercapodistria .
Le še 5 dni nas loči do najbolj veselega in zabavnega dogodka v Kopru. Na pustno soboto, 10. februarja, bo v mestu že tradicionalno potekala 14. Istrska pustna povorka. Obeta se pester program za otroke, rajanje z glasbeno skupino in pustna tržnica, kjer zagotovo ne bodo manjkali slastni krofi in prave istrske fritule. Pustna povorka The post Konec tedna v Koper prihaja cirkuška povorka appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 2. februar

Slika članka
UREDITEV PRIOBALNEGA PASU MED KOPROM IN IZOLO: Najprimernejša rešitev je izbrana (FOTO)
Občina Izola in Mestna občina Koper sta v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) razpisali javni arhitekturni natečaj za ureditev priobalnega pasu. Cilj natečaja je bil pridobiti najboljšo...

četrtek, 1. februar

Zasebna splošna ambulanta dr. Raste Tomc je s koncem leta zaradi upokojitve koncesionarke prenehala z dejavnostjo na Vojkovem nabrežju 23 v Kopru. Mestna občina Koper je kot začasnega prevzemnika koncesije s področja splošne medicine v obsegu enega tima za dobo enega leta, to je do 31. decembra letos, določila dr. Domna Leskovca iz Zdravstvenega zavoda The post Do konca leta nov koncesionar splošne medicine v Kopru appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 31. januar

Februarja se začenja vpis otrok v javne vrtce Mestne občine Koper za šolsko leto 2024/2025. Starši malčkov tudi letos izpolnijo le eno vlogo in jo oddajo v enoto vrtca prve izbire. Vlogo lahko prevzamejo na sedežu vrtcev, dostopna pa je tudi na spletni strani vrtcev in uradni spletni strani občine. Rok za oddajo vlog se The post Začenja se vpis otrok v koprske vrtce appeared first on e-Kopercapodistria .
Danes so nad Balinarsko dvorano Žusterna na Markovcu, ki je v upravljanju Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper, namenu predali dve otroški igrali, donaciji podjetja CMA CGM. Predaje se je udeležila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je ob prevzemu igral izpostavila dobro sodelovanje lokalne skupnosti in gospodarstva. Podjetje CMA CGM, ki deluje The post Podjetje CMA CGM doniralo sredstva za skupnost appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 30. januar

Slika članka
ZA ČISTEJŠE IN VARNEJŠE OKOLJE: V Kopru se začenja nova akcija zbiranja azbestnih odpadkov
Mestna občina Koper in Marjetica Koper začenjata novo akcijo brezplačnega prevzema nevarnih azbestnih odpadkov na območju občine, ki bo trajala vse do konca oktobra oziroma do porabe proračunskih sredstev. Akcija je v preteklosti požela dober...
Mestna občina Koper je za tekoče študijsko leto 2023/24 podelila deset štipendij, tri za dijake srednješolskega izobraževanja in sedem za študente. Skupaj s štipendisti, ki jim je komisija potrdila nadaljevanje prejemanja štipendij, bo občina v letu 2023/2024 štipendirala 19 študentov in dijakov. Na razpis, ki je med drugim zahteval povprečno oceno 4,0 za dijake, 4,30 The post Mestna občina Koper podelila štipendije appeared first on e-Kopercapodistria .
Na Osnovni šoli Koper so pred dnevi izpeljali nadvse zanimiv pogovorni večer z naslovom Športnik športniku. Na prireditev so povabili športnike od nastanka osnovne šole do danes, ki jim je bil ob zaključku šolanja dodeljen naziv Naj športnik Osnovne šole Koper. Pogovornega večera se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić. Z nazivom The post OŠ Koper izpeljala zanimiv pogovorni večer Športnik športniku appeared first on e-Kopercapodistria .

nedelja, 28. januar

Slika članka
RAZGLASILI REZULTATE NATEČAJEV ZA ŽUPANOVO VINO IN OLJČNO OLJE: Kdo so zmagovalci?
V dvorani sv. Frančiška Asiškega so sinoči slovensko razglasili zmagovalce natečajev za županovo vino in oljčno olje za leto 2024. Županovi vini sta postala Refošk 2020 in Malvazija 2022 Kmetije Jogan Damijan, naziv Županovo...

četrtek, 25. januar

Občinski svetniki Mestne občine Koper so se danes zbrali na 11. občinski seji, na kateri so med drugim potrdili investicijski program za pripravo in izvedbo investicijskih del na omrežju rižanskega in kraškega vodovoda ter sprejeli nove cene programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih. Mestna občina Koper je naredila še en pomemben korak pri zagotavljanju nemotene The post Zelena luč investicijskim delom na omrežju Rižanskega vodovoda Koper appeared first on e-Kopercapodistria .
Po uspešnem vstopu v leto 2024 Center mladih Koper nadaljuje svoje dejavnosti. V mesecu februarju se bo posvetil kulturi, pustu, elektronskim obiskom iz Francije, karierah mladih in se spomnil tistih, ki jih ni več med nami. V soboto, 3. februarja, ob 20.30 bo koncertno dvorano CMK-ja obiskal velikan francoske elektronske scene, Baptiste Lagrave. V toku The post Februarski program Centra mladih Koper appeared first on e-Kopercapodistria .