Vir: e-KoperCapodistria

torek, 6. februar

Svet Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper razpisuje delovno mesto za direktorja oz. direktorico Javnega zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. Kandidate vabijo k prijavi vse do vključno ponedeljka, 26. februarja. Zavod, ki je srce mladinske, kulturne in turistične dejavnosti v mestu, vabi ambiciozne kandidate z vsaj tremi leti vodstvenih izkušenj, ki so The post Objavljen je razpis za delovno mesto direktorja Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper appeared first on e-Kopercapodistria .
Najbolj množična športna prireditev na naših tleh Luka Koper Istrski maraton vsako leto navdihne tudi fotografe Foto kluba Portorož, ki so med številnimi fotografijami lanskega maratona izbrali nekaj najboljših in najbolj izvirnih. Te so danes razstavili v avli Mestne občine Koper, kjer si jih lahko občani in zainteresirani ogledajo v času uradnih ur do vključno torka, 27. The post V avli MOK razstava fotografskih utrinkov 9. Istrskega maratona appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 5. februar

Protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška Asiškega je nocoj gostila prireditev Športnik Kopra 2023, na kateri so razglasili najboljše športnike v občini minulega leta. Športniki Kopra 2023 so postali kajtar Toni Vodišek, judoistka Andreja Leški in članska ekipa Futsal kluba Bronx Škofije. Priznanja dobitnikom priznanj oziroma njihovim trenerjem je podelila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić. Športna The post Športniki Kopra za leto 2023 Toni Vodišek, Andreja Leški in FC Bronx Škofije appeared first on e-Kopercapodistria .
Le še 5 dni nas loči do najbolj veselega in zabavnega dogodka v Kopru. Na pustno soboto, 10. februarja, bo v mestu že tradicionalno potekala 14. Istrska pustna povorka. Obeta se pester program za otroke, rajanje z glasbeno skupino in pustna tržnica, kjer zagotovo ne bodo manjkali slastni krofi in prave istrske fritule. Pustna povorka The post Konec tedna v Koper prihaja cirkuška povorka appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 2. februar

Slika članka
UREDITEV PRIOBALNEGA PASU MED KOPROM IN IZOLO: Najprimernejša rešitev je izbrana (FOTO)
Občina Izola in Mestna občina Koper sta v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) razpisali javni arhitekturni natečaj za ureditev priobalnega pasu. Cilj natečaja je bil pridobiti najboljšo...

četrtek, 1. februar

Zasebna splošna ambulanta dr. Raste Tomc je s koncem leta zaradi upokojitve koncesionarke prenehala z dejavnostjo na Vojkovem nabrežju 23 v Kopru. Mestna občina Koper je kot začasnega prevzemnika koncesije s področja splošne medicine v obsegu enega tima za dobo enega leta, to je do 31. decembra letos, določila dr. Domna Leskovca iz Zdravstvenega zavoda The post Do konca leta nov koncesionar splošne medicine v Kopru appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 31. januar

Februarja se začenja vpis otrok v javne vrtce Mestne občine Koper za šolsko leto 2024/2025. Starši malčkov tudi letos izpolnijo le eno vlogo in jo oddajo v enoto vrtca prve izbire. Vlogo lahko prevzamejo na sedežu vrtcev, dostopna pa je tudi na spletni strani vrtcev in uradni spletni strani občine. Rok za oddajo vlog se The post Začenja se vpis otrok v koprske vrtce appeared first on e-Kopercapodistria .
Danes so nad Balinarsko dvorano Žusterna na Markovcu, ki je v upravljanju Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper, namenu predali dve otroški igrali, donaciji podjetja CMA CGM. Predaje se je udeležila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je ob prevzemu igral izpostavila dobro sodelovanje lokalne skupnosti in gospodarstva. Podjetje CMA CGM, ki deluje The post Podjetje CMA CGM doniralo sredstva za skupnost appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 30. januar

Slika članka
ZA ČISTEJŠE IN VARNEJŠE OKOLJE: V Kopru se začenja nova akcija zbiranja azbestnih odpadkov
Mestna občina Koper in Marjetica Koper začenjata novo akcijo brezplačnega prevzema nevarnih azbestnih odpadkov na območju občine, ki bo trajala vse do konca oktobra oziroma do porabe proračunskih sredstev. Akcija je v preteklosti požela dober...
Mestna občina Koper je za tekoče študijsko leto 2023/24 podelila deset štipendij, tri za dijake srednješolskega izobraževanja in sedem za študente. Skupaj s štipendisti, ki jim je komisija potrdila nadaljevanje prejemanja štipendij, bo občina v letu 2023/2024 štipendirala 19 študentov in dijakov. Na razpis, ki je med drugim zahteval povprečno oceno 4,0 za dijake, 4,30 The post Mestna občina Koper podelila štipendije appeared first on e-Kopercapodistria .
Na Osnovni šoli Koper so pred dnevi izpeljali nadvse zanimiv pogovorni večer z naslovom Športnik športniku. Na prireditev so povabili športnike od nastanka osnovne šole do danes, ki jim je bil ob zaključku šolanja dodeljen naziv Naj športnik Osnovne šole Koper. Pogovornega večera se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić. Z nazivom The post OŠ Koper izpeljala zanimiv pogovorni večer Športnik športniku appeared first on e-Kopercapodistria .

nedelja, 28. januar

Slika članka
RAZGLASILI REZULTATE NATEČAJEV ZA ŽUPANOVO VINO IN OLJČNO OLJE: Kdo so zmagovalci?
V dvorani sv. Frančiška Asiškega so sinoči slovensko razglasili zmagovalce natečajev za županovo vino in oljčno olje za leto 2024. Županovi vini sta postala Refošk 2020 in Malvazija 2022 Kmetije Jogan Damijan, naziv Županovo...

četrtek, 25. januar

Občinski svetniki Mestne občine Koper so se danes zbrali na 11. občinski seji, na kateri so med drugim potrdili investicijski program za pripravo in izvedbo investicijskih del na omrežju rižanskega in kraškega vodovoda ter sprejeli nove cene programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih. Mestna občina Koper je naredila še en pomemben korak pri zagotavljanju nemotene The post Zelena luč investicijskim delom na omrežju Rižanskega vodovoda Koper appeared first on e-Kopercapodistria .
Po uspešnem vstopu v leto 2024 Center mladih Koper nadaljuje svoje dejavnosti. V mesecu februarju se bo posvetil kulturi, pustu, elektronskim obiskom iz Francije, karierah mladih in se spomnil tistih, ki jih ni več med nami. V soboto, 3. februarja, ob 20.30 bo koncertno dvorano CMK-ja obiskal velikan francoske elektronske scene, Baptiste Lagrave. V toku The post Februarski program Centra mladih Koper appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 23. januar

Slika članka
DO 1. MARCA: Od jutri popolna zapora ceste med Hrvatini in Kolombanom
Mestna občina Koper intenzivno nadaljuje dela v sklopu projekta Čisto za Koper in Ankaran. Zaradi izgradnje kanalizacije bo jutri, 24. januarja, v veljavo stopila popolna zapora ceste Hrvatini–Kolomban.

petek, 19. januar

Zaradi izgradnje priključkov na stanovanjske stolpiče Javnega stanovanjskega sklada MOK in Stanovanjskega sklada RS bo od ponedeljka, 22. januarja, delna zapora prometa na Dolinski cesti v Kopru nasproti parkirišča pred nakupovalnim centrom Supernova Mercator Koper. Promet bo v času izvajanja del potekal izmenično enosmerno po enem voznem pasu. V času, ko se gradbena dela ne The post Od ponedeljka izmenično enosmerni promet na Dolinski cesti appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je objavila javni razpis za podelitev priznanj Mestne občine Koper za leto 2024. Rok za oddajo predlogov je do vključno ponedeljka, 19. februarja. Občinski svet Mestne občine Koper najvišje občinsko priznanje, Priznanje 15. maj, podeljuje občankam in občanom za njihovo življenjsko delo na področju družbenih, političnih, gospodarskih, kulturnih, znanstvenih, umetniških in drugih The post Objavljen je razpis za najvišja občinska priznanja appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 18. januar

Mestna občina Koper bo februarja na prvi letošnji javni dražbi nepremičnin prodajala 20 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Javna dražba bo v sredo, 7. februarja. Med zanimivejšimi nepremičninami na tokratni dražbi bo dvosobno stanovanje s kletjo na naslovu Ob spomeniku 16 v Bertokih. Izklicna cena za dobrih 42 kvadratnih metrov veliko nepremičnino znaša 129 tisoč evrov. The post Na prvi letošnji dražbi nepremičnin kar 20 nepremičninskih sklopov appeared first on e-Kopercapodistria .
Nastanitve v Kopru v letu 2023 beležijo skoraj 10.000 več nočitev v primerjavi z letom prej. Po odličnih kazalcih lanskega leta, se v Kopru optimistično pripravljajo na novo sezono. Po statističnih podatkih portala Turistična taksa, je v letu 2023 v turističnih nastanitvah destinacije Koper dopustovalo dobrih 123.396 gostov, ki so ustvarili 371.877 nočitev. V primerjavi The post Po odličnih kazalcih lanskega leta v Kopru optimistično zrejo v novo sezono appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 17. januar

Občanke in občane Mestne občine Koper in obiskovalce Kopra obveščamo, da bo zaradi prenove koprskega zvonika in obnove notranjosti mestnega stolpa – zvonika stolne cerkve Marijinega vnebovzetja vse do torka, 13. februarja, izključeno zvonjenje. Mestna občina Koper je jeseni začela temeljito prenovo notranjosti mestnega stolpa – zvonika stolne cerkve Marijinega vnebovzetja. Prenova zajema celovito prenovo The post Koprski zvonovi bodo začasno obmolknili appeared first on e-Kopercapodistria .