Vir: e-KoperCapodistria

petek, 22. december 2023

Po uspešno zaključenem letu, ki je v arhiv 2023 zapisalo dobrih štiristo prireditev ter aktivnosti, se CMK podaja v novo leto z novim programom, ki bo v januarju dal prednost zabavi, kulturi in športnim aktivnostim. Po prvotedenskem premoru v letu 2024 so mladi in mlade vabljeni podeliti svoje glasilke. Na Gregorčičevi 4 bodo v petek, The post Januarski pester program Centra mladih Koper appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 20. december 2023

Danes, 20. decembra, je v Viteški dvorani v Gradu Štanjel potekal slavnostni podpis Pogodbe o dobavi pitne vode, ki so jo sklenili župani Občine Ankaran, Občine Divača, Občine Hrpelje – Kozina, Občine Izola, Občine Komen, Mestne občine Koper, Občine Miren – Kostanjevica, Občine Piran in Občine Sežana ter direktorja Javnega podjetja Kraški vodovod Sežana, d. The post Istrske občine naredile korak naprej v zagotavljanju nemotene vodooskrbe appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 18. december 2023

Pisano dogajanje Fantazime v Kopru se stopnjuje. Medtem, ko lahko v prvi polovici tedna uživate na drsališču ob morju in v Zimski vasici, bo od sobote, 23. decembra, pa vse do 1. januarja dogajanje zaznamoval vsakodnevni glasbeni program in ostalo bogato praznično dogajanje. To sredo, 20. decembra, ob 19. uri bodo glasbeniki Glasbene šole Koper The post Fantazima v Kopru: koncerti, prihod Božička, Božični sejem in še mnogo več appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 15. december 2023

Koper je eno najstarejših stalno naseljenih mest na Slovenskem. Njegov nastanek povezujemo z letnico posvetitve Nazarija iz Boršta v koprskega škofa, tj. letom 524. V prihajajočem letu 2024 bo tako Koper praznoval 1500. obletnico. Pri obeležitvi pomembnega jubileja so se združile številne koprske ustanove, ki so aktivnosti in program praznovanja danes predstavile na novinarski konferenci The post Ob 1500. obletnici mesta Koper celoletno praznovanje appeared first on e-Kopercapodistria .
Športna zveza Koper in Mestna občina Koper vsa društva, klube in posameznike pozivata k oddaji predlogov za podelitev priznanj športnikom in športnim delavcem za dosežke v letu 2023. Rok za oddajo predlogov se izteče v sredo, 20. decembra. Kriterije za pridobitev priznanj opredeljuje Pravilnik o priznanjih Športne zveze Koper, še podrobneje Merila za vrednotenje športnih The post Predlagajte najbolj zaslužne športnike koprske občine v letu 2023 appeared first on e-Kopercapodistria .
Slika članka
PRIJAVE SO ODPRTE: Mestna občina Koper tudi letos vabi lokalne vinarje in oljkarje na natečaj
Mestna občina Koper tudi letos vabi lokalne vinarje in oljkarje, da svoja vina oziroma oljčna olja prijavijo na izbor za Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje Mestne občine Koper. Natečaja sta objavljena na občinski spletni strani, rok za...

četrtek, 14. december 2023

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je predpraznični čas že tradicionalno namenil obisku več ustanov, ki skrbijo za najbolj ranljive skupine prebivalstva, in jim s simbolnim darilom, praznično potico in zabojčkom mandarin iz Agrarie Koper, polepšal praznike. Že v sredo se je župan mudil v Zavetišču za brezdomne, Centru dnevnih aktivnosti Koper, Stanovanjski skupini Val ter The post Župan pred prazniki obiskal ranljive skupine appeared first on e-Kopercapodistria .
Podjetje Bolt bo zaradi zagotavljanja varnosti uporabnikov v zimskih razmerah s petkom začasno prekinilo storitev izposoje električnih skirojev v Kopru. Boltovi e-skiroji se bodo v naše mesto predvidoma vrnili v začetku februarja. Bolt bo izposojo električnih skirojev v naslednjih dneh prekinil tudi v drugih krajih po Sloveniji. Tej odločitvi botruje zagotavljanje varnosti uporabnikov. Zimske vremenske The post Bolt s petkom začasno umika e-skiroje appeared first on e-Kopercapodistria .
Mestna občina Koper je na podlagi javnega razpisa podelila koncesijo za opravljanje javne zdravstvene službe na primarni ravni na področju fizioterapije na območju Mestne občine Koper. Izbrana koncesionarka je Tjaša Kocjančič, ki bo v obsegu enega tima izvajala fizioterapijo v ordinaciji na naslovu Beblerjeva 12, 6000 Koper. Izbrani koncesionar bo začel opravljati koncesionirano javno službo The post MOK podelila koncesijo za fizioterapevtsko dejavnost appeared first on e-Kopercapodistria .
Zaradi slabega vremena, ki je upočasnilo izvedbo obnove vodovoda v Ulici 15. maja v Kopru, se bo popolna zapora prometa od gostilne Giordana pod nadvozom (deteljico) do Ulice 15. maja podaljšala do 29. decembra. Obvoz je še vedno urejen skozi semaforizirano križišče pri nekdanji tovarni Inde. Podaljšanju del je botrovalo slabo vreme, ko praktično ni The post Zapora prometa proti Ulici 15. maja še do konca meseca appeared first on e-Kopercapodistria .
V torek zvečer je dvorana Sv. Frančiška Asiškega v Kopru postala prizorišče prav posebnega kulturnega dogodka. Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper sta s slovesnim literarnim večerom obeležila 110. obletnico rojstva prvega slovenskega istrskega pesnika Alojza Kocjančiča. Svečanosti so dodali literarni naboj s podelitvijo nagrad najboljšim avtorjem, ki The post Z literarnim večerom obeležil 110. obletnico rojstva Alojza Kocjančiča appeared first on e-Kopercapodistria .

sreda, 13. december 2023

Ob dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono odvetniki po državi že tradicionalno nudijo brezplačno pravno pomoč. V torek, 19. decembra, bo ta med 8. in 17. uro na voljo tudi v prostorih Mestne občine Koper. MOK je namreč ena od štirih občin v Sloveniji, ki so pristopile k akciji Odvetniške zbornice Slovenije. Odvetniška zbornica svoj The post V torek na voljo brezplačna pravna pomoč appeared first on e-Kopercapodistria .

torek, 12. december 2023

V znamenju okusov in tradicije se je uspešno zaključil projekt Teden mladega oljčnega olja, ki je potekal med 25. 11. in 3. 12. 2023. Obiskovalci so se lahko prepustili kulinaričnemu doživetju pri 10. izbranih gostinskih ponudnikih destinacije Koper, ki so za ta namen pripravili vrhunske menije, ki so slavili mlado oljčno olje. Teden mladega oljčnega The post Uspešen zaključek Tedna mladega oljčnega olja appeared first on e-Kopercapodistria .

ponedeljek, 11. december 2023

Mestna občina Koper je sklenila konservatorsko-restavratorska dela na portalu protokolarne dvorane sv. Frančiška. Dela so med drugim vključevala izdelavo in postavitev replike vhodnih vrat iz macesnovega lesa, ki so zamenjala prejšnja dotrajana vrata. MOK se je za izvedbo del odločila zaradi izboljšanja funkcionalnosti in energetske sanacije stavbe. Vrata, ki so bila verjetno nameščena v sredi The post Dvorana sv. Frančiška dobila nova vhodna vrata appeared first on e-Kopercapodistria .
Praznično decembrsko dogajanje na Fantazimi v Kopru se tudi ta teden nadaljuje s koncerti, bogatim dogajanjem za otroke, adventnimi sprehodi in ostalim prazničnim programom. Medtem ko se boste v prvi polovici tedna lahko zabavali na drsališču in v mini zabaviščnem parku ob morju ter se s prazničnimi dobrotami okrepčali v zimski vasici in se sprehodili The post Fantazima tudi ta teden z bogatim dogajanjem appeared first on e-Kopercapodistria .
Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper (CDA) in Mestna občina Koper sta v sodelovanju z učiteljico plavanja Nikolino Jeretič omogočila in uspešno zaključila jesensko izvedbo brezplačnega tečaja Varnega plavanja za starejše v bazenu na Bonifiki. Delež starejših prebivalcev narašča tako v Sloveniji kot na ravni EU. V letu 2022 je po podatkih Statističnega urada The post Varno plavanje za starejše kot preventiva pred padci appeared first on e-Kopercapodistria .

petek, 8. december 2023

Slika članka
MOK BO SOCIALNO ŠIBKIM POLEPŠALA PRAZNIKE: V vrednosti 55 tisoč evrov
Mestna občina Koper se je tudi letos odločila, da v decembru s simbolnim paketom pomoči obdari socialno šibke in druge ranljive skupine in tako tudi njim polepša božično-novoletne praznike. Ob pomoči koprskega območnega združenja...
V soboto, 23. decembra, bo na Fantazimi v Kopru Božični sejem. Prijave za sodelovanje so možne do prihodnjega petka, 15. decembra. Božični sejem bo na promenadi pri Taverni, ki je osrednje prizorišče bogatega glasbenega programa letošnje Fantazime. Božični sejem bo obiskovalcem ponudil priložnost za nakup raznolikih prazničnih daril, kot so rokodelski izdelki, tekstil, knjige, tiskovine, The post Prijavite se za sodelovanje na Božičnem sejmu v Kopru appeared first on e-Kopercapodistria .

četrtek, 7. december 2023

Odkar je Mestna občina Koper leta 2019 vpeljala model participativnega razporejanja dela proračunskega denarja, je uspešno izvedla že sto projektov participativnega proračuna. Želje občank in občanov je izpolnjevala tudi letos. Septembra 2022 so občanke in občani Mestne občine Koper izmed 150 predlogov izglasovali 34 projektov, ki jih je občina vključila v proračun z načrtovano izvedbo The post Mestna občina Koper tudi letos izpolnjevala predloge občank in občanov appeared first on e-Kopercapodistria .
Občanke in občane Mestne občine Koper v poštnih nabiralnikih že čaka nova, praznično obarvana številka občinskega časopisa KP MOK 47. V decembrski številki občinskega glasila je poudarek na prazničnem dogajanju v Mestni občini Koper. Poleg reportaže s prižiga lučk in obiska Miklavža je na voljo tudi celoten program letošnje Fantazime, ki bo poskrbela, da bomo The post Izšla je nova številka občinskega časopisa appeared first on e-Kopercapodistria .