Vir: Bambino

četrtek, 22. februar

Otroci se že od malih nog učijo, kako se vključiti v svet okoli sebe. Ena izmed ključnih veščin, ki jim bo prišla prav vse življenje, je umetnost pogajanja. Kako torej otroke naučiti, da bodo znali sklepati kompromise in se uspešno pogajati v vsakdanjih situacijah? Začnimo […] The post Umetnost pogajanja: Kako otroka naučiti sprejemanja kompromisov? appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

sreda, 7. februar

Image by pikisuperstar on Freepik V svetu, kjer kraljuje hitra prehrana, je izziv najti dovolj časa in idej za zdrave možnosti, ki jih bodo otroci z veseljem pojedli. Zdrava prehrana je ključnega pomena za vzdrževanje energije, koncentracije in splošnega zdravja otrok. Pripravili smo nekaj preprostih, […] The post Preprosti in zdravi prigrizki, ki jih otrokom lahko ponudite vsak dan appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

četrtek, 25. januar

Grafomotorika ni le zapleten izraz, temveč ključen element v razvoju otroka. Ko otrok prvič prime v roke svinčnik, se zanj prične popotovanje, ki bo oblikovalo njegovo sposobnost pisanja, risanja in samostojnega izražanja. Ta veščina, ki združuje fino motoriko in vizualno percepcijo, je temelj, na […] The post Grafomotorika – gradniki uspešnega učenja pisanja in risanja pri predšolskih otrocih appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

torek, 23. januar

Kakovosten spanec je izjemno pomemben za otrokovo rast, razvoj in dobro počutje, česar se dobro zavedajo vsi starši, ki so že kdaj poskušali v boljšo voljo spraviti neprespanega in razdraženega otroka. Seveda na krepčilen spanec vpliva mnogo dejavnikov, ki so pri otrocih še toliko bolj […] The post Otroška fantazija – kako izbrati posteljnino, ki bo vzbudila radovednost vaših malčkov? appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

petek, 19. januar

Biti mama je nekaj posebnega in lepega, pa vendar sama nosečnost in porod pustita posledice, ki lahko močno vplivajo na samozavest mamice, ki ji hormoni še vedno delujejo bolj intenzivno. Skrb za celo telo, še posebej kožo in lase, je tako zelo pomembna že v […] The post Trije nasveti, ki bodo poskrbeli, da novopečena mamica ne pozabi na svojo ženskost appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

sreda, 3. januar

Emisije toplogrednih plinov iz prometa naj bi se do leta 2050 podvojile, osebna vozila pa že prispevajo 70 odstotkov k tem emisijam in 50 odstotkov k onesnaženosti zraka v mestih. V mestih po vsem svetu iščejo in preizkušajo nove pristope, s katerimi bi prometne […] The post Uporabniška izkušnja, tudi pri plačevanju, ključna za uspešnost javnega potniškega prometa appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

torek, 12. december 2023

Pri izbiri obutve za malčke je udobje ključnega pomena. Otroška stopala so še vedno v razvoju, zato je nujno, da obutev, ki jo nosijo, podpira zdrav rast in razvoj, hkrati pa zagotavlja varnost in udobje med aktivnostmi, kot sta hoja in igra. Naj se otroška […] The post Izberite udobje, ko izbirate obutev za malčke appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .