Vir: Cekin.si

ponedeljek, 25. marec

Lepe dogodivščine na dopustu se lahko ob morebitni izgubi, kraji ali zlorabi plačilne kartice hitro spremenijo v pravo nočno moro. Preverite, kaj storiti, da bi bile posledice kar najmanjše! Še posebej sedaj, ko se približujejo velikonočni in prvomajski prazniki ...

sobota, 23. marec

A kako priti do nje? Tudi če imate denar, ne bo enostavno.
Ali bi lahko mikronagrajevanje zadržalo zaposlene v podjetju, tako da ne bi zbežali drugam? Ali lahko poveča motivacijo in produktivnost delavcev? Preverite zanimive ugotovitve.
Delodajalci v oglasih za delo od kandidatov lahko kot pogoj navedejo tudi potrdilo o nekaznovanosti. Za določena delovna mesta ga je potrebno obvezno predložiti, kot denimo za delo v javnem sektorju, v šolah in vrtcih, na Policiji ..., včasih pa ga zahtevajo tudi zasebni delodajalci.

petek, 22. marec

Povprečna plača za januar je v bruto znesku znašala 2317,82 evra in je bila od plače za mesec prej nominalno nižja za 1,3 odstotka, realno pa za 0,7 odstotka. Povprečna neto plača je znašala 1477,34 evra in je bila od plače za december lani nominalno nižja za 3,4 odstotka, realno pa za 2,8 odstotka, so sporočili s statističnega urada.
Cene stanovanjskih nepremičnin so bile lani za 6,8 odstotka višje kot predlani, kar je najmanjša podražitev v zadnjih treh letih. Prodanih je bilo za približno četrtino manj stanovanjskih nepremičnin kot leto prej, v Ljubljani se je prodaja rabljenih stanovanj zmanjšala za petino, je objavil državni statistični urad.
Delavci iz generacije X se odločajo za vse vrste delovnih mest, zlasti ker delodajalci menijo, da so mladi ljudje bolj prilagodljivi.
Poglejte, kaj vse so gosti zahtevali od delavcev na jahti
Mladi generacije Z so se rodili v svet spleta, digitalnih tehnologij, pametnih telefonov. Njihove običajne sanje niso več postati zdravnik, učitelj, gasilec. Ne ... Ob vstopu v odraslost razmišljajo drugače in nekateri med njimi bi radi postali vplivneži. Četudi na račun izobrazbe. Kako pa naj tedaj postopamo starši? Kako naj ravnamo, če otrok ne želi nadaljevati šolanja z idejo, da bo vplivnež in da bo služil denar z objavami na spletu? Svetuje dr. Lucija Čevnik.
Nekateri delavci ostanejo v enem podjetju več let – celo desetletij. Je to znak zvestobe ali lenobe?