Vir: Novice.si

četrtek, 14. december 2023

Družina. Oblike družin so različne, vse pa naj bi predstavljale varno zavetje za najmlajšo populacijo naše družbe. Božični prazniki in hkrati šolske počitnice, ki so pred vrati, nas povezujejo in dajejo priložnost za več časa z našimi družinami. Celjska enota Centra za socialno delo (CSD) je zato pripravila druženje za otroke v rejništvu in njihove […] Prispevek Rejnikov primanjkuje je bil objavljen na Novice.si .
Miha Mavsar je nadobuden gimnazijec na Srednji šoli Slovenska Bistrica, ki je želen znanja in novih izzivov. Po naravi je čisti naravoslovec, v naravoslovju ceni in občuduje predvsem logičnost in predvidljivost. Še posebej ga navdušujeta fizika in kemija. Spreten pa je tudi v jezikih. Je Bistričan, priseljen iz Bele Krajine, dobri dve leti je živel […] Prispevek Miha Mavsar, mlad raziskovalec in prejemnik Krkinega priznanja je bil objavljen na Novice.si .
Slika članka
Uporabniki vodovoda Gračič – Bezina na zboru občanov dali jasen signal, da želijo kakovostno javno vodo
Uporabniki vodovoda Gračič – Bezina so pristojnim na sinočnjem zboru občanov dali jasen signal, da želijo kakovostno pitno vodo, ki jo bo upravljalo Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice (JKP). Uporabniki vodovoda Gračič – Bezina so na sinočnjem zboru občanov v dvorani Konjičanka Slovenskih Konjicah, ki so jo napolnili do zadnjega kotička, dali jasen signal, da […] Prispevek Uporabniki vodovoda Gračič – Bezina na zboru občanov dali jasen signal, da želijo kakovostno javno vodo je bil objavljen na Novice.si .
Občina Slovenske Konjice je na doslej makadamskem platoju pred Osnovno šolo Loče in vrtcem v Ločah uredila parkirišče za osebna vozila in pas za vožnjo šolskega avtobusa do avtobusnega postajališča. Gradbena dela, ki jih je opravilo podjetje Novitta d.o.o. iz Celja, so po informacijah iz urada župana stala dobrih 38.000 evrov. Poleg estetske izboljšave so […] Prispevek Lepše in bolj varno pred šolo in vrtcem v Ločah je bil objavljen na Novice.si .
Zaključili so obsežnejši del sanacije zidov Romanskega palacija na Starem gradu Celje. Izpolnili so vse obveznosti in pogoje za uspešno črpanje prvega dela državnih sredstev, obnovo namreč sofinancira Ministrstvo za kulturo. Mestna občina Celje Romanski palacij obnavlja v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, ki je pridobilo sofinanciranje iz dvoletnega razpisa Ministrstva za kulturo za leti […] Prispevek Končan večji del sanacije Romanskega palacija je bil objavljen na Novice.si .
Nove pridobitve so se pred dnevi razveselili v Ločah, predvsem tamkajšnji otroci in tudi njihovi starši. Občina Slovenske Konjice je skupaj s Krajevno skupnostjo Loče ob igrišču za mali nogomet uredila športni poligon za vadbo na prostem. Skupna vrednost izvedenih del je dobrih 15.000 evrov. Gradbena dela je sicer izvedlo podjetje Novitta d.o.o., medtem ko […] Prispevek Nova možnost za ‘športanje’ v Ločah je bil objavljen na Novice.si .
Margareta Voglar je ravnateljica osnovne šole v Laporju, ki z novem letom odhaja v pokoj. Kdo jo bo nadomestil? Že 24 let uspešno vodi Osnovno šolo Gustava Šiliha Laporje, od leta 2009 pa tudi laporski vrtec. Pod njeno taktirko je OŠ v Laporju prejela najvišje priznanje na področju šolstva. Šola ponuja številne obšolske dejavnosti, vsako […] Prispevek Margareta Voglar: »Od otrok ne moreš zahtevati nečesa, čemur sam nisi zvest« je bil objavljen na Novice.si .

sreda, 13. december 2023

Za večino zimskih športnikov so se tekmovanja za svetovni pokal v zimi 2023/2024 že začela. Jutri (v četrtek) prvi nastop čaka tudi deskarje na snegu v alpskem slogu, ki bodo paralelni veleslalom odpeljali v italijanski Carezzi. Gre za prizorišče, kjer je Celjan Tim Mastnak decembra 2018 dosegel eno od svojih dosedanjih treh zmag med svetovno […] Prispevek S svetovnim pokalom začenjajo tudi deskarji na snegu je bil objavljen na Novice.si .
Celjsko kazensko sodišče je prejelo obtožnico celjskega okrožnega državnega tožilstva v primeru smrti še ne dveletnega fantka, ki je 20. junija umrl v pregretem avtomobilu pred stanovanjsko hišo v Svetem Lovrencu pri Preboldu. Primer so dodelili sodnici Maji Manček Šporin, ki bi najkasneje v začetku februarja že lahko razpisala predobravnavni narok. Tragični primer je pretresel […] Prispevek CELJE Obtožnica za smrt otroka v avtu je bil objavljen na Novice.si .
Celjska občina se je letos odločila, da se dolgoletnemu pogodbenemu izvajalcu, podjetju Vodovod-kanalizacija Celje, pri pluženju in posipavanju cest v okviru zimske službe pridruži javno podjetje Zelenice. Podjetji si bosta delo na območju Celja razdelili. Zimska služba zajema različne dejavnosti in opravila, ki omogočajo prevoznost cest in zagotavljajo varen potek prometa v zimskih razmerah. V […] Prispevek Ceste bodo čistile tudi Zelenice je bil objavljen na Novice.si .
Sestavine za 4 osebe: 2 zrela avokada  1 jalapeno čili strok česna žlica sesekljane rdeče čebule žlica soka limete ščepec soli  Priprava:   korak: Česen in čebulo olupimo ter ju čimbolj drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semena, ki so zelo pekoča, odstranimo tudi belo kožico, saj ta greni, in narežemo na majhne koščke. Če ne prenesemo pekoče […] Prispevek Namaz guacamole je bil objavljen na Novice.si .
Zreški Unior bo od prvega junija prihodnje leto vodil izkušen menedžer Robert Vuga. Na mesto predsednika uprave so ga člani nadzornega sveta soglasno imenovali na včerajšnji seji, potem ko je dosedanji predsednik uprave Darko Hrastnik sporočil, da se za novi mandat ne bo več potegoval. Hrastniku se mandat izteče maja prihodnje leto, Vuga vodenje zreške […] Prispevek Zreški Unior bo od junija 2024 vodil Robert Vuga, izkušen menedžer in oče 10 otrok je bil objavljen na Novice.si .
Zavod Celeia Celje in Mestna občina Celje tudi letos nadaljujeta s tradicijo krasitve nabrežja Savinje z lampijoni, ki jih poslikajo otroci celjskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Letos so v 28 vzgojno-izobraževalnih zavodih ustvarili 77 različnih poslikav, ki že krasijo priljubljeno celjsko sprehajališče. Projekt praznične krasitve z lampijoni v okviru Pravljičnega Celja se je pod […] Prispevek V Celju se nadaljuje tradicija krasitve z lampijoni je bil objavljen na Novice.si .
Zainteresirani podjetniki se lahko do devetega januarja prijavijo na ta teden objavljen razpis Razvojne agencije Savinjske regije za program podjetniškega usposabljanja. Štirimesečno izobraževanje bodo s partnerksimi agencijami v regiji (Savinjsko-Šaleško, Spodnje Savinjsko, Osrednje Celjsko, Dravinjsko, Obsotelje in Kozjansko) izvajali v okviru projekta Poni (podjetno nad izzive), ki podjetnikom pripomore k razvijanju in uresničitvi podjetniških zamisli. […] Prispevek REGIJA Priložnost za razvoj podjetniške ideje je bil objavljen na Novice.si .
Na prvi decembrski dan so v avstrijski livarni Grassmayr za konjiško nadžupnijsko cerkev sv. Jurija ulili novi veliki zvon. Dogodek so spremljali številni farani. Slovesnemu dogodku so prisostvovali številni farani s Konjiškega, saj se je v avstrijsko livarno, kjer zvonove ulivajo že več stoletij, podal cel avtobus faranov, ki so si z zanimanjem ogledali, kako […] Prispevek Konjičani v Innsbrucku spremljali ulivanje novega zvona za nadžupnijsko cerkev sv. Jurija je bil objavljen na Novice.si .
Že drugo soboto zapored je praznično vzdušje napolnilo Srečno ploščad pri tržnici Zreče. Tudi tokrat so oživele praznične stojnice s pestro ponudbo darilc in okrepčil, dogajanje na Srečnem odru pa je bilo še posebej pestro. Zaplesali so mali folklorniki, člani otroških folklornih skupin Mlinčki in Navihančki, ki so ob zvokih harmonike navdušili zbrane. Zapeli so […] Prispevek Zreče: Srečna ploščad zarajala je bil objavljen na Novice.si .

torek, 12. december 2023

Kot je na družbenem omrežju Facebook sporočila strelska trenerka Polona Sladič, je v 70. letu starosti umrl parastrelec Franc Pinter – Ančo iz Slovenske Bistrice. Paraplegik je bil od leta 1977, ko je utrpel poškodbe v prometni nesreči. S parastrelstvom se je resno ukvarjal vse od leta 1986, s svojimi dosežki pa dosegel status legende, saj […] Prispevek Umrl je bistriški športnik invalid Franc Pinter – Ančo je bil objavljen na Novice.si .
Na Rogli so danes odprli eno najpomembnejših pridobitev v zadnjem obdobju, park Mašinžaga z najmodernejšo šestsedežnico. Odprtja so se udeležili številni gostje iz političnega in gospodarskega življenja, predstavniki lokalnih skupnosti, turizma in drugi. Med njimi tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter njegova hrvaška kolegica, ministrica za turizem in šport dr. Nikolina […] Prispevek Na Rogli odprli novo pridobitev: park Mašinžaga s sodobno sedežnico je bil objavljen na Novice.si .
Slika članka
Voznica začetnica na Šentjurskem prehitra, voznik v Celju prehiter in pijan
Policisti Postaje prometne policije Celje so minulo nedeljo izvajali meritve hitrosti v Trnovcu, na območju Policijske postaje Šentjur, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h. Okoli 13. ure so ustavili voznico osebnega v...
V primerjavi s prejšnjimi obdobji so konjiški policisti v zadnjem tednu imeli kar štiri dneve, ko jim ni bilo potrebno posredovati, kar v celoti velja tudi za vikend. To še ne pomeni, da niso imeli česa početi ali da jim ne bi bilo potrebno v službo, je pa malo miru vselej dobrodošlo. Kljub vsemu se […] Prispevek KONJIŠKA KRONIKA Štirje »prosti« dnevi policistov, na Rogli znova »driftali« je bil objavljen na Novice.si .