Vir: Novice.si

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 4 urami in 28 minutami
S celjske policijske uprave so sporočili, da svojci od petka pogrešajo 69-letno Celjanko Ivanko Bobek. Nazadnje so jo opazili v središču mesta. Vse, ki bi jo videli ali vedeli, kje se nahaja, naprošajo za pomoč. Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Celje 54 26 400, na številko 113 ali na anonimno številko 080 12 […] Prispevek CELJE Pogrešajo Ivanko Bobek je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 11 urami in 7 minutami
V veroučni učilnici Župnišča v Zrečah bo nocoj ob 19.15 predavanje o kiparju, pozlatarju in restavratorju Ivanu Sojču, ki je bil spodnještajerski cerkveni kipar. S predavanjem obeležujejo 145. obletnico umetnikovega rojstva. Gre za kiparja, ki se je lotil različnih materialov, delal z različnimi orodji, njegov opus pa je obširen in raznolik. »Veliko delal na območju […] Prispevek Nocoj v Zrečah predavanje o kiparju Ivanu Sojču je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 12 urami in 21 minutami
V Slovenskih Konjicah so včeraj slovesno blagoslovili novi cerkveni zvon in obnovljenega iz leta 1715. Oba so nato dvignili v obnovljeni zvonik cerkve sv. Jurija.  Zares svečano je bilo nedeljsko dopoldne pri cerkvi sv. Jurija v Slovenskih Konjicah, saj so opravili blagoslov novega in obnovljenega cerkvenega zvona. Zvonova je blagoslovil in mazilil nadškof Alojzij Cvikl, […] Prispevek SLOVESNO V konjiškem zvoniku zdaj pojejo štirje zvonovi je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 14 urami in 14 minutami
* oglasno sporočilo Vsako življenje je zahvalna molitev Nekega jutra se vrabček zbudi in ne najde besed, da bi zapel svojo vsakodnevno zahvalno molitev. Za pomoč zaprosi prijatelje, ki se vsak po svoje izvirno in ustvarjalno povezujejo z Bogom in vrabčku tako pokažejo, da niso le besede tiste, ki molitvi dajejo moč! Celjska Mohorjeva družba […] Prispevek Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: VRABČKOVA MOLITEV* je bil objavljen na Novice.si .

Včeraj

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem in 47 minutami
V Slovenski Bistrici se je odvijalo finale 27. Državnega prvenstva v twirlingu Slovenije, na katerem je bilo prisotnih 11 tekmovalnih klubov iz vse Slovenije. V več kot 200 tekmovalnih nastopih in več kot 70 različnih tekmovalnih kategorijah in disciplinah, je domačemu Twirling klubu Sašo – za katerega je tekmovalo 33 deklet, uspel neverjeten uspeh. V […] Prispevek Bistriški Twirling klub Sašo na DP osvojil 42 zlatih medalj je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 13 urami in 58 minutami
Katarina Arzenšek v svojem Bloom Studiu iz šopkov in drugega cvetja ustvarja zanimive stenske dekoracije, ki so prave umetnine. Šopek razstavi, cvetje in zelenje s stiskanjem posuši in nato v želeni postavitvi uokviri. Katarina Arzenšek, Šentjurčanka, ki se je pred dvema letoma preselila v Slovenske Konjice, pove, da je bila že od nekdaj ustvarjalna. Ko […] Prispevek Konjičanka iz šopkov ustvarja trajne stenske umetnine je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 14 urami in 49 minutami
V spomladanskem času sadimo jagode od druge polovice marca dalje in v aprilu. Tako se do poletja bolje ukoreninijo. Opravilo je najbolje opraviti pred močnejšim aprilskim dežjem. V poletnem času jih sadimo od druge polovice avgusta dalje. Vedno bolj so priljubljene viseče jagode, ki imajo bujne roza cvetove in jih obešamo tudi za okras. Imajo […] Prispevek Viseče jagode za okras in sladkanje je bil objavljen na Novice.si .

sobota, 20. april

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 14 urami in 48 minutami
4 zrele banane 50 g rjavega sladkorja 60 g masla tretjino žličke mletega cimeta 80 ml ruma vanilijev sladoled   Banane olupimo in prerežemo po dolžini. V ponvi razpustimo maslo. Dodamo sladkor in približno 2 minuti mešamo, da se segreje in raztopi. V ponev položimo polovice banan in jih pečemo 3 do 5 minut, da […] Prispevek Pečene banane z vanilijevim sladoledom je bil objavljen na Novice.si .

petek, 19. april

V celjskih Nepremičninah so zaključili razpis za bivanje v oskrbovanih stanovanjih prenovljene vile na Vodnikovi, ki so jo namenu slovesno predali v začetku meseca. V postopek so prejeli 55 vlog, na voljo pa je dvanajst stanovanj, od tega štiri dvo- in osem enoposteljnih. Za bivanje v samskih sobah je prispelo 33 prošenj, za dvoposteljne sobe […] Prispevek CELJE 55 prijav za vilo na Vodnikovi je bil objavljen na Novice.si .
Unikum v evropskem in svetovnem merilu Obiskovalci se bodo lahko sprehodili skozi avtentične prostore, podoživeli duh preteklega časa, dogodke, podobe našega mesta in prebivalcev, ujetih na črno-belih fotografijah. Muzej je edini kraj, kjer lahko čas zavrtimo nazaj, pravijo. In v celjskem muzeju novejše zgodovine jim s prodornostjo in inovativnostjo to odlično uspeva. Pravkar so zaključili […] Prispevek Končana obsežna prenova in razširitev Pelikanove hiše je bil objavljen na Novice.si .
Na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko so na celjskem sejmišču pripravili modno revijo ob obeležitvi 140 let poklicnega in strokovnega šolstva v Celju. Rdeča nit dogodka je bila avtorska čipka, ki tradicijo združuje z vsemi sodobnimi izobraževalnimi programi. Na res spektakularni reviji so dijaki med drugim predstavili edinstvene modne kreacije, pričeske, … Z […] Prispevek Spektakularno je bil objavljen na Novice.si .
Do 18. ure po vsej državi poteka maraton nadzora hitrosti v cestnem prometu. Gre za del evropske akcije, ko bodo na prehitre voznike prežali z radarji. Njihove lokacije so objavljene na spletni strani policije. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želi policija delovati predvsem preventivno, da bi vozniki z umirjeno vožnjo pripomogli k varnejšim […] Prispevek REGIJA Maraton nadzora nad prehitrimi vozniki je bil objavljen na Novice.si .
S postavitvijo mlaja (na tradicionalni način) na Zgornjem trgu ter razstavo izdelkov dobrot Šolskega centra Šentjur se danes nadaljujejo prireditve Šentjurjevega. V okviru projekta Medovito drevo bodo staršem novorojencev pred Ipavčevo hišo popoldne razdelili sadike, zvečer pa bodo razglasili še vinogradnika, ki je pridelal najboljše vino in so ga izbrali za Ipavčevo vino. PŠ Prispevek ŠENTJUR Šentjurjevo danes z mlajem, dobrotami, drevesi in vinom je bil objavljen na Novice.si .

četrtek, 18. april

Celjski kriminalisti so raziskali pretep, ki je 3. februarja v jutranjih urah izbruhnil na Ljubljanski cesti v Celju. V njem je sodelovalo šest mladoletnikov in ena polnoletna oseba, ranjena pa sta bila dva mladoletnika, eden huje. Primer so razvozlali tudi s pomočjo nadzornih kamer. Prišli so do zaključka, da poškodovana mladoletnika nista dajala nobenega povoda […] Prispevek CELJE Preiskali mladoletniški pretep je bil objavljen na Novice.si .
V Celju je minuli petek in soboto potekal Janus festival, festival nove glasbene ustvarjalnosti, v sklopu katerega so v soboto na celjski plaži pripravili prvi evropski glasbeni dogodek, ki je bil namenjen psom. Na Okopih smo lahko prvič pri nas prisluhnili deveturni klavirski skladbi Vexation francoskega skladatelja Erika Satieja, med izvedbo katere je slikar Tomaž […] Prispevek Dvodnevni Janus festival je bil objavljen na Novice.si .
Mladi iz Kulturnega društva Pogled Loče so skupaj z mentorico pripravili novo gledališko predstavo. Tokrat so izbrali zgodbo Kraljična na zrnu graha, ki so jo minule dni že dvakrat uprizorili na odru loškega Kulturnega doma. V predstavi nastopa sedem igralcev, starih od devet do trinajst let. Igrajo Blaž Pučnik, Ana Kline, Tim Novak, Ivana Šalamun, […] Prispevek Mladi gledališčniki iz Loč pripravili novo predstavo je bil objavljen na Novice.si .
Največji slovenski muzej ljudskega stavbarstva; Muzej na prostem Rogatec in Dvorec Strmol Rogatec sta ponovno odprla vrata z vsakodnevnim delovnim časom od torka do nedelje in tudi ob praznikih, od 10. do 18. ure. V preteklem letu je bil v muzeju obiskovalcem že na voljo samostojen ogled z avdio vodnikom, v letošnji sezoni pa je […] Prispevek V Muzeju na prostem Rogatec in Dvorcu Strmol v novo sezono vstopajo z novostmi je bil objavljen na Novice.si .
Dijaki Šolskega centra Celje. Ob 140-letnici Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko so obnovili kultni Kiosk K67. Legendarna ikona mesta – Kiosk K67 je bil nekoč del podjetja Izletnik Celje, v njem pa so v preteklosti kupovali avtobusne vozovnice. Ko je odslužil prvotnemu namenu, ga je kupila prebivalka Celja in ga dolgo hranila na […] Prispevek Obnovljen kultni kiosk K67 je bil objavljen na Novice.si .

sreda, 17. april

V celjskem zaporu so s krajšo slovesnostjo, ki so jo skupaj pripravili zaporniki in zaposleni, obeležili 60-letnico Zavoda za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora. Ta je leta 1964 nastal iz takratne zunanje enote mariborskega kazensko poboljševalnega doma. Danes deli usodo večine slovenskih zaporov, ki jih pesti prezasedenost. Namestitvene zmogljivosti so v Celju presežene za […] Prispevek CELJE V zaporu obeležili 60 let ZPMZKZ je bil objavljen na Novice.si .
Srednješolski programi. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je pred nedavnim objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2024/2025. Preverili smo, koliko je zapolnjenih in prostih mest na celjskih srednjih šolah. Trend povečanega zanimanja za programe nižjega poklicnega izobraževanja se nadaljuje tudi letos. Tako kaže prvi pregled stanja prijav za vpise v […] Prispevek Veliko zanimanja za poklic frizerja je bil objavljen na Novice.si .