Vir: Novice.si

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 8 urami in 26 minutami
Potrebujemo: 50 dag moke (pol ostre, pol gladke) 8 dag sladkorja kocka kvasa žlička soli 2 dl mleka 3 žlice kisle smetane 2 žlici olja 1 jajce 250 g masla   Vse sestavine naj bodo ogrete na sobno temperaturo. V malo mlačnega mleka raztopimo kvas in pomešamo z žličko sladkorja in žlico moke. Pustimo, da […] Prispevek Francoski rogljički je bil objavljen na Novice.si .

Včeraj

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 1 uro in 12 minutami
Nekaj pred pol peto uro zjutraj so celjski policisti bili obveščeni, da je zagorelo na dvorišču  Dinosovega odlagališča v Gajih pri Celju. Po prvih podatkih je do požara prišlo zaradi samovžiga odpadnih palet. Ogenj je približno trem desetinam gasilcev iz štirih enot kmalu uspelo pogasiti, zaradi dima (sproščala se je tudi večja količina pare) pa […] Prispevek CELJE Gorelo na Dinosovem odlagališču je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 1 uro in 39 minutami
Na konjiškem bazenu so danes pripravili jubilejni 20. mednarodni Dan brez vozička. Na konjiškem bazenu danes poteka zanimivo druženje vseh ljubiteljev voda. Pri Plavalnem klubu Slovenske Konjice, ki ga vodi Branko Ravnak, so pripravili so tradicionalni, tokrat jubilejni 20. Mednarodni brez vozička. Pred dvema desetletjema so na konjiškem bazenu pripravili prvi dogodek s potapljanjem oseb, […] Prispevek Dan brez vozička: na konjiškem bazenu danes tudi raftajo! je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 1 uro in 40 minutami
Idealen čas za obnovo osnovnih šol so poletne počitnice, saj je takrat dostop do stavb neomejen, z deli pa se ne moti pouka.  Čas poletnih počitnic je čas, ko se osnovnošolci lahko brezskrbno zabavajo na morju, pri starih starših ali vsaj pred domačim blokom oz. hišo, šole pa večinoma samevajo -a le na videz. Ravno […] Prispevek Poleti bodo potekale obnove na 4 celjskih osnovnih šolah je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 4 urami in 42 minutami
Na Celjski grad je v sklopu Koncertov pod zvezdami za odlično vzdušje skupaj s Klapo Intrade poskrbel Tomislav Bralić. Odmev najboljših dalmatinskih skladb se je z grajske vzpetine slišal na vse štiri strani Celjske kotline. Z vami delimo nekaj foto utrinkov. Foto: Zavod Celeia Celje Prispevek Koncert pod zvezdami je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 6 urami in 44 minutami
Sosedje. Hrvati po obisku v Celju prehiteli Madžare. V Celju so v prvi polovici leta zabeležili porast števila turistov. Celjski grad je na primer obiskalo za 12 odstotkov več turistov kot v lanskem prvem polletju, so sporočili iz Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Celjski grad, ki je najbolj obiskana turistična znamenitost Celja, […] Prispevek V Celju največ hrvaških turistov je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 6 urami in 58 minutami
V Športni dvorani Slovenska Bistrica bo to soboto, 20. julija, dopoldne zanimiva šahovska prireditev – simultanka z velemojstrom Juretom Škobernetom. (Gre za ekshibicijsko prireditev, ki poteka tako, da en močnejši šahist igra proti več nasprotnikom hkrati.) Simultanko prireja Šahovski klub Impol Slovenska Bistrica in je ena od prireditev, s katero v letu 2024 obeležujejo 100-letnico […] Prispevek V Slovenski Bistrici jutri šahovska simultanka z velemojstrom Juretom Škobernetom je bil objavljen na Novice.si .

četrtek, 18. julij

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 19 urami in 16 minutami
Kot so zapisali v celjskem Kinu Union, je poletje čas za sprostitev, druženje, prav pa je, da si vzamemo čas tudi za uživanje ob dobrih zgodbah na filmskem platnu. V začetku meseca avgusta v Celju znova pripravljajo Kino pod zvezdami, a kaj več zaenkrat še ni znanega. V Celju smo že v preteklosti lahko uživali […] Prispevek Znova pod zvezde je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 20 urami in 46 minutami
Hitra linija. Julija je bila ukinjena direktna hitra avtobusna linija med Celjem in Ljubljano, a linije ni ukinila družba Nomago, pač pa DUJPP, ki pa krivca najde na pristojnem ministrstvu in Slovenskih železnicah. Dobra novica za potnike je, da bodo ukinjeno hitro linijo znova vzpostavili že avgusta. Avtobus. Čeprav bralci opozarjate, da so tudi na […] Prispevek Avgusta znova hitra linija Celje–Ljubljana je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma in 29 minutami
Izguba Splošne bolnišnice Celje je do konca maja dosegla 2,3 milijone evrov, kar je približno tri in pol odstotka celotnih prihodkov. Vzroke za negativno poslovanje, s katerimi so ta teden seznanili tudi svet zavoda, vidijo v zdravniški stavki in umiku soglasij zdravnikov za nadurno delo. Položaj se počasi izboljšuje, meni direktor bolnišnice dr. Dragan Kovačič.»Izračunali […] Prispevek CELJE Petmesečna izguba bolnišnice 2,3 mio evrov je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma in 38 minutami
V Celju dokončujejo gradnjo stanovanjske soseske Sončni Golovec na Dečkovi cesti. V dveh stolpnicah bo na voljo 94 stanovanj ter šest poslovnih prostorov s 113 parkirišči. Investitor je ljubljanska družba Brilosa, ki bo vse enote namenila prodaji na trgu. Po neuradnih podatkih so vsa stanovanja tudi že prodali. Na drugi strani se celjsko javno podjetje […] Prispevek CELJE Neprofitnih stanovanj na Sončnem Golovcu ne bo je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 2 urama in 26 minutami
Združenje občin Slovenije je pozvalo Ministrstvo za naravne vire in prostor k spremembam na področju naravnih nesreč. Te so zaradi podnebnih sprememb vse pogostejše. Zato je treba prilagoditi tudi sistem – in to na način, da se bo ta lahko odzval tudi na lokalne ali regijske naravne nesreče. Neurja s točo, plazovi in druge ujme […] Prispevek Združenje občin Slovenija poziva vlado k spremembam na področju naravnih nesreč je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 13 minutami
V Šentjurju pozitivno ocenjujejo prvi izvedeni javni razpravi v sklopu priprave občinske celostne prometne strategije. Izvedli so ju v prostorih Občine Šentjur in Podružnične osnovne šole na Blagovni. Dogovorili so skupno vizijo, po kateri bodo še naprej izvajali korake za uravnoteženo načrtovanje prometnega režima vključno s spreminjanjem potovalnih navad in prometnih tokov (cilj je predvsem […] Prispevek ŠENTJUR Spodbuden uvod v oblikovanje nove prometne strategije je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 25 minutami
Celjski prometni policisti med dnevnimi nadzori hitrosti na cestah skoraj vsak dan ujamejo kršitelje, ki znatno prekoračijo omejitve. Pretežno gre za tuje državljane. Tokrat so na viaduktu Slatina madžarskemu vozniku osebnega vozila BMW pri omejitvi 100 km/h izmerili hitrost 179 km/h, kar ga je veljalo 1200 evrov in devet kazenskih točk. Ob tem opozarjajo, da […] Prispevek CELJE Tokrat prehiter madžarski voznik je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 55 minutami
Mateja in Andrej Smogavc sta svojo kulinarično zgodbo začela v Gostilni Grič v konjiških Škalcah, zadnje leto in pol pa jo nadaljujeta in nadgrajujeta v najstarejši gostilni na Slovenskem, v Gastužu pri Žički kartuziji. Spokojna dolina Svetega Janeza Krstnika z idilično samostansko veduto je kuharskega mojstra Andreja Smogavca in njegovo ženo Matejo prevzela. Tako sta […] Prispevek Mateja in Andrej Smogavc: Moderna in domača kulinarika v najstarejši gostilni pri Žički kartuziji je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 5 urami in 13 minutami
Taborniki iz Rodu belega konja Slovenske Konjice so se na letošnji tabor odpravili na že znano lokacijo v bližini Braslovškega jezera. Teden dni je kar 100 udeležencev preživelo v naravi, od tega 80 otrok in 20 vodnikov, ki so poskrbeli za res nepozabno izkušnjo. Tradicionalno so najprej na taborni prostor peš prispeli mladi vodniki in […] Prispevek Taborniki iz Sl. Konjic na taboru je bil objavljen na Novice.si .

sreda, 17. julij

Številni vrtičkarji na Konjiškem in Bistriškem po sobotnem neurju s točo bolj slabe volje gledajo na svoje vrtove. Rastlinam je vedno, po vsakem neurju, treba pomagati – pravi strokovnjakinja  Miša Pušenjak iz Kmetijske svetovalne službe. Takole svetuje: »Ko toča povsem razbije posevek, je žal potrebno posejati novega. V tem smo pridelovalci zelenjave v prednosti pred […] Prispevek Je vaš vrt stolkla toča? Kako ravnati po toči v zelenjadarstvu? je bil objavljen na Novice.si .
*** oglasno sporočilo Nemščina za otroke po metodi Superlearning Karnion Nemščina za otroke je lahko zabavna in učinkovita. Metoda Superlearning Karnion, ki vključuje poslušanje v alfa stanju in individualni pogovor s profesorjem, je pravi dokaz za to že 31 celih let. V današnjem globaliziranem svetu je znanje tujih jezikov ključnega pomena, saj odpira vrata medkulturnemu […] Prispevek Nemščina za otroke po metodi Superlearning Karnion*** je bil objavljen na Novice.si .
Toča je na širšem območju – vse od Slovenskih Konjic do Ljutomera – naredila na kmetijskih kulturah večjo škodo. Tudi v vinogradih, saj večina teh ni pokritih z mrežo. Na območjih, kjer je trta zaradi toče popolnoma poškodovana in je uničila tudi listno maso ter šparone, je škoda ne le na pridelku, ampak tudi na […] Prispevek Kaj lahko naredi vinogradnik v času po toči? je bil objavljen na Novice.si .

torek, 16. julij

Nogometaše Celja so še drugič premagali Floro iz Tallinna. Po visoki zmagi v Estoniji (0:5) prejšnji teden so danes na stadionu Z’dežele na povratni tekmi 1. predkroga za ligo prvakov slavili še z 2:1. Povedli so sicer gostje, v drugem polčasu, po vstopu v igro Žana Karničnika, pa so pobudo prevzeli Celjani. Zadetka za preobrat […] Prispevek Celjski nogometaši tudi v drugo boljši od Flore je bil objavljen na Novice.si .