Vir: Novice.si

Včeraj

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 10 urami in 54 minutami
Celjsko sodišče je danes začelo glavno obravnavo zoper zdravnike Branka Breznikarja, Jano Pečovnik in Zlatana Tkalca. Obtoženi so malomarnega zdravljenja in opustitve dolžnega ravnanja, zaradi česar je leta 2015 v celjski bolnišnici zaradi sepse umrl 35-letni pacient iz Velenja. Krivdo zavračajo, prvoobtoženi Breznikar pa je v zagovoru poudaril, da je na bolniku izvedel prvo laparoskopsko […] Prispevek CELJE Zdravniki krivdo zavračajo je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 11 urami in 17 minutami
Zveza kulturnih društev občin Šentjur in Dobje je objavila letni časopis z naslovom Kulturna zaveza. V njem so strnili celoletno kulturno dogajanje v občinah s poudarkom na pomembnih osebah in dogodkih, zajeti so tudi dobitniki kulturnih priznanj in nagrad. Gre za četrto izdajo kulturnega časopisa, prva številka je izšla ob 50 letnici zveze, ustanovljene leta […] Prispevek ŠENTJUR Izšla je četrta Kulturna zaveza je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 14 urami in 9 minutami
Prvič bo decembrski koncertni program imel tudi plačljiv dogodek – nastop pevke Senidah (Senida Hajdarpašić) 29. decembra. Velika večina dogodkov in prireditev (teh je skupaj 60) ostaja brezplačnih, o razlogih za uvedbo vstopnine pa direktorica JZ Celeia Celje Maja Voglar (na sliki): »Pri tistih, ki predstavljajo večji finančni zalogaj, bi del stroškov krili z vstopnino. […] Prispevek CELJE Praznični program prvič tudi plačljiv je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 19 urami in 41 minutami
Zaradi težav s pitno vodo v vodovodnem sistemu Gračič – Bezina je za naslednjo sredo sklican zbor občanov Krajevne skupnosti Bezina.  Krajani so namreč pred dnevi na Občino vložili zahtevo za sklic zbora, saj imajo že dlje trajajoče težave s kakovostjo pitne vode v tem zasebnem vodovodnem sistemu. Občasno pride do onesnaženja, voda je neprimerna […] Prispevek O težavah s pitno vodo kmalu na zboru občanov Krajevne skupnosti Bezina je bil objavljen na Novice.si .

sreda, 6. december

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 10 urami in 27 minutami
Celjsko sodišče je za danes preklicalo predobravnavni narok za Tržičana Daniela Borojevića, organizatorja spektakularnega ropa celjske poslovalnice Krekove banke pred 21 leti. Obtoženi namreč še vedno ni v dosegu naših organov pregona. Ima slovensko in bosansko državljanstvo, državi pa nimata sporazuma o izročanju oseb. Sodišče je obtožencu na naslov v BIH preko pravosodnega ministrstva poslalo […] Prispevek CELJE Ropar Krekove banke bo še počakal na PN je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 14 urami in 13 minutami
Zrečanka Beti Hohler je izvoljena na položaj sodnice Mednarodnega kazenskega sodišča. Slovenija je s tem dobila prvo sodnico na tem položaju. “Zelo sem vesela za ta uspeh in priznanje držav. Rada bi se zahvalila vsem, ki so sodelovali pri lobiranju – veleposlaniku Malovrhu, državnemu sekretarju Marku Štucinu, diplomatu za volitve Maticu Burkeljcu in sploh celotni […] Prispevek Zrečanka Beti Hohler prva slovenska sodnica Mednarodnega kazenskega sodišča je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 17 urami in 2 minutama
Tradicionalni Miklavžev obisk je to dopoldne razveselil varovance konjiške enote Varstveno delovnega centra Šentjur. Sveti Miklavž že vrsto let na povabilo Radia Rogla in lokalnega časopisa NOVICE obišče varovance konjiške enote Varstveno delovnega centra Šentjur. Varovanci ga vsako leto že več dni nestrpno pričakujejo in se veselijo njegovega obiska. Tako je bilo tudi to dopoldne, […] Prispevek Miklavž razveselil varovance konjiškega Varstveno delovnega centra je bil objavljen na Novice.si .

torek, 5. december

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma in 10 urami
Sladko in prisrčno. Takšno je druženje z Miklavžem in učenci z OŠ Minke Namestnik Sonje v Slovenski Bistrici. Prvi od treh dobrih decembrskih mož je že obiskal Slovensko Bistrico. Miklavž se je najprej ustavil pri učencih osnovne šole s prilagojenim programom, kamor prihaja že tradicionalno. Predvsem najmlajši otroci so ga pričakali z velikim vznemirjenjem. Glasno […] Prispevek Dobri Miklavž je obiskal učence OŠ Minka v Slovenski Bistrici je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 13 urami in 7 minutami
Potrebujemo: pol kocke kvasa 2 dl mleka 42 dag moke 10 dag kisle smetane 9 dag masla 4 dag sladkorja 2 rumenjaka 1,5 male žličke soli Potrebujemo še: Rozine Rdeč krep papir stepeno jajce S toplim mlekom naredimo kvasec in pustimo, da se aktivira. V drugo posodo damo sol, jo prekrijemo z moko, dodamo kislo […] Prispevek Parklji iz kvašenega testa je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 15 urami in 13 minutami
V minulih mesecih so na Radiu Rogla dokazali, da imamo na Štajerskem številne naj sodelavce. Prijetno druženje z njimi zjutraj priredili kar v radijskem studiu! ‘Naj sodelavec’ je priljubljena akcija Radia Rogla, ki je to jesen potekala ob podpori Banke Sparkasse. V minulih treh mesecih so skupaj s poslušalci dokazali, da imamo na Štajerskem zares […] Prispevek Na Radiu Rogla presenetili finaliste akcije ‘naj sodelavec’ je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 17 urami in 40 minutami
Kar s štirimi prometnimi nesrečami s pobegom so se konjiški policisti pečali zadnji teden. Najslabše se je končalo na Loški gori, ko je voznik najprej treščil v parkiran tovornjak, nato pa zapustil kraj nesreče. Kasneje so ga izsledili, zaradi poškodb je moral v bolnišnico, kjer pa je nato preminil. Policisti bodo na tožilstvo podali poročilo. […] Prispevek KONJIŠKA KRONIKA Bežali so s prometnih nesreč in spet kolovratili po nogometnem igrišču je bil objavljen na Novice.si .

ponedeljek, 4. december

Zaradi pripravljalne vloge, ki jo je tožena stranka Splošna bolnišnica Celje prejela prepozno, na celjskem okrožnem sodišču dopoldne niso začeli ponovljenega pravdnega postopka, kjer oškodovanec Celjan Andraž Žabota od bolnišnice in Zavarovalnice Sava zahteva 300.000 evrov. Žabota je zaradi domnevne zdravniške napake ostal brez noge, saj naj bi zdravniki spregledali zamašeno žilo. Pravdo bodo formalno […] Prispevek CELJE Andraž Žabota od SBC in Zavarovalnice Sava terja 300 tisočakov je bil objavljen na Novice.si .
Na Srečni ploščadi so sklop prazničnih dogodkov začeli minulo soboto z odprtjem tržnice in Miklavževanjem. Najprej so odprli božično tržnico, kjer so se predstavili številni lokalni ponudniki s ponudbo prazničnih dobrot in daril. Ob tem so zasnovali zanimivo dogajanje. Otroci so se pod vodstvom Škratov lahko preizkusili v žongliranju, ustvarjanju živalic iz balonov in drugih […] Prispevek Zreče: Srečno ploščad obiskal Miklavž s spremstvom je bil objavljen na Novice.si .
* oglasno sporočilo 24 obredov v adventu Priljubljeni pater Anselm Grün nas skozi štiriindvajset razmišljanj popelje v adventni čas, ki je poleg božiča za veliko ljudi najljubši čas v letu. H kratkim besedilom je avtor dodal še vajo, s katero lahko poglobimo razumevanje sporočila adventnega časa. Celjska Mohorjeva družba vam želi prijetno branje!. * oglasno […] Prispevek Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: TVOJA LUČ NAM PODARJA UPANJE* je bil objavljen na Novice.si .
*** oglasno sporočilo V današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem svetu postaja vprašanje okoljske odgovornosti ključnega pomena. Podjetja se zavedajo, da uspeh ni zgolj rezultat finančnih kazalnikov, ampak tudi družbene in okoljske odgovornosti. Zato je poglavitno, da izberejo partnerje, ki delijo vrednote trajnostnega razvoja. Podjetje Optiprint, d.o.o. je vodilno na področju najema tiskalnikov. Podjetje izstopa s […] Prispevek Eko inovacija: Trajnostno tiskanje in nov standard poslovnega partnerstva*** je bil objavljen na Novice.si .

nedelja, 3. december

Ste jo že opazili? Božična zvezda je res zvezda decembrskih praznikov. Nekaj posebnega med njimi je povsem nova vrsta Euphorbia pulcherrima ‘Christmas Mouse’, ki ima nenavadno mehak videz listov. Njena posebnost so rdeči cvetovi v obliki zvezde, ki jih najprej opazimo na rastlini. Vendar to ni njen pravi cvet, ampak so v krogu nanizani obarvani […] Prispevek Nova sorta božične zvezde – božična miška je bil objavljen na Novice.si .

sobota, 2. december

Potrebujemo: 150 g masla 1 rumenjak 80 g sladkorja 180 g moke 1 vanilin sladkor 50 g kokosove moke Sladkor v prahu za posip   Penasto stepamo sladkor in maslo, dodamo rumenjak in stepamo tako dolgo, da nastane čvrsta masa. Dodamo moko in vanilin sladkor ter zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo kroglice, jih povaljamo v […] Prispevek Sneženi kupčki je bil objavljen na Novice.si .

petek, 1. december

V Šentjurju bo začetek decembra povsem v znamenju kulturnih prireditev. Jutri popoldne bo v dvorani Glasbene šole Skladateljev Ipavcev podelitev letošnjih nagrad Zveze kulturnih društev Šentjur, v Ipavčevem kulturnem centru pa bo nato sledila slavnostna akademija ob 101. obletnici rojstva Karla Destovnika Kajuha. Nedelja bo v znamenju odprtih vrat muzejskih zbirk in literarnega večera z […] Prispevek ŠENTJUR Kulturno v december je bil objavljen na Novice.si .
Radio Rogla in lokalni časopisi medijske hiše Novice so za poslovne partnerje znova pripravili tradicionalni Miklavžev zajtrk – ta je bil v večnamenski dvorani Term Zreče. Ustvarjalci lokalnih časopisov NOVICE, Celjan, Rogaške novice, Bistriške novice in portala novice.si (v isti medijski družini sta še Radio Gorenc in Savinjske novice) so skupaj z radijci Radia Rogla […] Prispevek Miklavžev zajtrk: nekaj smeha in velik pevski zbor je bil objavljen na Novice.si .
Včeraj popoldne je potniški vlak, ki je vozil iz smeri Celja proti Žalcu, v bližini križišča železniške proge s Čopovo ulico v smeri ulice Ob Železnici do smrti povozil pešca. Po navedbah očividcev naj bi šlo za mlajšega moškega. Policisti še preiskujejo primer, najverjetneje pa je šlo za samomor, zato drugih okoliščin ne bodo navajali. […] Prispevek CELJE Vlak povozil pešca je bil objavljen na Novice.si .