Vir: Novice.si

Slika članka
Madžarski voznik tovornega vozila na avtocesti vozil nepravilno pritrjen tovor
Policisti Postaje prometne policije Celje so na avtocesti ustavili  madžarskega voznika tovornega vozila s priklopnikom, na katerem so bila naložena manjša tovorna vozila. Pri kontroli so ugotovili več kršitev cestno prometnih predpisov. ...
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 14 urami in 37 minutami
Potrebujemo: 100 g peresnikov 1 žlico masla 1 strok česna 1 žlico ribanega parmezana 200 g cvetače sol poper vejico peteršilja V slan krop damo kuhat testenine, po treh minutah dodamo na cvetke nalomljeno cvetačo. Kuhamo še nekaj minut, vendar naj bodo testenine še nekoliko trde. V kozici razpustimo maslo, dodamo strt česen, ko zadiši, […] Prispevek Peresniki s cvetačo je bil objavljen na Novice.si .

Včeraj

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 11 urami in 21 minutami
Tri mesece in pol dolgega tekmovalnega posta je za nogometaše, ki nastopajo v 2. slovenski ligi, konec. Konjiška Dravinja v spomladanski del vstopa s 14. mesta med 16 klubi in jo čaka boj za obstanek med drugoligaši. Prvo priložnost, da 18 točkam, osvojenim jeseni, dodajo kakšno novo, bodo Konjičani imeli to nedeljo, ko bo na […] Prispevek Za konjiško Dravinjo se začenja spomladanski boj za obstanek je bil objavljen na Novice.si .

četrtek, 29. februar

Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 1 dnem, 23 urami in 30 minutami
Vlada Republike Slovenije je na predlog ministrstva za zdravje pred dnevi sprejela uredbo o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja za letošnje leto. Ta na področju nujne medicinske pomoči prinaša podlago za vzpostavitev 15 satelitskih urgentnih centrov, ki bodo tako kadrovsko kot tudi tehnično opremljeni za takojšnjo obravnavo akutno bolnih. Med predvidenimi satelitskimi urgentnimi centri sta […] Prispevek Kaj pomeni, da Slovenskih Konjic ni med satelitskimi urgentnimi centri? je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 2 urama in 36 minutami
Tudi naši nekdanji učenci oz. dijaki Glasbene šole Celje žanjejo lepe uspehe na tekmovanjih. Janez Vitomir Zagode, nekdanji dijak profesorja Primoža Mavriča, sedaj študent Akademije za glasbo v Zagrebu, je postal absolutni zmagovalec 30. mednarodnega tekmovanja pianistov v Zagrebu – Mladi virtuozi 2024. Foto: GŠ Celje. Prispevek Zmagovalec Mladih virtuozov v Zagrebu je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 4 urami in 24 minutami
Tudi v celjski bolnišnici je z jutrišnjim dnem pričakovati zaostrovanje razmer zaradi zdravniške stavke. Soglasje za nadurno delo je umaknilo 47 odstotkov od okoli 350 zdravnikov, zato bodo prioritetno zagotavljali nemoteno delo urgentnega centra. Težave pričakujejo na radiologiji in infektologiji ter v manjših internističnih oddelkih, podaljšati se utegnejo tudi čakalne dobe, urniki pregledov pa prilagoditi. […] Prispevek CELJE Zaostritev stavke se bo najprej poznala na radiologiji in infektologiji je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 4 urami in 38 minutami
Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj popoldne na avtocesti ustavili konvoj štirih skupin vozil in dveh spremljevalnih vozil, ki so izvajali prevoz tovora izrednih dimenzij. Ugotovili so, da je prevoz tovora izrednih dimenzij potekal v nasprotju z dovoljenjem za izredni prevoz, izdanim s strani Direkcije RS za infrastrukturo, na podlagi katerega bi se smel […] Prispevek CELJE Kršili pravila izrednega prevoza je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 8 urami in 43 minutami
Donedavna pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan si je po pisanju osrednjega slovenskega časnika, ki ga povzemajo tudi drugi mediji, nakopala novo afero. Tokrat so se v ospredju znašli prostori celjskega državnega okrožnega tožilstva na Ljubljanski cesti. Zgradba je z januarjem dobila novega lastnika, z njegovim predhodnikom pa je pravosodno ministrstvo že poleti sklenilo desetletno najemno […] Prispevek CELJE Pod sumom korupcije tudi prostori celjskega tožilstva je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 9 urami in 1 minuto
Pekarna Bane. Že več kot 30 let na Gorenju pri Zrečah pečejo kruh, lepinje in druge pekovske izdelke. Količino izdelkov bi radi zdaj povečali, da bi z njimi zalagali vse trgovine ene izmed trgovskih verig, zato so poiskali nove sodelavce.  Momčilo Banović, bolje poznan kot Bane, v svojem dostavnem avtomobilu s sabo vedno vozi kruh, […] Prispevek PEKARNA BANE Kruh naš vsakdanji Bane s sodelavci peče že 30 let je bil objavljen na Novice.si .
Regionalne novice > SavinjskaNovice.sipred 2 dnevoma, 13 urami in 36 minutami
Celjska zasedba LPS, ki nas je leta 2022 zastopala na Evroviziji, je pred kratkim izdala nov singel Počakaj me, ki govori o minljivosti trenutkov in zavedanju, da časa ne dobimo nazaj. Singel je napovedal tudi izid prvega albuma, promocijski koncert bo v ljubljanski Cvetličarni prvi marčevski četrtek. Foto: LPS. Prispevek Dobili so prvega je bil objavljen na Novice.si .

sreda, 28. februar

Celjsko javno podjetne Nepremičnine je dokončalo obnovo nekdanje vile na Vodnikovi in jo preuredilo v oskrbovana stanovanja za starejše. V objektu, ki je bil zgrajen leta 1880, bo v dvanajstih stanovanjih prostora za 16 oskrbovancev. Poiskali jih bodo z razpisom, ki bo objavljen 12. marca, pričakujejo pa, da bo zanimanje precej večje od razpoložljivih zmogljivosti. […] Prispevek CELJE Nova oskrbovana stanovanja v staromeščanski vili je bil objavljen na Novice.si .
V Ulici V. prekomorske brigade je neznanec, ki ga policija še išče, včeraj poskušal oropati poštno poslovalnico. Vstopil je okoli pol pete ure popoldne ter uslužbenki zagrozil z nožem in zahteval denar. Ko je vstopila druga zaposlena, je pobegnil. PŠ Prispevek CELJE Poskus ropa pošte je bil objavljen na Novice.si .
Prvi, ki ga je doletela čast, da je postal častni predsednik Planinskega društva Slovenske Konjice, je Jože Kamenšek. Planinec iz Draže vasi se je v omenjeno društvo prvič včlanil že leta 1963, med leti 1993 in 2001 mu je dva mandata tudi predsedoval, trenutno je podpredsednik. Veseli pa ga, da je planinstvo na Konjiškem dobro […] Prispevek Jože Kamenšek, planinec: »Brezpotja so tista, ki me najbolj pritegnejo« je bil objavljen na Novice.si .

torek, 27. februar

Najpogostejše vprašanje staršev otrok, ki v tem tednu začenjajo zimske počitnice je »Kam med zimskimi počitnicami?« Zbrali smo nekaj predlogov aktivnega preživljanja počitnic. V Tehnoparku Celje 15 različnih počitniških aktivnosti V Tehnoparku Celje pripravljajo v času zimskih počitnic pester nabor znanstveno zabavnih programov. V delavnicah, predstavah, znanstvenih šovih, VR doživetjih bodo lahko otroci od četrtega […] Prispevek V Celje po veselje: predlogi za aktivne zimske počitnice je bil objavljen na Novice.si .
Kar štiri prometne nesreče s pobegom so minuli teden obravnavali konjiški policisti. Vse so se pripetile na parkiriščih, po dve v Slovenskih Konjicah in Zrečah. V Resniku pa je v soboto prišlo do tragične delovne nesreče, v kateri je med vožnjo po kolovozni cesti umrl 74-letni traktorist, ki je zapeljal na rob, se večkrat prevrnil […] Prispevek KONJIŠKA KRONIKA Štirje pobegi in ženski ravs je bil objavljen na Novice.si .

ponedeljek, 26. februar

Nevsakdanja prometna nesreča se je ponoči zgodila na celjski zahodni obvoznici, ko je voznik, ki ga policisti še iščejo, trčil ob robnik in se znašel na tirih. Vzrok za nesrečo, v kateri po prvih podatkih ni bilo poškodovanih, je neprilagojena hitrost; okoli sto metrov naprej je križišče s Čopovo, kjer morajo vozniki zmanjšati hitrost, ta […] Prispevek CELJE Z obvoznice zapeljal na tire je bil objavljen na Novice.si .
V Slovenskem ljudskem gledališču Celje so sinoči ob sklepu 32. festivala Dnevi komedije razglasili nagrajence. Za žlahtno komedijantko je žirija izbrala Polono Juh, žlahtni komedijant je postal Branko Šturbej. Žlahtna režiserka je Nina Ramšak Marković. Žlahtna komedija po izboru žirije in občinstva pa je predstava Paradiž. Izvedlo jo je domače gledališče (na sliki ansambel SLG […] Prispevek CELJE Predstava Paradiž postala žlahtna komedija je bil objavljen na Novice.si .
* oglasno sporočilo Špela je visoka, zelo visoka. Prevelika za igranje s punčkami. Tako velika, da ima pogosto glavo v oblakih in da je tudi malo nerodna … Težko najde svoje mesto, v šoli in doma. Vsi ji rečejo »velika punca«, a v sebi je samo majhen otrok, ki se sprašuje, kakšen občutek je, če […] Prispevek Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: VELIKA PUNCA * je bil objavljen na Novice.si .

nedelja, 25. februar

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v kvalifikacije za EuroBasket 2025 dobila uvodni tekmi v Kopru. Po zmagi nad Ukrajino (87:73) so bili Slovenci boljši še od Izraela (88:79). Pri obeh zmagah je bil najboljši slovenski strelec Bistričan Klemen Prepelič, ki je dosegel 30 oz. 21 točk. V reprezentanci je bil v tem ciklu še en […] Prispevek Junak slovenskih zmag v Kopru je Bistričan Klemen Prepelič je bil objavljen na Novice.si .
Četrto zmago na posamičnih tekmah za svetovni pokal si je priboril Timi Zajc. Smučarski skakalec iz Hramš je četrtič slavil na poletih, po letih 2019 in 2022 tretjič v Oberstdorfu. K včerajšnji zmagi je danes dodal še četrto mesto, za ‘ogrevanje’ ob prvih poletih v tej sezoni svetovnega pokala pa je prvi tekmovalni dan (v […] Prispevek Izjemen konec tedna za Timija Zajca v Oberstdorfu je bil objavljen na Novice.si .