Vir: Novice.si

sreda, 21. februar

Širokopasovni internet. Brez tega si ne znamo več predstavljati niti dela, kaj šele življenja. RUNE. V Celju se gradnja še ni začela. Dandanes si brez dostopa do širokopasovnega interneta ne znamo več predstavljati življenja. Splet uporabljamo za delo, komuniciranje, zabavo, raziskovanje in še marsikaj. Kot lahko preberemo na straneh Statističnega urada Republike Slovenije (SURS), je […] Prispevek Kakšna je dostopnost do interneta v Celju? je bil objavljen na Novice.si .
Celjski prometni policisti so v včerajšnjem poostrenem nadzoru prometa na avtocesti kar dvakrat ujeli voznika BMW, ki je občutno prekoračil dovoljeno hitrost. Obakrat so ga zaustavili na odseku, kjer je ta omejena na sto km/h. Prvič so mu izmerili 191 km/h, drugič, po le nekaj kilometrih, pa kar 207 km/h. V obeh primerih ga je […] Prispevek CELJE Z BMW dvakrat zapovrstjo prehiter je bil objavljen na Novice.si .
Ni še dolgo, kar so prebivalci Celja z okolico občutili nenadno poslabšanje kakovosti zraka, kar je nekaterim povzročilo tudi težave z dihanjem. Med 28. januarjem in petim februarjem se je Celje namreč znašlo med tistimi kotlinami in dolinami celinske Slovenije, ki jih je zajel izrazil temperaturni obrat. Izpusti so se tako več dni kopičili pri […] Prispevek CELJE Manj ogrevanja, boljši zrak je bil objavljen na Novice.si .
Med poostrenim nadzorom prometa na avtocesti so policisti ujeli dva občutno prehitra voznika. Oba sta s tiščanjem stopalke za plin pretiravala na odseku, kjer je hitrost omejena na 100 km/h. Voznik BMW tujih registrskih oznak je vozil s 196 km/h, voznik toyote pa s 171 km/h. Oba so oglobili za 1200 evrov in jima pripisali […] Prispevek CELJSKO Skozi naselje s 165 km/h je bil objavljen na Novice.si .

torek, 20. februar

Kakor so na današnjem protestnem shodu opozorili zdravnici celjske splošne bolnišnice, se bo z marcem, ko naj bi v veljavo stopili preklici soglasij za nadurno delo, še bolj občutil kadrovski primanjkljaj na posameznih oddelkih. Soglasja je preklicalo 70 odstotkov zdravnikov, najprej pa se bo to poznalo na rentgenologiji, ginekologije ter infektologiji. Število operativnih posegov se […] Prispevek CELJE Skorajšnje zaostrovanje razmer zaradi zdravniške stavke je bil objavljen na Novice.si .
Nedelja in četrtek sta bila za konjiške policiste takorekoč prosta dneva, saj takrat niso zabeležili dogodkov, ki bi jih zajemala policijska statistika. Sicer pa se niso dolgočasili, kajti znova se je poleg kraj, prometnih nesreč in podobnega nabralo nekaj zanimivejših zadev. Po krajšem premoru smo znova pri pozabljenem denarju na bankomatih. Konjičani ga imajo očitno […] Prispevek KONJIŠKA KRONIKA Po dva pozabljivca denarja in pretepača je bil objavljen na Novice.si .

ponedeljek, 19. februar

Občinski svet Občine Slovenske Konjice odločno nasprotuje kakršnikoli vzpostavitvi izpostav azilnega doma oziroma nastanitvi nezakonitih migrantov na območju občine Slovenske Konjice. Poleg tega poziva Vlado RS, Ministrstvo za notranje zadeve in Policijo, da ukrenejo vse potrebno za preprečevanje nezakonitih migracij in izvede postopke deportacij teh oseb iz Republike Slovenije ter zagotovi še naprej varnost občank […] Prispevek Konjiški občinski svet proti nastanitvi migrantov je bil objavljen na Novice.si .
Obtožnica za smrt še ne dveletnega otroka, ki je zaradi dehidracije sredi lanskega leta v Sv. Lovrencu umrl zaprt v pregretem vozilu, je postala pravnomočna. Predobravnavni narok je sodišče v Celju razpisalo za 18. marec, o krivdi za očitana jima kazniva dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, povzročitev smrti iz malomarnosti in tudi za […] Prispevek CELJE Sredi marca začetek sojenja za smrt otroka v avtu je bil objavljen na Novice.si .
Bodoče dijake so minuli petek in soboto pozdravili tudi na Šolskem centru Slovenske Konjice – Zreče. Na Šolskem centru Slovenske Konjice – Zreče za bodoče dijake in študente vsako leto pripravijo zanimiva informativna dneva in jim tako skušajo olajšati odločitev za nadaljevanje izobraževanja. Na Gimnaziji Slovenske Konjice in Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče so […] Prispevek Na Šolskem centru Slovenske Konjice – Zreče zanimiva informativna dneva je bil objavljen na Novice.si .
* oglasno sporočilo Temeljni pojmi družinske terapije Avtorici je uspelo na zelo pregleden in kompetenten način sintetizirati klasične in sodobne poglede na družinsko terapijo ter podati celovit vpogled na zelo široko področje. Pojasnjeni so osnovni koncepti družinske terapije tako, da so dostopni tudi tistim, ki nimajo strokovnega znanja s tega področja. Poleg tega pa monografija […] Prispevek Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: KO DRUŽINA ZAČNE ZNOVA* je bil objavljen na Novice.si .

nedelja, 18. februar

V Novem mestu so izpeljali dvoransko državno prvenstvo v atletiki za članice in člane. Iz celjskega Kladivarja so si naslove najboljših v državi priborili Jan Vukovič (1:47,85) na 800 metrov, Jan Kokalj (8:21,48) in Klara Lukan (8:47,25) na 3.000 metrov ter Ela Velepec (1,79) v skoku v višino. V skoku s palico je bil najboljši […] Prispevek Državni prvaki štirje atleti celjskega Kladivarja je bil objavljen na Novice.si .
Lani je triatlonec Tim Gošnjak zaradi poškodbe, ki jo je staknil marca na pripravah na Kanarskih otokih, ostal brez večjega dela sezone. Na tekmovanja se je vrnil šele jeseni, tako da je v leto 2024 vstopil še bolj ‘lačen’ nastopov. Prve apetite je zdaj že potešil, saj se je včeraj udeležil tekmovanja ‘Ironman 70.3 Oman’ […] Prispevek Zreški triatlonec Tim Gošnjak tretji v Omanu je bil objavljen na Novice.si .
Šentjurski policisti so med vikendom znova imeli opravka z vozniki, ki so na cesti povzročali težave. V Vezovju je 21-letni voznik okoli treh zjutraj pripeljal iz smeri Planine pri Sevnici, vendar nepreglednega ovinka zaradi neprilagojene hitrosti ni zmogel. Trčil je v nabrežilo, vozilo je obračalo, pri čemer je povzročitelja vrglo na plano, saj ni uporabljal […] Prispevek ŠENTJUR Eden se je prevračal, drugi pijan brez vozniške je bil objavljen na Novice.si .
Od pravilnega obrezovanja dreves sta odvisna nadaljnja rast in razvoj drevesa ter število in kakovost plodov. Zato je zelo pomembno, da delo opravijo strokovnjaki, ki pravilno obrežejo drevesa. Obrez dreves je opravilo, ki se ga je najbolje lotiti vsako leto, kajti v tem primeru vsakič znova odstranimo le manjše poganjke. Če se obrezovanju več let […] Prispevek Drevesa z obrezovanjem pomladimo. je bil objavljen na Novice.si .

sobota, 17. februar

Norveški Kvitfjell ta konec tedna gosti zadnji tekmi alpskih smučarjev v hitrih disciplinah za svetovni pokal pred finalom, ki bo v drugi polovici marca v Saalbachu v Avstriji. Tam pa ne bo Martina Čatra, ki je smuk v Kvitfjellu končal na 35. mestu in je bil daleč od najboljših 25 smukačev, ki bodo nastopili na […] Prispevek Celjan Martin Čater daleč od finala svetovnega pokala je bil objavljen na Novice.si .
Novo odmevno zmago so si v soboto priigrali člani Hokejskega kluba RST-Pellet Celje. Na sedmi tekmi kvalifikacijskega kroga za končnico v Alpski hokejski ligi (AHL) so bili s 4:6 boljši od SIJ Acroni Jesenic, in to celo v jeseniški Podmežakli. Za Celje so zadeli Mikus Mintautiškis, Gregor Žeželj, Maks Bukovec, Jaša Jenko in dvakrat Gal […] Prispevek Celjsko veselje v Podmežakli je bil objavljen na Novice.si .
Sestavine za 4 osebe: – manjša glava zelja ali ohrovta – 4 krompirji – 1 čebula – pol glave česna – žlica masti – žlica ostre moke – sol in poper Priprava 1. korak: Zelju odstranimo zgornja lista, ga dobro pregledamo, odrežemo, kar je potrebno odstraniti in speremo pod tekočo vodo. Zelje prepolovimo, mu odstranimo […] Prispevek Gorenjska enolončnica – govnač je bil objavljen na Novice.si .

petek, 16. februar

Zmagovalke Pokala članic za sezono 2023/2024 so košarkarice Cinkarne Celje. V finalu na Kodeljevem v Ljubljani so povsem nadigrale Akson Ilirijo. Šesto zaporedno skupno pa že osemnajsto pokalno lovoriko so si priigrale z zmago 89:32. Varovanke trenerja Damirja Grgića so torej brez težav upravičile vlogo favoritinj in podaljšale niz nepremagljivosti v dvobojih za lovorike. Poraza […] Prispevek Celjske košarkarice zanesljivo do 18. pokalne lovorike je bil objavljen na Novice.si .
V Vojniku se je oblikovala civilna iniciativa z imenom Tukaj smo, ki želi opozoriti na vse nevarnejše ceste in neustrezno prometno infrastrukturo v občini, predvsem na pomanjkanje pločnikov in kolesarskih stez. Še posebej opozarjajo na odseke od Višnje vasi proti Celju, Frankolovem in Dobrni ter na povezavo med Arclinom in Ljubečno. Kot so zapisali, se […] Prispevek VOJNIK Civilna iniciativa za ceste in varnost je bil objavljen na Novice.si .
Do maja bodo zgradili zunanje dvigalo s terasami. Prihodnje leto bo zaključena še rekonstrukcija nekaterih nadstropij, kjer bodo pridobili večje in svetlejše skupne prostore. V Domu ob Savinji potekajo dela za izboljšanje bivanjske izkušnje stanovalcev in zaposlenih. Od konca lanskega leta gradijo zunanje dvigalo s terasami na južnem delu stolpiča, ki ima osem nadstropij. Nova […] Prispevek Prenova v domu za starejše je bil objavljen na Novice.si .