Vir: Novice.si

nedelja, 25. februar

Po enomesečnem tekmovalnem premoru so novi tekmi za svetovni pokal odpeljali deskarke in deskarji alpskega sloga. Na zadnjih paralelnih veleslalomih v sezoni v Krynici na Poljskem je najboljšo slovensko uvrstitev s sobotnim 5. mestom zabeležil Tim Mastnak. Celjan je v nedelo ostal brez izločilnih bojev na 29. mestu. Drugi celjski deskar Rok Marguč je na […] Prispevek Z zadnjih veleslalomov od Slovencev z najvišjo uvrstitvijo Celjan Tim Mastnak je bil objavljen na Novice.si .
Navijače francoskega Bordeauxa je znova razveselil Žan Vipotnik. Konjičan je v 26. krogu 2. francoske lige zadel za zmago svoje ekipe z 1:0 proti ekipi Guingamp. Tekmo je odločil v 40. minuti in potrdil dobro formo. Z osmimi doseženimi zadetki je Vipotnik še naprej najboljši strelec Bordeauxa, na lestvici strelcev lige pa si trenutno deli […] Prispevek Nov zadetek Žana Vipotnika za novo zmago Bordeauxa je bil objavljen na Novice.si .
Sivka je grm, ki potrebuje pravilno obrezovanje, da ohranja svojo lepoto. Deli poganjkov, ki so stari nekaj let, olesenijo in ogolijo. Listi in cvetovi so le na svežih poganjkih. To moramo upoštevati, kadar obrezujemo, saj, če obrežemo vse do olesenelega dela, bo rastlin izgubila lep videz. Iz olesenelih delov ne poženejo novi poganjki, če pa, […] Prispevek Zgodaj spomladi lahko obrežemo sivko je bil objavljen na Novice.si .

sobota, 24. februar

5. april. Dan, ko se bo Oliver Tič iz domačih Slovenskih Konjic podal peš okoli sveta. Najprej bo naredil ‘ovinek’ preko prijateljskih slovenskih mest do hrvaškega Biograda na Moru. Popotnik Oliver Tič – Oli Walker – se te dni intenzivno pripravlja na svoj največji podvig doslej. Potem ko je že prehodil Južno in Severno Ameriko, […] Prispevek ODŠTEVAMO Z OLIJEM Oliver Tič in Carlitos iz Konjic na Pot prijateljstva okoli sveta je bil objavljen na Novice.si .
Minattijevo leto. Mineva 100 let, odkar se je v Slovenskih Konjicah rodil velik slovenski pesnik, urednik, prevajalec, akademik Ivan Minatti. Je nekaj posebnega v našem pesniškem prostoru. Ivan Minatti je nekaj posebnega v slovenskem pesniškem prostoru. Je eden najpomembnejših slovenskih pesnikov prvega povojnega rodu. Najbolj prepoznaven je po pesniški zbirki Nekoga moraš imeti rad, sicer […] Prispevek Minattijevo leto: Minattijev ustvarjalni svet je bil objavljen na Novice.si .
Miha Slapnik. Vsestranski ustvarjalec iz Slovenskih Konjic, ki je v življenju počel že marsikaj: znanstveno raziskoval konopljo, predaval na fakulteti, potoval po Indiji, kamor se kmalu spet vrača. Že zgodaj ga je vase posrkal gledališki in glasbeni svet, katerima je še vedno povsem predan, svoja znanja in izkušnje pa predaja tudi mladim. Kdo je Miha […] Prispevek Miha Slapnik: »Pri interpretaciji besedila mi je najpomembnejša energija, ki je za besedo« je bil objavljen na Novice.si .
Kljub temu, da se nam zdi, da svet ves čas hiti, smo vse okoli nas priča počitku, če le odpremo oči. Dan počiva ponoči, zemlja pozimi, telo med spanjem in teden med vikendom. Zato je prav, da tudi učenci in učitelji počivamo med počitnicami. Piše: Urška Aram, prof. psihologije na Gimnaziji Slovenske Konjice Pa znamo […] Prispevek Psihologinja: počitnice za počitek in ustvarjanje lepih spominov je bil objavljen na Novice.si .
Kvasni nastavek: 1,5 dl mleka 1 žlička sladkorja 20 g kvasa Testo: 350 g  moke ščep soli 60 g zmehčanega masla 1 jajce 2 žlici sladkorja Nadev: 4 jabolka vanilijev sladkor 3 žlice sladkorja 1 čajna žlička cimeta Očiščena jabolka narežemo na koščke, skuhamo do mehkega, odlijemo vodo, sladkamo in dodamo cimet. Vse skupaj spasiramo. […] Prispevek Jabolčna babka je bil objavljen na Novice.si .

petek, 23. februar

V Celju se je dopoldne s svojo ekipo mudil Boštjan Šefic, državni sekretar, ki vodi vladno službo za popoplavno obnovo. Na seznamu najbolj ogroženih je 35 objektov, od tega je bilo 23 poplavljenih v lanskih ujmi, ducat pa jih ogrožajo plazovi. Med njimi je devet stanovanjskih poslopij, dopoldanskega sestanka pa se je udeležilo sedem lastnikov. […] Prispevek CELJE Šefic na sestanku s poplavno prizadetimi je bil objavljen na Novice.si .

četrtek, 22. februar

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je že četrto leto zapored pripravila izbor za naj krof Slovenije 2024. V oddaji Dobro jutro na TV SLO 1 so na podlagi prejetih informacij s strani TGZS razkrili zmagovalca v kategoriji naj klasični krof Slovenije 2024.  Drugo mesto za klasični krof je osvojila Kavarna in slaščičarna Marelica, ki svoje […] Prispevek Celjani imamo drugi najboljši krof je bil objavljen na Novice.si .
Občina Šentjur se tudi letos pridružuje pobudi Čebelarske zveze Slovenije in občinskih čebelarskih društev po zasaditvi medovitih dreves. Ta so tokrat namenjana novorojencem, ki so na svet privekali lani, njihovi starši pa imajo do sredine marca možnost oddati spletno prijavo na občinskem portalu. Zainteresirani bodo sadike prevzeli v sklopu turističnih prireditev Šentjurjevega, ki bodo v […] Prispevek ŠENTJUR Znova medovita drevesa za novorojence je bil objavljen na Novice.si .
V splošnem pomanjkanju stanovanj je vsaka vest o gradnji lahko spodbudna, čeravno ne gre za velike projekte. V Šentjurju sta se nedavno tako odprli delovišči na dveh lokacijah in sicer v poslovni coni Anderburg in v Hruševcu. Pri centru Selič namerava zasebnik Anton Selič v kratkem zgraditi poslovno stanovanjski objekt v dveh nivojih. Poslovni del […] Prispevek ŠENTJUR Kmalu ducat novih stanovanj je bil objavljen na Novice.si .
Letna vstopnica. Odslej je na voljo v Pokrajinskem muzeju Celje, kjer letos v ospredje postavljajo prenove, številne razstave ter domača in tuja sodelovanja z namenom ostati vodilna dediščinska ustanova na Celjskem. V Pokrajinskem muzeju Celje so predstavili dosežke minulega leta in letošnji načrt dela. Direktor muzeja, Stane Rozman, je povedal, da si je muzejske zbirke […] Prispevek V ospredju prenova Stare grofije je bil objavljen na Novice.si .
V galeriji Kvartirna hiša so minuli konec tedna odprli novo slikarsko razstavo. Tokrat so na njej razstavili dela postojnskega umetnika Aleša Sedmaka. Sedmak je vsestranski umetnik, njegov opus namreč sestavljajo tako slike in risbe kot tudi grafike in ilustracije, pri svojem delu pa uporablja različne tehnike ustvarjanja. Razstavo v Kvartirni hiši, ki je naslovljena z […] Prispevek Morje v Kvartirni hiši je bil objavljen na Novice.si .
Po podatkih, ki smo jih pridobili zjutraj, v celjski splošni bolnišnici za časa zdravniške stavke še ni prišlo do preklicev umika soglasij za nadurno delo. V ljubljanskem in mariborskem kliničnem centru (in še nekaterih drugih javnih zdravstvenih ustanovah) se je za ta korak odločilo okoli dva odstotka zdravnikov, ki so poprej umaknili soglasja. Kot je […] Prispevek CELJE V bolnišnici še brez preklicev umikov soglasij je bil objavljen na Novice.si .

sreda, 21. februar

Ogrevanje. Dobavitelji so z januarjem napovedali podražitve. V Celju je cena za gospodinjski odjem nespremenjena, za poslovnega se je celo znižala. Cena. Številni dejavniki vplivajo na oblikovanje maloprodajne cene toplote, na končni znesek na položnici pa imajo vpliv tudi porabniki sami. Že ob koncu lanskega leta je večina dobaviteljev napovedala podražitev ogrevanja in jo v […] Prispevek CELJE SE OGREVA POCENI je bil objavljen na Novice.si .
Pet predstav letošnjega festivala Dnevi komedije je za nami in prav vse dosedanje predstave so si prislužile zelo dobre ocene občinstva. Predstave tekmovalnega programa se namreč potegujejo za nagrado za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta leta. Omenjene nagrade podeli strokovna žirija, sestavljena iz treh članov, sicer pa tekmovalne predstave ocenjuje tudi […] Prispevek Več kot polovica festivala je že za nami je bil objavljen na Novice.si .
Predvidoma do poletja naj bi v celjski poslovni coni Trnovlje-jug dokončali graditev 270 metrov dolge glavne povezovalne ceste. Stroji so zabrneli te dni, povezava A pa bo skupaj z že postavljeno cesto E tvorila osrednji steber nove infrastrukture na tem območju. Naložba bo veljala nekaj več kot milijon evrov, izvajalec del je podjetje Remont NG. […] Prispevek CELJE Iz Trnovelj hitreje do avtoceste je bil objavljen na Novice.si .
Sestavine za 4 osebe:  1 kg govedine (bočnik)  8 glavic čebule  pol glavice česna  velika žlica masti ali nekaj žlic olja  žlica paradižnikove mezge  žlica mlete rdeče paprike  1 dl rdečega vina  3 dl vode  5 lovorjevih listov  2 žlički soli  celi in mleti […] Prispevek Goveji golaž je bil objavljen na Novice.si .
Konjičan Andrej Strašek, ki se mora na celjskem sodišču zagovarjati zaradi kršitev temeljnih pravic delavcev, se zaradi poti v Nemčiji popoldne ni pojavil na predobravnavnem naroku, kjer bi se moral izreči o krivdi. Sodnica Alenka Jazbinšek Žgank je zato štela, da obtoženi te ne priznava in naroka ni preložila, kakor niti ni določila datuma začetka […] Prispevek CELJE, S. KONJICE Strašek se o kršitvah delavskih pravic danes ni izrekel je bil objavljen na Novice.si .