Vir: Novice.si

petek, 16. februar

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica obravnavajo pogrešanje osebe. »Neznano kam je odšla Simona Zakelšek, stara 47 let,  iz okolice Slovenske Bistrice. Pogrešana je bila nazadnje videna 14.2.2024 okoli 14.22 ure, ko se je iz službe, iz naslova Pretrež odpeljala neznano kam z vozilom BMW X1, rjave barve. Pogrešana je visoka okoli 160 cm, suhe postave, […] Prispevek Pogrešajo 47-letno Bistričanko je bil objavljen na Novice.si .
Tudi na Srednji šoli Slovenska Bistrica danes in jutri potekajo informativni dnevi. Vpisujejo v pet programov, to so: gimnazija, ekonomski tehnik, metalurški tehnik, trgovec in pa ekonomski tehnik PTI (poklicno tehniški program). Kako bodo šolo predstavili na informativnih dnevih? »Učence osnovnih šol in njihove starše bomo pričakali v športni dvorani, kjer bomo imeli skupni uvodni […] Prispevek Informativni dnevi na Srednji šoli Slovenska Bistrica je bil objavljen na Novice.si .
V prostorih Inkubatorja Savinjske regije Celje so v teh dneh v sklopu Razvojne agencije Savinjske regije (RASR) začeli s projektom ‘PONI Savinjska – Podjetno nad izzive’ in usposabljanjem prve skupine. Prvo skupino sestavlja 11 udeležencev, cilj projekta pa je, da ti po končanem usposabljanju ustanovijo svoje podjetje (s.p., d.o.o., … ). V projekt PONI Savinjska […] Prispevek Usposabljanje za samostojno podjetniško pot je bil objavljen na Novice.si .
Po pisanju portala Siol je Evropsko sodišče za človekove pravice presodilo, da nekdanjemu celjskemu kazenskemu sodniku Milku Škobernetu pripada odškodnina zaradi kršene pravice do poštenega sojenja. Škoberne se je v zaporu znašel po podkupovalni aferi z Esadom Čahajićem, ki je pričakoval odpravo mednarodne tiralice. Na Dobu je leta 2018 prestal dobro polovico od petletne zaporne […] Prispevek CELJE LJUBLJANA Škobernetu pripada odškodnina je bil objavljen na Novice.si .

četrtek, 15. februar

Številne Celjanke zagotovo ne bo pozabile letošnjega valentinovega. Žan Serčič je 27 letni pevec, kitarist, avtor besedil in glasbe, producent in eno najbolj popularnih imen na slovenski glasbeni sceni. Letos se je odločil valentinovo praznovati v Celju, in s tem zagotovo najbolj zaljubljeni praznik polepšal marsikateri Celjanki. Prispevek Serčič na valentinovo razgrel Celjan(k)e je bil objavljen na Novice.si .
Kulturni praznik je tudi letos prinesel prost vstop v celjske muzeje in galerije ter tako med muzejske stene pripeljal številne obiskovalce. Brezplačen ogled vseh stalnih in občasnih razstav je bil v Muzeju novejše zgodovine Celje (MNZC) na voljo med 9. in 17. uro, Pokrajinski muzej Celje pa je vabil na ogled svojih zbirk v Staro […] Prispevek Odličen obisk muzejev ob kulturnem prazniku je bil objavljen na Novice.si .
V SLG Celje so se minulo soboto začeli že 32. Dnevi komedije. Festival poteka do 25. februarja, ob odprtju festivala pa so postregli s predstavo Kar hočete (avtor William Shakespeare) v izvedbi SNG Drama Ljubljana. Z vami delomo nekaj foto utrinkov. Prispevek Začeli so se 32. Dnevi komedije je bil objavljen na Novice.si .
Festival gorniškega filma praznuje polnoletnost v velikem slogu! Med 12. in 17. februarjem v Ljubljani, Domžalah, Radovljici in Celju ljubitelje alpinizma, plezanja, gorske narave, kulture in avanture razveseli 35 gorniških filmov, tri bodo na festivalu predvajali premierno: Viharnik z roba, Tam, kjer tečejo kozorogi in Himalajska bojevnika. Zgodbe z veliko začetnico na predavanjih oživijo alpinisti […] Prispevek Do konca tedna tudi v Celju festival Gorniškega filma je bil objavljen na Novice.si .
Dom nogometašev konjiške Dravinje bodo do začetka spomladanskega dela sezone v 2. slovenski ligi nekoliko polepšali. Občina se je v sodelovanju s klubom lotila obnove dotrajanih garderob v objektu na Dobravi. Vrednost celovite prenove notranjosti objekta na Dobravi so ocenili na nekaj manj kot 90 tisoč evrov. Čeprav na Občini še čakajo na odločitev o […] Prispevek Na konjiški Dobravi urejajo garderobe tamkajšnjega športnega objekta je bil objavljen na Novice.si .
Jutri in v soboto tudi na celjskih fakultetah pripravljajo informativna dneva. Število študijskih mest je letos enako lanskemu, tudi tokrat gre nekaj več zanimanja pričakovati za vpis v zdravstvene in tehnične programe. Navade študentov pa so se v zadnjih letih zelo spremenile, ugotavlja Katja Esih, direktorica celjskega regijskega študijskega središča. »Vidi se, da motivacija za […] Prispevek CELJSKO Študijski informativni dnevi – navade študentov so drugačne je bil objavljen na Novice.si .
V Vitanju so v torek z otvoritvenim dogodkom tudi uradno odprli Evropsko pisarno za izobraževanje na področju vesolja v Sloveniji – ESERO Slovenija. V Centru Noordung so s celodnevnim dogodkom tudi uradno odprli Evropsko pisarno za izobraževanje na področju vesolja v Sloveniji, krajše ESERO Slovenija. Glavni cilj projekta Evropske vesoljske agencije (ESA), ki ga v […] Prispevek V Vitanju zaživela Evropska pisarna za izobraževanje na področju vesolja je bil objavljen na Novice.si .

sreda, 14. februar

Od sredine decembra do konca prejšnjega tedna je bil v javni obravnavi dopolnjen osnutek celjskega občinskega prostorskega načrta. Nanj je bilo podanih 368 pripomb, predstavili pa so ga na štirih javnih obravnavah (na sliki). Celjski župan Matija Kovač se nadeja, da bi mestni svetniki prostorski načrt na klopi dobili do poletja. »V Celju veljajo številne […] Prispevek CELJE 368 pripomb na OPN je bil objavljen na Novice.si .
Blizu sto kmetov se je s traktorji že zjutraj zbralo pred prostori direkcije za vode na Mariborski v Celju, da bi izrazilo nestrinjanje v zvezi z načrtovanimi gradnjami suhih zadrževalnikov na kmetijskih zemljiščih. Zahtevali so, naj pristojni ustavijo postopke na območjih Šentjurja, Šoštanja, Savinjske doline in Slovenj Gradca. Menijo, da bi ukrepe lahko izvedli ceneje […] Prispevek CELJE Protest kmetov zaradi suhih zadrževalnikov je bil objavljen na Novice.si .
Potrebujemo: 2 sladki smetani za stepanje 1 sladko kondenzirano mleko Rdeča ali pink jedilna barva Žlica vanilijevega koncentrata ali vanilijeve paste Smetano stepemo, dodamo kondenzirano mleko in ponovno stepemo, da se sestavini povežeta. Vmešamo še vanilijev koncentrat. Polovico dobljene mase oddevamo v drugo posodo in vanjo vmešamo nekaj kapljic jedilne barve ter dobro razmešamo, da […] Prispevek Marmorni sladoled za valentinovo je bil objavljen na Novice.si .
Nuša je 23-letna študentka Medijskih in komunikacijskih študij, ki na svojem področju briljira. Nuša sicer prihaja iz Leskovca, a je doma vse redkeje. Študij na ljubljanski Fakulteti za družbene vede (FDV) je bil razlog, da se je Nuša pred 5 leti preselila v Ljubljano in zdaj tam preživlja vse več časa. Nuša se je pred […] Prispevek Nuša Detiček: komunikologinja, ki se z dosežki uvršča v sam vrh je bil objavljen na Novice.si .
Slika članka
NEPOZABNO Tri Štajerke Valentinovo jutro preživele v družbi Dejana Vunjaka!
Nepozabno valentinovo smo priredili trem Štajerkam, saj so dopoldne preživele v družbi očarljivega Dejana Vunjaka. Dejan Vunjak in tri srečne Štajerke: Andrejka Plankl iz Škofje vasi, Tjaša Unuk iz Frama in Danijela Prosenc iz Gorice pri Slivnici so preživele nadvse posebno Valentinovo jutro. So namreč finalistke nagradne igre Radia Rogla Valentinov zajtrk z Dejanom Vunjakom. […] Prispevek NEPOZABNO Tri Štajerke Valentinovo jutro preživele v družbi Dejana Vunjaka! je bil objavljen na Novice.si .

torek, 13. februar

Naj osebnosti Bistriških novic 2023 je postala Iva Pučnik Ozimič. Bistričanom znan obraz, saj je Srednji šoli Slovenska Bistrica ravnateljevala vse od njene ustanovitve. Sveža upokojenka je bila 24 let na čelu lokalne srednje šole. V tem času je šola dobila nove prostore, razširila se je ponudba srednješolskih programov na Bistriškem, uspešno se je znašla […] Prispevek Portret Ive Pučnik Ozimič, NAJ OSEBNOSTI BISTRIŠKIH NOVIC 2023 je bil objavljen na Novice.si .
Višje sodišče v Celju je v celoti potrdilo sodbo prvostopenjskega, ki je nekdanjega konjiškega podjetnika Andreja Straška pred skoraj letom dni oprostilo vseh obtožb za poslovno goljufijo. Te so se nanašale na nabavo hladilne komore pri hrvaškem dobavitelju družbi Krolid, za katero je Strašek kot nekdanji direktor propadlega Mesarstva Strašek od leta 2016 ostal dolžan […] Prispevek CELJE S.KONJICE Andrej Strašek pravnomočno oproščen je bil objavljen na Novice.si .
Poročali smo že o tatvini približno 800 litrov kurilnega olja, ki je izginilo iz cisterne počitniške hiške na Rogli. Policisti so ugotovili, da je olje najbrž začelo izginjati že lanskega avgusta ali pa še prej, saj se lastnik nekaj časa očitno ni mudil na objektu oziroma ni opazil polomljene ključavnice. Zoper neznanega storilca bodo konjiški […] Prispevek KONJIŠKA KRONIKA Orožje v avtu, srna na cesti je bil objavljen na Novice.si .
Sinoči, 12. februarja, okoli 18. ure, je v naselju Čadramska vas, v občini Poljčane, na železniškem prehodu potniški vlak trčil v tovorno vozilo. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje goriva iz tovornjaka, očistili po vozišču iztekle motorne tekočine, osvetljevali kraj dogodka in pregledali potnike na […] Prispevek Sinoči v Čadramski vasi potniški vlak trčil v tovorno vozilo je bil objavljen na Novice.si .