Vir: Vse za moj dan

Včeraj

ZanimivostiVse za moj danpred 6 urami in 53 minutami
Ko začnejo svetovni mediji v istem stavku omenjati imena Slovenija in Pariz, to ni več naključje. BBC Travel je v svoji letošnji izpostavitvi devetih najboljših evropskih destinacij za leto 2025 Slovenijo postavil ob bok prestolnicam romantike, spektakularnim italijanskim regijam in slikovitim obalnim mestom. In to ne kot skrito alternativo, temveč kot samostojen razlog za potovanje. […] Objava Slovenija po izboru BBC med devetimi evropskimi destinacijami za leto 2025 se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 7 urami in 43 minutami
Zjutraj si obujemo čevlje, zagrabimo ključe, otroci iščejo šolske torbe, ura je že čez sedem. Vse je na hitro – razen kosila, ki ga prejšnji večer še ni bilo. V resnici je veliko obrokov mogoče pripraviti z malo več predvidevanja, brez da bi se odpovedali okusu ali hranilni vrednosti. Ena takšnih rešitev je vnaprej kuhana […] Objava Kuhana zelenjava, ki zdrži: skrivnosti shranjevanja brez izgube okusa se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 8 urami in 23 minutami
Ko rezina kruha govori sama zase, brez namaza, brez dodatkov in brez soli, je zelo verjetno, da imate opravka s toskanskim kruhom. Preprostost, ki si jo lahko privoščijo le najbolj samozavestni okusi. Toskanski kruh – poznan tudi kot “pane toscano” – je dokaz, da se lahko iz moke, vode in kvasa speče nekaj, kar ne […] Objava Toskanski kruh, kot so ga pekle none: Brez soli, a polnega okusa se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 9 urami in 30 minutami
V španskem mestu Granada je četrt, ki ni podrejena času. Albaicín, umeščen na pobočje nasproti slavne Alhambre, ni zgolj soseska, temveč utripajoče srce nekdanje mavrske prestolnice. Med apnenčastimi zidovi in cipresami, ki kot tihe priče stražijo ulice, se zdi, da se zgodovina nikoli ni ustavila, temveč vztraja – skrita v zvoku slapov znotraj hišnih vrtov, […] Objava Albaicín: kjer se zgodovina Granade zrcali v vsakem belem zid(ak)u se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 9 urami in 48 minutami
Obstajajo stvari, ki se jim človek lahko izogne iz vljudnosti, in so stvari, ki jih enostavno ne počneš, če želiš ohraniti kulturno dostojanstvo hrane. Italijani, ki svojo kulinariko čuvajo kot svetinjo, imajo do nekaterih navad, ki jih drugje po svetu jemljemo kot samoumevne, povsem ničelno toleranco. Med njimi izstopa ena, ki jih spravi v slabo […] Objava Če to naredite pri kuhanju špagetov, boste užalili vsakega Italijana se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 10 urami in 4 minutami
Nad mestom Krško, tik ob zaselku Sremič, se dviga 488 metrov visoka vzpetina, ki sliši na ime Grmada. To ni zgolj naključna točka na zemljevidu, temveč priljubljena destinacija za pohodnike, kolesarje in vse, ki si želijo trenutek pobega v naravo. Pogled, ki se odpira z njenega vrha, je osupljiv: širni vinogradi, meandri Save in mestno […] Objava Grmada nad Krškim (488 m nad morjem): Izlet z razgledom! se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 10 urami in 16 minutami
Velika noč bo kmalu in orehova potica bo nepogrešljiva sladica na slovenskih prazničnih mizah. Njena bogata aroma in mehka tekstura nas spominjata na toplino doma in družinske trenutke. Tokrat vam bomo razkrili preizkušen recept za orehovo potico in nasvete za popolno potico. Skrivnosti popolne orehove potice Med vsemi različicami nadevov, ki krasijo mize slovenskih gospodinjstev, […] Objava Orehova potica in najboljši recept: Tradicionalna slovenska sladica, ki bo vedno uspela se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 10 urami in 34 minutami
Polna luna, ki bo dosegla svoj vrhunec v noči s sobote na nedeljo, 13. aprila 2025, bo svetila visoko na pomladnem nebu, obsijala noč z mehko srebrno svetlobo in nas – kot vedno – spodbudila k razmisleku. Tokratna lunina polnost prinaša s seboj posebno energijo, saj bo nastopila v znamenju Tehtnice, ki simbolizira ravnovesje, odnose […] Objava Polna luna 13. aprila 2025: Čas za iskrenost, ravnovesje in notranje čiščenje se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 10 urami in 45 minutami
V zavetju skandinavskih fjordov, kjer se morski zrak spaja z borovci in kjer svetloba ustvarja barve, ki jih drugje ne poznajo, se skriva Kragero, norveško Kragerø. Majhno obalno mesto na jugu Norveške, v okrožju Vestfold og Telemark, očara s svojo poetično tišino, živahno umetniško sceno in razvejanim arhipelagom. Mnogi pravijo, da je to najlepši kraj […] Objava Kragero (norv. Kragerø): norveški dragulj z 490 otoki, ki ga umetniki nikoli ne zapustijo za vedno se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 10 urami in 51 minutami
Nauči se, da se ne boš sekiral zaradi nepomembnih stvari. Greenspan Objava Nauči se se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 10 urami in 52 minutami
Priprava orehove potice je za mnoge sinonim za praznične dni, domačnost in tisto posebno toplino, ki se širi iz pečice. A vsaka gospodinja ve, da je potica časovno zahtevna – ne samo zaradi kvašenega testa, temveč tudi zaradi nadeva, ki zahteva toplino, pozornost in ravno pravo razmerje med orehi, mlekom, sladkorjem in aromami. Zato se […] Objava Shranjevanje orehovega nadeva za potico – ali ga lahko pripravimo vnaprej? se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 11 urami in 21 minutami
Vsako jutro je nova priložnost. Ko odpremo oči, še preden posežemo po telefonu ali vklopimo aparat za kavo, je telo že pripravljeno, da začne dan. In prav v tem trenutku se skrivajo zlata pravila našega zdravja – tihi rituali, ki jih zlahka spregledamo. Eden takšnih je izbira jutranjega napitka. Če ste med tistimi, ki si […] Objava Trije čaji, ki zjutraj spodbudijo prebavo in vas napolnijo z energijo se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 11 urami in 57 minutami
Ni je hrane, ki bi bolj povezovala ljudi kot pica. Lahko je tanka, debela, s sirom, brez glutena, klasična margarita ali naložena s toliko dodatki, da se pod njimi izgubi testo. A med vsemi različicami obstaja ena, ki redno sproža dvige obrvi in kulinarične razprave – hrenovke na pici. Za nekatere je to nostalgičen okus […] Objava Hrenovke na pici? Kaj o tem menijo kuharski mojstri in kaj nutricionisti? se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 12 urami in 30 minutami
Vanilijev puding ni samo sladica, temveč vonj, ki napolni kuhinjo z občutkom varnosti. Mehka, gladka in prijetno topla sladica se zdi skoraj pozabljena v obdobju hitrih rešitev in industrijskih okusov. Po njej še vedno posegamo, vendar najpogosteje v obliki instant praškov, ki jih kuhamo na mleku in prelijemo v skodelice brez posebne pozornosti. Toda domač […] Objava Domač vanilijev puding: recept, ki bo izrinil vrečke iz omare se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 13 urami in 6 minutami
Medtem ko se sosedove veje že razraščajo prek ograje in vonj po dimu naznanja začetek sezone piknikov, v mnogih slovenskih vrtovih kraljujejo čevapčiči. A kljub navidezni preprostosti se skriva za njihovim popolnim okusom več, kot si drznemo priznati. Od izbire mesa in skrivne mešanice začimb do temperature rešetke in počitka po pečenju – vse ima […] Objava Pet skrivnosti priprave čevapčičev na domačem žaru se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 13 urami in 53 minutami
Jutranja kava ni zgolj pijača. Kava je uvod v dan, tiho razpoloženje ob budilki, prvi stik z mislijo, da smo ponovno v svetu, ki se ne ustavi. Zdi se, da gre za rutino, ki ne potrebuje razlage – zvrhane žličke, brbotanje grelnika, aroma, ki se razširi po kuhinji. A prav v tej preprostosti tiči napaka, […] Objava Ko boste jutri kuhali kavo, se spomnite na pravo temperaturo vode se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 14 urami in 4 minutami
Velikonočna miza brez potice je kot praznik brez pomena – nekaj manjka, nekaj bistvenega. Danes, ko so trgovine polne bleščečih čokoladnih zajcev in industrijskih potic z nenavadnimi nadevi, mnogi še vedno iščejo tisto pravo – domačo, ročno pripravljeno orehovo potico, kot so jo pekle babice. Velikonočna potica ni le sladica. Je vez s preteklostjo, je […] Objava Velikonočna potica, kakršne ni nikjer drugje: zakaj je postala simbol Slovencev? se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 14 urami in 5 minutami
Večerja je pogosto najprijetnejši del dneva. Po napornem dnevu se usedemo za mizo, si privoščimo topel obrok in se pogovorimo s svojimi bližnjimi. A ravno ta zadnji obrok dneva je lahko ključen za to, kako bomo spali – in kako se bomo počutili naslednji dan. Strokovnjaki s področja prehrane in spanja že vrsto let opozarjajo, […] Objava Strokovnjaki svarijo: “Nikoli ne jejte tega živila pred spanjem” se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 14 urami in 13 minutami
Na prvi pogled se zdi tržaški solatnik skromna rastlina, a kdor jo je kdaj resnično gojil, ve, da skriva več presenečenj, kot jih ponuja večina priljubljenih sort solat. Slovenska poimenovanja ga umeščajo na Primorsko, čeprav je njegova zgodovina tesno povezana tudi s tržaškim podeželjem, kjer so gospodinje že dolgo znale ceniti njegovo trdoživost in obstojnost. […] Objava Tržaški solatnik: pozabljeni zaklad vrtnin, ki bi moral rasti na vsaki visoki gredi se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 14 urami in 20 minutami
Rožičeva potica s figami je ena tistih sladic, ki presega praznični okvir in se zlahka uvrsti med vseletne dobrote. S svojo nežno, naravno sladkobo in aromatičnim nadevom dokazuje, da so nekateri okusi brezčasni. Čeprav jo pogosto povezujemo z božičem ali veliko nočjo, je to pecivo dovolj posebno, da si zasluži prostor na mizi skozi vse […] Objava Ne bi pekli orehove potice za veliko noč? Tu je rožičeva potica s figami – recept se je pojavila na Vse za moj dan .