Vir: Med.over.net

Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 uro in 5 minutami
Slika članka
Danes je eden najbolj rizičnih dni v letu
Po napovedih meteorologov se bo živo srebro povzpelo čez 15 stopinj Celzija, kar predstavlja šok za naše telo. The post Danes je eden najbolj rizičnih dni v letu appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 4 urami in 40 minutami
Slika članka
Epidemija se najhitreje širi v evropski regiji
Še vedno se v Sloveniji odkrije preveč oseb z napredovano okužbo s HIV. The post Epidemija se najhitreje širi v evropski regiji appeared first on Med.Over.Net .

Včeraj

Lepota in zdravjeMed.over.netpred 20 urami in 1 minuto
Slika članka
Pozor, vsi ga imamo doma, učinkuje pa kot kokain!
Hrepenenje po sladkarijah nastane kot posledica zahteve možganov po "tolažbi," saj telo te hrane v resnici ne potrebuje. Ob praznično obloženih mizah se sline zlahka cedijo še bolj intenzivno. Kako se upreti želji po sladkem? Prva pomoč prihaja iz vrst aromaterapije. The post Pozor, vsi ga imamo doma, učinkuje pa kot kokain! appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 20 urami in 1 minuto
Slika članka
Ste opazili, da ste manj pod stresom, če pojeste tole praznično živilo?
V prazničnem času se orehi pogosteje znajdejo na našem jedilniku. Zaviti v potici, buhtljih, rogljičkih, palačinkah, v obliki piškotov, kot dekoracija solat in sladoledov niso samo okusno živilo. Dokazano je tudi, da znižujejo stres. Koliko bi jih morali pojesti, da bi se prepričali, ali to velja tudi pri vas? The post Ste opazili, da ste manj pod stresom, če pojeste tole praznično živilo? appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 20 urami in 2 minutama
Slika članka
Bi bili radi bolj srečni? Pojdite v trgovino in kupite …
V iskanju sreče? Morda pa jo iščete na napačnem kraju in na napačen način. Začnite v kuhinji! The post Bi bili radi bolj srečni? Pojdite v trgovino in kupite … appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 22 urami in 10 minutami
Slika članka
Imamo rešitev za 75 % bralcev
Vzrok je lahko prekomeren stres. Kdaj je stres problematičen in kako ga bolje obvladovati? The post Imamo rešitev za 75 % bralcev appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 dnem, 4 urami in 40 minutami
Slika članka
Ta zdravila Slovenci “jemljemo kot bombončke”
Neprimerna raba analgetikov lahko vodi v nastanek zdravstvenih zapletov. The post Ta zdravila Slovenci “jemljemo kot bombončke” appeared first on Med.Over.Net .

sreda, 29. november

Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 dnem, 20 urami in 13 minutami
Slika članka
Farmacevti svarijo, lahko se zgodi, da bomo primorani zapreti lekarne
Še vedno je glavna težava v tem, da je covid bistveno bolj prenosljiv kot na primer gripa, opozarja infektologinja. The post Farmacevti svarijo, lahko se zgodi, da bomo primorani zapreti lekarne appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 dnem, 21 urami in 2 minutama
Slika članka
Tinitus – vse, kar morate vedeti o šumenju v ušesih!
Tinitus je pogosta težava, ki se kaže kot zaznavanje šumenja, piskanja ali drugih zvokov v ušesih, ne da bi bili ti zvoki dejansko prisotni v okolici. Stanje se lahko pojavi iz različnih vzrokov in močno vpliva na kakovost življenja posameznika. V nadaljevanju predstavimo vse vidike tinitusa, od vzrokov in simptomov do različnih možnosti zdravljenja. The post Tinitus – vse, kar morate vedeti o šumenju v ušesih! appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 dnevoma, 5 urami in 40 minutami
Slika članka
Osebno: iz oči v oči z diagnozo rak na materničnem vratu
O jezi, strahovih, nemoči, opori partnerja in družine in mislih, kaj vse bi lahko naredila, da bi to preprečila. The post Osebno: iz oči v oči z diagnozo rak na materničnem vratu appeared first on Med.Over.Net .

torek, 28. november

Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 dnevoma, 22 urami in 34 minutami
Slika članka
Izvajanje gradbenih del pri nizkih temperaturah
Prihajajoči zimski meseci s seboj prinašajo nižje temperature in večjo verjetnost padavin, kar vpliva tudi na izvedbo gradbenih del. The post Izvajanje gradbenih del pri nizkih temperaturah appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 dnevoma, 23 urami in 59 minutami
Slika članka
V Cankarjev dom se vrača Labodje jezero v izvedbi Ukrajinskega klasičnega baleta
V priljubljenem "belem" baletu je združeno vse, kar navdušuje in navdihuje milijone ljubiteljev glasbe in plesa po vsem svetu, Ukrajinski klasični balet pa je znan prav po predstavi Labodje jezero. Njihova izvedba priljubljenega Hrestača pa nas čaka že sredi letošnjega decembra. The post V Cankarjev dom se vrača Labodje jezero v izvedbi Ukrajinskega klasičnega baleta appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Ima jih veliko Slovencev, v kritičnem trenutku pa lahko pride do zelo nevarnih okužb
Naši zdravniki tako na bolnišnični kot na primarni ravni predpisujejo »bistveno preveč antibiotikov« - po zadnjih podatkih OECD 17 odmerkov na dan na tisoč prebivalcev. Prednjači Grčija z 32 odmerki. Naša sogovornica, infektologinja na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL Mateja Logar pravi, da v naslednjih letih ni pričakovati novih antibiotikov. The post Ima jih veliko Slovencev, v kritičnem trenutku pa lahko pride do zelo nevarnih okužb appeared first on Med.Over.Net .

ponedeljek, 27. november

Slika članka
Strokovnjak iskreno o tem, ali lahko preprečite vnetje srednjega ušesa pri otroku?
To je verjetno razmišljanje vsakega starša, še posebej ko težave z ušesom otroku – in staršem ne dajo spati. Čisto preprečiti se teh težav ne da, nekaj dobrih korakov pa imamo vseeno na voljo. The post Strokovnjak iskreno o tem, ali lahko preprečite vnetje srednjega ušesa pri otroku? appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Ženske o težavah v spolnosti težko spregovorijo
Zdravljenje raka dojk pogosto pušča neposredne posledice v spolnem življenju bolnice, tako telesne kot psihične. The post Ženske o težavah v spolnosti težko spregovorijo appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Takšne so posledice pitja energijskih pijač
Sveži podatki raziskave Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Z zdravjem povezano vedenje v šolskem obdobju (HBSC, 2022) kažejo, da energijske pijače pije kar polovica mladostnikov. The post Takšne so posledice pitja energijskih pijač appeared first on Med.Over.Net .

nedelja, 26. november

Slika članka
“Upam, da ste se čim več naučili, da bodo drugi imeli boljše možnosti”
Drugi človek, ki je bil deležen eksperimentalne presaditve prašičjega srca, je umrl šest tednov po operaciji. The post “Upam, da ste se čim več naučili, da bodo drugi imeli boljše možnosti” appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Spolno prenosljive okužbe so v porastu tudi v Sloveniji
Pogosto lahko potekajo brez značilnih bolezenskih znakov. Okuženi zato ne poiščejo zdravniške pomoči in okužbe ne zdravijo pravočasno, kar lahko privede do hudih, celo življenje ogrožajočih zapletov, do prenosa okužbe na spolnega partnerja ali partnerko ali do okužbe plodu oziroma novorojenca. The post Spolno prenosljive okužbe so v porastu tudi v Sloveniji appeared first on Med.Over.Net .

sobota, 25. november

Slika članka
Presenetilo vas bo, kaj krvna skupina razkrije o vašem zdravju
Veste, da več kot 90 odstotkov krvi sestavlja voda? Vendar kljub temu ni ustreznega umetnega nadomestila za kri. The post Presenetilo vas bo, kaj krvna skupina razkrije o vašem zdravju appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Tri mesece lahko vadite brezplačno!
Če se ste starejši in se soočate s simptomi depresije ali slabšim razpoloženjem in želite narediti korak k izboljšanju, vas vabimo, da se vključite v tri mesečno brezplačno vadbo, ki bo potekala v Ljubljani. The post Tri mesece lahko vadite brezplačno! appeared first on Med.Over.Net .