Vir: Med.over.net

Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 uro in 52 minutami
Slika članka
Krvavenje iz nosu – kdaj k zdravniku?
Čeprav krvavitve iz nosu pogosto delujejo izjemno strašljivo, običajno ne predstavljajo razloga za zaskrbljenost. Vendar pa v nekaterih primerih lahko zahtevajo zdravniško obravnavo. Kako torej veste, kdaj je čas za obisk zdravnika? The post Krvavenje iz nosu – kdaj k zdravniku? appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 urama in 5 minutami
Slika članka
Obolevnost v Sloveniji med najvišjimi v Evropi
Letos v bolnicah že prvi bolniki s klopnim meningoencefalitisom. The post Obolevnost v Sloveniji med najvišjimi v Evropi appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 urama in 7 minutami
Slika članka
To so živila, ki jih ne smemo zamrzovati!
Obstajajo nekatera živila, ki jih ni priporočljivo zamrzovati, saj se lahko med postopkom zamrzovanja in odmrzovanja njihova kakovost poslabša ali pa celo postanejo nevarna za uživanje. The post To so živila, ki jih ne smemo zamrzovati! appeared first on Med.Over.Net .

Včeraj

Lepota in zdravjeMed.over.netpred 19 urami in 21 minutami
Slika članka
Ali poznate naravne čistilce? Odkrijte moč ingverja, kurkume in koprive
Najboljši odgovor bi bil zagotovo 'kadarkoli', saj je že sama odločitev, da bomo naredili nekaj dobrega za svoje zdravje in boljše počutje, vredna pohvale – neodvisno od časa oziroma sezone. Pa vseeno – kaj pravi stroka in kaj narava? The post Ali poznate naravne čistilce? Odkrijte moč ingverja, kurkume in koprive appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 dnem, 1 uro in 34 minutami
Slika članka
Reiki: Sodobna prevara ali starodavna modrost? Preverili smo dejstva!
V sodobnem, stresnem svetu postajajo tehnike za samopomoč vedno bolj pomembne. Reiki, starodavna veščina polaganja rok, se uvršča mednje kot preprosta, a učinkovita metoda za doseganje notranjega ravnovesja in izboljšanje splošnega počutja. The post Reiki: Sodobna prevara ali starodavna modrost? Preverili smo dejstva! appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 dnem, 1 uro in 36 minutami
Slika članka
Za te osebe so diete lahko nevarne
Najbolj tvegane so diete, ki obljubljajo ozdravitev kronične vnetne črevesne bolezni (KVČB). The post Za te osebe so diete lahko nevarne appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 1 dnem, 1 uro in 39 minutami
Slika članka
Za 36-letnega očeta bi bila skoraj usodna dlaka
Verjetnost, da bo preživel, je bila le 4-odstotna … The post Za 36-letnega očeta bi bila skoraj usodna dlaka appeared first on Med.Over.Net .

nedelja, 14. april

Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 dnevoma in 56 minutami
Slika članka
S temi substancami Rusi povečujejo zmogljivosti športnikov in vojakov
Ste že kdaj slišali za adaptogene? To so naravni rastlinski izvlečki, ki že stoletja pomagajo ljudem obvladovati stres in krepiti odpornost. The post S temi substancami Rusi povečujejo zmogljivosti športnikov in vojakov appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 dnevoma, 1 uro in 38 minutami
Slika članka
Preminula srbska legenda opozorila, da tega sindroma ne jemljejo dovolj resno
"Pogosto se reducira na poenostavljeno imunsko motnjo, čeprav je v resnici usodna. Žal je bolezen zelo huda, s številnimi imunološkimi spremembami," je pred časom o svoji bolezni povedala srbska pevka Aleksandra Slađana Milošević. The post Preminula srbska legenda opozorila, da tega sindroma ne jemljejo dovolj resno appeared first on Med.Over.Net .
Lepota in zdravjeMed.over.netpred 2 dnevoma, 1 uro in 53 minutami
Slika članka
Panika na igrišču: Otrok je pogoltnil tujek!
Včeraj se je na igrišču med bloki zgodila neprijetna prigoda. Majhen otrok je med igro pogoltnil nekaj kamnov. Mamo je ob tem obšel val panike, saj ni vedela, kako naj ravna. Kaj storiti v takšnem primeru? Ali je nujen obisk urgence? The post Panika na igrišču: Otrok je pogoltnil tujek! appeared first on Med.Over.Net .

sobota, 13. april

Slika članka
Za odhod ni kriva plača: Zdravnik pojasnjuje resnične razloge za odpoved
Nejc Halas je star 37 let in je družinski zdravnik, 29. februarja letos je dal odpoved. V Zdravstvenem domu Gornja Radgona je kot specialist družinske medicine delal skoraj šest let. The post Za odhod ni kriva plača: Zdravnik pojasnjuje resnične razloge za odpoved appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
To je kruh, ki ga lahko uživate brez slabe vesti
Kislo testo je vrsta kruha, ki so ga prvič pripravili v starem Egiptu. Velja za najzgodnejšo obliko kvašenega kruha ali kruha, narejenega z vzhajalnim sredstvom. The post To je kruh, ki ga lahko uživate brez slabe vesti appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
23-letnici zagotavljali, da je noseča, ultrazvok je razkril pretresljivo resnico
Pri Emmi College so septembra 2022 diagnosticirali raka na jajčnikih, in sicer v 3. stadiju. 23-letnica je svojo zgodbo delila z mediji, saj želi mlajše podučiti, da za rakom ne zbolevajo le starejši. The post 23-letnici zagotavljali, da je noseča, ultrazvok je razkril pretresljivo resnico appeared first on Med.Over.Net .

petek, 12. april

Slika članka
ZD za študente Univerze v Ljubljani – NE SPREGLEJ, pridi na cepljenje proti HPV
Zavarujte se in svoje bližnje s cepljenjem proti HPV! Več o nacionalnem programu cepljenja in prihajajočem cepilnem dnevu v ZD za študente UL preberite v prispevku. . The post ZD za študente Univerze v Ljubljani – NE SPREGLEJ, pridi na cepljenje proti HPV appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Kakšna predanost! Ta ideja že štiri leta rešuje življenja prebivalcev Vodic!
Ko čakamo na nujno medicinsko pomoč in je ogroženo naše življenje, se nam minute vlečejo kot ure, še posebej, če ne živimo v večjem mestu. Prebivalci Vodic pa imajo srečo, saj jim ni treba čakati na več kilometrov oddaljeno pomoč. Za to se lahko zahvalijo svojim certificiranim prvim posredovalcem. The post Kakšna predanost! Ta ideja že štiri leta rešuje življenja prebivalcev Vodic! appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
“Žena me tepe”
Pred skoraj 16 leti je na forumu Med.Over.Net moški opisal svojo izkušnjo z nasiljem v družini. Njegova zgodba, čeprav stara, še vedno buri duhove in odpira pomembna vprašanja o nasilju v družini. The post “Žena me tepe” appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Upanje za tiste, ki so nad svojim zdravjem obupali
Sto let stara znanja o boleznih, vzrokih in zdravljenju se vračajo in so vedno bolj priljubljena. Zakaj je homeopatija tako cenjena in vanjo polagamo veliko upov? The post Upanje za tiste, ki so nad svojim zdravjem obupali appeared first on Med.Over.Net .

četrtek, 11. april

Slika članka
Zapleti neusmiljeno povečujejo izdatke
Več kot polovica sredstev, namenjenih zdravljenju sladkorne bolezni, se porabi za sanacijo posledic zapletov. To pomeni, da bi lahko z boljšo preventivo in zgodnjim odkrivanjem bolezni stroške zdravljenja močno znižali. The post Zapleti neusmiljeno povečujejo izdatke appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
Da ne boste rekli, da niste vedeli: ta oblika kontracepcije ni zanesljiva!
Mladi, ki vstopajo v spolnost, so relativno dobro obveščeni o potrebi po kontracepciji, vendar pa lahko po spletu in družbenih omrežjih krožeče napačne informacije povzročijo nepotrebno zaskrbljenost in dvome. The post Da ne boste rekli, da niste vedeli: ta oblika kontracepcije ni zanesljiva! appeared first on Med.Over.Net .
Slika članka
S to dieto je Christina Aguilera shujšala za 18 kilogramov
Ste že slišali za mavrično dieto? Je preprosta, učinkovita in zdrava. To vam bo potrdila tudi diva Christina Aguilera. The post S to dieto je Christina Aguilera shujšala za 18 kilogramov appeared first on Med.Over.Net .