Vir: MMC RTV

torek, 14. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 15 dnevi
Slika članka
Blejci s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni
Turizem je za Bled glavna gospodarska dejavnost, ki več kot 60 odstotkom domačinov pomeni neposredni vir dohodkov. A nedavno končana anketa med prebivalci je pokazala, da domačini s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni.

ponedeljek, 13. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 16 dnevi
Slika članka
Oglašanje z Grenlandije: Točka 660 in prvi kilometri po ledeniku
Po zaključenem pakiranju smo se s štirikolesniki pripeljali po kamniti cesti do roba ledenika, kjer je za turiste končna točka, za nas pa začetna.

sobota, 11. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 18 dnevi
Slika članka
"Na Vzhodu potnik ni zgolj turist. Ima celo sveto konotacijo."
Bosansko-hercegovski publicist Hamza Ridžal ima rad potovanja. Na svilno pot, dolgo 24. 000 kilometrov proti Kitajski, se je odpravil s prijateljem v 20 let starem avtomobilu.
ZanimivostiMMC RTVpred 18 dnevi
Slika članka
Balearski otoki nad alkoholizirane zabave tudi s štetjem incidentov po narodnostih
Španski Balearski otoki dodatno omejujejo poulično popivanje in čolne za zabave, da bi tako zatrle alkoholizirano dopustovanje na turističnih območjih.

četrtek, 9. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 20 dnevi
Slika članka
Začenja se Pot ob žici: Organizatorji pričakujejo 30.000 udeležencev
V Ljubljani se začenja 66. prireditev Pot ob žici, na kateri se v prestolnici spomnijo osvoboditve leta 1945 po okupaciji, Evropa pa zaznamuje konec druge svetovne vojne. Na prvi dan prireditve bo potekal pohod vrtcev.

sreda, 8. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 21 dnevi
Slika članka
Islandski novinec na sceni letalskih prevoznikov premika meje z drugačnim pristopom
Islandski nizkocenovni letalski prevoznik Play Airlines svojo politiko močno odmika od tiste, ki je v letalstvu običajna, to pa jim je omogočilo, da so v izjemno konkurenčni panogi našli svojo tržno nišo kljub majhnosti.

ponedeljek, 6. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 23 dnevi
Slika članka
Evropske turistične atrakcije: kje je največ možnosti, da vas okradejo? V Rimu, Parizu, Barceloni.
Večina največjih evropskih turističnih atrakcij turistom prinaša tudi neprijetnosti, je ugotovila nedavna raziskava – sploh ob obisku italijanskih, francoskih in španskih so turisti namreč še posebej izpostavljeni žeparjem.
ZanimivostiMMC RTVpred 23 dnevi
Slika članka
Oglašanje z Grenlandije: pot v Kangerlussuaq in zadnje priprave na odpravo
Pa se je začelo. Vzleteli smo iz sončnega in neobičajno toplega Københavna, kjer je bilo ob 9. uri že 15 stopinj, in čez štiri ure in pol pristali v Kangerlussuaqu, ki je imelo nenavadno nizko temperaturo za to obdobje, –6 st. Celzija.

sobota, 4. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 24 dnevi
Slika članka
V Izoli obiskovalce tudi letos privabili s prireditvijo Pomol okusov
V Izoli so obiskovalce tudi letos privabili s prvim Pomolom okusov tega poletja. Turistični delavci so s prazničnim obiskom zadovoljni in si obetajo dobro poletno sezono.
ZanimivostiMMC RTVpred 25 dnevi
Slika članka
Kljub požarom je lani turizem v Grčiji cvetel
Prihodki grškega turističnega sektorja so se lani kljub obsežnim požarom v naravi v primerjavi z letom prej zvišali za 16,5 odstotka, na rekordnih 20,6 milijarde evrov. Število turistov se je povečalo za petino, na 36 milijonov.

četrtek, 2. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 26 dnevi
Slika članka
Med letalskimi družbami, okrcanimi zaradi zelenega zavajanja, Lufthansa, Air France, Norwegian ...
Med letalskimi družbami, ki jih je Evropska komisija okrcala zaradi potencialnega zelenega zavajanja, je več družb, ki spadajo pod okrilje nemške Lufthanse, pa tudi Air France in nizozemski letalski prevoznik KLM ter norveški Norwegian.
ZanimivostiMMC RTVpred 27 dnevi
Slika članka
Na Tenerifih se v boju proti čezmernemu turizmu obračajo na ameriške obiskovalce
Na Tenerifih se zaradi prekomernega števila turistov industrija počasi a vztrajno obrača k luksuzni ponudbi, ki naj bi nadomestila množični turizem in tako omogočila trajnostno prihodnost. Ponudniki računajo predvsem na vse številčnejše ameriške turiste.

sreda, 1. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 28 dnevi
Slika članka
Mladim ponovno omogočeno brezplačno odkrivanje Alp
Mladim med 18. in 27. letom starosti bo društvo Cipra v okviru projekta Yoalin tudi letos razdelilo brezplačne vozovnice za vlak in avtobus, s katerimi bo mladim omogočeno potovanje po območju Alp. Društvo bo prijave zbiralo do konca maja.

torek, 30. april

ZanimivostiMMC RTVpred 29 dnevi
Slika članka
Evropska komisija opozarja letalske prevoznike, naj ne zavajajo potrošnikov z "zelenimi" praksami
Evropska komisija in nacionalni organi za varstvo potrošnikov so 20 letalskim prevoznikom poslali dopise, v katerih so izpostavili več potencialno zavajajočih okoljskih trditev in jih pozvali, naj svoje prakse v 30 dneh uskladijo z zakonodajo EU-ja.
ZanimivostiMMC RTVpred 29 dnevi
Slika članka
V Novi Gorici diši festival vrtnic
V Novi Gorici poteka 19. festival vrtnic, ki vključuje številne kulturne in kulinarične dogodke ter delavnice. V ospredju so tradicionalni ogledi rožnih nasadov v mestu in burbonk na vrtu samostana Kostanjevica. Prvič je tam razstava naravnih parfumov.
ZanimivostiMMC RTVpred 29 dnevi
Slika članka
Reportaža iz Aten: Zgodba košarkarske družine Andetokumbo
Janis Andetokumbo je eden najboljših košarkarjev na svetu, tekmec Luke Dončića v NBA in reprezentanci Grčije. Nekdanji soigralec Goran Dragić ga zelo ceni.

ponedeljek, 29. april

ZanimivostiMMC RTVpred 30 dnevi
Slika članka
Zaživela letalska povezava med Ljubljano in Københavnom
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana slavi novo letalsko povezavo med slovensko in dansko prestolnico. Letalski prevoznik Norwegian bo med Ljubljano in Københavnom letel dvakrat tedensko – sprva ob ponedeljkih in petkih, poleti pa ob torkih in sobotah.
ZanimivostiMMC RTVpred 30 dnevi
Slika članka
Pred potovanjem v tujino se je dobro pozanimati predvsem o varnostnih razmerah
Prvomajske praznike bodo nekateri izkoristili za skok v tujino. Pred potovanjem se je dobro zavarovati in preveriti veljavnost osebnih dokumentov in vstopne pogoje v državo. Glede na varnostne razmere so trenutno vse poti na Bližnji vzhod odsvetovane.
ZanimivostiMMC RTVpred 30 dnevi
Slika članka
Kako se pripraviti za prečenje grenlandskega ledenika? "Tako, da vlečeš avtomobilske gume po gozdu!"
V pripravah na prečenje grenlandskega ledenika je Robert Ferlič vrsto dni preživel v gozdu, kjer je vlekel avtomobilske gume. "To je najboljši trening," je jasen, priznava pa, da je marsikdo ob pogledu nanj dvignil obrvi, po pojasnilu pa mu zaželel srečo.

nedelja, 28. april

ZanimivostiMMC RTVpred 31 dnevi
Slika članka
Na Capriju obiskovalcev več kot domačinov: "Otok postaja spalnica za turiste"
Čeprav je na italijanskem otoku Capri preživetje domačinov v veliki meri odvisno od popotnikov, ti niso več kos množicam, ki se zgrinjajo tja. Prebivalci dvomijo, da bo dvig pristojbine odvrnil turiste in olajšal tamkajšnjo stanovanjsko krizo.