Vir: MMC RTV

Včeraj

ZanimivostiMMC RTVpred 1 dnem in 48 minutami
Slika članka
Prevoz s taksiji – loterija, ki je lahko tudi precej draga
Pred veselim decembrom so ocenjevalci Mednarodnega inštituta za potrošniške raziskave preverili, kakšna je kakovost izvajanja prevozov s taksiji. Skupna ugotovitev je, da gre včasih za loterijo, ki je lahko tudi precej draga.

torek, 28. november

ZanimivostiMMC RTVpred 2 dnevoma, 16 urami in 17 minutami
Slika članka
Medenjaki, kuhano vino, pečenice in domači izdelki – v Nemčiji zaživeli božični sejmi
V ponedeljek je vrata odprlo mnogo tradicionalnih nemških božičnih sejmov, ki slovijo po stojnicah z domačimi izdelki, medenjaki in kuhanim vinom, za zabavo pa skrbita bogato okrašeno praznično drevo in vrtiljak.
ZanimivostiMMC RTVpred 2 dnevoma, 22 urami in 11 minutami
Slika članka
Atlantski ocean prečka prvo letalo, ki ga poganja izključno trajnostno gorivo
Z londonskega letališča Heathrow proti letališču JFK v New Yorku je poletelo potniško letalo družbe Virgin Atlantic. A to ni običajen polet, ampak prvo čezoceansko letalo, ki ga poganja izključno trajnostno, torej alternativno gorivo.

nedelja, 26. november

ZanimivostiMMC RTVpred 4 dnevi
Slika članka
Plačali triletno križarjenje, pustili za sabo vsakdanje življenje, a ostali na suhem
Potniki, ki so želeli novo življenjsko izkušnjo – tri leta potovanja na ladji za križarjenja, kar naj bi jih stalo toliko, kot bi odšteli za siceršnje življenjske stroške v tem času doma – so ostali na suhem. Dobesedno in v prenesenem pomenu.
ZanimivostiMMC RTVpred 4 dnevi
Slika članka
Slovenci so drugi najštevilčnejši gosti v hrvaških kampih
Slovenci so v hrvaških kampih letos ustvarili rekordne tri milijone nočitev, kar je za tri odstotke več kot lani. Najraje kampirajo v Lošinju, Umagu, Novalji, Medulinu in Vrsarju.

sobota, 25. november

ZanimivostiMMC RTVpred 5 dnevi
Slika članka
Pred novo smučarsko sezono v Avstriji napovedi podražitev
V Avstriji se pripravljajo na smučarsko sezono. Smučarske vozovnice se bodo zaradi visokih cen energije znova podražile, stale bodo tudi do 75 evrov. Za Avstrijce je zimska turistična sezona pomemben vir zaslužka, lani so našteli 70 milijonov prenočitev.
ZanimivostiMMC RTVpred 6 dnevi
Slika članka
Tropska hiša Celje: kjer se združita spoznavanje (redkih) živali in njihovo ohranjanje
Pajki, strupene miniaturne žabice, siamska krokodilka, obročkasti makiji, beloglavčki, zlatoglavi leviči, tamarinke, različne vrste kač, gekonov, glodavcev, (izjemno) redkih ptičev - vse te živali domujejo (tudi) v celjski Tropski hiši.

petek, 24. november

ZanimivostiMMC RTVpred 6 dnevi
Slika članka
Kitajska za eno leto ukinja vizume za državljane petih evropskih držav
Kitajska bo za eno leto državljanom Francije, Nemčije, Italije, Nizozemske, Španije in Malezije omogočila vstop v državo brez vizuma. S tem želi spodbuditi turizem v postcovidnem obdobju.
ZanimivostiMMC RTVpred 6 dnevi
Slika članka
Uradno: Od 25. aprila bo vstop v Benetke za starejše od 14 let plačljiv, a le ob določenih dneh
Zdaj je vendarle znano, kdaj bodo Benetke poskusno uvedle dnevno vstopnino in z njo omejitev števila obiskovalcev: projekt naj bi predvidoma zagnali aprila prihodnje leto.

četrtek, 23. november

ZanimivostiMMC RTVpred 7 dnevi
Slika članka
Gorski centri z obogateno ponudbo s polno paro v zimsko sezono
Del največjega investicijskega cikla slovenskega turizma so tudi gorski centri. Ti v zimsko sezono vstopajo z novimi naložbami in obogateno ponudbo, z namenom dviga konkurenčnosti središč vlagajo predvsem v celoletne trajnostne turistične produkte.

sreda, 22. november

ZanimivostiMMC RTVpred 8 dnevi
Slika članka
Eksplozija vozila na mostu, ki povezuje ZDA in Kanado
Na mostu, ki povežuje ZDA in Kanado v bližini Niagarskih slapov, je eksplodiralo vozilo. Do eksplozije, v kateri sta umrla dva človeka, eden pa je ranjen, je prišlo pred dnevom zahvalnosti, ki je eden izmed najprometnejših v letu.
ZanimivostiMMC RTVpred 8 dnevi
Slika članka
Mestece v Indoneziji se ponaša z "najvitkejšim" hotelom na svetu
Hotel v Indoneziji se ponaša kot "najvitkejši na svetu". Ampak njegov snovalec pravi, da pri projektu ne gre zgolj za poskus postavljanja svetovnega rekorda, ampak si z njim prizadeva, da bi njegovo malo domače mesto pridobilo pozornost svetovne javnosti.
Slika članka
Na Severnem Irskem začeli sečnjo dreves, ki so zaslovela v seriji Igra prestolov
Na Severnem Irskem se je začela sečnja nekaterih bukovih dreves v drevoredu Dark Hedges, ki so zaslovela v seriji Igra prestolov in sedaj privabljajo turiste z vsega sveta.

torek, 21. november

ZanimivostiMMC RTVpred 9 dnevi
Slika članka
Vse manj ljudi se vozi z avtobusi in vlaki, okrepila pa se je količina blaga, prepeljanega z vlaki
Od leta 2010 se je število potnikov v medkrajevnem avtobusnem prevozu zmanjšalo za 15 odstotkov, v mestnem pa za petino. Čeprav vlaki prepeljejo za več kot polovico več blaga kot pred 13 leti, pa se je število potniških in tovornih vagonov zmanjšalo.
ZanimivostiMMC RTVpred 9 dnevi
Slika članka
Južna Koreja nadaljuje nekatere oglede demilitariziranega območja
Ker je pred štirimi meseci ameriški vojak brez dovoljenja med turističnim ogledom demilitariziranega območja med Južno in Severno Korejo vstopil v to državo, so te prekinili. Zdaj so spet na voljo, a ne za širšo javnost, temveč le za izbrane goste.

nedelja, 19. november

ZanimivostiMMC RTVpred 11 dnevi
Slika članka
Na zamrznjeni pristajalni stezi Antakrtike uspešno pristalo potniško letalo
Obstajajo kratke pristajalne steze, pristajalne steze na težavnih terenih in pristajalne steze, izpostavljene močnim vetrovom, ampak ali ste kdaj pristajali na zaledeneli pristajalni stezi?

četrtek, 16. november

ZanimivostiMMC RTVpred 14 dnevi
Slika članka
Na Balkanu (ponovno) vre - tokrat zaradi novega imena dubrovniškega letališča
Preimenovanje letališča v Dubrovniku je sprožilo nov spor med Hrvati in Srbi, tokrat zaradi izvora enega od najslavnejših sinov tega dalmatinskega pristaniškega mesta.
ZanimivostiMMC RTVpred 14 dnevi
Slika članka
Pohorska vzpenjača spet obratuje
Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača, ki so jo poleti ustavili zaradi izgradnje nove vmesne postaje, znova obratuje. Med vožnjo v smeri navzgor je zdaj tam mogoče vstopanje in izstopanje, vožnja navzdol bo potekala enako kot doslej.
ZanimivostiMMC RTVpred 14 dnevi
Slika članka
Letalski prevoznik Norwegian naj bi povezal Ljubljano in København
Prihodnje poletje bo na slovenski trg vstopil norveški nizkostroškovni letalski prevoznik Norwegian, ki naj bi uvedel lete med Ljubljano in Københavnom. Karte sicer še niso naprodaj.

sreda, 15. november

ZanimivostiMMC RTVpred 15 dnevi
Slika članka
V kratkem času sneg pobelil številna evropska smučarska središča. Nekatera že delujejo.
Na mnogo evropskih smučiščih se po nedavnem sneženju pospešeno pripravljajo na (predčasen) začetek smučarske sezone. Nekatera smučišča v Franciji, Avstriji, Švici in Italiji so že odprta ali pa jih bodo odprli prihajajoči konec tedna.