Vir: MMC RTV

ZanimivostiMMC RTVpred 7 urami in 52 minutami
Slika članka
V drugo gre rado? Ameriški milijarder hoče s spustom do Titanika dokazati, da je pot zdaj varna
Ameriški milijarder in pomorski raziskovalec se nameravata z minipodmornico spustiti do razbitin Titanika in tako dokazati, da je po lanski usodni nesreči Titana pot z minipodmornicami zdaj precej bolj varna.

Včeraj

ZanimivostiMMC RTVpred 1 dnem, 3 urami in 21 minutami
Slika članka
Gradnja razbremenilne ceste proti Bohinju se začasno ustavlja
Gradnja razbremenilne ceste proti Bohinju se začasno ustavlja, saj država v proračunu za to nima predvidenih sredstev. Dejstva ni spremenilo niti to, da je bila občina pripravljena projekt finančno podpreti in da je odstopila od svojih zahtev.
ZanimivostiMMC RTVpred 1 dnem, 4 urami in 3 minutami
Slika članka
Kopalne vode v Sloveniji lani ustrezne kakovosti
Slovenija je ena od evropskih držav, kjer so vse kopalne vode lani dosegale ustrezno kakovost. Idrijca v Bači pri Modreju zaradi poplav in sanacije ni bila ocenjena, izhaja iz poročila Evropske okoljske agencije (EEA).
ZanimivostiMMC RTVpred 1 dnem, 8 urami in 18 minutami
Slika članka
30 let prvega turističnega rudnika pri nas
Pred 30 leti so rudnik živega srebra v Idriji odprli za obiskovalce. V treh desetletjih si je Antonijev rov ogledalo že skoraj 600 tisoč obiskovalcev.
ZanimivostiMMC RTVpred 1 dnem, 10 urami in 53 minutami
Slika članka
Od burgerjev do Nome: Kako je Köbenhavn postal najbolj vznemirljiva gastronomska destinacija
Pisalo se je leto 2004, ko sta Rene Redzepi in Claus Meyer, soustanovitelja Nome, predstavila manifest nove nordijske kulinarike - ter lastnoročno spremenila podobo svetovnega gastronomskega zemljevida - in razmerja moči na njem.

ponedeljek, 27. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 1 dnem, 22 urami in 5 minutami
Slika članka
Lufthansa bo potnikom v ekonomskem razredu spet ponujala brezplačno pijačo
Nemški letalski prevoznik Lufthansa bo letos poleti za potnike v ekonomskem razredu na kratkih in srednje dolgih letih znova uvedel brezplačno pijačo, kot sta kava in čaj. V družbi si obetajo, da bodo s tem dosegli večje zadovoljstvo potnikov.
ZanimivostiMMC RTVpred 2 dnevoma, 2 urama in 5 minutami
Slika članka
Nova povezava Dubrovnika in Budve
Med Dubrovnikom in Budvo bo konec junija začela pluti potniška ladja podgoriške družbe Kompas. Ladja bo potnike med črnogorskim in hrvaškim obalnim mestom do konca septembra prevažala dvakrat na dan.
ZanimivostiMMC RTVpred 2 dnevoma, 9 urami in 42 minutami
Slika članka
Oglašanje z Grenlandije: Ob vetru, mrazu in polarnih halojih smo dosegli postajo DYE 2
V dneh po evakuaciji je šlo vse skoraj gladko. Smučali smo po soncu, brez kakšnega oblačka. Premagali smo po 20, 21 kilometrov na dan in tako uspešno dosegli prvi veliki mejnik, postajo DYE 2.

nedelja, 26. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 3 dnevi
Slika članka
Na vse bolj obljudenem Everestu izginil britanski amaterski alpinist
Iz Nepala poročajo o več smrtnih žrtvah Everesta v zadnjih dneh. Med zadnjimi naj bi bila 40-letni Britanec in njegov 23-letni nepalski vodič. Dan Peterson in Pastenji Šerpa sta vrh osvojila zarana v torek, nato pa se je za njima izgubila vsaka sled.
ZanimivostiMMC RTVpred 3 dnevi
Slika članka
Pot miru se širi tudi v druge evropske države
Fundacija Poti miru v Posočju in Posoški razvojni center bosta s pomočjo mednarodnega sodelovanja v okviru Interreg projekta GOV4PeaCE v naslednjih dveh letih razvijali transnacionalni model upravljanja dediščine prve svetovne vojne.
ZanimivostiMMC RTVpred 3 dnevi
Slika članka
Na Hrvaškem se cene kave še naprej dvigajo v nebo
Hrvaški mediji so pred bližajočo se turistično sezono začeli opozarjati na visoke cene kave. Rast cen kavnih napitkov v primerjavi s preteklim letom opažajo tako v Dalmaciji kot v Istri in na Kvarnerju, kjer kava z mlekom nekje stane celo šest evrov.

sobota, 25. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 4 dnevi
Slika članka
Vzpon na Eifflov stolp bo postal dražji
Da bi zbrali več denarja za nujna obnovitvena dela, je pariški mestni svet izglasoval povišanje cene vstopnine za Eifflov stolp. Vstopnice za odrasle se bodo tako v prihodnjem mesecu podražile za 20 odstotkov, cena se bo 17. junija dvignila na 35,30 evra.

petek, 24. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 4 dnevi
Slika članka
28 potnikov še vedno na intenzivni negi; družba zaostrila pravila glede varnostnih pasov
28 potnikov s poleta družbe Singapore Airlines iz Londona v Singapur, ki je v torek doživelo hudo turbulenco, ostaja na intenzivni negi s poškodbami hrbtenice, lobanje in možganov.

četrtek, 23. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 6 dnevi
Slika članka
Plaz na cesti v Polog saniran, odpirajo Tolminska korita
Plaz, ki je januarja zasul cesto v dolino Polog nad Zatolminom, je predčasno saniran. Cesta v dolino Polog bo sicer še nekaj časa zaprta zaradi sanacije na drugih odsekih, je pa že odprta nižje ležeča cesta proti Čadrgu.
ZanimivostiMMC RTVpred 6 dnevi
Slika članka
Tolminska korita že v pričakovanju obiskovalcev
S 24. majem svoja vrata spet odpirajo Tolminska korita. V maju bodo vsak dan odprta med 9. in 19. uro, od junija naprej se bodo odpirala uro prej. Zaradi omejitve obiska priporočajo rezervacijo termina z vnaprejšnjim nakupom vstopnice.

ponedeljek, 20. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 9 dnevi
Slika članka
Oglašanje z Grenlandije: Zgodilo se je, česar smo se vsi bali – evakuacija
Po dveh dneh hoje smo prispeli do ledenika in zamenjali dereze za smuči. Pravo olajšanje je bilo smučati po snegu tik ob ogromni vodni luknji, imenovani "moulin", pred prehodom v neskončno belino. A vse žal ni šlo po načrtih.

nedelja, 19. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 10 dnevi
Slika članka
Orlovska arena pri Beljaku - ena najzanimivejših turističnih znamenitosti v Avstriji
Ena najzanimivejših turističnih znamenitosti v Avstriji je orlovska arena pri Beljaku. V edinstvenem živalskem vrtu v Evropi živijo številne vrste ujed in sov, turisti pa si lahko ogledajo tudi predstavo z orli.
ZanimivostiMMC RTVpred 10 dnevi
Slika članka
Na mestu bombardiranega generalštaba bodo Američani zgradili luksuzni hotel
Srbska vlada je podpisala pogodbo z ameriškim podjetjem o revitalizaciji generalštaba, ki ga je leta 1999 bombardiral Nato. Na omenjenem območju namerava zet Donalda Trumpa Jared Kushner zgraditi luksuzni hotel in stanovanjsko-poslovni kompleks.
ZanimivostiMMC RTVpred 10 dnevi
Slika članka
Kobilarna Lipica praznuje 444 let
V Kobilarni Lipica praznujejo 444. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so na posestvu najstarejše evropske kobilarne potekali samostojni ogledi in vožnje s kočijo.

sreda, 15. maj

ZanimivostiMMC RTVpred 13 dnevi
Slika članka
Na Slovenski turistični borzi letos več kot 150 tujih agencij, več kot pol agentov je na borzi prvič
Bled v teh dneh gosti 26. Slovensko turistično borzo, ki jo organizira Slovenska turistična organizacija (STO) in je največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Letos se je udeležuje 154 tujih podjetij iz 33 držav.