Vir: MMC RTV

petek, 19. april

ZanimivostiMMC RTVpred 40 dnevi
Slika članka
Slovenska mednarodna letališča lani sprejela za tretjino več potnikov
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Letališče Portorož so lani sprejela več kot 1,3 milijona potnikov, kar je za tretjino več kot leta 2022. Večina potnikov je potovala prek ljubljanskega letališča.
ZanimivostiMMC RTVpred 40 dnevi
Slika članka
Soteska Vintgar pripravljena na novo sezono "vintgarjenja"
Z brezplačnim ogledom sezono odpirajo v soteski Vintgar. Ta vanjo vstopa s številnimi novostmi na področjih varnosti, digitalizacije, trajnostne mobilnosti, prvič v zgodovini pa uvajajo tudi vodniško službo.

sreda, 17. april

ZanimivostiMMC RTVpred 41 dnevi
Slika članka
Ob 60-letnici brniškega letališča želje, da postane letališče prve izbire v regiji
Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so praznovali 60-letnico. Zadnje desetletje letališče upravlja Fraport Slovenija, ki je v naložbe doslej vložil več kot 60 milijonov evrov, nove pa napoveduje tudi v prihodnjem desetletju.
ZanimivostiMMC RTVpred 41 dnevi
Slika članka
Na Brniku praznovali 60-letnico letališča
Ob slovesnosti so se ozrli na pretekle mejnike in dosežke, na številne izzive ter na stalna vlaganja v razvoj letališke infrastrukture in rast prometa. Nova obsežna vlaganja Fraport Slovenija napoveduje tudi v prihodnjem desetletju.

torek, 16. april

ZanimivostiMMC RTVpred 43 dnevi
Slika članka
Mladi znova v odkrivanje Evrope z vlakom, na voljo 35.000 brezplačnih vozovnic
Evropska komisija ponuja 35. 000 brezplačnih železniških vozovnic, s pomočjo katerih bodo lahko mladi, rojeni med 1. julijem 2005 in 30. junijem 2006, odkrivali Evropo. Za vozovnice se potegujejo na kvizu na Evropskem mladinskem portalu.
ZanimivostiMMC RTVpred 43 dnevi
Slika članka
Pobeg iz mestnega vrveža in doživetje podeželskega življenja
Do nedelje po vsej Sloveniji poteka teden turističnih kmetij, s katerim želijo obiskovalcem približati življenje na podeželju ter jim omogočiti vpogled v bogato tradicijo in dediščino turističnih kmetij.

ponedeljek, 15. april

ZanimivostiMMC RTVpred 44 dnevi
Slika članka
Prenovljena infrastruktura, strokovno vodenje, redni avtobusni prevozi in nagradnja krožne poti
Soteska Vintgar, ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot v Sloveniji, v petek ponovno odpira svoja vrata. Ta dan bo ogled soteske brezplačen.

nedelja, 14. april

ZanimivostiMMC RTVpred 45 dnevi
Slika članka
Obupano iskanje cvetočih češenj v Tokiu: Prišli na sakuro, dobili izgubljeno s prevodom
Sakura oziroma sezona cvetenja češenj je na Japonskem velika stvar. Kako velika? Turisti načrtujejo svoje počitnice in letalske vozovnice v skladu z napovedmi, kdaj naj bi češnje zacvetele. Cene hotelskih nastanitev se zavihtijo v nebo.

sobota, 13. april

ZanimivostiMMC RTVpred 45 dnevi
Slika članka
Najpogumnejši že čofotajo, poletne temperature vabijo prve ljubitelje morskih vragolij
Številni topel konec tedna izkoriščajo za obisk morja in drugih turističnih destinacij, najbolj pogumni pa so že skočili v morje, ki ima v bližnjem Pulju 18 stopinj Celzija.
ZanimivostiMMC RTVpred 46 dnevi
Slika članka
Družina Podnar bo obnovila grad Ponoviče v Litiji
Za grad Ponoviče ob reki Savi se obetajo boljši časi. V svoji zgodovini je zamenjal več lastnikov, ob tem pa tragično propadal. Lani je dobil novega lastnika, po nekaj mesecih pa je videti veliko bolje.
ZanimivostiMMC RTVpred 46 dnevi
Slika članka
Prenatrpanost s turisti in vrtoglave cene najemnin sprožile proteste na Kanarskih otokih
Na Kanarskih otokih se vrstijo protesti proti čezmernemu turizmu. Domačini trpijo zaradi visokih cen najemnin in prenatrpanosti, zato načrtujejo celo gladovno stavko. Zaradi socialne in ekološke ogroženosti pozivajo k trajnostnim rešitvam.

petek, 12. april

ZanimivostiMMC RTVpred 47 dnevi
Slika članka
Zadnji dan smučarske sezone na Voglu
Medtem ko so temperature po Sloveniji vse prej kot zimske, je nad bohinjsko dolino samo še danes mogoča zadnja spomladanska smuka.  Na smučišču Vogel, kjer je že od srede smučanje brezplačno, se tako končuje pestra zimska sezona.

četrtek, 11. april

ZanimivostiMMC RTVpred 47 dnevi
Slika članka
V Postojnski jami pred 200 leti prvi na svetu organizirali vodniško službo
Poklic jamskega vodnika je izjemno redek. Na svetu jih je samo nekaj 100, od tega 50 pri Postojnski jami, so pristojni poudarili ob 200-letnici vodniške službe Postojnske jame.
ZanimivostiMMC RTVpred 48 dnevi
Slika članka
Brezplačne počitnice v Grčiji za turiste, ki so lani zbežali pred požari
Devet mesecev po gozdnih požarih, ki so lani pustošili po Rodosu, je Grčija lansirala prve "brezplačne" počitnice za več tisoč turistov, ki so bili prisiljeni zbežati s tega sredozemskega otoka.
ZanimivostiMMC RTVpred 48 dnevi
Slika članka
NEOM na preizkušnji: Neslavni propad megalopolisa v puščavi?
Savdska Arabija je bila prisiljena močno okrniti svoje ambiciozne, 1,5 bilijona dolarjev vredne načrte za 170 kilometrov dolgo puščavsko megamesto.

sreda, 10. april

ZanimivostiMMC RTVpred 49 dnevi
Slika članka
Raziskovanje Turčije na 1051 kilometrov dolgi poti odslej možno z vlakom
Turisti v Turčiji bodo po novem lahko odkrivali lepote turistične ponudbe na tridnevnem potovanju z vlakom Mesopotamia Express, ki bo do 180 popotnikov popeljal na tisoč kilometrov dolgo pot po sledeh zgodovinskih, kulturnih in kulinaričnih znamenitosti.

torek, 9. april

ZanimivostiMMC RTVpred 49 dnevi
Slika članka
Everest: Z začetkom sezone odstranjevanje smeti in trupel z gore
V Himalaji se z začetkom alpinistične sezone začenja tudi odstranjevanje na tone smeti z Everesta. Po podatkih nepalske vojske so v sklopu kampanje gorske čistilne akcije med letom 2019, ko se je program začel, in letom 2023, zbrali 110 ton odpadkov.
ZanimivostiMMC RTVpred 50 dnevi
Slika članka
Sončev mrk kot spektakel: Množične poroke, poleti proti soncu in razprodani hoteli
"Enkrat v življenju," je pisalo na majicah nekaterih izmed milijonov, ki so opazovali sončev mrk. Naravni pojav so Severni Američani spremenili v spektakel - Delta je izvedla "poleta proti soncu", v Arkansasu je ob mrku skupinski "da" dahnilo 300 parov.

nedelja, 7. april

ZanimivostiMMC RTVpred 52 dnevi
Slika članka
Mozirski gaj potrebuje še nekaj obnove, a med cvetlicami se je že mogoče sprehoditi
Po lanskih poplavah Mozirski gaj še čaka nekaj dela, trenutno obnavljajo zgodovinske objekte. Park je že urejen. Novost je projekt Drevo za življenje, v okviru katerega Slovenci lahko za umrlega svojca kupijo drevo, ki ga posadijo v Park življenja.

sobota, 6. april

ZanimivostiMMC RTVpred 52 dnevi
Slika članka
Ko se igra narava – Etna v zrak spuščala skoraj popolne kroge
Znameniti ognjenik na Siciliji, Etna, je znova poskrbel za igro narave in na nebu pripravil pravo predstavo. Ker se je na vrhu ognjenika odprl nov krater, je Etna v zrak puhala skoraj popolne kroge.