Vir: Moj prihranek

ZanimivostiMoj prihranekpred 9 urami in 25 minutami
Jaguarjev nekdanji šef dizajna predstavlja Callum Skye Foto: on callumdesigns Ekskluzivni električni terenec z imenom Callum Skye, ki so ga njegovi ustvarjalci označili za »najlepše visoko zmogljivo terensko vozilo na svetu«, je lansirala oblikovalska skupina, ki jo je ustanovil in vodi Jaguarjev legendarni nekdanji oblikovalski šef, Ian Callum. Javnosti je predstavljen Callum Skye. Callum, ki ga vodi nekdanji Jaguarjev šef dizajna, predstavlja novo zverino Skye, […] Prispevek Callum Skye: Najlepši visoko zmogljiv terenec na svetu, pravijo ustvarjalci izvira s portala MojPrihranek.si .

Včeraj

ZanimivostiMoj prihranekpred 1 dnem, 5 urami in 4 minutami
Foto: on Geberit prodaja d.o.o. Geberit, vodilno podjetje na področju sanitarne tehnologije v Evropi, je v četrtek, 23.11.2023, v prostorih podjetja v Rušah odprl akustični laboratorij. Unikaten akustični prostor predstavlja veliko pridobitev za podjetje in je rezultat pomembnega razvojnega projekta, cilj katerega je prikazati in s pomočjo različnih eksperimentov na poljuden način ozaveščati o zvoku. Zametki ideje o akustičnem prostoru […] Prispevek Otvoritev akustičnega prostora podjetja Geberit izvira s portala MojPrihranek.si .
ZanimivostiMoj prihranekpred 1 dnem, 7 urami in 49 minutami
Foto: BoukeAtema iz iStock Vetrne turbine že dolgo privabljajo pozornost zaradi trkov ptic s vrtečimi se lopaticami ali visokimi stolpi. Večina podatkov o smrti ptic na vetrnih objektih izhaja iz študij, objavljenih leta 2013 in 2014. Te študije so podale širok razpon števila ptic, ki umrejo v trkih z vetrnimi turbinami, in sicer od 140.000 do 679.000. Danes je […] Prispevek Ali vetrne elektrarne resnično pobijejo toliko ptic? izvira s portala MojPrihranek.si .
ZanimivostiMoj prihranekpred 1 dnem, 9 urami in 3 minutami
Foto: gorodenkoff iz iStock V zadnjih letih so na področju robotike predstavili vse bolj napredne sisteme, ki bi lahko odprli vznemirljive nove možnosti v kirurgiji, rehabilitaciji in oskrbi zdravstvene nege. Ti robotski sistemi že prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja mnogih ljudi z invalidnostmi, pa tudi pacientov, ki so doživeli fizično travmo ali prestali medicinske posege. Raziskovalci na Univerzi Chung-Ang […] Prispevek Robot, ki bo ljudem ponovno pomagal shoditi… izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 3. december

ZanimivostiMoj prihranekpred 2 dnevoma, 7 urami in 48 minutami
Foto: Juan Pablo Jareno Alarcon iz iStock Družabna omrežja je preplavil trik za čiščenje stranišča, ki so ga mame po vsem svetu označile za ‘božji dar’. Preprosto povedano, trik je v tem, da si ljudje kopalno kad, ploščice in okolico straniščne školjke namažejo s kremo za britje, saj le-ta ‘neverjetno’ odstranjuje vonjave po urinu in pusti keramiko popolnoma čisto. »Imam tri majhne […] Prispevek Na metlo nanesla brivsko peno, zdaj vsi posnemajo njen trik za čiščenje izvira s portala MojPrihranek.si .
ZanimivostiMoj prihranekpred 2 dnevoma, 8 urami in 54 minutami
Foto: Lyndon Stratford iz iStock Raziskava iz poslovne šole Univerze v Nottinghamu je korak bliže napovedovanju smrti zaradi bolezni dihal s pomočjo analize nakupovalnih navad strank v lokalnih upravnih območjih po vsej Angliji. Raziskava, objavljena v reviji Nature Communications, raziskuje povezavo med nakupom zdravil brez recepta, od sredstev proti kašlju do lajšanja bolečin, ki se uporabljajo za zdravljenje bolezni dihal, […] Prispevek Nakupovalne navade lahko predvidijo vzrok smrti izvira s portala MojPrihranek.si .

sobota, 2. december

Foto: on i-Vent d.o.o. Vonj po zatohlem, vlaga, plesen. Zveni znano? Če se tudi vi soočate s tovrstnimi težavami, potem veste, kako pomembno je, da svoj dom čim večkrat temeljito prezračite. V toplem delu leta še nekako gre, pozimi pa stvar ni več tako preprosta. Z vsakim zračenjem namreč konkretno shladite svoj dom, kar pomeni, da ste skozi okno […] Prispevek Nič več metanja denarja skozi okno izvira s portala MojPrihranek.si .
Kdaj očistiti Dolce Gusto? Foto: on dolcegusto Veliko kavnih aparatov Dolce Gusto je v zadnjih letih zaživelo v naših gospodinjstvih. In z redno pripravo kave s kavnimi kapsulami je prišla tudi naša odgovornost do takih naprav. Vsake toliko jo je potrebno očistiti, saj bodo člani gospodinjstva hitro ugotovila, da naprava ne deluje več tako dobro, kot je na začetku. To najpogosteje pomeni, […] Prispevek Kdaj očistiti Dolce Gusto kavni aparat? Obstaja preprosta enačba izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: estt iz iStock Asteroid, ki je pred 66 milijoni let trčil v Zemljo, je spremenil veliko več kot samo življenje na kopnem. Tudi oceanski ekosistemi so se sesuli po udarcu, in tako kot dinozavri na kopnem, so skoraj vsi impresivni morski plazilci, ki so plavali po starodavnih morjih, izginili. Potem, ko si je življenje opomoglo, so se odprle […] Prispevek Nova odkritja znanstvenikov: Kit, ki je po velikosti prekašal sinjega kita izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 1. december

Foto: kzenon iz iStock Belo perilo pogosto ni najbolj praktično, skrb zanj zahteva dodaten trud. Vendar pa je neka ženska, ki se poklicno ukvarja s čiščenjem, delila presenetljiv trik, za katerega trdi, da bo belo perilo zasijalo, poroča The Sun. Vse, kar morate storiti je, da v posodo nalijete toplo vodo in vanjo vstavite bela oblačila in eno tableto […] Prispevek Bela oblačila so med pranjem posivela? Samo 3 kapljice tega v pralnem stroju bodo enkrat za vselej rešile težavo izvira s portala MojPrihranek.si .
Renault predstavlja novo tehnologijo, ki bi znala navdušiti ljubitelje avtomobilizma ali pa vsaj tiste, ki so nostalgični nad elementi avtomobilov preteklosti. Tako se je razvil Solarbay, ki je prelep moderen poklon sončnim streham, celo šibedahom, ki so bili priljubljeni pred leti. Renault razvil sončno streho za prihodnost avtomobilizma Sončno streho bi še vedno imel marsikdo. […] Prispevek Renaultova nova pogruntavščina, ki bo navdušila ljubitelje avtomobilov izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 30. november

LG je predstavil novo različico svoje priznane toplotne črpalke v monoblok izvedbi, imenovane Therma V R32 Silent and Supreme 9KW, ki je sedaj na voljo tudi v trifazni izvedbi. Ta inovativna toplotna črpalka prinaša vrsto prednosti, vključno s povečano učinkovitostjo in zanesljivostjo, še posebej, ko je povezana na trifazni električni priključek. LG je vsem toplotnim […] Prispevek Ena najbolj prodajanih toplotnih črpalk LG Therma V R32 9KW S&S sedaj tudi na treh fazah in s podaljšano garancijo izvira s portala MojPrihranek.si .
Prednosti in slabosti KitchenAida Foto: Dmitry_Evs iz iStock KitchenAid je v zadnjih letih reden gost naših domov. Gre za sila uporaben kuhinjski pripomoček, ki bi ga želel doma imeti (skoraj) vsak kuharski mojster ali mojstrica. Kakšne prednosti prinaša KitchenAid in kakšne so njegove slabosti? V ta svet se potopimo v tokratnem prispevku, kjer ocenjujemo prednosti in slabosti kuhinjskih pripomočkov. Prednosti KitchenAida Zaradi prednosti […] Prispevek Prednosti in slabosti KitchenAida: Najbolj podroben vodič po nakupu izvira s portala MojPrihranek.si .
Očiščenje Dolce Gusto kavnega aparata Infinissima Je vaš Dolce Gusto Infinissima ponovno poln vodnega kamna? Medtem, ko se pri grelcih vode ali kuhinjskih loncih poslužujemo domačih pripravkov, kot so kis, limona in podobno, je pri kavnih aparatih pametno ravnati po navodilih proizvajalca. Kako očistiti Dolce Gusto Infinissima?  Očistite Dolce Gusto Infinissima v nekaj minutah Postopek odstranjevanja vodnega kamna lahko traja maksimalno […] Prispevek Kako očistiti Dolce Gusto Infinissima? Odstranjevanje vodnega kamna (VIDEO) izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 29. november

Mini Blagajna od A do Ž Foto: on miniblagajna Že več kot 30 tisoč uporabnikov uporablja aplikacijo MiniBlagajna. Že samo ime aplikacije izda marsikaj o sami aplikaciji, v prispevku pa razložimo vse, kar je potrebno vedeti o njej. Aplikacija MiniBlagajna Gre za aplikacijo za izdajo izdajo računov in poročanje preko vezane knjige računov (VKR), ki je dostopna zavezancem preko spletne strani Finančne uprave. Obstaja […] Prispevek Kaj je MiniBlagajna? Vse o aplikaciji za izdajo računov izvira s portala MojPrihranek.si .
Talno gretje je pri nas v zadnjih letih postalo standardni način ogrevanja v novogradnjah. Vse bolj pogosta je izbira tudi pri prenovah objektov, ker lahko v celoti ali pa delno nadomesti obstoječi radiatorski visokotemperaturni sistem ogrevanja. V prenovah starejših hiš se pogosto srečujemo z izzivi prostorske omejenosti, še posebej, ko gre za vgradnjo klasičnega talnega […] Prispevek Talno gretje v starejši hiši: izzivov je kar nekaj, vendar so rešljivi izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: on Geberit prodaja d.o.o. Kaj imata skupnega tuš WC in dizajn? Bi si mislili, da ne veliko? Dokazali bomo nasprotno. Kajti če mislite, da je tuš WC gromozanska in grda naprava, verjetno še niste videli modernih, privlačnih stranišč s prho. Prvi tuš WC je iznašel Hans Maurer iz Švice proti koncu 50-ih let prejšnjega stoletja. Njegov »Closomat« naj bi […] Prispevek Inovativna zasnova tuš WC-jev izvira s portala MojPrihranek.si .
Zunanje žaluzije ali rolete Zunanja senčila so odličen dodatek vsakemu gospodinjstvu ali poslopju. Imajo jasno nalogo, ki jo odlično opiše že njihov naziv, a moramo temu pripisati še kar nekaj drugih lastnosti, ki jih prinašajo. Med najbolj pogostimi izbirami zunanjih senčil so rolete in zunanje žaluzije. Preverili bomo, zakaj bi izbrali žaluzije in zakaj bi izbrali rolete. Zakaj bi […] Prispevek Rolete ali žaluzije: Kdaj izbrati katere in zakaj? izvira s portala MojPrihranek.si .
Kakšno ograjo za dom izbrati? Foto: tuanarch87 iz Pixabay Izbira prave ograje za vaš dom je lahko izziv, saj je na voljo veliko možnosti. Ne glede na to, ali načrtujete vrtno ograjo, ograjo za stopnišče ali balkon, je pomembno, da izberete ograjo, ki je estetsko privlačna, funkcionalna in varna. V tem članku vam bomo pomagali najti idealno ograjo za vaše potrebe. Kriteriji za izbiro […] Prispevek Kako izbrati najboljšo ograjo za vaš dom? izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 28. november

Foto: NATALIA MARNA iz iStock Imate radi preproste recepte, za katere ne potrebujete veliko časa? Za vas smo pripravili tri recepte za sladice, za katere potrebujete le nekaj sestavin, v glavni vlogi pa nastopa mešanica za vročo čokolado. Tako je, iz te lahko pripravite tudi slastne sladice! Palačinke iz vroče čokolade Za to preprosto sladico boste potrebovali: 2 skodelici mešanice […] Prispevek 3 recepti za preproste sladice iz vroče čokolade izvira s portala MojPrihranek.si .