Vir: Moj prihranek

torek, 28. november

Strme strehe in prednosti, ki jih prinašajo Strme strehe so priljubljena različica izvedbe streh, ki jih lahko opazimo vse pogosteje. In za tem se skriva kar nekaj razlogov, ki jim danes namenjamo svoj prostor. Katere prednosti prinašajo strme strehe in zakaj se zanje odloča vse več lastnikov objektov? Učinkovito odvajanje vode Strme strehe odlikuje učinkovito odvajanje vode. Bolj strmo kot je pobočje […] Prispevek Prednosti strmih streh, ki jih je vredno poznati izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: jetcityimage iz iStock Hyundai in Amazon sta napovedala novo partnerstvo, ki bo proizvajalcu avtomobilov omogočilo prodajo vozil na spletni strani velikega spletnega trgovca. Po nakupu vozila prek Amazona bodo dostavo ali prevzem vozila urejala lokalna prodajna mesta. Prodaja se bo začela s modelnim letom 2024, celotna paleta vozil naj bi bila na voljo prek spletnega mesta s možnostmi […] Prispevek Hyundai bo po novem moč kupiti preko Amazona izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 26. november

Foto: Alvin Man iz iStock Letalo Boeing 787 Dreamliner je postalo največje letalo, ki je pristalo na Antarktiki. Letalo, ki ga je upravljala letalska družba Norse Atlantic Airways in je poimenovano Everglades, je pristalo na letališču Troll na Antarktiki v sredo ob 2:01 zjutraj po lokalnem času. Uspešen pristanek je uresničitev dolgoletnih sanj. Boeing 787 Dreamliner je gladko pristalo na […] Prispevek Letalo rekordne velikosti pristalo na Antarktiki izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 24. november

Kam dati vtičnice v kuhinji? Foto: Cunaplus_M.Faba iz iStock Pri načrtovanju namestitve električnih vtičnic v kuhinji je nujno upoštevati različne aparate in naprave, ki bodo potrebovali napajanje. Tu je nekaj splošnih smernic za postavitev električnih vtičnic v kuhinji. Ko načrtujete postavitev vtičnic v kuhinji je dobro sodelovati s pooblaščenim električarjem, da zagotovite, da je vseizvedeno varno in v skladu s predpisi. Električne vtičnice nad […] Prispevek Kam postaviti vtičnice v kuhinji? izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 23. november

Foto: on MCA inženiring Okna mnogim predstavljajo najbolj pomemben del hiše, pri čemer se ne motijo. Zagotavljati morajo dolg seznam želja in potreb, od A do Ž pa morajo zadostovati tudi marsikaterim zahtevam. V zadnjih letih so vse bolj priljubljena okna ALU-PVC oziroma okna iz aluminija in PVC-ja. Katera dejstva govorijo o tem, da so to najboljša izbira na […] Prispevek ALU-PVC okna: Dejstva, ki govorijo v njihov prid izvira s portala MojPrihranek.si .
Prednosti in slabosti pokončnih sesalcev Foto: bedya iz iStock Pokončni sesalci so v številnih domovih in gospodinjstvih nadomestili klasične sesalce. Seveda, prinašajo kar nekaj prednosti, še posebej, če jih primerjamo s klasičnimi sesalci. Z napredkom tehnologije sesalcev je bilo omogočeno sesanje brez kabla, kar je obogatilo celoten segment. Še vedno pa si je vredno ogledati prednosti in slabosti določenih aparatur. Katere so najbolj pomembne […] Prispevek Prednosti in slabosti pokončnih sesalcev izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 22. november

V sončnih žarkih in dnevni svetlobi uživamo, o tem ni dvoma. Dejstvo pa je, da nam lahko pogosto snopi svetlobi v notranjosti domov in gospodinjstev tudi nagajajo. Pri tem se je potrebno obrniti na pomoč dodatnih elementov doma, najpogosteje kar k senčilom. Zakaj je pametno izbrati senčila? V tem prispevku dobite odgovor na to vprašanje, […] Prispevek Notranja senčila: Zakaj jih izbrati in katera izbrati? izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 21. november

Foto: zdravinjo iz iStock Ste vedeli, da hrup, poleg tega, da je moteč, tudi vpliva na naše počutje in zdravje? Vse več raziskav kaže, da hrup ne vpliva le na razdraženost, temveč tudi kardiovaskularni in metabolni sistem. V tem članku poglejmo, kako hrup vpliva na naše zdravje in počutje ter kakšne so rešitve, če živimo na hrupnem območju. Kakšna […] Prispevek Razkrivamo: Kako hrup vpliva na zdravje in kakšne so rešitve? izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Robert Way iz iStock Nedavna študija ugotavlja, da teden z zmanjšano uporabo družbenih omrežij ni povečal niti zmanjšal želje ljudi, da se vrnejo na splet. Pomanjkanje želje po vrnitvi na družbena omrežja, kot ta Instagram in X (nekdanji Twitter), nakazuje, da uporaba družbenih medijev za večino ljudi morda ni resnično zasvojljiva, trdijo avtorji. Kljub temu nekateri strokovnjaki ostajajo skeptični. […] Prispevek Raziskave kažejo, da nas družbena omrežja ne zasvojijo zares izvira s portala MojPrihranek.si .
Cene goriva so se znižale Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od 21. novembra 2023 do vključno ponedeljka, 4. decembra 2023, znašale: 1,508 evra za liter bencina, 1,544 evra za liter dizelskega goriva in 1,132 evra za liter kurilnega olja. Za liter neosvinčenega motornega bencina (NMB 95) bo ob nespremenjeni trošarini, ki je […] Prispevek Od danes gorivo točimo ceneje izvira s portala MojPrihranek.si .
Kia EV2 bi lahko izgledala nekako tako, kot ta konceptna slika Kia je razkrila svojo linijo EV, ki jo sestavlja več serijskih in konceptnih različic vozil. Med njimi je tudi Kia EV2, ki bo leta 2026 izšla kot projekt, osredotočen na Evropo. Šlo bo za manjši model, ki bo bolj cenovno dostopen od ostalih, njegova cena pa naj ne bi presegala 25 tisočakov. Kia EV2 spada […] Prispevek Prihaja Kia EV2, nizkocenovni mestni malček izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 20. november

Visoki stroški ogrevanja so lahko tudi posledica energetske neučinkovitost stavbe. Zato pred menjavo ogrevalnega sistema najprej predlagamo energetsko sanacijo stavbe s optimalno toplotno izolacijo, zamenjavo oken ter zelo priporočljivim aktivnim sistemom prezračevanja z rekuperacijo. Če ste vse te ukrepe že izvedli pa ima vpliv na stroške ogrevanja rast cen energentov in neustrezen sistem ogrevanja. Naj […] Prispevek Vas vse višji računi za ogrevanje silijo v razmišljanje o zamenjavi ogrevalnega sistema? izvira s portala MojPrihranek.si .
Industrijski obrati, kot so predelovalnice mleka, vinske kleti, proizvodne enote kraft piva, klavnice, ribogojnice ter piščančje farme, predstavljajo ključno vez med gospodarsko dejavnostjo in okoljsko odgovornostjo. Ti obrati, ki v prehrambni industriji porabijo obsežne količine vode, se soočajo s specifičnimi izzivi glede čiščenja odpadnih voda. Pomanjkljivo ravnanje s tem problemom lahko privede do resnega onesnaževanja […] Prispevek Učinkovito čiščenje odpadnih voda v industrijskih obratih in predelovalne dejavnosti: Odgovor na posebne izzive izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 19. november

Kako postaviti mrežno ograjo? Foto: Mark Hochleitner iz iStock Postavitev mrežne ograje je lahko preprosta, a hkrati precej zahtevna naloga, če takih nalog nismo vešči oziroma ne poznamo pravega postopka. Torej, kako postaviti mrežno ograjo? Mrežne ograje: Enostavna montaža, nižja cenovna naložba Mrežno ograjo oziroma ograjo iz mreže lahko uporabimo pri velikih ali malih površinah, vse je odvisno od potreb in želja. Pogosto se […] Prispevek Kako postaviti mrežno ograjo? (VIDEO+NASVETI) izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 17. november

Masivna lesena miza iz hrasta Foto: on miniles Izbira jedilne mize iz masivnega lesa je odlična zaradi vzdržljivosti, estetske privlačnosti in vsestranskosti. Taka jedilna miza je več kot vredna naložba za vaš dom, ki vam bo ob pravem vzdrževanju služila mnogo let. Zakaj se je torej vredno odločiti za jedilne mize iz lesa, kot je hrast? Vzdržljivost in generacijska vrednost Jedilne mize iz […] Prispevek Zakaj izbrati leseno jedilno mizo? izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 15. november

Foto: Akchamczuk iz iStock V hladnejših dneh ni redkost, da se na oknih pojavi kondenz, ki je v kurilni sezoni pogost pojav. Razlog za kopičenje vodnih kapljic je v tem, da vlaga v zraku trči ob hladna okenska stekla in se spremeni v tekočo obliko. Da bi se temu izognili, je priporočljivo, kolikor je le mogoče, stanovanja in hiše […] Prispevek Domislila se je te poceni rešitve in nima več težav s kondenzom v domu izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 14. november

Foto: on Rokmar d. o. o. Radi pijete vročo čokolado, a bi radi eksperimentirali z okusi? Predstavljamo vam 7 začimb, ki bodo skodelico doma pripravljene vroče čokolade ponesle na novo raven! Ustvarite lahko nepozabne napitke, ki bodo navdušili vaše goste, da zlepa ne bodo pozabili vaše novoletne zabave. Cimet Cimet je nedvomno kralj zimskih mesecev, saj nas njegova topla aroma pogreje […] Prispevek Katere so najboljše začimbe za vročo čokolado? izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 13. november

Foto: on MARLES HIŠE MARIBOR d.o.o. Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat v Preddvoru, kjer bo poudarek na individualni Marles hiši, zgrajeni v pasivnem standardu. Marlesov dan odprtih vrat bo potekal v soboto, 18. novembra, med 10. in 14. uro v Preddvoru. Obvezna je predhodna najava na elektronski naslov info@marles.com. Pasivna hiša Marles Predstavljamo vam hišo z najnaprednejšimi energetskimi in tehnološkimi […] Prispevek Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat v Preddvoru izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Vlad Yushinov iz iStock Raziskava energetske učinkovitosti Slovenije (REUS) 2022 je pokazala, da večina Slovencev vzdržuje v času kurilne sezone doma temperaturo med 21 in 22 stopinj Celzija. Vprašanje je, kakšna je v resnici idealna temperatura za ogrevanje domov? Glede na rezultate raziskave REUS 2022 50 odstotkov Slovencev doma v času kurilne sezone podnevi ohranja temperaturo 21-22 stopinj Celzija, […] Prispevek Idealna temperatura doma podnevi in ponoči izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 12. november

Foto: Jun iz iStock Skrb za okna pred zimo je ključna za ohranjanje toplote v prostoru, zmanjšanje energijskih stroškov in udobje vašega doma. Tu je nekaj korakov, kako poskrbeti za okna pred prihajajočo zimo: Preverite in popravite tesnila: Preverite tesnila okoli oken. Okna po potrebi dodatno zatesnite ali zamenjajte obstoječa tesnila. Tesnila, ki so obrabljena ali poškodovana, lahko omogočajo […] Prispevek Piha pri oknih? Preverite, kako poskrbeti za okna pred zimo. izvira s portala MojPrihranek.si .