Vir: Moj prihranek

sreda, 10. april

MEGRA, 33. Mednarodni sejem graditeljstva bo od 17. do 19. aprila 2024 v Gornji Radgoni predstavil najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Pospeševal bo izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, gradil in posodabljal infrastrukturo, poslovne objekte in domove. Investitorjem bo ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil […] Prispevek GRADIMO V SOŽITJU Z NARAVO, NA SEJMU MEGRA 2024! izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 9. april

Foto: Liliya Filakhtova iz iStock Slovenski regionalno razvojni sklad je na svoji spletni strani objavil javni razpis BIZI likvidnost energija. Namen finančnega produkta je zagotavljanje likvidnosti gospodarskih subjektov zaradi posledic energetske krize ter večja konkurenčnost, produktivnost ter tehnološka opremljenost podjetij zaradi izvedbe ukrepov za obvladovanje porabe oziroma izgube energije. Vse informacije o razpisu BIZI likvidnost energija Vlagatelji so lahko: Subjekti, […] Prispevek Objavljen je nov razpis BIZI likvidnost energija izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Daisy-Daisy iz iStock Če ste začetnik v vrtnarjenju, morda ne veste, kako koristna so jajca za rastline. Vsebujejo kalcij in sledove drugih elementov, vključno z magnezijem in fosforjem, zato so odlični za dodajanje hranil v zemljo in kompost. Vse, kar morate storiti je, da v posodo daste nekaj zemlje in na vrh položite surovo jajce. Nato po vrhu […] Prispevek Ko sadite rože, zakopljite nekaj tega na dno lonca: rastline bodo uspevale in cvetele kot še nikoli! izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 8. april

Foto: FlashMovie iz iStock Evropska vesoljska agencija (ESA) je pričela uresničevati ambicije o raziskovanju oceanov, ki obkrožajo Saturn. Agencija je za najbolj obetavno tarčo označila Saturnovo luno Enceladus, glavni cilj misije pa bo zbrati vzorec oceanskega sveta za analizo. Enceladus je Saturnov ledni satelit, ki ima premer 498 kilometrov. Leta 2006 je misija Cassini odkrila ogromne oblake vodne pare, […] Prispevek Se na Saturnovi luni skriva življenje? izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: arhiv proizvajalca Številni lastniki stanovanj iščejo vse mogoče načine, kako bi zmanjšali ogljični odtis ter povečali energijsko učinkovitost domov in s tem tudi znižali mesečne stroške. Ko razmišljamo o rešitvah, ki bi prinesle želene rezultate, pogosto spregledamo stara strešna okna, ki sicer bistveno prispevajo tako k prijaznejšemu okolju kot tudi našemu udobju. Prihajajoči toplejši dnevi so tako […] Prispevek Kako do nižjih mesečnih stroškov? Prihajajoči toplejši dnevi idealni za načrtovanje prenove izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 7. april

Lamborghini ima nov logotip Foto: on lamborghini Kar nekaj znamk je v zadnjih letih spremenilo svoj logotip. Zdaj se jim pridružuje tudi luksuzni, elitni in športni velikan Lamborghini. Italijanska znamka z novo podobo in logotipom Prvič po več kot 20 letih je Lamborghini osvežil svoj logotip, s čimer je dal svoji blagovni znamki osveženo podobo pobesnelega bika, s katero želi promovirati atribute […] Prispevek Legendarna znamka prenovila svojo podobo za električno prihodnost izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: jantanee boonkhaw iz iStock Fikus ali lira figa (lat. ficus lyrata) je ena izmed priljubljenih sobnih rastlin, za katero mnogi pravijo, da s svojim dekorativnim videzom polepša vzdušje in estetiko vsakega prostora. Nasvetov za nego fikusa je veliko, ena najpomembnejših stvari, ki jih morate vedeti, pa je, da ga poleti zaščitite pred direktno sončno svetlobo, če ga imate na […] Prispevek Strokovnjaki razkrivajo: kako v 4 preprostih korakih presaditi fikus, eno najljubših sobnih rastlin? izvira s portala MojPrihranek.si .

sobota, 6. april

Revoz v Novem mestu Foto: on renault V zadnjih letih so pogoste govorice o zaključku novomeškega Revoza, še posebej v povezavi s prehodom na elektrificiran avtomobilističen svet. Francosko podjetje Renault pa odpira nov zavihek, saj bo že ta mesec pričel z delom na cenovno ugodnejši različici svojega električnega modela Twingo, proizvodnja pa je predvidena v naslednjih dveh letih, saj se želi izogniti […] Prispevek Revoz bo od leta 2026 proizvajal novega Renaulta? izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 5. april

Foto: abentson iz iStock Neimenovana, a navdušena vrtnarka, je v Facebook skupini Gardening Hints and Tips razkrila, kako ščiti rastline pred polži. »Na rastlino poskusite postaviti plastične steklenice za mleko z odrezanimi zgornjimi in spodnjimi deli. To bo ustavilo polže, saj nimajo sledi vonja, ki bi ji lahko sledili. Na mojem vrtu se to obnese vsakič,« je povedala in […] Prispevek Triki, kako se znebiti polžev na vrtu – pomagajo tudi jajčne lupine izvira s portala MojPrihranek.si .
fikser Podjetje Fisker je bilo zaradi slabe kakovosti svojega modela Ocean deležno hudih kritik, vse skupaj pa je vplivalo na poslovanje, tako da so v zadnjih dneh prispele novice, da je bankrot tega ameriškega proizvajalca skorajda neizogiben. V želji po reševanju in izboljšanju prodaje se je podjetje zdaj lotilo velike razprodaje. Fisker je namreč drastično znižal […] Prispevek Najmanj kakovosten avto na svetu se je pocenil za 39 odstotkov! Stranke so besne izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 4. april

Udobje v naših domovih je neprecenljivo, hkrati pa smo vse bolj osveščeni o pomenu skrbi za okolje in prihranku energije. V tej luči se pojavlja nov prezračevalni sistem AIRA ECO PLUS, ki ni le tehnološko napreden, temveč tudi ekonomičen. Združuje vrsto inovativnih funkcij, ki omogočajo optimalno kakovost zraka v prostorih, obenem pa skrbijo za prijaznost […] Prispevek Napreden in ugoden: Airabela razkriva nov prezračevalni sistem, prijazen denarnici izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: kajasja iz iStock Pravijo, da je regrat edina roža, ki predstavlja tri nebesna telesa – Sonce, Luno in zvezde. Rumeni cvet je podoben Soncu, kroglica s semeni je podobna Luni, semena, ki letajo po zraku do osem kilometrov, so podobna zvezdam. Ta rastlina ima eno najdaljših cvetočih sezon od vseh drugih. Uporabna in zdrava rastlina Njegove koristi so […] Prispevek Regrat je darilo z neba: odličen za lajšanje tegob, a tudi za ohranjanje mladostnega videza izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 3. april

Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec vročih poletnih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo skozi vse leto, najbolj paše prav poleti. Takrat se tudi pogosteje lotimo priprave domačega sladoleda, saj mu lahko dodajamo različne sveže sestavine, kot so sadje in zelišča, ter si pripravimo okus po lastnih željah. Zgodovina sladoleda sega vsaj dva tisoč let nazaj. Čas, […] Prispevek Ima sadni sladoled poleg izvrstnega okusa kakšne prednosti? izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: HT-Pix iz iStock Načrtovanje in gradnja hiše sta pomemben korak pri ustvarjanju prihodnosti. Da bi imeli streho nad glavo je nekaj, imeti kakovostno in pravo streho nad glavo pa nekaj popolnoma drugačnega. Da po gradnji ne bo treba v kratkem roku ponovno spreminjati oblike in materialov, se je potrebno izogniti tem petim napakam. Neupoštevanje prihodnjih potreb v hiši […] Prispevek Napake, ki jih pri gradnji hiše ne smete storiti! izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 2. april

Foto: arhiv proizvajalca WC sistem Geberit se odlikuje s svojo vzdržljivostjo, dolžino zagotovljenega roka dobavljivosti nadomestnih delov, enostavnim ter hitrim načinom vgradnje in preprostim čiščenjem. Njegov posebni adut je odlična zmogljivost splakovanja. Rolf Kuster, vodja linije izdelkov splakovalnih sistemov govori o koristih in prednostih tega sistema za inštalaterje in zasebne stranke. Zakaj se je Geberit odločil za razvoj […] Prispevek GEBERIT WC SISTEM – optimalno usklajeni tehnologija splakovanja in keramika izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Miljan Živković iz iStock Finančna uprava RS (Furs) je izdala prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za lani. Zavezanci jih bodo na dom prejeli po navadni pošti v prvih dneh aprila. Rok za vložitev ugovora se izteče 29. aprila, rok za doplačilo premalo plačane dohodnine pa je 29. maj. Do takrat bodo zavezancem tudi nakazali preveč plačano dohodnino. Zavezanci, ki […] Prispevek Dobre novice za 364 tisoč ljudi, vsakemu povprečno 262 evrov izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 1. april

Foto: www.shutterstock.com/g/Senkumar+Alfred?rid=216281135&utm_medium=email&utm_source=ctrbreferral-link iz iStock Ne veste, kaj storiti z vsemi temi trdo kuhanimi jajci  po veliki noči? Preprostojih narežite na koščke in naredite najbolj okusno solato! Lahko se poigrate in pripravite solato iz različnih sestavin, kot so paradižnik, koruza, šparglji, sir, testenine ali koščki mesa, piše Food Network. Lahko jih tudi napolnite. Prerežemo jih na pol, rumenjakom dodamo majonezo, […] Prispevek Kaj z ostanki hrane veliki noči? Tu je nekaj idej izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 31. marec

Foto: Sanny11 iz iStock Način kuhanja jajca vpliva na kakovost hrane in vsaka jed ima natančen recept, ali mora biti trda, mehka ali srednja. Toda včasih je enostavno narediti napako. Obstajajo trije načini – mehak, srednji in trd. In vsak način kuhanja, to so besede kuharje, spremeni okus in vtis jedi, pa tudi samo teksturo jajc. Mehko kuhana jajca […] Prispevek Kako skuhati jajca točno tako, kot želite: srednja, mehka ali trda? izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Prostock-Studio iz iStock Nekateri trdijo, da gre zgolj za mit, ki ga ustvarja kolektivna zavest, medtem ko drugi iz prve roke poročajo o občutku izčrpanosti, ki se pojavlja vsako leto znova. Kaj pa je resnica? Ali je spomladanska utrujenost dejansko obstoječa težava ali zgolj izmišljen pojav? Ko se zima počasi poslavlja in narava začne prebujati, bi pričakovali, da […] Prispevek Spomladanska utrujenost – mit ali resnica? izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 29. marec

Foto: ChiccoDodiFC iz iStock Ste pomislili, da bi na okenski polici vzgojili paradižnik, ali pa na balkonu posadili krompir? V zadnjem času se urbano vrtnarjenje vedno bolj uveljavlja kot način za povečanje samooskrbe posameznikov, izboljšanje kakovost hrane in vsesplošno povečanje zavesti o okoljskih vprašanjih. Urbani vrtovi lahko poleg tega ustvarjajo prijetne zelene oaze v mestnih okoljih ter spodbujajo skupnostni […] Prispevek Vrtičkarstvo v mestu: Kako ustvariti urbani vrt izvira s portala MojPrihranek.si .