Vir: Moj prihranek

petek, 5. april

Foto: abentson iz iStock Neimenovana, a navdušena vrtnarka, je v Facebook skupini Gardening Hints and Tips razkrila, kako ščiti rastline pred polži. »Na rastlino poskusite postaviti plastične steklenice za mleko z odrezanimi zgornjimi in spodnjimi deli. To bo ustavilo polže, saj nimajo sledi vonja, ki bi ji lahko sledili. Na mojem vrtu se to obnese vsakič,« je povedala in […] Prispevek Triki, kako se znebiti polžev na vrtu – pomagajo tudi jajčne lupine izvira s portala MojPrihranek.si .
fikser Podjetje Fisker je bilo zaradi slabe kakovosti svojega modela Ocean deležno hudih kritik, vse skupaj pa je vplivalo na poslovanje, tako da so v zadnjih dneh prispele novice, da je bankrot tega ameriškega proizvajalca skorajda neizogiben. V želji po reševanju in izboljšanju prodaje se je podjetje zdaj lotilo velike razprodaje. Fisker je namreč drastično znižal […] Prispevek Najmanj kakovosten avto na svetu se je pocenil za 39 odstotkov! Stranke so besne izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 4. april

Udobje v naših domovih je neprecenljivo, hkrati pa smo vse bolj osveščeni o pomenu skrbi za okolje in prihranku energije. V tej luči se pojavlja nov prezračevalni sistem AIRA ECO PLUS, ki ni le tehnološko napreden, temveč tudi ekonomičen. Združuje vrsto inovativnih funkcij, ki omogočajo optimalno kakovost zraka v prostorih, obenem pa skrbijo za prijaznost […] Prispevek Napreden in ugoden: Airabela razkriva nov prezračevalni sistem, prijazen denarnici izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: kajasja iz iStock Pravijo, da je regrat edina roža, ki predstavlja tri nebesna telesa – Sonce, Luno in zvezde. Rumeni cvet je podoben Soncu, kroglica s semeni je podobna Luni, semena, ki letajo po zraku do osem kilometrov, so podobna zvezdam. Ta rastlina ima eno najdaljših cvetočih sezon od vseh drugih. Uporabna in zdrava rastlina Njegove koristi so […] Prispevek Regrat je darilo z neba: odličen za lajšanje tegob, a tudi za ohranjanje mladostnega videza izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 3. april

Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec vročih poletnih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo skozi vse leto, najbolj paše prav poleti. Takrat se tudi pogosteje lotimo priprave domačega sladoleda, saj mu lahko dodajamo različne sveže sestavine, kot so sadje in zelišča, ter si pripravimo okus po lastnih željah. Zgodovina sladoleda sega vsaj dva tisoč let nazaj. Čas, […] Prispevek Ima sadni sladoled poleg izvrstnega okusa kakšne prednosti? izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: HT-Pix iz iStock Načrtovanje in gradnja hiše sta pomemben korak pri ustvarjanju prihodnosti. Da bi imeli streho nad glavo je nekaj, imeti kakovostno in pravo streho nad glavo pa nekaj popolnoma drugačnega. Da po gradnji ne bo treba v kratkem roku ponovno spreminjati oblike in materialov, se je potrebno izogniti tem petim napakam. Neupoštevanje prihodnjih potreb v hiši […] Prispevek Napake, ki jih pri gradnji hiše ne smete storiti! izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 2. april

Foto: arhiv proizvajalca WC sistem Geberit se odlikuje s svojo vzdržljivostjo, dolžino zagotovljenega roka dobavljivosti nadomestnih delov, enostavnim ter hitrim načinom vgradnje in preprostim čiščenjem. Njegov posebni adut je odlična zmogljivost splakovanja. Rolf Kuster, vodja linije izdelkov splakovalnih sistemov govori o koristih in prednostih tega sistema za inštalaterje in zasebne stranke. Zakaj se je Geberit odločil za razvoj […] Prispevek GEBERIT WC SISTEM – optimalno usklajeni tehnologija splakovanja in keramika izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Miljan Živković iz iStock Finančna uprava RS (Furs) je izdala prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za lani. Zavezanci jih bodo na dom prejeli po navadni pošti v prvih dneh aprila. Rok za vložitev ugovora se izteče 29. aprila, rok za doplačilo premalo plačane dohodnine pa je 29. maj. Do takrat bodo zavezancem tudi nakazali preveč plačano dohodnino. Zavezanci, ki […] Prispevek Dobre novice za 364 tisoč ljudi, vsakemu povprečno 262 evrov izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 1. april

Foto: www.shutterstock.com/g/Senkumar+Alfred?rid=216281135&utm_medium=email&utm_source=ctrbreferral-link iz iStock Ne veste, kaj storiti z vsemi temi trdo kuhanimi jajci  po veliki noči? Preprostojih narežite na koščke in naredite najbolj okusno solato! Lahko se poigrate in pripravite solato iz različnih sestavin, kot so paradižnik, koruza, šparglji, sir, testenine ali koščki mesa, piše Food Network. Lahko jih tudi napolnite. Prerežemo jih na pol, rumenjakom dodamo majonezo, […] Prispevek Kaj z ostanki hrane veliki noči? Tu je nekaj idej izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 31. marec

Foto: Sanny11 iz iStock Način kuhanja jajca vpliva na kakovost hrane in vsaka jed ima natančen recept, ali mora biti trda, mehka ali srednja. Toda včasih je enostavno narediti napako. Obstajajo trije načini – mehak, srednji in trd. In vsak način kuhanja, to so besede kuharje, spremeni okus in vtis jedi, pa tudi samo teksturo jajc. Mehko kuhana jajca […] Prispevek Kako skuhati jajca točno tako, kot želite: srednja, mehka ali trda? izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Prostock-Studio iz iStock Nekateri trdijo, da gre zgolj za mit, ki ga ustvarja kolektivna zavest, medtem ko drugi iz prve roke poročajo o občutku izčrpanosti, ki se pojavlja vsako leto znova. Kaj pa je resnica? Ali je spomladanska utrujenost dejansko obstoječa težava ali zgolj izmišljen pojav? Ko se zima počasi poslavlja in narava začne prebujati, bi pričakovali, da […] Prispevek Spomladanska utrujenost – mit ali resnica? izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 29. marec

Foto: ChiccoDodiFC iz iStock Ste pomislili, da bi na okenski polici vzgojili paradižnik, ali pa na balkonu posadili krompir? V zadnjem času se urbano vrtnarjenje vedno bolj uveljavlja kot način za povečanje samooskrbe posameznikov, izboljšanje kakovost hrane in vsesplošno povečanje zavesti o okoljskih vprašanjih. Urbani vrtovi lahko poleg tega ustvarjajo prijetne zelene oaze v mestnih okoljih ter spodbujajo skupnostni […] Prispevek Vrtičkarstvo v mestu: Kako ustvariti urbani vrt izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: ulleo iz Pixabay Vlada je izdala uredbo o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije. Z njo želi dodatno spodbuditi uporabo sončne energije, ki se hitro krepi. Med drugim bi bila postavitev sončnih elektrarn ob nekaterih izjemah obvezna na objektih s strehami, večjimi od 1000 kvadratnih metrov. Uredba tako po pojasnilih ministrstva za naravne vire […] Prispevek Postavitev sončnih elektrarn bo očitno obvezna! Podpredsednik Arčon razkriva podrobnosti izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 28. marec

Foto: ra3rn iz iStock Torej, koliko jajc je preveč? Jajca so minimalno predelano, nizkokalorično živilo, presenetljivo veliko mononenasičenih maščob, holina, ki krepi možgane, ter luteina in zeaksantina, dveh antioksidantov, za katera je znano, da podpirata zdravje oči. Z vsemi temi hranili, plus nič sladkorja in naravno nizko vsebnostjo natrija, bi jih težko upravičili, če bi jih označili za nezdrave. […] Prispevek Pet nevarnih posledic, ki vas doletijo, če uživate preveč jajc izvira s portala MojPrihranek.si .
Novi Peugeot e-5008 Foto: on stellantis Peugeot je razkril svojega električnega sedemsedežnika, ki ni potreboval veliko časa, da je navdušil ljubitelje znamke in avtomobilov. Tu je Peugeot 3-5008. Kaj vse vemo o njem, specifikacijah, funkcijah in ceni? Peugeot e-5008: Specifikacije in cena Peugeot e-5008 je bil predstavljen kot vstopnica francoske znamke v rastoči razred električnih sedemsedežnikov, ki ponuja najboljšo ponudbo v […] Prispevek Novi Peugeot e-5008 že navdušuje (GALERIJA + VIDEO) izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 27. marec

Foto: whyframestudio iz iStock Na področju učinkovitosti sončnih panelov je bil zahvaljujoč perovskitu – revolucionarnemu materialu dosežen pomemben preboj. Ekipa iz kitajskega podjetja za solarno tehnologijo Longi je postavila nov svetovni rekord v učinkovitosti, ki znaša 33,9%, s čimer je presegla prejšnji rekord, postavljen maja, s strani King Abdullah University of Science & Technology (KAUST) v Savdski Arabiji. Izjemno […] Prispevek Solarni paneli iz “čudežnega materiala” se približujejo komercializaciji izvira s portala MojPrihranek.si .
V kolikor še nimate klime, je še čas, da poskrbite za poletno osvežitev. Če želite izbrati visoko kakovost klime z dolgo življenjsko dobo in dostopno ceno, je Daikin klima zelo dobra izbira. Letošnje poletje lahko izbirate med več modeli Daikin klim, od nagrajenih s prestižnimi nagradami za dizajn do takšnih, ki jih je zaradi prilagojene […] Prispevek Daikin klima je ustvarjena, da vas navduši izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 26. marec

Foto: jarino47 iz iStock Ne glede na to, ali gre zgolj za rutinsko kontrolo prometa ali pa so vas ustavili zaradi prekrška, se nekateri vozniki hitro »preznojijo«, ko morajo odgovarjati na vprašanja policistov. Na primer, odgovoriti morate na vprašanja o sebi. Seveda je treba pokazati tudi vozniško in prometno dovoljenje. Nikoli pa ne odgovorite na trik vprašanje, ki ga […] Prispevek Če vas ustavi prometna policija, na to vprašanje vedno odgovorite z ‘ne’! To je razlog zakaj … izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 25. marec

Mednarodni bienalni sejem ribištva in lovstva bo v Gornji Radgoni od petka, 5. do nedelje, 7. aprila 2024 od 9.00 do 18.00 ponovno največji praznik ljubiteljev narave v sosedski regiji štirih držav. Lovcem, ribičem, kinologom in vsem, ki prisegajo na druženje z neokrnjenim okoljem, bo ponujal opremo, oblačila in turistične destinacije. Na skoraj 10.000 m2 […] Prispevek SEJEM LOVSTVA, RIBIŠTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI Z DVAJSETLETNO TRADICIJO VABI K SVEŽEMU DRUŽENJU V GORNJO RADGONO izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Linkedin/Yaron Goldstein Yaronu Goldsteinu (36) je uspelo privarčevati dovolj denarja, se upokojiti in zagotoviti, da mu ni treba delati niti dneva v življenju. Vse to je dosegel s pomočjo nekaj trikov in dobrih navad, kot trdi sam. Yaron je leta 2012 pridobil doktorat iz računalniške in uporabne matematike, nato pa je začel delati za Boston Consulting Group, […] Prispevek Pri 36 letih se je upokojil, razkriva, kako mu je uspelo: To je znesek, ki sem ga prihranil vsak mesec, a pazite na čem! izvira s portala MojPrihranek.si .