Vir: Moj prihranek

ponedeljek, 30. oktober

Foto: on Uretek d. o. o. Na hišah in drugih stavbah se na stenah včasih pojavijo razpoke. Pogost vzrok za nastanek razpok je posedanje temeljev, ki je posledica sprememb v terenu, kot so npr. izsušitev terena (suša), puščanje vodovodnih cevi in odtokov, neustrezno utrjeni nasipi, izkopi v bližini objekta, delovanje podtalnice in posledično izpiranje temeljev, vibracije … V novejšem času imajo […] Prispevek Razpoke na steni? Sanacija posedenih temeljev izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: rescueram3 iz Pixabay Noč čarovnic je čas, ko se tradicionalno izrezljajo buče, da bi ustvarili strašljive ali smešne svetilke. Rezljanje buč morda na prvi pogled izgleda zahtevno, a s pravilnim pristopom lahko postane preprosto in zabavno. Sledite spodnjemu vodniku, da se naučite, kako najlažje izrezljati bučo za noč čarovnic. Kaj potrebujete? Buča Nož z ostrim rezilom Žlica ali […] Prispevek Korak za korakom: Kako najlažje izrezljati bučo za noč čarovnic izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 29. oktober

Foto: GoranH iz Pixabay Vsak Slovenec v povprečju prižge osem nagrobnih sveč na leto, kar pomeni skupaj okrog 16 milijonov sveč,. Ste vedeli, da jih od tega kar dve tretjini sveč porabimo ob 1. novembru? Ta številka nas postavlja v evropski vrh po porabi sveč na prebivalca, za Hrvaško in Poljsko ter pred Avstrijo in Portugalsko. Ko sveče dogorijo, […] Prispevek Pridružite se akciji: Za 1. november prižgite svečo manj izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Michael J Stanley iz iStock Ste pripravljeni na noč čarovnic? Morda imate na svojem oknu bučo, stanovanje pa ste okrasili v strašljivem slogu. Kaj pa strašljive rastline? Verjetno jih nimate. In to je škoda. Spomladi običajno sadimo veliko tulipanov, narcis, zvončkov, krokusov in mačehe. Tudi poletje je dobro načrtovano, s trajnicami v polnem cvetenju, sadjem, zelenjavo in visečimi košarami, polnimi […] Prispevek S temi rastlinami lahko za noč čarovnic okrasite svoj vrt! Se vam ježi koža? izvira s portala MojPrihranek.si .

sobota, 28. oktober

Osemdeseta leta so bila odlična leta za Ford v Evropi. Znamka je imela močne adute, kot sta Fiesta in Escort, ki sta se jima v višjem razredu pridružila Sierra in Scorpio. Podjetje je imelo na stotine prodajnih mest po vsej celini, ključni trg pa je bila Nemčija. Vendar pa je lokalni nemški trgovec sredi osemdesetih […] Prispevek Še naprej čakajo na kupce! Povsem novi fordi že 37 let stojijo v zapuščenem salonu izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: ASphotowed iz iStock Stockholm načrtuje revolucionarno ukrep, prepoved bencinskih in dizelskih vozil v središču mesta Stockholm je napovedal drzne načrte in postavil cilj postati prvo večje glavno mesto, ki bo prepovedalo uporabo bencinskih in dizelskih vozil v svojem središču, s čimer želi zmanjšati onesnaževanje in hrup. Od leta 2025 bodo območja v središču Stockholma, ki obsegajo finančno središče […] Prispevek Stockholm počasi prepoveduje vozila s fosilnimi gorivi izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 27. oktober

Foto: AtnoYdur iz iStock Riž je vsestranska sestavina številnih ikoničnih jedi z vsega sveta, vključno z rižotami iz Italije, paello iz Španije in riževimi pudingi iz Združenega kraljestva. Kljub univerzalni privlačnosti se v vsaki kuhinji, ne glede na to, ali gre za profesionalno ali lastno kuhinjo, pojavi vprašanje, ali morate riž pred kuhanjem predhodno oprati (ali sprati). Kulinarični strokovnjaki […] Prispevek Ali je treba riž pred kuhanjem oprati ali ne? Evo, kaj pravi znanost izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 26. oktober

PVC lamele Marsikdo se še ne zaveda pomembnosti PVC lamel, ki spadajo med največje pridobitve sleherne industrije. PVC lamele so namenjene ločevanju različnih površin  in prostorov, ne da bi s tem omejevali enostaven prehod. Nadvse uporabne so predvsem na večjih kmetijah. Zakaj je tako? PVC lamele so priročne, praktične in vsestranske PVC lamele poskrbijo za to, da […] Prispevek Izjemna vsestranskost PVC lamel izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Robert Pavsic iz iStock Ker so pred nami vedno bolj deževni dnevi smo se v uredništvu lotili raziskave o najbolj deževnih prestolnicah v Evropi in prišli do nepričakovanih rezultatov. Spletni portal Current Results, ki se ukvarja z vremenom, je objavil rezultate raziskave najbolj deževnih prestolnic, Ljubljana pa se je znašla na 2. mestu! Slovensko prestolnico prekaša le Podgorica, glavno […] Prispevek Ljubljana med najbolj deževnimi prestolnicami v Evropi! izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 25. oktober

Foto: Risto0 iz iStock Finsko podjetje Nokia se je odločilo za odpuščanje vsaj 10% svojih zaposlenih, potem ko je podjetje v tretjem četrtletju doseglo slabe rezultate. Telekomunikacijski sektor sicer na splošno doživlja upad aktivnosti po vsem svetu, kar je privedlo do tisočih odpuščanj. Nokia je napovedala, da bo kmalu odpustila med 11.000 in 14.000 zaposlenih, saj se dejavnosti mobilne […] Prispevek Finski tehnološki velikan bo odpustil do 14.000 delavcev izvira s portala MojPrihranek.si .
Povprečnine se višajo v letih 2024 in 2025 Foto: arsenisspyros iz iStock Dolgo se je čakalo in ugibalo, zdaj pa se je uresničilo. Srečanje vlade z občinskimi združenji je obrodilo sadove, saj je prišlo do dogovora o višini povprečnine za prihodnji dve leti in dodatnega financiranja stroškov dela v javnih zavodih. In kaj to pomeni? Pogajanja so potekala v kriznih časih »Taki kompromisi, so najboljši kompromisi,« je […] Prispevek Dosežen dogovor občin in vlade: Kdo je potegnil kratko? izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 24. oktober

Foto: Liudmila Chernetska iz iStock Pri izbiri prave postelje ne gre le za udobje; gre za zagotavljanje bolj zdravega in udobnejšega načina življenja. Dobra postelja podpira vaše fizično zdravje, izboljša kakovost spanja in spodbuja čustveno dobro počutje. To je naložba v vaše zdravje in srečo, ki ima lahko dolgotrajne pozitivne učinke na vaše življenje. Kateri so glavni razlogi za izbiro […] Prispevek Zakaj je pomembno izbrati kakovostno posteljo? izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 23. oktober

Foto: FollowTheFlow iz iStock Čeprav je letošnja jesen nenavadno topla, pa vseeno prihajajo hladnejši dnevi, ko bo potrebno zaščititi tudi naše rastline. Čas je, da pogledate, kaj še raste v vašem poletnem vrtu in se odločite, katere rastline ne bodo preživele prihajajočega hladnega vremena ter kako skrbeti zanje. Za vas smo preverili kaj morate vedeti o skrbi za svoje rastline […] Prispevek Kdaj je rastline potrebno premakniti v notranje prostore? izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: Olivier Le Moal iz iStock Različni deležniki pred bližajočo se novo kurilno sezono opozarjajo na pravilno uporabo malih kurilnih naprav in, če je mogoče, zamenjavo starejših z novejšimi, bolj energetsko učinkovitimi napravami. Kot so poudarili, s tem v hladnejšem času leta vplivamo na znižanje onesnaženosti zunanjega zraka in posledično na svoje zdravje in zdravje bližnjih. Pozimi smo v Sloveniji med […] Prispevek Opozorilo, pred kurilno sezono! Ta negativen trend jo je zaznaval že lansko leto izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 22. oktober

Foto: Pixabay Če razmišljate o vgradnji prezračevalne naprave potem zagotovo cenite pomen kakovostnega zraka v svojem domu. Zdravju škodljivi onesnaževalci zraka, kot so bakterije, majhni delci in alergeni, so prisotni v vsakodnevnem okolju in lahko vplivajo na vaše dobro počutje in zdravje. Po svetu vse bolj narašča zavedanje o negativnih učinkih slabe kakovosti zraka, kar je privedlo […] Prispevek Prezračevalne naprave za zdravo bivalno okolje izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: brizmaker iz iStock Če uporabljate pomivalni stroj, s predhodnim izpiranjem posode samo izgubljate čas in denar. Ostanke hrane s krožnikov in pribora pobrišite in jih preprosto položite v pomivalni stroj. To še posebej velja za tiste, ki vsak dan pomivajo posodo v njem. Le če nameravate naslednji dan pomivati ​​posodo, je priporočljivo, da jo splaknete, v vseh ostalih […] Prispevek Gospodinjska opravila, ki so pravzaprav le izguba časa in jih lahko mirne duše preskočite izvira s portala MojPrihranek.si .
Bizarni kuhinjski pripomočki, za katere še niste slišali Foto: on food52 Vračamo se z bizarnimi kuhinjskimi pripomočki, za katere še niste slišali. Če so vas prepričale kitajske palčke v obliki laserskih mečev, potem vas bo prepričal toaster z zaslonom na dotik. To pa seveda ni vse, saj smo za vas ponovno izbrskali 5 bizarnih kuhinjskih pripomočkov. Fermentacijski pokrovi Komplet pokrovov za fermentacijo, ki jih lahko uporabite […] Prispevek 5 bizarnih kuhinjskih pripomočkov, ki jih niste poznali 2. del izvira s portala MojPrihranek.si .

sobota, 21. oktober

Bizarni kuhinjski pripomočki Foto: on amazon Kuhinjski pripomočki so eden najbolj inovativnih razredov izdelkov na svetu. Pobrskali smo po internetu in našli nekaj najbolj bizarnih kuhinjskih pripomočkov, ki jih niste poznali. Pozor! Zna se zgoditi, da bi jih želeli zase ali pa kot zabavno rojstnodnevno darilo. Ročni dispenzer mila Gre za dispenzer mila, ki ga držimo v roki in je morda […] Prispevek 5 bizarnih kuhinjskih pripomočkov, ki jih niste poznali izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: BoliviaInteligente iz Unsplash X, nekdaj znan kot Twitter, bo začel uporabnikom na Filipinih in Novi Zelandiji za uporabo storitve zaračunavati pristojbino v višini enega dolarja. Gre za ukrep lastnika Elona Muska, namenjen zmanjšanju prisotnosti botov na spletnem mestu. Podjetje je program, imenovan Not a Bot, predstavilo pozno v torek, pri čemer bo letna pristojbina veljala za nove uporabnike, […] Prispevek X bo po novem plačljiv v dveh državah izvira s portala MojPrihranek.si .
Zimski vrt Foto: on mca Za zimski vrt kot arhitekturni element za razširitev hiše se odločamo iz različnih razlogov, služi pa lahko več namenom. Sam namen zimskega vrta pogosto določajo interesi in potrebe. Navsezadnje se razlogi za izbiro zimskega vrta kot arhitekturne razširitve razlikujejo od osebe do osebe. Lahko gre za funkcionalen prostor za navdušence nad rastlinami, mirno zatočišče za […] Prispevek 10 razlogov, ki govorijo v prid zimskemu vrtu izvira s portala MojPrihranek.si .