Vir: Moj prihranek

nedelja, 7. januar

Foto: RYosha iz iStock Aaron Patterson je na svojem TikTok profilu delil razkritje, ki je očitno šokiralo mnoge, poroča The Sun. V enem od videoposnetkov ljudem razloži, čemu služi predal pod pečico. Njegov namen ni čiščenje posode, kot večina misli. »Koliko si bil star, ko si ugotovil, da predal pod pečico ni za posodo?« je vprašal svoje sledilce, nato […] Prispevek Ste vedeli, da predal pod pečico ni namenjen čiščenju posode, ampak nečemu čisto drugemu? izvira s portala MojPrihranek.si .

sobota, 6. januar

Foto: rendy dastian iz iStock Nekateri gledalci ponudnika televizijskih storitev T-2 so zagotovo ostali brez besed. Nekaterih programov čez noč ne bodo mogli več spremljati. »Obveščamo vas, da z današnjim dnem naši trije kanali: Planet TV, Planet 2 in Planet Eva ne bodo več vidni na omrežju T-2. Trudimo se doseči nov dogovor, da bi naročniki T-2 še naprej lahko […] Prispevek Šok, priljubljeni televizijski operater naročnikom onemogočil gledanje programov izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 4. januar

Foto: LEK_3DPHOTO iz iStock Pantone vsako leto izbere barvo, ki naj bi v nasl3ednjem letu  izstopala na vseh področjih: od umetnosti do tehnologije in arhitekture. Po lanski močni magenti so za leto 2024 izbrali nežno marelično oranžno – PANTONE 13-1023 Peach Fuzz. “Gre za nežen marelični žameten ton, ki obogati naš um, telo in dušo,” so zapisali pri Pantonu. […] Prispevek Barva, ki bo prevladovala v letu 2024 izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 3. januar

Foto: Kostikova iz iStock Novo leto je čas svežih začetkov in priložnost za postavitev novih ciljev, med katerimi pogosto izstopajo novoletne zaobljube. Medtem ko mnogi razmišljajo o osebnih ciljih, je tudi odličen čas za postavitev ciljev glede doma. Spodaj je nekaj idej za preproste, a učinkovite novoletne zaobljube, ki vam bodo pomagale pri ustvarjanju (in ohranjanju) urejenega in prijetnega […] Prispevek Novoletne zaobljube: kako ustvariti red in harmonijo doma v novem letu izvira s portala MojPrihranek.si .

torek, 2. januar

Foto: perfectlab iz iStock Če verjamete v feng shui, starodavni kitajski veščini urejanja zunanjega in notranjega prostora, katere namen je povečati skladnost in pretok energije Qi, je tu eden boljših nasvetov. Če nekatere feng shui nasvete za leto 2024 prenesete na svojo denarnico, lahko v kitajskem letu zmaja v svoje življenje pritegnete bogastvo in obilje! Po kitajski astrologiji je […] Prispevek Način, kako obogateti v letu 2024!? Razkriti barva in rok nakupa denarnice, ki bo privabila denar izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 31. december 2023

Izplačila socialnih transferjev v letu 2024 Foto: Life Background iz iStock Kdaj bodo v letu 2024 izplačani socialni transferji? Vas zanima, katere dneve v mesecu lahko pričakujete izplačila socialne pomoči oziroma socialnih transferjev? V prispevku smo zbrali vse datume v vseh dvanajstih mesecih leta 2024. Socialni transferji, kratice za lažje razločevanje Za lažje prebiranje spodnjih tabel oziroma terminov za izplačila socialnih transferjev v letu 2024, smo […] Prispevek Izplačila socialnih transferjev v letu 2024: Vsi datumi in termini izvira s portala MojPrihranek.si .
Menjava električne baterije v avtomobilu Foto: on nio Že večkrat se je zgodilo, da velikani avtomobilskega sveta združijo moči in naprej potisnejo določeno tehnologijo. Zadnji primer tega je združitev dveh velikanov s Kitajske, ki sta napovedala partnerstvo, ki bo paru omogočilo sodelovanje pri tehnologiji zamenjave baterij. Električni avtomobili z možnostjo menjave baterij iz drugih vozil Znamki oz. podjetji Geely in Nio sta združili […] Prispevek Avtomobilska giganta združila moči pri novi tehnologiji izvira s portala MojPrihranek.si .

sobota, 30. december 2023

Nespresso kavni aparat Foto: on nespresso Nespresso kavni aparati spadajo med najbolj priljubljene gospodinjske aparate, še posebej, če se fokusiramo na pripravo kave. Kapsule, ki jih vstavimo v Nespresso aparat, postanejo omamno dišeča in okusna kava. Saj veste, kaj pravijo. Kamen na kamen, palača. No, tu je stvar nekoliko drugačna. Kava na kavo, čiščenje kavnega aparata. Redna uporaba kavnega aparata pomeni, […] Prispevek Kdaj očistiti Nespresso kavni aparat? Tu je rešitev izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 29. december 2023

Foto: LuckyBusiness iz iStock Kombinacij sadja in čokolade je ogromno, a le nekaj je takih, ki že leta vztrajajo kot najbolj priljubljeni okusi te sladice. Spodaj predstavljamo 5 najboljših kombinacij sadja in čokolade, s katerimi boste navdušili še tako zahtevne gurmane. Jagode in temna čokolada Zakaj deluje: Intenziven okus kakava temne čokolade dopolnjuje naravno sladkobo jagod. Rahla trpkost jagod […] Prispevek 5 najboljših kombinacij sadja in čokolade izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 28. december 2023

Bleščanje ob nočni vožnji Foto: welcomeinside iz iStock Vožnja ponoči je že sama po sebi naporna in nikomur ni všeč, ko se nasproti peljejo avtomobili z močnimi žarometi. Ni pomembno, ali so višji od nas, s prižganimi dolgimi lučmi ali pa imajo le močne žaromete – vse skupaj je precej nadležno. Ni pa nujno, da to bleščanje zakrivijo samo avtomobili, saj je možnosti […] Prispevek Kako zmanjšati bleščanje ob nočni vožnji? izvira s portala MojPrihranek.si .
Toyota Urban Crossover bo nadomestil Toyoto Yaris Cross Foto: on toyota Toyota je predstavila koncept svojega novega mestnega križanca, za katerega pravi, da bo najcenejši in najmanjši EV. Bolj kot to pa predstavlja predogled enega od petih novih električnih avtomobilov, ki jih bo Toyota v Evropi lansirala v naslednjih dveh letih. Kaj vemo o novi Toyoti, ki naj bi bila električen nadomestek modela Yaris Cross? Toyota […] Prispevek Toyota razkrila EV-crossover, ki bo nadomestil Yaris Cross izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 27. december 2023

Foto: Denis-Art iz iStock Najnovejše raziskave kažejo, da naj bi ljudje, ki radi vstajajo zgodaj podedovali genetske variante od neandertalcev. Neandertalski DNA naj bi povečal možnosti, da so osebe jutranje, namesto večerne. Čeprav je človeška biološka ura kompleksna lastnost, oblikovana tako s socialnimi in kulturnimi normami kot z genetiko, naj bi bili neandertalci, ki so se razvijali na visokih […] Prispevek Neandertalski geni vplivajo na to človeško lastnost… izvira s portala MojPrihranek.si .

ponedeljek, 25. december 2023

Foto: Moussa81 iz iStock Med praznčnimi druženji dom običajno ne ostane najbolj čist. Kako se lotiti adežev na preprogi? Čiščenje preprog  je lahko učinkovito tudi z domačimi sestavinami, in tako je hkrati tudi okolju prijazno. Tu je nekaj načinov, ki jih lahko uporabite: Soda bikarbona: Potresite soda bikarbono po preprogi in jo pustite delovati nekaj ur ali čez noč. […] Prispevek Umazana preproga? Tako jo hitro in naravno očistite izvira s portala MojPrihranek.si .

nedelja, 24. december 2023

Nio znamki Firefly in Alps za nizkocenovni trg Evrope Foto: on pandaily Kitajske znamke so se v zadnjih letih uspešno infiltrirale na evropske ceste in tu pustile svojo sled. Že v začetku leta je bilo jasno, da bo podjetje Nio za evropski trg ustvarilo dve novi podznamki, imenovani Alps in Firefly. No, zdaj je jasno, da bo Nio to storil še hitreje, kot smo mislili. Nio pospešeno […] Prispevek Kitajski gigant pospešeno izdeluje nizkocenovno EV znamko za Evropo izvira s portala MojPrihranek.si .
Trgovina Tuš Sindikat Tuša je za 30. december napovedal celodnevno opozorilno stavko. Ta se bo začela ob 6. uri in prekinila ob 21. uri. Stavkajoči bodo stavkali na svojih delovnih mestih, stavka pa bo potekala v vseh poslovalnicah, so sporočili iz sindikata. »Zahtevamo dvig osnovne plače tako, da bo osnovna plača prodajalca znašala 1203,36 evra in da se bo […] Prispevek Pozor, trgovine bodo očitno zaprte tudi 30. decembra izvira s portala MojPrihranek.si .

petek, 22. december 2023

Foto: beekeepx iz iStock Definicija okolju prijaznega je “neškodljivo za okolje.” Vendar pa obstajata dva osnovna problema s to idejo. Prvič, zgolj izogibanje škodi ni dovolj za trajnost našega planeta za prihodnje generacije. In drugič, pogosto menimo, da delujemo okolju prijazno, vendar v resnici napravimo več škode kot koristi. Tu so nekatere najslabše “okolju prijazne” navade, v katere morda […] Prispevek Ekološki ukrepi, ki povzročajo več škode kot koristi izvira s portala MojPrihranek.si .

četrtek, 21. december 2023

Foto: Tetiana Soares iz iStock Božično-novoletni prazniki so čas, ko lahko svoj dom spremenite v oazo topline, udobja in prazničnega veselja. In čeprav so bogato okrašeni domovi prava paša za oči, je včasih lepota v preprostosti in naravnosti dekoracij. Z nekaj preprostimi koraki in kreativnostjo lahko ustvarite čudovito praznično vzdušje, ki bo navdušilo vse obiskovalce in poskrbelo, da bodo trenutki […] Prispevek Naravna in preprosta božična dekoracija za tople in domačne praznike izvira s portala MojPrihranek.si .
Foto: BrAt_PiKaChU iz iStock Trajnostno življenje je postalo vse pomembnejše in eden izmed načinov, kako lahko prispevamo k boljšemu okolju, je recikliranje. Namesto, da bi zavrgli stare predmete, lahko najdemo kreativne načine za ponovno uporabo materialov in jim vdihnemo novo življenje. V tem članku bomo predstavili pet zabavnih in inovativnih načinov za domače recikliranje stvari. 1. Vintage kofeinska miza […] Prispevek 5 kreativnih načinov za recikliranje stvari kar doma izvira s portala MojPrihranek.si .

sreda, 20. december 2023

Foto: romrodinka iz iStock Ko izbirate božično drevo, morate biti poleg lepote pozorni tudi na nekatere druge lastnosti. Najbolj trpežne so jelke, srebrna smreka je kot nalašč za okrasitev, praznine med borovci pa lahko zakamuflirate z velikimi božičnimi okraski. Kaj torej izbrati? Kavkaška ali nordijska jelka je popolno božično drevo, saj so njene iglice gladke in ne izpadajo. Vzgojili […] Prispevek Kako izbrati popolno božično drevo? izvira s portala MojPrihranek.si .
Nekoč smo to reči izvedeli le tako, da smo jih preskusili sami. Ampak moderni časi zahtevajo moderne rešitve. Deljenje razlogov zaradi katerih nas navdušujejo določeni elementi doma, se zdi kot obveza za vse tiste, ki želijo najboljše za svoj dom oziroma objekt. Brez nadaljnjega ovinkarjenja, kateri razlogi govorijo v prid aluminijastemu pohištvu, vodeč z ALU […] Prispevek To so glavni razlogi, ki govorijo v prid ALU stavbnemu pohištvu izvira s portala MojPrihranek.si .