Slika članka
Svet24Državni svet izglasoval veto: poslanci bodo ponovno odločali o zakonu o zaščiti živali in KGZS

Državni svet je na današnji izredni seji izglasoval odložilni veto na novelo zakona o zaščiti živali ter na novelo zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS). Več na Svet24.si

27.9. 16:11
Slika članka
ReporterDržavni svet proti zakonom, ki jih je sprejel DZ: veto, veto in veto!

Državni svet je na današnji izredni seji izglasoval odložilni veto na novelo zakona o zaščiti živali ter na novelo zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS). To pomeni, da bo moralo novelo ob ponovnem glasovanju podpreti 46 poslancev. Državni

27.9. 16:06
SlovenijaDelopred 12 minutami
Slika članka
Barbie je predfilm na črno
Lastniki kinodvoran formalno prodajajo vstopnice za ogled kratkih ruskih filmov, kot napovednik pa se odvrti Barbie – v celoti.
SlovenijaDelopred 27 minutami
Slika članka
Potrebujete sveže ideje za digitalizacijo vašega poslovanja?
Potem ne smete zamuditi 15. konference Mikrografije, ki vas bo navdihnila z novimi idejami!
KronikaDelopred 30 minutami
Slika članka
Na Švedskem v streljanju in eksploziji umrle tri osebe
Južno od Stockholma sta bila v sredo zvečer in davi ustreljena in ubita dva moška, v eksploziji severno od Uppsale pa je bila ubita ženska.
SlovenijaSiol.netpred 31 minutami
Slika članka
Polona Fijavž dobila plebiscitarno podporo uredništva
Vršilka dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenija Polona Fijavž je danes na glasovanju dobila plebiscitarno podporo uredništva. Glede na neuradne podatke, ki smo jih dobili na Siol.net, jo je od 60 novinarjev, ki so se udeležili glasovanja, podprlo 59.
SlovenijaDelopred 32 minutami
Slika članka
Zunanji minister ne more imeti ljubimke
Razlog za odstavitev ministra Qin Gang: v času službovanja v Washingtonu naj bi imel zunajzakonsko razmerje in otroka.
SvetN1pred 36 minutami
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je danes nenapovedano obiskal Kijev, kjer se je srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Poudaril je, da Ukrajina še nikoli ni bila tako tesno povezana z zavezništvom, Zelenski pa je izjavil, da je članstvo Ukrajine v Natu sedaj le še vprašanje časa. Medtem pa Rusija povečuje izdatke za obrambo za skoraj 70 odstotkov.
Slika članka
Optična iluzija: Imate izjemen vid, če lahko v 8 sekundah opazite skritega kmeta na sliki!
Raziskave pravijo, da lahko optične iluzije pomagajo pri izboljšanju koncentracije pri posameznikih in so tudi učinkovite pri preprečevanju kognitivnega upada v starejši starosti. Zakaj torej ne bi danes rešili ene izmed njih. Kje je skrit kmet? Ga lahko najdete v samo 8 sekundah? Če ga ne opazite, nič hudega. Pridno vadite naprej in poglejte rešitev […] The post Optična iluzija: Imate izjemen vid, če lahko v 8 sekundah opazite skritega kmeta na sliki! appeared first on 1001ideja.si . Optična iluzija: Imate izjemen vid, če lahko v 8 sekundah opazite skritega kmeta na sliki! was first posted on 28 septembra, 2023 at 3:20 pop. ©2023 " 1001ideja.si ". Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at info@marsmedia.si
Slika članka
Želite napreden prezračevalni sistem? Tu je rešitev
Prezračevanje je ključnega pomena za ohranjanje zdravega in udobnega okolja v naših domovih, pisarnah ter javnih zgradbah. Več Želite napreden prezračevalni sistem? Tu je rešitev objavljeno na Računalniške novice .
SlovenijaN1pred 46 minutami
V torek se je na RTVS iztekel rok za prijavo na razpis za direktorje televizije, radia in digitalnih vsebin. Na razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) je prispelo pet prijav, za direktorja Radia Slovenija in direktorja digitalnih vsebin pa po štiri prijave. Po neuradnih informacijah N1 naj bi se na vsa tri razpisana direktorska mesta prijavil tudi nekdanji generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough. Trije novinarski aktivi RTVS ob tem pozivajo kandidate k objavi njihovih programov.
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 211 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih. Preberi članek: Policijsko poročilo, 28. 9. 2023 na portalu Koroške Novice .
Obvoz poteka na relaciji Mislinja - Velenje. Preberi članek: Obvestilo: Zaprta cesta Šmiklavž – Plešivec – Graška Gora na portalu Koroške Novice .
KronikaN1pred 51 minutami
Na jugozahodu Španije v mestu Jerez de la Frontera je 14-letnik z nožem napadel in ranil najmanj pet ljudi. Šolo so preventivno izpraznili, motiv za napad pa za zdaj ni znan.
V četrtek, 5. oktobra 2023, ob 19. uri bo v Mengšu potekal veliki dobrodelni koncert z naslovom “Stopimo skupaj za Mengeš”. Celoten prihodek od prodaje kart bo namenjen pomoči prizadetim občankam in občanom Mengša, ki so utrpeli škodo v nedavnih poplavah. Dobrodelni dogodek bo potekal v šotoru na parkirišču za občinsko stavbo. Na velikem dobrodelnem … The post Stopimo skupaj za Mengeš appeared first on domžalec.si .
RumenoReporterpred 53 minutami
Slika članka
Umrl je filmski Dumbledore Michael Gambon
V 83. letu starosti je umrl irsko-angleški igralec Michael Gambon, ki je v pet desetletij dolgi karieri osvojil dve nagradi igralskega ceha in štiri bafte. Navdušenci nad Harryjem Potterjem ga poznajo kot profesorja Albusa Dumbledora, ravnatelja na šoli B
Jesen življenja prinaša mnoge radosti. Leta pa so le številka. Lepo je kadar se znamo tudi medgeneracijsko družiti in povezovati. V Slovenj Gradcu so se danes veselo družili na tradicionalnem srečanju starejši občani in invalidi. Lep poklon župana Kluglerja. Preberi članek: V Slovenj Gradcu je potekalo tradicionalno srečanje upokojencev in invalidov na portalu Koroške Novice .
ZanimivostiSiol.netpred 54 minutami
Slika članka
Gostiteljico je skrbelo, da bodo imeli gostje prebavne težave #video
V nocojšnji oddaji Večerja za 5: Na deželi, ki bo na sporedu ob 21. uri na Planetu, bo svoje kuharske veščine in gostoljubnost pokazala Sonja, ki je znana po tem, da ne špara jezika. V glavni jedi bo sestavina, ki je nobeden od gostov prej ni poznal, po Sonjinih besedah pa lahko pohitri prebavo.
ŠportDelopred 54 minutami
Slika članka
Racija na sodniškem oddelku, Barcelona naj bi podkupovala
Španska civilna garda je v Madridu iskala dokaze za podkupovalni škandal.
V torek in sredo prijeli 303 tujce, sprovajalci bežali iz vozil Kronika eposavjem Čet, 09/28/2023 - 15:06 Policisti so v torek, 26. septembra 2023, obravnavali 129 tujcev, v sredo, 27. septembra, pa 174 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo.
SlovenijaN1pred 55 minutami
Sindikat državnih organov opozarja, da so uslužbenci na upravnih enotah slabo plačani in preobremenjeni, prostih delovnih mest ne želi zasesti nihče. Nihče ne bo na boljšem najmanj do 1. januarja 2025, ko bi dobili "neke drobtinice, ki pa bi se razmazale do konca leta 2027", je jasen predsednik sindikata Frančišek Verk.
RumenoGovori.sepred 58 minutami
Slika članka
Zbirajo stvari za nikogaršnje živali: ne mečite jih v smeti, raje jih pripeljite na ...
Če se tudi vi spravljate k jesenskemu čiščenju doma, morate te vrstice nujno prebrati. Določene stvari, ki bi romale v koš za smeti, namreč lahko zelo pomagajo nikogaršnjim živalim.