SvetReporterpred 1 uro in 24 minutami
Slika članka
Republika Gorski Karabah bo prenehala obstajati; eksodus Armencev se nadaljuje
Vodja Republike Gorski Karabah je danes ukazal razpustitev vseh državnih institucij do konca leta in sporočil, da bo separatistična republika prenehala obstajati s 1. januarjem 2024. Tamkajšnji Armenci medtem še naprej bežijo v Armenijo - po podatkih Erev
Regionalne novice > PodravjeLokalec.sipred 1 uro in 26 minutami
Slika članka
Oriana razkrila resnico o razhodu in ali je res že v novi zvezi
Po poročanju nekaj medijev naj bi Oriana Girotto našla ljubezensko srečo v objemu mlajšega Ljubljančana, potem ko se je pred nekaj meseci razšla z Maticem Ajdičem. Oriana Giroto, znana slovenska voditeljica, in Matic Ajdič sta bila par deset let, skupaj imata tudi sina. Po poročanju revije Lady in portala Metropolitan sta se pred nekaj meseci […]
Slika članka
"Hvala vsem, ki ste pomagali, posebna hvala pa najboljši ekipi na svetu"
Voditelj na televiziji Nova24TV Boris Tomašič je včeraj ob 18.uri in 18.minut postavil svetovni rekord za najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini. Od nedelje naprej je 73 ur, 23 minut in 21 sekund vodil pogovorno oddajo, v kateri je sodelovalo ...
SlovenijaSlovenske novicepred 1 uro in 27 minutami
Slika članka
Mama iz Istre je svoje otroke pustila v hladni, temni hiši več dni, deček skrbel za brate
Izvedenci so ugotovili, da ima obtožena odvisniško osebnostno motnjo.
Kronika Policijske uprave Novo mesto, 28. september 2023 Kronika eposavjem Čet, 09/28/2023 - 14:46 Policisti so v torek na številko 113 sprejeli 236 klicev in obravnavali 87 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije, v sredo, 27. septembra, pa so prejeli 327 klicev in obravnavali 88 dogodkov.
SlovenijaN1pred 1 uro in 28 minutami
Po vremenski ujmi, ki je v začetku avgusta prizadela velik del Slovenije, je veliko ljudi želelo pomagati prizadetim v poplavah. Uprava za zaščito in reševanje je zato 8. avgusta aktivirala spletno aplikacijo Poplave 2023, ki je skrbela za organizacijo prostovoljcev in ostalih oblik pomoči. Na aplikacijo se je do danes prijavilo 35.000 ljudi. Z 10. oktobrom bo aplikacija prenehala delovati, pristojni pa pravijo, da se ljudje še vedno lahko udeležijo delovnih akcij, ki jih bodo organizirale posamezne občine.
Znanost in ITSTAznanostpred 1 uro in 29 minutami
Na Geološkem zavodu Slovenije letos obeležujejo 70 let od ustanovitve revije Geologija. Obletnico izhajanja te znanstvene publikacije za področje geologije bodo v Cankarjevem domu v Ljubljani proslavili na letošnjo Evropsko noč raziskovalcev, ki bo v petek, ob tem pa poudarili pomen znanstvene periodike za razvoj znanstvenoraziskovalnega okolja.
SvetDemokracijapred 1 uro in 29 minutami
Foto: Domen Mezeg (Nova24tv.si)  Vse kaže na to, da ima Rusija velik interes v dogajanju na Kosovu. Nemiri na Kosovu namreč destabilizirajo tudi širšo regijo in odvračajo pozornost od Putinovega neuspeha v Ukrajini. Moskvi zato ustrezajo komplikacije in eskalacija krize v regiji.  Invazijo na Ukrajino in ruska hudodelstva bi težko razglasili za uspeh Vladimirja Putina. Prav […] The post So zadnji nemiri na Kosovu del ruskega scenarija destabilizacije regije? appeared first on Demokracija .
Ko se je sadovnjak jablan ob domačiji v Dolenji vasi pri Krškem zvečine izrodil, se je podjetni in marljivi 67-letni Branimir Vodopivc leta 2001 odločil, da okoli 2 ha nekdanjega sadovnjaka in še nekaj gozda ogradi ter spremeni v oboro za damjake. Po morilskem pohodu dveh šakalov, ki sta 14. julija skoraj prepolovila stalež živali, saj sta pomorila 8 damjakov, je Branku zelo hudo. V obori je le še 12 prestrašenih jelenov. preberite več »
SlovenijaDnevnikpred 1 uro in 34 minutami
Slika članka
Iniciativa za varno mikromobilnost opozarja na porast priljubljenosti e-skirojev
Na predstavitvi Iniciative za varno mikromobilnost Ne Bluzi, z glavo kruzi Zavoda Vozim in Zavarovalnice Triglav so opozorili na porast priljubljenosti e-skirojev med mlajšimi udeleženci v prometu. Z njimi imajo težave tudi policisti, ki so lani...
Lepota in zdravjeSiol.netpred 1 uro in 35 minutami
Slika članka
Poskrbite za svoje srce
Ali kdaj pomislite, kaj se dogaja v številnih žilicah in žilah, ki so razpredene po vašem telesu? Se vprašate, ali dovolj dobro skrbite za svojo najvztrajnejšo mišico – srce? Mu kdaj prisluhnete in preverite, kaj vam sporoča?
Lepota in zdravjeVizitapred 1 uro in 36 minutami
S tekaškim trenerjem Klemenom Dolencem smo se pred prihajajočim Ljubljanskim maratonom pogovarjali o primerni in ustrezni opremi pri teku na dolge proge. Je dražje boljše? Zakaj ni dobro, da gledamo samo na ceno? Na kaj vse moramo biti pozorni?
SvetSvet24pred 1 uro in 36 minutami
Slika članka
Umrl je profesor Dumbledore
V 83. letu starosti je umrl irsko-angleški igralec Michael Gambon, ki je v pet desetletij dolgi karieri osvojil dve nagradi igralskega ceha in štiri bafte. Več na Svet24.si
ZanimivostiMMC RTVpred 1 uro in 37 minutami
Slika članka
Na Airbnb-ju po novem na voljo za najem Shrekovo "močvirje"
Vas mika oddih v "blatnem, z mahom prekritem močvirju"? Verjetno ne bi bila vaša prva izbira, ampak prav to v Škotskem višavju ponuja Airbnb na svoji strani. A to ni običajno močvirje, ampak natančna poustvaritev Shrekovega domovanja.
Lepota in zdravjeSiol.netpred 1 uro in 38 minutami
Slika članka
Nenapovedan obisk? Ohladite vino v samo nekaj minutah!
Prejeli ste klic prijateljev, da so ravno v bližini in se bodo ustavili pri vas na obisku. Brez panike! V hladilniku imate zagotovo sir, potrebujete le še orehe in morda krekerje ter seveda vino. Če tega nimate, lahko za steklenico poprosite kar sosede. Kako vino ohladiti v zgolj 15 minutah, pa izveste v tem članku.
SlovenijaDemokracijapred 1 uro in 39 minutami
Piše: C. R. V 24-tih urah so obravnavali 174 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo. Večina je prijetih v Posavju (Brežice, Rigonce, Dobova, Trnje, Podvinje, Obrežje, Nova vas pri Mokricah).   Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so ob pol desetih dopoldne med Dobruško vasjo in Kronovim z modro lučjo in sireno […] The post Voznik, ki je prevažal nezakonite migrante, je skočil iz avta in pobegnil v gozd appeared first on Demokracija .
Lepota in zdravjeNjena.sipred 1 uro in 39 minutami
Slika članka
Umrl je profesor Dumbledore iz filmov o Harryju Potterju
V filmski franšizi je v vlogi profesorja Dumbledorja nastopil v šestih od osmih filmov. To pa seveda ni njegov edini uspeh. Več na Njena.si
SvetHudopred 1 uro in 41 minutami
Slika članka
Vučić o srbskih teroristih: ”To so družinski ljudje, oni so mučeniki!”
Po terorističnem napadu na policijo na severu Kosova, v katerem je bil ubit kosovski policist,pozneje pa še trije napadalci, je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dejal, da ubiti napadalci zanj nikoli ne bodo teroristi.
SlovenijaSiol.netpred 1 uro in 43 minutami
Slika članka
Nekdanja direktorica TV Slovenija ostro proti Mateju Toninu
V zadnjih dneh v javnosti odmevajo menjave na uredniških in voditeljskih mestih informativnega programa prvega programa RTV Slovenija. Potem ko se je oglasil predsednik NSi Matej Tonin, da tako grobega posega politike v medije in javno RTVS v zgodovi
KulturaDelopred 1 uro in 43 minutami
Slika članka
Umrl eden glavnih igralcev iz filmov o Harryju Potterju
Michael Gambon, ki je igral ravnatelja Bradavičarke Albusa Dumbledora, je umrl v 83. letu starosti.