Vir: N1

KronikaN1pred 50 minutami
Moški, ki je februarja na ljubljanskem mestnem avtobusu z nožem zabodel svojo nekdanjo partnerko, na predobravnavnem naroku ni priznal krive, je poročal Dnevnik.
SlovenijaN1pred 53 minutami
Obalne občine so tudi letos sklenile dogovor s komunalnimi podjetji in zunanjimi izvajalci o zatiranju ličink tigrastih komarjev. Da bi zmanjšali možnosti razmnoževanja te invazivne vrste, bodo na javnih površinah v dneh brez padavin nanašali sredstvo Aquatain. To bo brezplačno na voljo tudi prebivalcem. Pozivajo jih k preventivnim ukrepom.
SvetN1pred 1 uro in 9 minutami
V Južni Koreji bodo onemogočili spletni dostop do propagandnih spotov, ki severnokorejskega voditelja Kim Džong Una opevajo kot prijateljskega očeta in velikega voditelja.
SvetN1pred 1 uro in 17 minutami
Pri odločitvi o vložitvi zahteve za izdajo nalogov za aretacijo izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, obrambnega ministra Joava Galanta in treh najvišjih voditeljev palestinskega islamističnega gibanja Hamas je sodelovala tudi priznana pravnica in odvetnica Amal Clooney. Bila je del skupine svetovalcev, ki jo je sklical tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča Karim Khan.
SlovenijaN1pred 1 uro in 26 minutami
Na 77. filmskem festivalu v Cannesu so včeraj premierno prikazali film Vajenec iranskega režiserja Alija Abasija. V njem je v vlogi bivšega predsednika ZDA in sedanjega republikanskega kandidata na letošnjih predsedniških volitvah Donalda Trumpa v mladih letih zaigral Sebastian Stan. Film je po poročanju medijev že vzbudil Trumpovo jezo.
SvetN1pred 1 uro in 32 minutami
Na sodišču v Frankfurtu se je danes začel drugi sodni proces proti devetim domnevnim članom skrajno desničarske skupine Državljani rajha, ki so obtoženi članstva oz. podpore teroristični organizaciji in načrtovanja državnega udara.
RumenoN1pred 1 uro in 46 minutami
Strokovnjakinja za avtomobile razkriva magične funkcije vašega jeklenega konjička, ki jih morda še ne poznate.
SlovenijaN1pred 1 uro in 54 minutami
Slika članka
Vzhod Slovenije bo na udaru: pričakujte močne nalive in sunke vetra
Zaradi prehoda hladne fronte lahko ponekod čez dan nastanejo močni nalivi s sunki vetra. Po napovedih meteorologa agencije za okolje Braneta Gregorčiča pestro vremensko dogajanje pričakujejo na Štajerskem, v Prekmurju, delu Posavja in Koroške. Gregorčič je ljudem svetoval, naj preventivno očistijo odtoke, saj se lahko pojavljajo težave z meteorno vodo.
KronikaN1pred 2 urama in 13 minutami
Reševalci so našli truplo drugega mongolskega plezalca, ki je bil pogrešan na Mount Everestu, so v nedeljo sporočili organizatorji odprave. Tako so potrdili drugo smrtno žrtev na najvišjem vrhu sveta v tej sezoni odprav na Everest.
SvetN1pred 2 urama in 17 minutami
V ponedeljek so osrednjo Poljsko prizadeli močni nalivi s točo. Najhuje je bilo v Gnieznu, kjer so se ulice spremenile v reke deroče vode. Poplavljena so bila številna poslopja.
KronikaN1pred 2 urama in 40 minutami
V Dresdnu na vzhodu Nemčije je včeraj popoldne udar strele poškodoval deset ljudi, med njimi so štirje utrpeli hude poškodbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
RumenoN1pred 3 urami in 2 minutama
Čeprav kače niso škodljive in so celo koristne, jih ne maramo blizu svojih domov. Kaj jih najbolj privlači in katerih rastlin ne marajo?
SlovenijaN1pred 3 urami in 6 minutami
Nemčija je v odzivu na zahtevo tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) za naloge za prijetje voditeljev Izraela in Hamasa zaradi suma vojnih zločinov v ponedeljek ocenila, da tožilec ustvarja "lažen vtis enakovrednosti". Francija je medtem sporočila, da podpira neodvisnost Mednarodnega kazenskega sodišča. Predsednik ZDA Joe Biden pa je rekel, da v Gazi ni genocida.
SvetN1pred 3 urami in 16 minutami
Rusija je v ponedeljek v Varnostnem svetu ZN predlagala resolucijo proti oboroževalni tekmi v vesolju, ki pa ni dobila zadostne podpore.
SvetN1pred 3 urami in 23 minutami
Kar 150 potresov, ki so v dobrih štirih urah sinoči stresli okolico Neaplja, je na ulice pognalo prebivalce, ki so noč preživeli na prostem. Na potresno in vulkansko aktivnemu območju Flegrejskih polj ta številka niti ni presenetljiva, je pa ponedeljkovo tresenje tal, ki ni povzročilo resne škode ali smrtnih žrtev, prineslo najmočnejši potresni sunek v zadnjih 40 letih.
SlovenijaN1pred 3 urami in 23 minutami
Slika članka
V štirih urah našteli kar 150 potresov, ljudje so zbežali na ulice
Kar 150 potresov, ki so v dobrih štirih urah sinoči stresli okolico Neaplja, je na ulice pognalo prebivalce, ki so noč preživeli na prostem. Na potresno in vulkansko aktivnemu območju Flegrejskih polj ta številka niti ni presenetljiva, je pa ponedeljkovo tresenje tal, ki ni povzročilo resne škode ali smrtnih žrtev, prineslo najmočnejši potresni sunek v zadnjih 40 letih.
SlovenijaN1pred 4 urami in 23 minutami
Slovenijo bo danes prešla hladna fronta, zato lahko čez dan nastanejo močnejše nevihte z nalivi. Agencija za okolje je zaradi tega vzhodno polovico države obarvala oranžno. Padavine že nastajajo, spremljajte, kako se premikajo.
SlovenijaN1pred 5 urami in 25 minutami
Slovenija še naprej zahteva takojšen konec izraelske vojaške operacije v Gazi, je v ponedeljek v Varnostnem svetu dejal slovenski veleposlanik Samuel Žbogar.
GospodarstvoN1pred 6 urami in 6 minutami
Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih zunaj avtocestnega omrežja so se opolnoči znižale. Nove cene bodo veljale do vključno ponedeljka, 3. junija.
SlovenijaN1pred 7 urami in 8 minutami
Slika članka
V Nemčiji junija prvič na volišča 16-letniki. Kje še lahko volijo tako mladi?
Nemčija je v začetku leta 2023 uzakonila znižanje starostne meje za udeležbo na evropskih volitvah z 18 na 16 let. Tako se bo lahko junijskih evropskih volitev udeležilo več kot milijon dodatnih volilcev. Poleg Nemčije imajo mlajši od 18 let volilno pravico še v Belgiji, Avstriji, Grčiji in na Malti. Na kakšen način mlade nagovarjajo k udeležbi na volitvah? Kaj pravijo nasprotniki znižanja volilne starosti?