Vir: N1

KronikaN1pred 44 minutami
Švedska se v zadnjem obdobju sooča z vse bolj nasilnimi aktivnostmi kriminalnih tolp. V sredo zvečer je na različnih delih Švedske prišlo do ločenih incidentov, dva so lokalni mediji pripisali organiziranemu kriminalu. V streljanjih in eksploziji so umrle tri osebe.
SlovenijaN1pred 1 uro in 3 minutami
Avgustovska ujma s poplavami in zemeljskimi plazovi je na energetski infrastrukturi povzročila za 32,2 milijona evrov škode, od tega skoraj polovico na distribucijskem elektro omrežju in pri večjih proizvajalcih elektrike, so sporočili iz Energetske zbornice Slovenije.
SvetN1pred 1 uro in 5 minutami
V Srbiji bodo letos potekale predčasne parlamentarne in lokalne volitve. Vse kaže, da se bodo tamkajšnji državljani na volišča odpravili 17. decembra.
KronikaN1pred 1 uro in 11 minutami
V okolici Brežic naj bi moški zaradi starih zamer najprej z nožem poškodoval avtomobil, nato pa še večkrat zabodel 35-letnega sovoznika. Lažje poškodovanega moškega so odpeljali v bolnišnico, osumljenca pa pridržali.
SvetN1pred 1 uro in 23 minutami
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je danes nenapovedano obiskal Kijev, kjer se je srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Poudaril je, da Ukrajina še nikoli ni bila tako tesno povezana z zavezništvom, Zelenski pa je izjavil, da je članstvo Ukrajine v Natu sedaj le še vprašanje časa. Medtem pa Rusija povečuje izdatke za obrambo za skoraj 70 odstotkov.
SlovenijaN1pred 1 uro in 34 minutami
V torek se je na RTVS iztekel rok za prijavo na razpis za direktorje televizije, radia in digitalnih vsebin. Na razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) je prispelo pet prijav, za direktorja Radia Slovenija in direktorja digitalnih vsebin pa po štiri prijave. Po neuradnih informacijah N1 naj bi se na vsa tri razpisana direktorska mesta prijavil tudi nekdanji generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough. Trije novinarski aktivi RTVS ob tem pozivajo kandidate k objavi njihovih programov.
KronikaN1pred 1 uro in 38 minutami
Na jugozahodu Španije v mestu Jerez de la Frontera je 14-letnik z nožem napadel in ranil najmanj pet ljudi. Šolo so preventivno izpraznili, motiv za napad pa za zdaj ni znan.
SlovenijaN1pred 1 uro in 43 minutami
Sindikat državnih organov opozarja, da so uslužbenci na upravnih enotah slabo plačani in preobremenjeni, prostih delovnih mest ne želi zasesti nihče. Nihče ne bo na boljšem najmanj do 1. januarja 2025, ko bi dobili "neke drobtinice, ki pa bi se razmazale do konca leta 2027", je jasen predsednik sindikata Frančišek Verk.
SlovenijaN1pred 2 urama in 3 minutami
Po vremenski ujmi, ki je v začetku avgusta prizadela velik del Slovenije, je veliko ljudi želelo pomagati prizadetim v poplavah. Uprava za zaščito in reševanje je zato 8. avgusta aktivirala spletno aplikacijo Poplave 2023, ki je skrbela za organizacijo prostovoljcev in ostalih oblik pomoči. Na aplikacijo se je do danes prijavilo 35.000 ljudi. Z 10. oktobrom bo aplikacija prenehala delovati, pristojni pa pravijo, da se ljudje še vedno lahko udeležijo delovnih akcij, ki jih bodo organizirale posamezne občine.
SvetN1pred 2 urama in 30 minutami
Iz Natove misije na Kosovu Kfor so sporočili, da niso poslali okrepitev na sever države po nedeljskem napadu na kosovsko policijo v kraju Banjska, v katerem je bil ubit policist, v kasnejših spopadih pa še trije napadalci. Za to, da bi skrb za varnost na severu Kosova prevzel Kfor, se zavzema Srbija, ki obenem zanika vpletenost v napade.
RumenoN1pred 2 urama in 45 minutami
V 83. letu starostu je umrl Michael Gambon, ki je najbolj znan po vlogi profesorja Dumbledorja v filmih Harry Potter.
KronikaN1pred 3 urami in 6 minutami
V sredo smo poročali o požaru v stanovanju v Mariboru. Policija je danes sporočila več podrobnosti, kaj se je dogajalo.
SvetN1pred 3 urami in 12 minutami
Osrednjo Grčijo je prizadelo neurje Elias, ki je povzročilo nove poplave. Najhuje je v pristaniškem mestu Volos in na otoku Evboja, kjer je strmoglavil tudi helikopter, pogrešajo dva človeka. V Volosu je razglašena policijska ura, velik del mesta, ki je bil poplavljen že drugič v nekaj tednih, je brez elektrike. Poplavljene so tudi bolnišnice. "Človeška življenja so ogrožena," je povedal župan mesta.
GospodarstvoN1pred 3 urami in 14 minutami
Nemški bruto domači proizvod (BDP) se bo letos skrčil za 0,6 odstotka, v najnovejši napovedi ocenjujejo vodilni nemški ekonomski inštituti. Spomladi so pričakovali, da se bo BDP okrepil za 0,3 odstotka. Glavni razlog za takšno spremembo napovedi je ocena, da industrija in zasebna potrošnja okrevata počasneje, kot so prvotno pričakovali.
SlovenijaSiol.netpred 3 urami in 27 minutami
Slika članka
Hrvaška okrepljen nadzor slovenske policije razume kot taktično potezo
Hrvaška policija je letos zabeležila 54.593 nezakonitih prehodov meje, kar je 140 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, je danes poudaril vodja uprave za mejo hrvaškega notranjega ministrstva Zoran Ničeno. Okrepljen nadzor slovenske policije na meji s Hrvaško je označil za taktično potezo in poudaril, da ne gre za uvajanje mejnega nadzora.
RumenoN1pred 3 urami in 40 minutami
Kot kaže, se nekdanja finska premierka, ki se je poslovila od domače politike, podaja v zabavno industrijo. Podpisala je namreč pogodbo z eno od agencij, ki skrbi za kariere zvenečih hollywoodskih imen, kot so Bradley Cooper, Tom Hardy in Keira Knightley.
KronikaN1pred 4 urami in 29 minutami
Na jugu Londona je v sredo umrla 15-letnica, potem ko jo je domnevno zabodel 17-letnik. Po poročanju tujih medijev je morilec njen nekdanji fant, ki je zdaj v pridržanju.
SvetN1pred 4 urami in 38 minutami
Ameriški trgovci na drobno so vse bolj pretreseni zaradi uličnega kriminala. Lani so bili zaradi ropov oškodovani za približno 106 milijard evrov, zaradi nevzdržnosti poslovanja pa se jih vse več odloča tudi za zaprtje poslovalnic.
SlovenijaN1pred 5 urami in 10 minutami
Če bi vprašali naključnega mimoidočega, ali ve, od kod prihaja večina podatkov v njegov pametni telefon, bi verjetno pokazal proti nebu. Pa ni tako.
RumenoN1pred 5 urami in 17 minutami
Jimmy Butler, košarkarska zvezda ekipe Miami Heat in eden ključnih igralcev NBA, se je po točenju goriva v enega najdražjih avtomobilov na svetu zgrozil nad ceno. "Grem na elektriko," je ob tem dejal.