Vir: N1

Včeraj

RumenoN1pred 18 urami in 11 minutami
SvetN1pred 18 urami in 23 minutami
V ZDA se še naprej krešejo različna mnenja v povezavi z morebitnim odstopom aktualnega ameriškega predsednika Joeja Bidna iz predsedniške tekme. K umiku ga pozivajo predvsem demokrati, podporniki njegovega nasprotnika Donalda Trumpa pa želijo, da ostane v tekmi. Da bo vztrajal, je znova zatrdil tudi sam.
SlovenijaN1pred 18 urami in 24 minutami
Katere knjige iz tega stoletja so se vam najbolj vtisnile v spomin? Več kot 500 pisateljev in ljubiteljev branja je glasovalo prav o tem, rezultat pa je seznam 100 najboljših knjig, ki so nastale v 21. stoletju. Morda boste prav na njem našli knjigo, ki jo lahko letos s seboj odnesete na oddih, ali pa boste našli naslov dela, ki ste si ga vedno želeli prebrati.
RumenoN1pred 18 urami in 41 minutami
Tudi v teh vročih dneh le malokdo pusti klimo delovati neprenehoma – vsaj ne namenoma. Beograjčanka pa je storila napako in klimo pozabila ugasniti, preden se je za deset dni odpravila na morje. A znesek na računu za elektriko ni bil takšen, kot je pričakovala.
SlovenijaN1pred 19 urami
Vremenoslovci agencije za okolje so izdali oranžno opozorilo pred nevihtami. Te se že pojavljajo, ponoči pa bodo močnejši nalivi zajeli večji del države.
SvetN1pred 19 urami in 29 minutami
Izraelska okupacija palestinskih ozemelj krši mednarodno pravo in jo je treba čim prej končati, je danes v postopku o pravnih posledicah izraelske okupacije palestinskih ozemelj odločilo Meddržavno sodišče. Palestina odločitev pozdravlja, Izrael je kritičen. Slovenija se je v mnenju pridružila Palestini.
SlovenijaN1pred 19 urami in 31 minutami
Petek je na slovenskih cestah minil v znamenju kolon in zastojev. Kakšno je zadnje stanje?
SlovenijaN1pred 19 urami in 41 minutami
Ministrstvo za zdravje spreminja pravila naročanja in upravljanja čakalnih seznamov. Od avgusta naprej bodo morali izvajalci na proste termine naročiti tiste, ki glede na nujnost obravnave čakajo najdlje.
RumenoN1pred 19 urami in 41 minutami
Igralec Brad Pitt na Madžarskem snema film o formuli 1. Paparaci so ga v objektiv ujeli na dirkališču blizu Budimpešte.
SlovenijaN1pred 20 urami in 16 minutami
Slika članka
Pogačar se je priklonil navijačem in razveselil tekmece
Tadej Pogačar je z novo izjemno predstavo znova dokazal, da je najboljši kolesar na letošnji dirki po Franciji. Na 19. etapi se je veselil že četrte etapne zmage na letošnjem Touru, skupno že petnajste.
RumenoN1pred 20 urami in 27 minutami
Sonce bo prešlo v znamenje leva. Preverite, kaj ob tem astrologi napovedujejo za vaše znamenje. Tukaj je nov tedenski horoskop.
SlovenijaN1pred 20 urami in 52 minutami
Slika članka
Vingegaard in njegova ekipa razočarani po izjemni predstavi Pogačarja
Jonas Vingegaard je na 19. etapi dirke po Franciji zaostal še skoraj dve minuti za izjemnim Tadejem Pogačarjem in vse bolj očitno je, da Danec ne bo ubranil zmage na Touru.
SlovenijaN1pred 21 urami in 6 minutami
Požar, ki je v četrtek izbruhnil na Krasu, je lokaliziran. Trenutno poteka sanacija požarišča, na terenu je še vedno več kot 400 gasilcev. Tudi ekipa N1 si je območje ogledala iz zraka.
SvetN1pred 21 urami in 52 minutami
Italijanska novinarka je pred leti na družbenem omrežju objavila zapis, kjer se je norčevala iz višine sedanje italijanske premierke Giorgie Meloni. Ta je šla v tožbo, sodišče pa je novinarko spoznalo za krivo, zato bo Meloni od nje dobila 5.000 evrov.
RumenoN1pred 22 urami in 6 minutami
Tudi vzmetnice imajo svoj rok trajanja. Ker so zelo pomembne za naše dobro počutje, je dobro vedeti, kdaj jih je treba zamenjati.
SvetN1pred 22 urami in 26 minutami
V četrtek je v nizozemskem parku Den Treek volk ugriznil deklico, ki je bila tam na sprehodu z vrtcem. Občina je zato zaprla del območja narodnega parka.
SvetN1pred 22 urami in 42 minutami
V ruskem Jekaterinburgu se je končalo sojenje ameriškemu novinarju Evanu Gershkovichu, obtoženemu vohunjenja. Sodišče ga je obsodilo na 16 let zapora. Kazen bo pod strogim režimom prestajal v kazenski koloniji. Proces proti 32-letniku se je začel konec junija. Gershkovich je tako postal prvi novinar po padcu Sovjetske zveze, ki je bil v Rusiji obsojen zaradi vohunjenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
SlovenijaN1pred 22 urami in 49 minutami
Državni svet je izglasoval odložilni veto na novelo zakona o parlamentarni preiskavi, ki ga je državni zbor sprejel v ponedeljek. Pomisleki državnih svetnikov se nanašajo tako na postopek sprejemanja novele po skrajšanem postopku kot tudi na njeno vsebino. Novelo zakona je v parlamentarni postopek vložila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.
SvetN1pred 22 urami in 50 minutami
V 81. letu starosti je zaradi starosti in resne bolezni umrl dolgoletni generalni sekretar vietnamske komunistične partije Nguyen Phu Trong, ki je veljal za dejanskega voditelja države. Zaradi njegovih zdravstvenih težav vodenje stranke že v četrtek prevzel trenutni predsednik države To Lam.
SlovenijaN1pred 23 urami
Slika članka
Neverjetni Tadej Pogačar dokončno postavil piko na i
Tadej Pogačar (UAE Emirates) je zmagovalec 19. etape dirke po Franciji. Še je povišal prednost v skupnem seštevku, boj za rumeno majico je bolj kot ne odločen.