Vir: N1

Včeraj

SlovenijaSvet24pred 9 urami
Slika članka
Na Golovcu nadaljujejo sečnjo dreves
Na območju Golovca bodo pristojni nadaljevali sečnjo dreves, ki so zaradi bolezni, vetroloma ali drugih vzrokov nevarna ali nevitalna;ponekod bodo izvedli tudi pomladitveno sečnjo. Več na Svet24.si
SlovenijaSvet24pred 10 urami in 32 minutami
Slika članka
Vlada razrešila Tičarja s čela direkcije za infrastrukturo
Vlada je na današnji seji razrešila Bojana Tičarja s položaja direktorja Direkcije RS za infrastrukturo ter s 1. decembrom za vršilko dolžnosti direktorice imenovala Karmen Praprotnik. Na tem mestu bo začasno, do imenovanja direktorja na podlagi opravljenega javnega razpisa, vendar največ šest mesecev. Več na Svet24.si
SlovenijaN1pred 11 urami in 18 minutami
Na čelo službe vlade za zakonodajo je vlada imenovala Rada Feleta, ki bo petletni mandat začel 2. decembra. Fele je službo kot vršilec dolžnosti vodil že do sedaj. Mandat vršilca dolžnosti pa je podaljšala Janezu Doltarju, ki vodi urada vlade za narodnosti.
SlovenijaSiol.netpred 11 urami in 33 minutami
Slika članka
Golob izpustil sejo: pravi, da vpliva na postopke nima
Premierja Roberta Goloba danes ni bilo na sejo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. V njegovem kabinetu so pojasnili, da ni imel in nima vpliva na postopke, ki jih obravnava komisija, zato jih tudi ne more komentirati. "Na prejeto vabilo komisije se je zato opravičil," so še sporočili.
SlovenijaN1pred 11 urami in 59 minutami
Zaradi novih izjav španskega premierja Pedra Sancheza o izraelski vojaški operaciji v Gazi bo Izrael poklical na posvet svojo veleposlanico iz Madrida, je napovedal izraelski zunanji minister Eli Koen. Sanchez je med drugim izrazil dvom v izraelsko spoštovanje mednarodnega humanitarnega prava v Gazi.
SlovenijaSiol.netpred 12 urami
Slika članka
Prešernovo proslavo bi po novem organizirala država
Vlada je na današnji seji določila predlog sprememb zakona o Prešernovi nagradi, s katero bo organizacijo proslav ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju, prevzel koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve. Ta razpolaga z zmogljivostmi in znanji za izpeljavo proslave, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.
SvetN1pred 12 urami in 3 minutami
Na predlog pravosodnega ministrstva je rusko vrhovno sodišče danes mednarodno javno gibanje LGBTIQ+ označilo za ekstremistično in prepovedalo vse njihove aktivnosti v Rusiji. Čeprav je odredba že začela veljati, ni jasno, kakšne bodo dejanske posledice za pripadnike skupnosti.
SvetN1pred 12 urami in 12 minutami
V Dubaju se je podnebna konferenca COP28 začela s spodbudno novico. Predstavniki držav so potrdili odločitev o vzpostavitvi sklada za izgube in škode, ki bo namenjen za odpravljanje posledic podnebnih sprememb v najbolj prizadetih državah, ki so pogosto tudi med najrevnejšimi. Združeni arabski emirati in Nemčija bodo v sklad prispevali po 100 milijonov ameriških dolarjev, ZDA pa za zdaj veliko manj denarja.
SlovenijaN1pred 12 urami in 20 minutami
Odbor državnega zbora za delo je zavrnil predlog novele zakona o čezmejnem izvajanju storitev, ki ga je s ciljem podaljšati prehodno obdobje za podražitev napotitev delavcev v tujino za leto dni, k čemur pozivajo delodajalci, v postopek vložila NSi. V razpravi so sicer na dan prišle različne ocene vpliva sprememb na konkurenčnost tega dela gospodarstva.
GospodarstvoN1pred 12 urami in 28 minutami
Ministri so na današnji seji potrdili akcijski načrt za zmanjševanje energetske revščine, s katerim si bodo v naslednjih sedmih letih prizadevali zmanjšati število energetsko revnih gospodinjstev za skoraj polovico. Po besedah ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra bodo z načrtom poskušali tudi izvesti naložbe na področju učinkovite rabe energije za vsaj 8.000 energetsko revnih gospodinjstev.
SlovenijaN1pred 12 urami in 49 minutami
Vrhovno sodišče je na ministrstvo za pravosodje posredovalo obsežen sveženj pripomb na predlagane spremembe sodniške zakonodaje. V nekaterih predlaganih spremembah vidijo tudi nevarnost vpliva vsakokratne politike.
SlovenijaN1pred 12 urami in 52 minutami
Osnovnošolcem se obetajo velike spremembe. Vlada je namreč potrdila predlog novele zakona o osnovni šoli. Ta med drugim uvaja obvezen NPZ v 3. razred, že prvošolci pa se bodo učili tujega jezika. Predlog odpira tudi vrata možnosti, da bi se rezultate NPZ uporabilo pri vpisu v srednjo šolo. Poostrili pa so tudi pravila glede šolanja na domu. Kaj še prinaša predlog novele in kdaj bi rešitve lahko začele veljati?
SlovenijaN1pred 13 urami in 20 minutami
Odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v Ljubljani je v nasprotju z evropsko zakonodajo, ugotavlja Sodišče EU. Slovenija namerava kršitve odpraviti v okviru projekta, katerega del je sporni kanal C0. Pri njegovi gradnji pa se zapleta, saj je ogrožena varnost pitne vode.
SlovenijaN1pred 13 urami in 22 minutami
V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja (KSJS) so opozorili na nesprejemljive prakse pri pripravi interventnega zakona v zdravstvu. Menijo, da predlog vsebuje trajne in sistemske posege v zakonodajo s področja zdravstva, hkrati pa znižuje raven pravic zavarovancev.
RumenoN1pred 13 urami in 28 minutami
Zadnji mesec v letu prinaša zanimive poslovne in finančne priložnosti za marsikateri znak. Preverite, kaj astrologi napovedujejo za vaše znamenje.
SlovenijaN1pred 13 urami in 32 minutami
Po dolgotrajni bolezni je danes v 66. letu starosti umrl frontman angleško-irske glasbene skupine The Pogues Shane MacGowan. Novico je sporočila njegova žena Victoria Mary Clarke.
RumenoN1pred 13 urami in 47 minutami
Ameriška igralka in oskarjevka Julia Robert je za promocijo novega filma v Veliki Britaniji obula nadvse nenavadne čevlje. Kot kaže, pa bi lahko obutev postala modni trend leta 2024.
SlovenijaN1pred 14 urami in 4 minutami
Tudi Slovenija bo postala država "z lastno gasilsko floto letal za gašenje", so sporočili z ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. S pomočjo evropskih sredstev so namreč kupili štiri nova letala za gašenje iz zraka.
SlovenijaN1pred 14 urami in 4 minutami
Pri Porsche Inter Auto so za konec leta pri znamki Škoda pripravili posebno ponudbo: Škoda Kodiaq Sportline Plus in Škoda Superb Combi Style/Sportline Plus, kjer za manj dobite več. Pohitite in izberite svoj model znamke Škoda, ponudba velja do razprodaje zalog.
SlovenijaN1pred 14 urami in 7 minutami
Številne spletne strani ministrstev in strani, ki so namenjene državljanom, so bile dopoldne nekaj časa nedostopne. Izpad sistema se je zgodil tudi na upravnih enotah, zato stranke v tistem času niso mogle opraviti nobene storitve. Težave pri delu so imeli uslužbenci državne uprave, ki delajo od doma. Po prvih ocenah ni šlo za kibernetski napad. Po približno pol ure so spletna mesta spet začela delovati. Popoldne so po nekaj urah vzpostavili tudi stran eDavki.