Vir: N1

SlovenijaN1pred 1 uro in 41 minutami
Logatec je postal rekorder. Nad krajem namreč plapola najvišja in največja slovenska zastava v državi. Zvečer jo je garda svečano dvignila na 50-metrski drog, ki stoji na vrhu bližnje Sekirice.
SvetN1pred 1 uro in 50 minutami
Europol je prejšnji teden zaključil vzporedni operaciji, katerih cilj je bilo razbitje mreže spletnih kanalov, ki so jih za širjenje propagande ter radikalizacijo in novačenje posameznikov uporabljale teroristične organizacije. Organi več evropskih držav in ZDA so onemogočili delovanje večjega števila spletnih strani ter onesposobili več strežnikov, na katerih so spletne strani gostovale.
SlovenijaN1pred 2 urama in 25 minutami
Medicinska sestra je zlorabila zaupanje bolnice in si prilastila njeno premoženje, poroča TV Slovenija. Hudo bolno bolnico je namreč odpeljala iz bolnišnice k notarki, kjer je bolnica podpisala pogodbo o preužitku, kmalu zatem pa umrla. Pravico je na sodišču poiskala njena sestra, sodišče ji je pritrdilo in del premoženja pokojne vrnilo v dedno maso.
SlovenijaN1pred 2 urama in 57 minutami
Tudi Dubrovnik je postal žrtev množičnega turizma, kar obiskovalce vse bolj moti.
SvetN1pred 3 urami in 22 minutami
Cilji izraelske vojske, ki so si jih zastavili za operacijo v Rafi, bodo izpolnjeni v nekaj tednih, trdijo v Izraelu. Vojska je še sporočila, da naj bi vojaško operacijo na tem območju zaključila v nekaj tednih. Ob začetku operacij v mestu, kamor je pribežalo več kot milijon beguncev iz drugih delov Gaze, so si za cilj zadali uničenje preostalih Hamasovih enot. Medtem je izraelski premier Benjamin Netanjahu razpustil vojni kabinet. O nadaljnjem poteku vojne v Gazi naj bi se po novem posvetoval z majhno skupino ministrov.
SlovenijaN1pred 3 urami in 25 minutami
Volilna kampanja demokratskega predsednika ZDA Joeja Bidna je začela 50 milijonov dolarjev vredno oglaševalsko kampanjo, v kateri republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa opredeljuje kot obsojenega kriminalca, ki mu gre le za lastno korist, poročajo ameriški mediji.
SlovenijaN1pred 3 urami in 27 minutami
Slika članka
Luka prihaja z namenom, da uniči slavje
V Bostonu je vse pripravljeno na veliko slavje. V torek ob 2.30 se bo v TD Gardnu začela peta tekma finala lige NBA, po kateri lahko Kelti postanejo ekipa z največ naslovi v zgodovini tekmovanja.
SlovenijaN1pred 3 urami in 49 minutami
Dolge vrste pred upravnimi enotami, kjer že od 15. maja poteka stavka zaposlenih, postajajo vse bolj nevzdržne. Zaradi odpovedanih terminov, dolgega čakanja pred vrati in zavrnitev se s pritožbami vse več ljudi obrača na varuha človekovih pravic. Ta državo poziva, naj čim prej poišče rešitev, ki bo v dobrobit zaposlenih in uporabnikov. Nezadovoljstvo medtem narašča tudi med sindikati upravnih enot, ki premierja Roberta Goloba pozivajo, da zamenja ministra Franca Propsa.
SvetN1pred 3 urami in 56 minutami
Grška vlada je zanikala verodostojnost preiskave domnevnih nezakonitosti pri ravnanju z migranti, v kateri britanski BBC trdi, da je grška obalna straža odgovorna za smrti več deset migrantov in da naj bi jih med drugim z zvezanimi rokami namenoma metala s palub v morje. Prav tako je zanikala obtožbe o kršenju mednarodnega prava.
SlovenijaDnevnikpred 3 urami in 57 minutami
Slika članka
Neobstoječe prijave za nadzor Knovsa na policiji?
Predsednik Knovsa Janez Žakelj (NSi) po poročanju portala 24ur, da prijave, na podlagi katerih je po aferi Dars sledil nadzor komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) na policiji, ne obstajajo, vztraja, da to ne drži in da je...
SlovenijaN1pred 3 urami in 58 minutami
S knjigarne Mariborka je neznanec nasilno odtrgal mavrično zastavo, izobešeno v podporo LGBTQI+ skupnosti. "Dejanje razumemo kot akt sovraštva, ki ga je storilec očitno vnaprej načrtoval, kot jasno provokacijo in kot strahopetno gesto z namenom zastraševanja," je po dogodku sporočila pesnica Anja Zag Golob, direktorica ter glavna in odgovorna urednica VigeVageKnjige, založbe, ki je lastnica mariborske knjigarne.
SlovenijaSvet24pred 4 urami in 20 minutami
Slika članka
V pripravi je nov kazenski zakonik in "bolj čvrsta orodja" za pregon javnega spodbujanja sovraštva
Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je na današnji seji DZ odgovarjal tudi na vprašanje o nedavnem shodu pripadnikov skrajne skupine "Slovenska obrambna straža" v Ljubljani pred dobrim tednom dni. Dejal je, da je treba tematiko nasloviti s spremembami kazenskega zakonika in prekrškovne zakonodaje. Več na Svet24.si
SlovenijaPolitikispred 4 urami in 32 minutami
Slika članka
Wall Street Journal: V prihodnjih tednih bodo izrekli sodbo zaradi vohunjenja elitnima ruskima agentoma, ki sta bila na delu v Sloveniji
Domnevnima ruskima vohunoma, ki so ju decembra 2022 priprli v Sloveniji, bodo po tajnem sojenju v prihodnjih tednih izrekli sodbo zaradi vohunjenja, danes poroča ameriški časopis Wall Street Journal. Časnik dodaja, da bosta po obsodbi v igri za izmenjavo zapornikov med ZDA in Rusijo, kjer je med drugim zaprt novinar WSJ Evan Gershkovich. Ameriški novinar ...
RumenoN1pred 4 urami in 33 minutami
Izraz v resnici nima nič opraviti z našimi hišnimi ljubljenčki.
SlovenijaN1pred 5 urami in 19 minutami
Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je odstopil Andrej Trček.
RumenoN1pred 5 urami in 53 minutami
Incident, ki se je zgodil na eni od najlepših plaž na svetu, je sprožil ogorčenje med prebivalci Sardinije.
SvetN1pred 5 urami in 59 minutami
V Grčiji še vedno pogrešajo več turistov, v nedeljo pa so na otoku Matraki našli truplo pogrešanega 55-letnega Američana. Ta je zadnja smrtna žrtev med turisti v vročinskem valu, ki je v preteklih dneh zajel Grčijo.
SvetN1pred 6 urami in 13 minutami
Hrvaška komisija za preprečevanje konflikta interesov obravnava primer predsednika hrvaškega parlamenta Gordana Jandrokovića, ker je svojega sina z državnim letalom peljal v Berlin na eno od tekem evropskega prvenstva v nogometu.
SlovenijaN1pred 6 urami in 59 minutami
Dars je naredil nov korak v smeri dokončanja 17,5 kilometra dolgega odseka hitre ceste tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem. Prejšnji teden so namreč prejeli gradbeno dovoljenje za viadukt Ravne 1 na sklopu del E (Velunja).
SvetN1pred 7 urami in 21 minutami
Na vojaškem poligonu na vzhodu Češke je bilo ranjenih sedem vojakov in civilist, potem ko naj bi eksplodiralo strelivo. En vojak je na kraju nesreče umrl.