Vir: N1

Včeraj

SlovenijaŽurnal24pred 14 urami in 37 minutami
Slika članka
Niso še rekli zadnje o prireditvah v Tivolju, potegnili to potezo
Svetnica Vesne Jasminka Dedić je vložila predlog za razpis občinskega referenduma o noveli odloka o krajinskem parku Tivoli. Ob tem je dejala, da pobuda ni usmerjena proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, ampak želijo z njo podpreti zavod za varstvo narave. Ministrstvo so pozvali, naj o koncertu Magnifica v Tivoliju odloči strokovno.
SvetDnevnikpred 17 urami in 12 minutami
Slika članka
Evropski parlament za nadaljnjo podporo Ukrajini in z obsodbo Orbanovega obiska v Moskvi
Evropski parlament je danes v Strasbourgu podprl resolucijo o Ukrajini, v kateri je ob začetku novega mandata potrdil podporo Ukrajini in pozval članice EU k povečanju vojaške pomoči, obenem pa obsodil nedavni obisk madžarskega premierja Viktorja...
SlovenijaN1pred 18 urami in 21 minutami
Slika članka
Ministrstvo za gradbišča predlaga ohlajevalne prostore, a šele prihodnje poletje
Ministrstvo za delo je pripravilo predlog zakona, ki delavcem na začasnih in premičnih gradbiščih prinaša ohlajevalne prostore. Glede na predlog zakona bi morali biti delavcem vsaki dve uri na voljo prostori, v katerih temperatura ne bi smela presegati 25 stopinj Celzija.
SlovenijaN1pred 18 urami in 48 minutami
Odslej bodo lahko slovenske delegacije za protokolarne prevoze uporabljale tudi letalo Slovenske vojske spartan, če ga vojska v tem času ne bo potrebovala za opravljanje nalog. Cena za prevoze s tem letalom bo višja od letenja s falconom.
SvetN1pred 18 urami in 59 minutami
United Media, vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi, je skupaj z Novo TV gostila polfinalni krog ocenjevanja za mednarodne nagrade emmy.
SlovenijaReporterpred 19 urami in 17 minutami
Slika članka
Na letališki obvoznici pri Brniku 50-letnik zapeljal v avto s potniki iz Singapurja
V prometni nesreči, ki se je nekaj čez 11. uro zgodila na letališki obvoznici med Kranjem in Spodnjim Brnikom, je zaradi hudih poškodb umrl 50-letni voznik osebnega avtomobila. Med vožnjo je zapeljal na nasprotno vozišče in čelno trčil v avtomobil, v kate
RumenoN1pred 19 urami in 28 minutami
Če bi narava želela, bi lahko ustvarila še zmaja, ki bruha ogenj. Z gorivom ptice, uplinjačem kot pri hrošču ter iskro jegulje bi se namreč ta lahko razvil.
SvetN1pred 19 urami in 47 minutami
V Ukrajini trenutno pogrešajo približno 42.000 ljudi, v oceno pogrešanih so vključeni tako civilisti kot vojaki, je danes sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo. Medtem nameravajo v Harkovu zgraditi še več podzemnih šol, potem ko so spomladi odprli prvo tovrstno šolo. S projektom podzemnih šol želijo ukrajinske oblasti šolarje zavarovati pred stalnim bombardiranjem.
SlovenijaN1pred 20 urami in 38 minutami
Slika članka
Po uporu kmetov ministrstvo popustilo: Po novi cesti tudi s traktorji
Potem ko so kmetje zaradi prepovedi vožnje s traktorji po novem cestnem odseku med Hotemažami in Britofom protestirali, nato pa še odstranili znake in jih nesli pred ministrstvo za infrastrukturo, jim je to zdaj vendarle prisluhnilo. Predvidoma avgusta se bodo lahko po novi cesti zapeljali tudi traktoristi.
SvetN1pred 20 urami in 44 minutami
Splošno sodišče EU je zavrnilo pritožbo kitajskega podjetja ByteDance, ki ima v lasti družbeno omrežje TikTok, glede uvrstitve na seznam t. i. vratarjev v okviru evropskega akta o digitalnih trgih. Sodišče je presodilo, da je bila dodelitev statusa podjetju glede na svetovno tržno vrednost podjetja in število uporabnikov TikToka v EU ustrezna.
SlovenijaN1pred 20 urami in 48 minutami
Ministra Klemen Boštjančič in Franc Props ter vodji pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj in Jakob Počivavšek so danes podpisali dokument, s katerim so potrdili pregled zadev, ki so jih v pogajanjih uskladili doslej. Ob podpisu so dokument, ki sicer ni zavezujoč, ocenili kot dobro popotnico za nadaljevanje pogajanj.
KronikaN1pred 20 urami in 54 minutami
Koprska policija še vedno ni identificirala moškega, čigar truplo so našli na divji plaži v Strunjanu.
SvetN1pred 21 urami in 31 minutami
Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v intervjuju za Bloomberg Businessweek izjavil, da bi moral Tajvan plačevati ZDA za njihovo obrambo, saj da Američani ne dobijo ničesar v zameno.
SlovenijaN1pred 21 urami in 46 minutami
Nacionalni inštitut za javno zdravje opozarja, da so na Gorenjskem zaznali povečanje primerov bolezni tularemije, znane tudi kot zajčja mrzlica. Večina okužb je povezana s kmečkimi opravili, zato svetujejo previdnost in nošnjo zaščitnih mask.
SvetN1pred 21 urami in 57 minutami
Odločitev vlade, da obnovi prostorski načrt za rudnik na območju Jadarja, še ne pomeni odobritve gradnje rudnika, je danes za srbsko tiskovno agencijo Tanjug poudaril srbski premier Miloš Vučević. Obenem je potrdil navedbe, da v Beograd v petek verjetno prihaja nemški kancler Olaf Scholz, čigar obisk povezujejo prav s projektom pridobivanja litija.
SlovenijaN1pred 22 urami
Današnje nevihte naj bi zajele le dele severne Slovenije, vendar večje toče naj ne bi bilo. Konec tedna se bo nevihtna aktivnost znova povečala nad celotno državo.
SvetN1pred 22 urami in 4 minutami
14 japonskih dijakov so v torek prepeljali v bolnišnico, ker so jedli čips, ki vsebuje enega najbolj pekočih čilijev na svetu. Vse dijake so obravnavali zaradi blažjih simptomov. Proizvajalec čipsa, ki stranke sicer pogosto opozarja na to, da je uživanje čipsa lahko nevarno, se je za morebitne nevšečnosti že opravičilo.
SlovenijaN1pred 22 urami in 7 minutami
Nova informacijska pooblaščenka Jelena Virant Burnik je danes prevzela posle. Verjame, da bo informacijski pooblaščenec tudi v naslednjem mandatu organ, ki odločno in strokovno spodbuja transparentnost in varuje osebne podatke ob tesnem sodelovanju s sorodnimi organi v EU.
SvetN1pred 22 urami in 51 minutami
Izraelska vojska je v torkovem napadu na Libanon ubila tri sirske otroke, ki so se igrali pred hišo na jugu države, je poročala libanonska tiskovna agencija NNA. Še dva sirska civilista na motorju naj bi ubil izraelski dron, piše francoska AFP. Libanonsko gibanje Hezbolah je odgovorilo z obsežnimi raketnimi napadi. Medtem izraelska vojska nadaljuje napade na Gazo. V zadnjih je bilo ubitih najmanj 13 Palestincev.