Vir: N1

Včeraj

SlovenijaDnevnikpred 10 urami in 37 minutami
Slika članka
Kako je eksplodiral spor med ljubljanskima »sosedoma«
Spor med UKC Ljubljana in sosednjo medicinsko fakulteto se je še zaostril, omejitev sodelovanja, ki grozi, pa bi otežila zdravljenja v največji bolnišnici. Dogajanje kaže tudi na nedorečena razmerja pri ponujanju storitev med javnimi zavodi.
SvetSvet24pred 23 urami in 41 minutami
Slika članka
Sin ameriškega predsednika Hunter Biden obtožen utaje davkov
Zvezni tožilci ZDA so včeraj Hunterja Bidna obtožili davčne utaje in goljufij. Med letoma 2016 in 2019 naj ne bi plačal 1,4 milijona dolarjev davkov; grozi mu do 17 let zapora. Več na Svet24.si
SvetN1pred 1 dnem in 2 minutama
Avstralsko javnost je pretresla nenavadna smrt mladega moškega na plaži, ki je padel v luknjo in ostal ujet v pesku.
SvetN1pred 1 dnem in 36 minutami
Ob velikem izbruhu stenic v Franciji so priložnost zagledali tudi goljufi. Dva moška, ki ju je te dni na območju Strasbourga pridržala policija, naj bi preplah izkoristila za prevaro, s katero sta od starejših občanov pridobila na tisoče evrov.
KronikaN1pred 1 dnem in 52 minutami
Po ugrabitvi 14-letnice v Severni Makedoniji, ki so jo po enotedenskem iskanju v nedeljo našli mrtvo, se je odzvala njena mama. Kot pravi, o dogajanju še ne more govoriti, si pa želi epiloga. Med osumljenci za ugrabitev naj bi bil tudi oče 14-letnice, a mama opisuje, da sta bila v korektnih odnosih.
SvetSiol.netpred 1 dnem in 57 minutami
Slika članka
Finančni ministri v Bruslju potrebujejo več časa
Finančnim ministrom držav članic EU ponoči ni uspelo doseči dogovora o reformi javnofinančnih pravil Unije, so po večurnih pogajanjih sporočili viri pri EU. Poudarili so sicer, da je bil dosežen napredek, delo pa bodo nadaljevali v prihodnjih dneh.
SlovenijaN1pred 1 dnem, 1 uro in 55 minutami
Nekajdnevni najemi prek zelo priljubljenih platform, kot sta Airbnb in Booking, so v skokovitem porastu. Zlasti zaradi turizma. To pa draži vse najemnine.
SlovenijaN1pred 1 dnem, 2 urama in 53 minutami
Slika članka
Kadrovanje: od kabinetnih zaposlitev do služb za nedoločen čas
Golobova vlada je na svoji prvi seji naročila analizo, ki je potrdila množično prehajanje kabinetnih zaposlitev v zaposlitve za nedoločen čas zlasti ob zaključku tretje Janševe vlade. Pogledali smo, kako je s tem prehajanjem v mandatu sedanje vlade.
SlovenijaN1pred 1 dnem, 2 urama in 55 minutami
Bo vlada težave na nepremičninskem trgu reševala z ostrejšimi pravili kratkoročnega oddajanja stanovanj? Na mizi je namreč možnost, da bi sobodajalci stanovanja kratkoročno, torej turistom, lahko oddajali največ 30 ali 60 dni na leto. Sobodajalci se na drugi strani strinjajo, da bi to področje pri nas res morali bolj natančno urediti, a da bi predlagane omejitve za turizem, ki bi izgubil svoj naboj, pomenile katastrofo. Kaj torej predlaga država, kakšno vlogo bodo imele občine in kako se bodo spremembe odrazile na nepremičninskem trgu in v turizmu? O tem v soočenju v oddaji N1 STUDIO.
RumenoN1pred 1 dnem, 3 urami in 11 minutami
Astronavti, ki so se vrnili z vesoljskih sprehodov, pogosto poročajo o nepričakovanem vonju. Od kod ta prihaja? Obstaja pa tudi parfum z vonjem vesolja.
RumenoN1pred 1 dnem, 3 urami in 17 minutami
V ta južnokorejski zapor ne morete prinesti mobilnega telefona, računalnika ali kakšne druge elektronske naprave. S seboj ni dovoljeno vzeti niti knjige. Kljub temu vanj ljudje vstopajo prostovoljno in za to celo plačajo.
SlovenijaN1pred 1 dnem, 8 urami in 2 minutama
Ta konec tedna bo v notranjosti države deževalo, ponekod pa tudi snežilo. Že v začetku prihodnjega tedna pa prihaja manjša otoplitev.

četrtek, 7. december

SvetN1pred 1 dnem, 10 urami in 29 minutami
Osrednjo Mehiko je stresel močan potres. V prestolnici se je oglasil potresni alarm, ljudje pa so zbežali na ulice. Poročil o škodi za zdaj ni.
SvetSvet24pred 1 dnem, 10 urami in 49 minutami
Slika članka
Video: V Jeruzalemu zavrelo med policijo in skrajnimi desničarji
Po starem mestnem jedru Jeruzalema se je danes sprehodilo več izraelskih skrajno desnih skupin, ki so se spopadle s policijo, saj jim je ta preprečila, da bi krenili po trasi, ki ni bila predvidena v načrtovani poti pohoda. Več na Svet24.si
RumenoN1pred 1 dnem, 11 urami in 1 minuto
Eden izmed najmlajših japonskih otokov, ki je izpod morske gladine pogledal pred slabim mesecem in pol, še naprej raste. Njegovo raztezanje spremljajo tudi sateliti.
SvetN1pred 1 dnem, 11 urami in 53 minutami
Španija je iz veleposlaništva ZDA izgnala dva uslužbenca, ker naj bi španske obveščevalce podkupovala za zaupne informacije. Ob tem je španska vlada tudi potrdila aretacijo dveh španskih obveščevalcev.
SlovenijaN1pred 1 dnem, 12 urami in 13 minutami
Dogovor o reformi evropskih javnofinančnih pravil je treba doseči nocoj, je pred današnjo neformalno delovno večerjo finančnih ministrov EU na to temo povedala pristojna španska ministrica Nadia Calvino. Poudarila je, da je španski kompromisni predlog uravnotežen in da upošteva zahteve posameznih držav članic.
SlovenijaN1pred 1 dnem, 12 urami in 15 minutami
Povprečna vrednost razširjene košarice 28 skupin živil se je ob zadnjem popisu z dne 4. decembra še znižala in je najnižja doslej. Tokrat znaša 34,76 evra, kar je pet odstotkov manj kot ob predhodnem popisu. Še bolj se je znižala povprečna vrednost osnovne košarice 15 skupin živil, namreč za 10,24 odstotka na 20,43 evra.
SvetN1pred 1 dnem, 13 urami in 2 minutama
Na Pančevskem mostu v Beogradu je popoldne prišlo do verižnega trčenja posledično pa do velike gneče.
SlovenijaN1pred 1 dnem, 13 urami in 14 minutami
Google je v sredo lansiral model umetne inteligence z imenom Gemini. Gre za orodje, primerljivo zelo znanemu ChatGPT, le da naj bi bilo po prvih napovedih še sposobnejše. S tem naj bi Google omogočil razvoj svojih aplikacij za potrošnike in pametnih telefonov s programsko opremo Android. Za zdaj največjo neznanko igra ena od treh različic, v katerih bodo izdajali Gemini – to je najzmogljivejša različica Ultra, za katero testiranja še vedno potekajo.