Iskanje: kislo, zelje

sreda, 17. december

Slika članka
Napihnjenost, utrujenost in slab imunski sistem? 5 težav, ki jih kislo zelje odpravi presenetljivo hitro (VIDEO)
Kislo zelje ima ogromno pozitivnih učinkov na zdravje. To je na lastni koži izkusil tudi moški, ki je svoje ugotovitve delil v videoposnetku.

sreda, 10. december

Zimski dnevi kličejo po jedi, ki ni zapletena, ni draga in se ne pretvarja, da je nekaj, kar ni. Včasih je dovolj, da odpremo hladilnik in izberemo tri sestavine, ki jih pozna skoraj vsak dom: kislo zelje, fižol in nekaj narezanih koščkov hamburške slanine. Topel zimski obrok, ki nastane skoraj sam od sebe Na prvi […] Objava Ideja za kosilo: ko kislo zelje, fižol in nekaj slanine ustvarijo dober lonec se je pojavila na Vse za moj dan .

torek, 9. december

Slika članka
Kislo zelje – fermentirani zaklad zdravja
Fermentirana hrana je spet postala moderna, čeprav jo ljudje poznamo že stoletja. Kislo zelje je eno najstarejših načinov konzerviranja zeljnatih listov in ima v slovenskih kuhinjah posebno mesto – od segedina do sarm in radoživega »vampi guliš«. Poleg bogate kulinarične dediščine pa kislo zelje skriva tudi vrsto znanstveno podprtih zdravstvenih koristi. Fermentacija in njen vpliv […]
Slika članka
Kislo zelje – fermentirani zaklad zdravja
Fermentirana hrana je spet postala moderna, čeprav jo ljudje poznamo že stoletja. Kislo zelje je eno najstarejših načinov konzerviranja zeljnatih listov in ima v slovenskih kuhinjah posebno mesto – od segedina do sarm in radoživega »vampi guliš«. Poleg bogate kulinarične dediščine pa kislo zelje skriva tudi vrsto znanstveno podprtih zdravstvenih koristi. Fermentacija in njen vpliv […]

četrtek, 4. december

Slika članka
8 presenetljivih koristi kislega zelja
Kislo zelje je vrsta fermentiranega zelja z nešteto koristmi za zdravje.

sreda, 3. december

SlovenijaDružinapred 17 dnevi
Zeljna jota Fižol čez noč namoči in ga v isti vodi pristavi. Ko zavre, vodo odlij, prilij krop in kuhaj z lovorovim listom. Pridaj na koščke narezano klobaso. Ko je fižol napol mehak, dodaj na kocke narezan krompir in kuhaj do mehkega. Dodaj kislo zelje, ki ga pred tem skuhaj posebej. Na masti prepraži čebulo in dodaj v jed, začini in naj dobro prevre.
Prvi grižljaj kislega zelja ponudi tisti znani, rahlo kiselkast ton, ki pri mnogih prebudi nostalgičen spomin na kuhinjo naših babic. V ozadju te preproste jedi pa se skriva presenetljiv nabor koristi, ki jih sodobna znanost potrjuje vse pogosteje. Pri prebavi, imunosti, kosteh in srčnožilnem sistemu je kislo zelje med najbolj učinkovitimi živili, ki jih lahko […] Objava Kislo zelje: najbolj podcenjeno živilo, ki okrepi zdravje v nekaj tednih se je pojavila na Vse za moj dan .
RumenoGovori.sepred 18 dnevi
Slika članka
Kislo zelje: Takole enostavno ga lahko kisate doma in okus je odličen
Namesto da kupujete gotove izdelke iz trgovine, si lahko kislo zelje pripravite kar doma.

ponedeljek, 1. december

V zimskih mesecih se pogosto znajdemo pred znanim vprašanjem. Kaj naj skuham danes? Hladnejši dnevi kličejo po topli hrani, ki nas nasiti in ogreje. Kadar želimo nekaj domačega, enostavnega in hkrati polnega okusa, je kislo zelje ena izmed najboljših izbir. Gre za sestavino, ki se v slovenski kuhinji uporablja že stoletja in ki ostaja priljubljena […] Objava Kaj naj skuham danes: preprosta jed s kislim zeljem, ki vedno uspe se je pojavila na Vse za moj dan .

sobota, 29. november

Kislo zelje je ena najbolj prepoznavnih jedi slovenske kuhinje. V hladnih mesecih se znajde na skoraj vsakem jedilniku. Je del tradicije, družinskih kosil in zimskih praznikov. Ponujajo ga gostilne, kuhajo ga doma, pripravljajo ga kot prilogo ali glavno jed. Kislo zelje ni le hrana, temveč del kulturne dediščine. Je tudi izjemno zdravo, saj vsebuje veliko […] Objava Kako jesti kislo zelje, da ne boste spuščali vetrov? se je pojavila na Vse za moj dan .

torek, 25. november

Kislo zelje je ena izmed najbolj prepoznavnih zimskih jedi v Sloveniji. Prisotno je na prazničnih mizah in v vsakodnevnih obrokih. Včasih pa zelje, ki ga kupimo ali pripravimo doma, nima pravega okusa. Preveč je vodeno, preslado ali preveč kislo. Prav zato številni kuharski mojstri in domači kuharji iščejo načine, kako mu povrniti polnost, svežino in […] Objava Pet nasvetov, kako izboljšati kislo zelje in njegov okus dvigniti na novo raven se je pojavila na Vse za moj dan .

ponedeljek, 24. november

Kislo zelje je zdravo, a lahko povzroči zgago. Odkrijte, kako ga jesti brez vetrov in refluksa.
RumenoGovori.sepred 27 dnevi
Slika članka
Zamrzovanje kislega zelja? Vsekakor ne najboljša ideja
Naj bo kot priloga ali glavna sestavina: včasih se zgodi, da pripravimo preveč kislega zelja. Potem se pojavi vprašanje, ali lahko kislo zelje zamrznemo ali pa to ni dobra ideja, ker bi pri tem izgubili pomembne hranilne snovi?
Kislo zelje je ena najbolj prepoznavnih tradicionalnih jedi, ki se ponaša z bogato zgodovino in osupljivimi zdravstvenimi prednostmi. V hladnih mesecih, ko je telo najbolj izpostavljeno prehladom in okužbam, kislo zelje ponuja naravno rešitev za krepitev imunskega sistema in zdravje prebave. Poleg tega je zaradi svoje bogate hranilne vrednosti prava superhrana, ki jo je vredno vključiti v vsakodnevno prehrano.

petek, 14. november

Domače jedi s kislim zeljem imajo nekaj posebnega. Vonj, ki se počasi dviga iz pečice, občutek topline, ki napolni kuhinjo, in okus, ki spominja na preproste, a popolne obroke, kakršne so nekoč pripravljale naše babice. Med njimi je jed, ki združuje sočno meso, mehko kislo zelje in počasno peko v glineni posodi. Pečeno kislo zelje […] Objava Pečeno kislo zelje s svinjskimi zrezki iz pečice – jed, ki pogreje in navduši se je pojavila na Vse za moj dan .
Kisanje zelja je eden tistih postopkov, ki se prenašajo iz roda v rod in kljub sodobnim napravam ohranja status tradicionalne domače umetnosti. V slovenskih kleteh se jeseni še vedno širi prepoznaven vonj po fermentaciji, v lesenih sodih ali večjih steklenih posodah pa se rojeva hrana, ki jo poznamo vsi – kislo zelje. Čeprav se zdi […] Objava Pet stvari, na katere morate biti pozorni pri kisanju zeljnatih glav se je pojavila na Vse za moj dan .
Kislo zelje je ena izmed tistih jedi, ki nas takoj spomni na toplino domače kuhinje in vonj po počasno kuhanih jedeh. Ima svoj značaj, svežino in hrustljavost, ki jo težko nadomestimo s čim drugim. Čeprav ga pogosto povezujemo z zimskimi meseci, ga lahko vključimo v jedilnik skozi vse leto. Njegova kisla nota prebudi apetit in […] Objava Pet idej za kosilo s kislim zeljem, ki bodo navdušile vsakega ljubitelja domače kuhinje se je pojavila na Vse za moj dan .

četrtek, 13. november

V novembru, ko se dnevi skrajšajo in zrak postane hladen, se po slovenskih domovih razširi vonj po eni najbolj značilnih domačih jedi. To je čas, ko se na mizi znajdejo kislo zelje, pečenica in kuhan krompir. Jed, ki diši po tradiciji, domačnosti in tistem posebnem občutku topline, ki ga prinese samo hrana, povezana s spomini. […] Objava Klasično novembrsko kosilo – kislo zelje, pečenica in kuhan krompir se je pojavila na Vse za moj dan .
Slika članka
Kislo zelje: sedem razlogov, zakaj bi ga morali jesti pogosteje
Kislo zelje je fermentirana zelenjava z mnogimi koristnimi učinki na zdravje.

torek, 11. november

Slika članka
Imate radi kislo zelje? Potem je treba vedeti, kaj se dogaja z vašim telesom, ko ga pojeste: bodite pozorni na eno stvar
V hladnejših dneh si ga radi privoščimo, a pri tem pogosto ne pomislimo, kaj pravzaprav vnašamo vase.