Vir: Vizita

Lepota in zdravjeVizitapred 16 urami in 33 minutami
Kot je razvidno že iz samega imena, je to vedenje povezano s poškodbami, ki si jih zadajamo sami. Pri tem gre največkrat za način obvladovanja stresa, čustvenih težav in stisk. Ko si posameznik zada telesno bolečino, za kratek čas omili čustveno bolečino, zaradi katere močno trpi.
Lepota in zdravjeVizitapred 16 urami in 34 minutami
Freyev sindrom je redka motnja, ki se najpogosteje pojavi kot posledica operacije v predelu ob obušesnih žlezah. Parotidne žleze so največje žleze slinavke v telesu, ki se nahajajo tik pod ušesi na obeh straneh obraza.
Lepota in zdravjeVizitapred 16 urami in 34 minutami
Vitamini in minerali so osnovni hranilni elementi, ki igrajo ključno vlogo pri ohranjanju optimalnega zdravja in delovanju telesa.
Lepota in zdravjeVizitapred 16 urami in 36 minutami
Stopala se rada luščijo predvsem poleti, izključeni pa nikakor niso tudi ostali meseci. Poglejmo si najpogostejše razloge za luščenje, s čim si lahko pomagamo in kako poskrbeti za preventivo.
Lepota in zdravjeVizitapred 16 urami in 36 minutami
Krvavitve iz nosu, imenovane tudi epistaksa, in glavoboli so običajne zdravstvene težave, ki se lahko pojavijo istočasno ali ločeno. Vzroki so lahko manjši, kot so alergije ali vremenske spremembe. Pri nekaterih ljudeh pa jih lahko povzroči huda poškodba ali zdravstveno stanje.
Menoragija je medicinski izraz za nenavadno močne ali dolge menstruacije. Številne ženske imajo lahko nekaj dni močno menstruacijo, prav tako so lahko pogosti krči. Toda približno 1 od 5 žensk ima menoragijo ali zelo močno menstrualno krvavitev ali krvavitev, ki traja celih 7 dni.
Gobavost je nalezljiva bolezen, ki povzroča hude, iznakažene kožne rane in poškodbe živcev na rokah, nogah in okoli telesa. Gobavost obstaja že od antičnih časov.

Včeraj

Lepota in zdravjeVizitapred 1 dnem, 16 urami in 37 minutami
Pravimo, da nas mora, če nas ima človek resnično rad, razumeti, podpirati in nam poklanjati predvsem svoj čas in pozornost. Kaj pa, ko tega človek ni več sposoben? Kaj, če sploh nikoli ni bil, ali pa vsaj nikoli več ne bo? To, da se ljudje spreminjamo, ne pomeni, da drug drugega nehamo ljubiti, še manj, da si želimo slabo. Včasih v življenju preprosto pridejo situacije, predvsem pa bolezni, nad katerimi nimamo nikakršnega nadzora. Ena takšnih bolezni je tudi demenca, pri kateri lahko rečemo, da se človek praktično v celoti spremeni. A zaradi tega ga nimamo nič manj radi.
Lepota in zdravjeVizitapred 1 dnem, 16 urami in 39 minutami
Pekoč občutek v prsih in občutek teže v tem predelu telesa nista edina simptoma refluksne bolezni požiralnika.
Lepota in zdravjeVizitapred 1 dnem, 16 urami in 39 minutami
Če se ves čas počutite izčrpane, je morda čas, da povečate vnos železa in vitamina B12. Seveda pa v primeru anemije oz. slabokrvnosti ni tako preprosto. V primeru, da pri sebi zaznate in prepoznate simptome slabokrvnosti, obiščite svojega zdravnika!
Lepota in zdravjeVizitapred 1 dnem, 16 urami in 49 minutami
Alkoholizem oz. kot mu strokovno rečejo, odvisnost od alkohola, je značilna močna, neustavljiva želja po pitju kljub negativnim znanim posledicam te razvade. Odvisnost od alkohola je v naši družbi precej razširjena, trpi pa ne le zdravje 'bolnika', temveč tudi in predvsem družina in družba v celoti.
Lepota in zdravjeVizitapred 1 dnem, 16 urami in 59 minutami
Zdravja ne smemo enačiti z 'estetiko'. Suho telo ni nujno zdravo in tudi na videz močnejša postava, lahko rečemo tudi na videz 'debel' posameznik ni nujno 'bolan'. Da, lahko ste fit, četudi ste na zunaj močnejši. Več kot četrtina močnejših žensk v srednjih letih naj bi bila prav takšnih, pravijo strokovnjaki.

sobota, 20. april

Lepota in zdravjeVizitapred 2 dnevoma, 16 urami in 2 minutama
Spremljate oddajo Delovna akcija? Z njeno voditeljico Ano Praznik smo se pogovarjali o tem, kako se sooča s stresom in kako sicer skrbi za duševno zdravje, razkrila pa nam je tudi, katera zgodba iz oddaje je na njej pustila največji pečat.
Lepota in zdravjeVizitapred 2 dnevoma, 16 urami in 23 minutami
Kakšni so znaki zdrave menstruacije, kdaj je potrebna dodatna skrb in kaj točno vam skuša povedati vaš menstrualni cikel o vašem splošnem zdravju?
Lepota in zdravjeVizitapred 2 dnevoma, 16 urami in 44 minutami
Gastrointestinalna krvavitev je simptom številnih motenj prebavnega sistema, vključno z refluksom, razjedami in rakom. Pojavi se lahko v katerem koli delu prebavnega sistema, ki poteka od ust do anusa. Krvavitev je lahko blaga in dolgotrajna ali pa se pojavi nenadoma in je smrtno nevarna.
Lepota in zdravjeVizitapred 2 dnevoma, 16 urami in 45 minutami
Rak prostate je ena najpogostejših oblik raka pri moških in je v zgodnjih fazah pogosto brez opaznih simptomov. Težavo pri pravočasni obravnavi predstavlja tudi dejstvo, da moški velikokrat prepozno obiščejo zdravnika. Pomembno je, da moški prepoznavate znake in simptome, saj lahko zgodnje odkrivanje omogoči boljšo prognozo in uspešnejše zdravljenje. Poglejmo si najpogostejše znake.
Lepota in zdravjeVizitapred 2 dnevoma, 16 urami in 46 minutami
Posamezniki z boleznijo zamaščenih jeter pogosto nimajo simptomov, dokler bolezen ne napreduje v cirozo jeter. Kakšni so simptomi bolezni zamaščenih jeter ali steatoze jeter?

petek, 19. april

Zaradi kopice obveznosti v službi in doma imamo pogosto šele zvečer, ko gredo vsi spat, čas za prvi pravi obrok v dnevu. Ker smo lačni, hrano dobesedno goltamo in tako možganom ne pustimo, da bi nam pravočasno sporočili, da smo siti. In tako se naš klobčič slabega počutja, prebavnih tegob in kopičenja kilogramov veča, in veča ... Zveni znano?
Ljudje smo, kot piše net.hr, baje opazili, da imamo skoraj vsi na rokah, bodisi na dlaneh ali bolj zgoraj, vsaj eno materino znamenje. Zakaj se znamenje tako rado pojavi na tem predelu telesa? Razlog je zelo preprost.
Prepričanja, ki jih imamo o sebi, svetu, družbi, drugih ljudeh in navsezadnje tudi o staranju, zelo močno vplivajo na nas in na naše dojemanje samega življenja. To je v povezavi s staranjem pokazala tudi zadnja študija, objavljena na Yalu.