Vir: Vizita

petek, 8. september

Nosečnost je čudovito in posebno obdobje za vsako žensko, vendar pa se lahko pojavijo tudi nekateri neprijetni simptomi, med njimi tudi nosečniška slabost.
Za začetek naj povemo, da je pri sladkorju kot pri vseh drugih stvareh v življenju – nič ni nujno slabo, če uživamo v mejah normale. Seveda je govora o zdravem sladkorju, ne toliko o dodanem in umetnem. Kaj se torej zgodi, če tovrstnega sladkorja uživamo preveč, in kaj, ko ga prenehamo uživati?
Na zdravje kosti verjetno sploh ne pomislimo, dokler ne pridemo v bolj zrela leta in se začnejo pojavljati določene težave. A preventiva je, kot pri vseh drugih stvareh, tudi tukaj ključnega pomena in ogromno lahko naredimo z zdravimi navadami.
Slavna manekenka, ki s še tremi supermodeli krasi naslovnico septembrske številke revije Vogue, je v intervjuju za digitalno izdajo revije Wall Street Journal spregovorila o svojem boju z rakom, ki še ni končan.
Vas jeza spremeni v popolnoma drugo osebo?
Maraton nikakor ni tek na kratke proge, priprave pa so vsekakor zahtevne.

četrtek, 7. september

Igralka Sharon Stone si je mesto v Hollywoodu utrdila s filmskimi vlogami, občinstvo navdušila s svojim naravnim talentom, oboževalce pa velikokrat prestrašila tudi s številnimi zdravstvenimi težavami.
Samo 11 minut vadbe na dan, kaže študija, je dovolj, da zmanjšamo tveganje za zgodnjo smrt in se izognemo marsikateri zdravstveni tegobi.
Uravnotežena prehrana je ključnega pomena za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Kombinacija pravilnih hranil, ustrezne hidracije in raznolike prehrane lahko pomaga telesu zagotoviti vse potrebne snovi, ki jih potrebuje za pravilno delovanje.
Migrene in številni drugi glavoboli so pravi vir bolečine, vendar večinoma niso znak, da imate resne zdravstvene težave.
Radi verjamemo, da le mi čutimo nervozo pred prvim zmenkom, a verjemi – nasprotna stran je verjetno ravno tako, če ne še bolj, živčna kot ti. Danes pa ti vseeno predstavljamo nekaj nasvetov in trikov, s katerimi bo vajin prvi zmenek bolj sproščen in ... no, šel bo bolj gladko.

sreda, 6. september

Otomikoza je medicinski izraz, ki se nanaša na glivično okužbo ušesa.
Prehlad je pogosta bolezen, s katero se večina ljudi srečuje vsaj enkrat letno. Medtem ko včasih ljudje kljub prehladu še vedno vztrajamo pri svojih vsakodnevnih aktivnostih, pa je v nekaterih primerih bolje ostati doma in si vzeti čas za počitek ter okrevanje.
Osteomalacija ali mehke kosti se razvijejo zaradi pomanjkanja vitamina D. Poglejmo si, kako in zakaj konkretno pride do tega stanja, kakšni so simptomi, preventiva in, navsezadnje, kako poteka zdravljenje.
Pokanje sklepov, imenovano tudi krepitacija, je normalen pojav, obstajajo pa tudi takšna pokanja sklepov, zaradi katerih je potrebno obiskati zdravnika.
Prilagajanje v času najstništva velikokrat pomeni zanikanje lastne, še ne izoblikovane identitete.
Rak ledvic se razvije, ko se celice v ledvicah spreminjajo in rastejo brez nadzora.
Ko zbolimo, smo si bolj ali manj vsi podobni – čim hitreje se želimo spraviti v formo, seveda pa radi pozabljamo, da naše telo zahteva ravno toliko počitka, kolikor časa smo ga tako rekoč 'zanemarjali'.