Vir: Vizita

sreda, 29. november

Lepota in zdravjeVizitapred 2 dnevoma, 5 urami in 29 minutami
Ekstremne diete dajejo izjemne rezultate. Takoj, v trenutku dosežemo izgubo kilogramov. In kot verjetno že veste, posebej, če ste se jih že kdaj lotevali, povzročijo tudi ekstremno, če ne še večjo vrnitev teže. Ne, ekstremne diete niso ne dobre ne zdrave, še manj pa so optimalne.
Lepota in zdravjeVizitapred 2 dnevoma, 5 urami in 29 minutami
Lahko s pravilno in optimalno vadbo izboljšamo in krepimo zdravje srca? V prvi vrsti je pomembno, da izberemo pravilno vadbo, ki nam bo zagotavljala vse prednosti, predvsem pa bo primerna za našo starostno skupino.

torek, 28. november

Kdaj in zakaj pride do otekanja vratnih bezgavk?
Ali razmišljate o prenehanju vadbe? Ste vadbo prekinili zaradi tega, ker ste preprosto morali? Sploh ne telovadite? Poglejmo si, kako prekinitev vadbe vpliva na naše možgane in naše telo.
Nov krvni test lahko odkrije toksične amiloidne beta oligomere, povezane z Alzheimerjevo boleznijo, leta pred pojavitvijo simptomov.
Do fibroze jeter pride, ko se zdravo tkivo jeter začne brazgotiniti in ne more več delovati optimalno. Fibroza je prva stopnja brazgotinjenja jeter. Nekatere fibroze so lahko reverzibilne.
Vlaknine najdemo v sadju, zelenjavi, celih zrnih in stročnicah, najbolj pa so znane po svoji sposobnosti preprečevanja ali lajšanja zaprtja. Toda ali ste vedeli, da živila, ki vsebujejo vlaknine, nudijo tudi druge koristi za zdravje?
Sladkorna bolezen je ena najpogostejših neozdravljivih kroničnih bolezni sodobnega časa. Število bolnikov se iz leta v leto zvišuje, potrjena diagnoza pa močno vpliva na vsakodnevno življenje bolnika, saj poleg predpisanih zdravil zahteva prilagoditve življenjskega sloga in redno merjenje krvnega sladkorja. V nadaljevanju zato razkrivamo, kako si lahko sladkorni bolniki kar najbolj olajšate življenje.
Elle Macpherson pravi, da ji je treznost pomagala, da je 'globlje spoznala sebe'.
Normalno je, da pri določeni starosti želiš novo leto praznovati v krogu prijateljev, ne družine. Novo leto prinaša pričakovanja, zabavo in posebne občutke, še posebej za vas mlade, ki morda še ne veste, kako rešiti dilemo, če starši še niso naklonjeni, da bi vas 'spustili' ven. Poglejmo si nekaj nasvetov.

ponedeljek, 27. november

Kdaj, če ne v najstniških in mladih letih, je čas, za raziskovanje romantičnih nagnjenj. A tukaj pridemo do pomembnega vprašanja – kaj konkretno vpliva na to, kakšni partnerji nas privlačijo?
Kakšni so znaki in simptomi limfoma? Kaj je limfom in kako se ga zdravi? Dobro je, da smo pozorni na naslednje stvari.
Vadba je pomembna za ljudi vseh starosti, saj prinaša številne koristi za telesno in duševno zdravje. Za starostnike pa je še posebej pomembno, da redno izvajajo primerno in ustrezno vadbo, saj se s starostjo pojavijo različne spremembe v in na telesu, ki zahtevajo prilagoditve pri izbiri vadbenih aktivnosti.
Kdaj ste nazadnje uživali oreščke? Če je bilo dolgo časa nazaj, razmislite in preberite, zakaj bi jih morali vplesti v svojo prehrano!
Zimsko obdobje pogosto prinese več izzivov za naš imunski sistem. Mrzel zrak, nizke temperature in veliko zadrževanja v zaprtih prostorih lahko povzročajo tegobe, kot so prehlad, gripe in ostale neprijetnosti. Veliko pa vseeno lahko naredimo z zdravimi navadami!
Janez Rakovec je mlad podjetnik, ki se navdušuje nad trajnostnim in ekološkim kmetovanjem. V oddaji Štartaj, Slovenija: na podeželju predstavlja svojo linijo izdelkov EKO JANEZ. Gre za prehranska dopolnila iz modro-zelene alge, blagega okusa, ki blagodejno vplivajo na človeško počutje.
Običajno, ko smo bolni, ne zaužijemo toliko hrane kot običajno, bistveno pa prilagodimo tudi svojo prehrano. Juhe in razne mineštre so odlične za dneve, ko smo bolni, saj lahko zagotavljajo bistvena hranila, ki jih potrebujemo za regeneracijo. Povzemamo nekaj receptov za odlične juhe, ki jih navaja portal healthline.
Družinsko podjetje Dezziv, ki izdeluje inovativne pripomočke za invalide, in Merkur zavarovalnica sta združila moči z namenom, da bi olajšali vsakodnevno življenje invalidov ter jim pomagali pri večji samostojnosti in spopadanju z ovirami. Z odkupom mehanskih zavor v vrednosti 10.350 € za invalidske vozičke, ki omogočajo samostojno vzpenjanje in spuščanje po stopnicah in klančinah, je Merkur zavarovalnica podprla posameznike, ki si zavor zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne morejo privoščiti. Da so pripomočki prišli do oseb, ki jih resnično potrebujejo, so poskrbeli skupaj s podjetjem Dezziv in lokalnimi društvi paraplegikov.

nedelja, 26. november

Zimska sezona prinaša hladnejše vreme, suh zrak in vetrove, kar lahko močno vpliva na zdravje in videz vaše kože. Da bi ohranili kožo zdravo, navlaženo in zaščiteno pred vremenskimi vplivi, je ključno, da ji zagotovimo pravo nego.
Velikokrat se določena živila v družbi dojemajo kot zdrava, četudi niso. Kljub lepi embalaži in lepo zapakirani vsebini je zelo pomembno, da znamo brati drobni tisk, predvsem pa se zavedamo, da določena živila, četudi se oglašujejo in dojemajo kot zdrava, le-to niso.