Vir: Vizita

četrtek, 6. junij

Stročnice so zelo zdravo živilo. Idealno bi bilo, če bi jih prav vsi vključili v svojo vsakodnevno prehrano. Vse vrste stročnic so tudi idealno živilo, če morate izgubiti odvečne kilograme. Težko jih je pojesti preveč. Čeprav jih naenkrat ni mogoče pojesti veliko, vas za dolgo zasitijo. Imajo nizko energijsko vrednost, a obenem z njimi zaužijete veliko vitaminov in mineralov, ki jih telo potrebuje.

sreda, 5. junij

Gestacijski diabetes ali nosečniška sladkorna bolezen je sladkorna bolezen, ki se prvič odkrije med nosečnostjo (gestacijo). Tako kot druge vrste sladkorne bolezni tudi gestacijski diabetes vpliva na to, kako vaše celice uporabljajo sladkor (glukozo).
Nova študija je analizirala hojo za testiranje zgodnjega kognitivnega upada.
Rak materničnega vratu je rak celic v materničnem vratu. Redni ginekološki pregledi, Papa testi in varna spolnost so najpomembnejši koraki, ki jih lahko naredite pri preprečevanju raka materničnega vratu. Kirurgija, obsevanje in kemoterapija pa so glavni načini zdravljenja raka materničnega vratu.
Danes se zdravo prehranjevanje zdi izjemno težavno, a nikakor ni treba, da je tako. Upoštevajte zgolj 5 naslednjih nasvetov, ki vam lahko pomagajo, da čez dan dlje časa ostanete siti, da se izognete nezdravim prigrizkom in da dobite dovolj energije za čez dan!
Kašelj ni bolezen, temveč zgolj simptom bolezni dihal ali ene od drugih zdravstvenih tegob. Je obrambni mehanizem, preko katerega želi organizem sprostiti dihalne poti tujkov in ostalih vnetnih znakov. Predstavljamo razlike med suhim in produktivnim kašljem ter razkrivamo metode zdravljenja.
Zakaj si ne bi zajtrka pripravili iz prosene kaše? Proso je odličen vir mineralov, kot so magnezij, baker, mangan in fosfor. Vsi imajo zelo koristne učinke. Magnezij denimo nujno potrebujemo za normalno odvijanje več kot 300 procesov, ki potekajo v telesu. Sodeluje tako pri presnavljanju hrane kot pri delovanju živčevja.
Mikrobi niso edine stvari, za katere morate skrbeti, da jih boste 'ujeli'. Ste že kdaj opazili, da imajo ženske, ki se družijo, enak ciklus? Da so prijateljice mnogokrat noseče? Predstavljamo vam še nekaj stvari, ki znajo biti 'nalezljive'.

torek, 4. junij

Ko ima ženska ali punca prvič vaginalni spolni odnos, je lahko ta nekoliko boleč. Lahko pride celo do blage krvavitve, vendar ni vedno tako.
Skolioza je bolezen, ki se najpogosteje diagnosticira pri mladostnikih. Gre za bočno ukrivljenost hrbtenice.
Fleksibilnost omogoča, da se vaše telo premika skozi obseg gibanja. Dobra prožnost lahko izboljša obseg gibanja in omogoči boljše, bolj funkcionalno gibanje.
Nikoli ni prezgodaj ali prepozno, da začnete skrbeti za zdravje svojih kosti!
Bulice in izbokline so resda med najpogostejšimi simptomi raka dojke, a obstajajo še drugi možni znaki, ki vam kažejo, da morate k zdravniku.
Sodobni način življenja, ki slavi hiperproduktivnost, vpliva tudi na to, da se večkrat nepravilno prehranjujemo. To pomeni, da si ne vzamemo dovolj časa, da bi v miru pojedli svoj obrok in uživali v hrani, ki jo imamo na krožniku. Več o tem, zakaj bi bilo dobro, da začnemo jesti počasi, pa si lahko preberete v nadaljevanju.
Ste se kdaj vprašali, če Gorskega zdravnika kdaj zamenjajo za pravega? Kako je igrati zdravstvenega delavca, navsezadnje pa, kako sam gleda na zdravstvene delavce, nam je zaupal Hans Sigl, ki v seriji Gorski zdravnik igra Martina Gruberja.

ponedeljek, 3. junij

Pomislite, bi zdržali brez tuširanja in umivanja šest tednov? Jessy Muller je naredila točno to, sedaj pa za različne tuje medije razkriva, zakaj naj bi se izplačalo.
Osebe z gibalnimi oviranostmi in starejši ljudje se soočajo s težavami pri hoji, največji problem pa jim predstavljajo vzponi ter spusti po stopnicah. Stopniščno dvigalo je v tem primeru hitra in varna rešitev za dostop do zgornjega nadstropja v stanovanjski hiši ali bloku, saj se z njegovo pomočjo brez naprezanja povzpnemo na vrh stopnišča.
S tradicionalno kitajsko medicino si lahko občutno izboljšate zdravje in počutje. Prvi korak je diagnostični pregled, ki ga Hiša TKM nudi brezplačno.
Če se že dalj časa soočate z zgago, boste najprej verjetno pomislili, da gre za gastroezofagealno refluksno bolezen (GERB), ki nastane zaradi vračanja želodčne vsebine v požiralnik, vzrok zanjo pa je nepravilno delovanje spodnje mišice zapiralke požiralnika. Toda pri približno 70 % ljudi, ki se spopadajo z zgago, ni zaznati znakov poškodb na požiralniku. Kaj je torej v teh primerih krivo za neprijetno pekočo bolečino za prsnico?
Če redno telovadite ali imate prekomerno telesno težo, morda zgolj večjo maščobo na nogah, ste verjetno že kdaj doživeli drgnjenje kože. Drgnjenje se lahko pojavi kjerkoli na telesu, vendar so stegna, dimlje, pod pazduho in bradavice še posebej ranljivi.