Vir: Vizita

sreda, 22. november

Pljučnica je v razvitih državah še vedno šesti najpogostejši vzrok smrti. Nevarna je predvsem za hude kronične bolnike, starostnike in dojenčke. Osebe z dobrim imunskim sistemom jo večinoma prebolijo brez težav.
Pogosto velja prepričanje, da zgolj poletni vroči dnevi, visoke temperature, izpostavljenost morski vodi in sončnim žarkom lahko izsušijo in škodujejo vašim lasem, vendar to ni edino obdobje, v katerem vaši lasje neizmerno 'trpijo'.
Verjamemo, da ste se že sami prepričali, kako rdeča čebula, ki jo postavimo ob vzglavje postelje, v trenutku pomirja tudi najbolj vztrajen kašelj, ampak ali ste vedeli tudi, da je to živilo enako učinkovito, ko ga prislonite ob nogo in čezenj potegnete nogavico? Morda se sliši kot šala, a ni!
Vkorakali smo v hladnejši del leta, v katerem se seveda vsi trudimo ohranjati svoje zdravje na optimalni ravni, pri čemer bi v prvi vrsti moral gledati in paziti na prehrano. Kako in s katerimi živili lahko okrepimo svoj imunski sistem?
Da povemo že na začetku: plesnivo hrano je najboljše, v vsakem primeru in vedno, zavreči. Ne, ne pomaga, če živilo samo obrežete in pojeste preostali del.
Ledvice so eden najpomembnejših organov, nekateri jim rečejo tudi razstrupljevalni stroj, zato bi vsekakor morali bolje skrbeti zanje. Za ohranjanje njihovega zdravja pa je ključen tudi življenjski slog. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

torek, 21. november

Nekatere od naslednjih napak med zimskih časom imajo lahko dolgoročne posledice na naši koži.
Medtem ko je nadležen in pogost kašelj znak, na katerega se večina ljudi odzove, so lahko simptomi pljučnega raka velikokrat tudi zelo subtilni oz. nespecifični.
Nova študija kaže, da so ljudje, ki so dosegli visoke rezultate v anketah, ki so merile odprtost, vestnost, ekstravertnost, prijaznost in čustveno stabilnost, poročali o večjem splošnem zadovoljstvu z delom, družbo in življenjem.
Ob hladnem vremenu in spremenljivih temperaturah smo vkorakali tudi v sezono prehladov in gripe. Kombinacija telesnih bolečin, povišane telesne temperature, mrzlice in zamašenega nosu je dovolj, da se počutimo popolnoma izčrpani. Kaj nam, poleg zdravil, še lahko pomaga?
Burzitis je boleče stanje, ki prizadene majhne, s tekočino napolnjene vrečke, imenovane burze. Najpogostejše lokacije pojavljanja so ramena, komolci, kolki, gležnji in kolena.
Katherine Heigl so v Hollywoodu označili za težavno in neprofesionalno, zato se je znašla na njegovi črni listi, to pa je imelo velike posledice tudi v njenem zasebnem življenju.

ponedeljek, 20. november

JYSK je pokazal, kako strokovnjaki za spanje vsak dan svetujejo kupcem po vsej Sloveniji.
Imate tudi vi dovolj dietne kulture in dejstva, da ste neprestano na restriktivnih, milo rečeno, nezdravih dietah, ki nikamor ne vodijo? Morda je čas, da jih opustite in začnete zaupati svojemu telesu.
Kri v urinu, medicinsko znan kot hematurija, je lahko precej neprijeten pojav, ki nemalokrat sproži strah in skrb posameznikov, ki se znajdejo v takšni situaciji.
Seveda je potrebna celostna 'obravnava' zdravja, ki zajema reden spanec, gibanje, izogibanje stresu in podobno, pomembna pa je seveda tudi in predvsem zdrava prehrana. Katera živila nam lahko pomagajo krepiti naš imunski sistem?
Peta bolezen, znana kot eritem infectiosum ali petiška bolezen, je nalezljiva bolezen, ki prizadene predvsem otroke.
Staranje je naraven proces, ki prinaša spremembe v telesu in življenjskem slogu. Kljub temu pa je mogoče s pravilnimi pristopi in skrbjo ohranjati visoko stopnjo funkcionalnosti ter kakovostno življenje v poznejših letih.
Vzroki za izgubo zob so različni, najpogosteje je izguba povezana s parodontalno boleznijo, kariesom ali poškodbami, število manjkajočih zob pa s starostjo narašča. Ob izgubi zob je vedno potreben razmislek, kako manjkajoče zobe nadomestiti, saj vrzeli v zobni vrsti pomenijo preveliko obremenjenost preostalih zob.

nedelja, 19. november

Pljučna embolija je krvni strdek, ki blokira in ustavi dotok krvi v arteriji v pljučih.