Vir: Dolenjski list

sobota, 14. oktober

Da bi razbremenili matično šolo v Trebnjem, se je trebanjska občina lotila razširitve podružnične šole v Dolenji Nemški vasi. Učenci so prvega septembra zakorakali v nove prostore, ki so jih na včerajšnji popoldanski slovesnosti tudi uradno predali namenu. preberite več »
Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Metlika so svetniki najprej potrdili mandat novi članici Alexandri Kočevar iz vrst Socialnih demokratov. preberite več »
Rokometaši trebanjskega Trima so sinoči doma v 6. krogu lige NLB premagali Urbanscape Loko z 42:32 (19:13). preberite več »
Sinoči ob 20.05 se je v krožišču med Ljubljansko in Andrijaničevo cesto v Novem mestu prevrnil voznik s traktorjem in prikolico. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, oljni madež posuli z vpojnim sredstvom, odklopili prikolico in nudili pomoč pri postavljanju vozila nazaj na kolesa. Nato so še počistili cestišče. preberite več »

petek, 13. oktober

Danes dopoldne ob 9.00 se je na Kolodvorski cesti v Črnomlju (v križišču Kolodvorske in Ulice Heroja Starihe) zagozdil kamion, naložen s hlodovino. Gasilci PGD Črnomelj so ga iz kočljivega položaja izvlekli s tehničnim posegom. Promet je bil ta čas zaprt za vsa vozila. O dogodku so bili obveščeni policisti PU Novo mesto. preberite več »
V Trebnjem so danes odprli prenovljene prostore laboratorija Zdravstvenega doma. Naložbo je kril zavod sam. preberite več »
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je zaradi suma zlorabe uradnega položaja kazensko ovadil nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Damjana Žuglja in njegove najtesnejše sodelavce. Grozilo naj bi jim do tri leta zapora. preberite več »
Afera slovenski Watergate: v dneh, ko je Janševa koalicija želela razrešiti takratnega predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, je urad za preprečevanje pranja denarja začel brskati za bančnimi računi njegove soproge. preberite več »
Mestna občina Novo mesto načrtuje prenovo dotrajane ceste v Jurni vasi. Pogodbo o tem sta včeraj podpisala župan Gregor Macedoni in direktor na javnem razpisu izbranega podjetja BGP gradnje Danijel Špingler. Projekt v vrednosti nekaj manj kot 335.000 evrov bo v celoti financirala občina. preberite več »
Odziv vodstva Revoza na napovedi nekaterih medijev o mogočem prihodu kitajskega podjetja Geely v Novo mesto in njegovem morebitnem prevzemu novomeške avtomobilske tovarne je bil kratek in poveden: »Informacij, ki ne temeljijo na uradnih virih, ampak gre za medijsko ugibanje, v podjetju ne moremo komentirati.« preberite več »
V Gorenji Gomili na območju PP Šentjernej je nekdo vstopil v stanovanjsko hišo in ukradel zlat nakit, bančno kartico in ključe osebnega avtomobila. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 5.000 evrov, danes sporočajo s Policijske uprave Novo mesto. preberite več »
V občini Mokronog-Trebelno so občane povabili, naj do 20. oktobra predlagajo izvedbo različnih projektov v prihodnjem letu. Za participativni proračun je v proračunu zagotovljenih 50 tisoč evrov. preberite več »