Vir: Evrovizija.com

RumenoEvrovizija.compred 16 urami in 4 minutami
Slika članka
V Celju Abba Mia forever
Na pravljični decembrski ponedeljek, natančneje 11. decembra, se bo v Narodnem domu v Celju odvil spektakularen koncert, kot ga še ni bilo. Prepevalo in plesalo se bo na svetovno znane uspešnice svetovno znane skupine Abba, kot so Mamma Mia, Dancing queen, I have a dream in še na noge druge znane napeve. Alya ter Pop music Center najavljata koncertni dogodek Abba Mia forever, ki se bo zgodila v Celjskem domu v ponedeljek, 11. decembra ob 17.30 uri. Koncert se bo odvil v organizaciji glasbene šole, ki jo vodi pevka Alya in se imenuje Pop Music Center. Koncert bo s plesnimi vložki popestrila priznana plesna šola Sebastjan iz Maribora, ki že z več kot 20 letnimi izkušnjami razveseljuje tako stare kot mlade. https://www.youtube.com/watch?v=unfzfe8f9NI The post V Celju Abba Mia forever appeared first on Evrovizija.com .

Včeraj

RumenoEvrovizija.compred 1 dnem, 16 urami in 4 minutami
Slika članka
Lado Bizovičar: Želimo dokazati, da se da
Lado Bizovičar , ki bo s prijatelji v Stožicah gostil spektakel, kakršnega Slovenija še ni doživela, je zaradi izjemnega zanimanja spustil v prodajo še rdeči ring. Toda pozor, prireditev 'Slovenska muska v Stožicah' bo izvedena le 27. januarja 2024 - in nikoli več! Kako se je začela zgodba? "10 let nazaj sva z mojim soborcem Gašperjem Koncem s predstavo o slovenski muski hodila naokoli sama, 27. januarja pa se nama bo v areni Stožice pridružila kompletna slovenska glasbena scena, tako da bo to dobesedno največja humoristično-glasbena izmenjava telesnih tekočin in žalitev, predvsem pa dobre muske in dobrih štosov. En kup novih zadev bo, večino elementov smo povečali in napihnili prizorišču primerno v smislu postavitve, števila sodelujočih, lučne in zvočne izkušnje – tako da zares lahko govorimo o prvem resnem komedijskem šovu pri nas," zgoščeno predstavi svoj novi mega projekt serijski ustvarjalec presežkov, Lado Bizovičar. [caption id="attachment_38449" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Promo foto" align="none" width="1000"] [/media-credit] Lado Bizovičar vabi na Slovensko musko.[/caption] Slovenska muska v Stožicah Spektakel 'Slovenska muska v Stožicah' je vzniknil iz gledališke uspešnice Slovenska muska od A do Ž. Vsi, ki ste predstavo videli, veste, da je visokooktanski odmerek smeha. A v primerjavi s tem, kar se pripravlja za Stožice, niste doživeli še nič. Lado in ekipa bodo največji arenski glasbeno-komični spektakel pri nas postavili z ambicijo, da lahko Stožice gostijo tudi gledališke, ne le glasbene in športne spektakle. Z odrom postavljenim v središče parterja in vrhunsko produkcijo, bodo poskrbeli, da bodo dogajanje lahko jasno videli in slišali vsi gledalci v dvorani. Zaradi številnih sodelujočih zvezdnikov pa bo skoraj nemogoče vse skupaj še kdaj ponoviti – tokrat so se urniki usklajevali tudi več kot eno leto v naprej. »Predvsem želimo dokazati, da se da. Da Stožice niso le dom športa in glasbe, ampak da je tu mogoče izvajati predstave, kakršnih v Sloveniji še ni bilo. To ni le izjemen ustvarjalni, ampak tudi logistični in tehnični izziv in prepričan sem, da bo ta spektakel odprl vrata za nov segment zabave pri nas,« zaključi Lado. [caption id="attachment_38452" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Jani Ugrin" align="none" width="1000"] [/media-credit] Lado Bizovičar[/caption] The post Lado Bizovičar: Želimo dokazati, da se da appeared first on Evrovizija.com .

sobota, 2. december

RumenoEvrovizija.compred 2 dnevoma, 16 urami in 4 minutami
Slika članka
Z Anjo Rupel tudi Tinkara Kovač
Anja Rupel se v petek, 8. decembra vrača na koncertne odre. Z njo bosta nastopila Tinkara Kovač in še en gost. Program bo sestavljen iz nepozabnih uspešnic Anje Rupel, Videosexa in nekaj slovenskih popevk, prvič bo v živo izvedla tudi novo pesem Srce že ve. "Vesela sem, da se mi bo kot gostja na koncertu v SiTi Teatru pridružila Tinkara Kovač. Tinkara je izvrstna pevka in glasbenica, s katero naju druži dolgo prijateljstvo in podoben glasbeni okus, z njo pa sem že sodelovala tudi kot avtorica," je v uvodu povedala Anja Rupel . Kaj pa lahko razkrije o gostu presenečenja? "Nič, ker potem to ne bi bilo presenečenje. Mogoče le to, da pripravljava nekaj posebnega za ljubitelje glasbe skupine Videosex." Številne uspešnice Lep je dan, Odpri oči, Odšla bom še to noč, V Ljubljano, Plašč ljubezni, Življenje je kot igra, Najbolj nori par in Ključ do srca so le nekateri največji hiti iz Anjine samostojne kariere, ki so odlično prestali test časa in še vedno živijo tako na plesiščih kot na radiih in spletnih glasbenih platformah. Ob teh pa je treba omeniti vsaj še dueta s Tošem Proeskim (Skrajni čas / Krajnje vreme) in Harijem Varešanovičem iz skupine Hari Mata Hari (Ne lažeš me ti), ki sta pustili pečat v nekdanji skupni državi. Z Zoranom Predinom sta lani nastopila tudi v veliki dvorani Lisinski v Zagrebu in v Beogradu. https://www.youtube.com/watch?v=v1eZcxtC1KY 8. decembra 2023 Anja Rupel, ki ni nikoli zares nikamo odšla, se vrača na glasbeno sceno z novo skladbo Srce že ve, ki napoveduje album novih verzij njenih največjih hitov, ki ga je ustvarila z Alešem Klinarjem in Miho Goršetom (producent Nine Pušlar, vodja Diamantov v šovu V petek zvečer) - tem pa so dodali tudi nekaj čisto novih skladb. Novemu koncertnemu programu boste lahko premierno prisluhnili v ljubljanskem SiTi Teatru BTC, 8. decembra ob 20. uri. https://www.youtube.com/watch?v=Xi0dc6rbW2A Če za koga oznaka pop ikona ne zveni pretenciozno, je to Anja. Jugoslavijo je osvojila z Videosexom in za večno ostala v analih zapisana kot seksi mačka novovalovske scene. V Sloveniji je ob glasbeni zaznamovala tudi medijsko sceno: še vedno je glasbena urednica in glas prvega programa Radia Slovenija, na Pop TV je bila obraz oddaj Pop Party in Zvezde Pojejo (s Petrom Polesom) za Videogrom, ki ga je vodila s Perom Lovšinom, pa je prejela tudi viktorja. Temu delajo družbo tri glasbene nagrade zlati petelin, priznanje za najlepše oblečeno Slovenko, kup festivalskih nagrad in tudi nominacija za Slovenko leta. Ob svojih skladbah je z glasbenim in življenjskim sopotnikom Alešem Klinarjem ustvarila tudi kup hitov za Alenko Godec, Nuško Drašček, Nušo Derendo, Rebeko Dremelj, Samuela Lucasa ... [caption id="attachment_38038" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Lidija Mataja" align="none" width="1000"] [/media-credit] Anja Rupel[/caption] The post Z Anjo Rupel tudi Tinkara Kovač appeared first on Evrovizija.com .

petek, 1. december

Slika članka
Nepozabno in pravljično v Cityparku
V našem največjem nakupovalnem središču Citypark so za obiskovalce tudi letos pripravili obilo prazničnih dogodkov. V pričakovanju decembrskih praznikov so pripravili 6 metrov visok adventni koledar, s katerim boste lahko odštevali dneve do božiča in se vsak dan razveseljevali izjemnih nagrad, ki jih podarjajo Cityparkove trgovine in lokali. Z malo sreče lahko osvojite tudi eno od 24 čudovitih nagrad. Med presenečenji se skrivajo darilni boni Desetak, ženska torbica Guess, moška ročna ure Galileo, mega paket za igro Pokemon in številne druge privlačne nagrade. Prvi izmed dobrih mož, Miklavž, bo nakupovalno središče obiskal v ponedeljek , 4. decembra ob 18. uri. Ta dogodek bo zagotovo nekaj posebnega, saj predstavlja unikatno delo 50-članske ekipe. Spektakel bo vključeval 30 nastopajočih v originalni kostumografiji in avtorski glasbi. Izkoristite izjemno priložnost za srečanje in fotografijo z Božičkom v čisto pravem Coca-Cola tovornjaku. Na svoji poti po Evropi se bo namreč ustavil tudi v Ljubljani in to prav pred Cityparkom. Z obiskom božične vasi v petek , 15. decembra, med 12. in 20. uro se boste lahko sprehodili po čisto pravem Božičkovem tovornjaku in se posladkali z darilci, ki jih bodo delili njegovi pomagači. The post Nepozabno in pravljično v Cityparku appeared first on Evrovizija.com .

četrtek, 30. november

Slika članka
Joker Out norija se nadaljuje v letu 2024
Po fantastičnem poteku koncertne sezone skupina Joker Out razkriva datume in mesta evropske turneje v letu 2024! Turneja z naslovom See You Soon bo vključevala 13 držav, med katerimi bodo premierno Francija, Belgija in Italija. Koncerti se bodo zgodili v 21 mestih in v nekaterih kultnih svetovnih dvoranah. Med drugim jih čaka koncert v dvorani O2 Shepherd's Bush Empire v Londonu ter v Academy 2 v Manchestru. 21 mest, 13 držav, prvič pa na koncertnem seznamu tudi Francija, Belgija, Italija ter koncert v kultni angleški dvorani O2 Shepherd's Bush Empire! https://www.youtube.com/watch?v=EzBBsRlx5Wk Koncertno popotovanje bodo začeli 2. marca v dvorani House of Culture v Helsinkih, nato pa jih bo pot vodila v Talin, Rigo, Vilno in Krakov. Sledijo koncerti v Nemčiji, kjer bo peterica nastopila v Berlinu, Leipzigu, Hamburgu, Kölnu in Münchnu. Obiskali bodo tudi sever Zasedba se bo odpravila tudi na sever Evrope, kjer bodo nastopili v Malmu, Göteborgu in Oslu, nato pa se bodo spustili do nizozemskega Utrechta. Tam jih bodo oboževalci sprejeli na odru dvorane Tivoli Vredenburg, z zmogljivostjo kar 2000 ljudi. Sledil bo postanek v francoski prestolnici ter Antwerpnu, nato pa še v Italiji, kjer jih čaka občinstvo v Milanu in Padovi. [caption id="attachment_38482" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Vita Orehek" align="none" width="1000"] [/media-credit] Pred kratkim prejeli zlato ploščo za Carpe Diem.[/caption] Po podpisu z agencijo Wasserman je skupina pred kratkim v Beogradu prejela še eno priznanje – zlato ploščo za singel Carpe Diem, ki je na Finskem dosegel kar 2 milijona predvajanj! Singel ima trenutno več kot 40 milijonov poslušanj po vsem svetu. Vračajo se v Veliko Britanijo Sredi aprila se Jokerji vračajo v Veliko Britanijo. Prvi nastop se bo 11. aprila zgodil v londonski dvorani O2 Shepherd's Bush Empire, kjer so igrali tudi velikani, kot so The Rolling Stones, David Bowie, Prince, Oasis, Pearl Jam, The Who, Elton John in mnogi drugi. Dan po Londonu sledi nastop v Manchestru v dvorani Academy 2, prva velika evropska turneja pa se bo zaključila 14. aprila na prizorišču St. Luke's v Glasgowu. Joker Out, ki so pred kratkim podpisali pogodbo s svetovno znano agencijo Wasserman, letos čaka še nekaj koncertov, in sicer v Skopju, Münchnu, Hagu, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Celju, Mariboru, Novem mestu in Ljubljani. https://www.youtube.com/watch?v=6y9S9RipcUY The post Joker Out norija se nadaljuje v letu 2024 appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Maria Luisa Congiu diha z glasbo, odkar pomni
Italijanska glasbenica, ki simbolizira čutnost, iskrenost in je za Sardince simbol glasbe in petja. Slavna kantavtorica uporablja pripovedne prijeme popa, ki pa ga prenavlja na izreden način, s tem življenjsko zgodbo ponudi v obliki harmonij in besed. Vsekakor gre za prvorazredno umetnico, ki ji dajeta krila sardščina ter brezpogojna ljubezen do sebe in vsega, kar živi. Kdo je Maria Luisa Congiu? Gre za italijansko kantavtorico, rojeno 18. aprila 1973. Maria se je rodila v Rimu, njen oče je bil Sardinec (Oliena), mati pa Rimljanka. Ko je bila stara osemnajst let, se je z družino preselila na Sardinijo. Na tem italijanskem otoku se je posvetila študiju tradicionalne sardinske glasbe in romanskega jezika na Sardiniji. Kdaj se je začela vaša ljubezen do glasbe in katero pesem ste prepevali kot otrok? Z glasbo diham, odkar pomnim, predvsem popularno, narodnozabavno. V moji družini so vedno vsi radi prepevali. Ljubiteljsko. Pesem, ki sem jo pela kot otrok, je bila La corsicana, kasneje pa so Sweet Child o' Mine, Keeper of the Seven Keys in Stairway to Heaven postale del moje mladosti. Ali obstaja komad, v katerega ste samo vi verjeli in ki ste ga stežka izdali? Iskreno povedano, ne. Ne poznam razloga, a vedno sem brezpogojno verjela v svoje glasbene stvaritve. Navsezadnje, Sardinija ni velik trg in morda je posledično lažje doseči to, da je tvoja glasba slišana in poslušana. https://www.youtube.com/watch?v=TQgH0soJwRo Kako aktivirati človeški potencial v globalni glasbeni industriji, ki je za večino ustvarjalcev nedelujoča in kljub temu nemoteča za večino poslušalcev? Žal je ta razprava bolj povezana z aktualnimi človeškimi vrednotami in ne toliko s samo glasbo. Težava se kaže v skoraj vseh sektorjih. Veliko in preveč se posveča pozornost videzu, zelo malo vsebini. Ustvarjanje privlačnih številk je pomembnejše od tega, kaj dejansko neka dobrina pusti za seboj, kaj se ohrani na dolgi rok. Ljudje si ne dovolimo več občutkov ljubezni in lepote. Zakaj je temu tako, kdo ve. A ko se soočamo z zgodovinskimi pesmimi ali operami, se to še vedno dogaja. Morda zato, ker čustva tistih, ki so jih ustvarili, presegajo naš čas. In te pesmi še vedno vibrirajo in vibrirajo. https://www.youtube.com/watch?v=zlzid5xrb2E Besedilo pesmi Allegria izraža svetlobo, radost, življenje. Od kod je prišel navdih? To pesem sem si izposodila, napisala sem samo del besedila v sardinskem jeziku. Recimo temu kot poskus, s katerim sem želela dokazati, da je naš jezik muzikalen in da se svojega jezika ne bi smeli nikdar sramovati, niti korenin. Tisti, ki imajo globoke korenine in le-te tudi spoštujejo, znajo ceniti svoj jezik in kulturo. Jezik predstavlja naše korenine. https://www.youtube.com/watch?v=vR6u17W_uD8 Pojete v sardinskem jeziku. Je odgovoren odnos do nacionalne identitete dovolj pomembno vprašanje v Italiji? Menim, da je bogastvo Sardinije – in tudi Italije – prav v njeni kulturni raznolikosti in jezikoslovju. Smo kot zabojnik, napolnjen s tisoč in eno stvarjo. Vsak ima svojo identiteto, zgodbo, ki jo želi deliti s svetom. Na Sardiniji so pohajkovali Puni, Kartažani, Rimljani, Feničani, Španci. Jezik se je razvijal in to na vseh področjih, prav tako tradicije, ki so nas naredile bogatejše, tudi s pripovedovanjem o tem, od kod prihajamo in kdo smo bili. Nacionalna kultura je fundament državnosti. Mislim, da je zelo prav, da se lahko vsak izraža v svojem jeziku, s čimer krepimo svojo identiteto, svoje korenine. https://www.youtube.com/watch?v=I9VkV9v38X4 Ste se v skladbi Balla che foza dotaknili prav tega, kako vi občutite čisto in strastno ljubezen? Ljubezen je ples nežnosti, čutnosti, impulzov. Govoriti o ljubezni ni enostavno, a v tej pesmi ljubezen najde pogum, da se izrazi preprosto in iskreno in čutno, da črpa navdih iz lepote stvarstva. Kar ga obdaja, če seveda znamo ta svet ohraniti, je ljubezen s prizorom zvezdne noči. Brez žvižgov vetra. Obdano le z neokrnjeno naravo. In to lahko ustvari le še več ljubezni. https://www.youtube.com/watch?v=Pc98hCXrfBs V vaši uspešni karieri prepevate fascinantne komade Alenu de ammentos, Istellas, Tempus e omine. Kateri je vaš najljubši? Za pesmi vedno pravim, da so kot otroci, vse imamo enako radi. Z gotovostjo lahko trdim, da Istellas ostaja najbolj cenjena, govori pa o materah, ki nam dajejo čisto vse in ki nas spremljajo vse tja do konca, tudi iz nebes skrbijo za nas. Kdo je tisti, ki v veselju in bolečini ne vzklikne: »Mamma, mamma mia!«? Tempus e omine je vabilo, da pogledamo v peščeno uro, ki nas spomni na vrednost naših preteklih dejanj, na naše prednike, ki nam pove, da je življenje bogastvo in obenem ogledalo, da bomo slej ko prej vsi prehodili to pot življenja, seveda vsak s svojimi izkušnjami. Vprašanje pa je, kako bi radi, da bi z nami ravnali naši zanamci. Alenu de ammentos je ena zadnjih, ki sem jih napisala skupaj z možem, preden ga je pri komaj devetinštiridesetih letih starosti ugrabila koronavirusna bolezen 19. V tem besedilu so razkriti vsi predlogi starodavnih zgodb, ki so si jih pripovedovali ljudje ob kaminu ali v soseščini v toplih poletnih večerih. Trenutki življenja iz drugih časov, ko še ni bilo televizije v vsakem domu, iz časov mojega otroštva. https://www.youtube.com/watch?v=9tZkN2DgpU4 Katera je najlepša ljubezenska pesem, ki ste jo zapeli ali bi jo radi zapeli? Če mislite na ljubezenske pesmi v klasičnem smislu, potem bi ta pesem lahko bila Navigando verso te, napisal in uglasbil jo je moj mož Pasqualino. Kaj bi rada še napisala ali zapela? Uf, dobro vprašanje. Veliko je tega. Mogoče Su bolu 'e s'astore, avtor je Tonino Puddu, gre pa za pretresljivo pesem o veliki ljubezni, ki se konča. Izredna kariera. Mnogo izdanih albumov, številne nagrade in priznanja v Italiji, sodelovanje s številnimi italijanskimi in tujimi kolegi. Kaj je skrivnost? Verjamem, da je skrivnost ravno v tem, da ni skrivnosti. Živim normalno življenje, zjutraj delam kot prodajalka pnevmatik v družinskem podjetju, ki ga je nekoč vodil moj mož, v državnih šolah poučujem glasbo nekajkrat na teden, vodim tečaje sardinskega jezika, kulture in identitete. Študiram in se skozi življenje učim. Čutim trpljenje in stiske običajnih ljudi, a tudi njihove razloge za veselje in radost. Poskušam prevesti vsakdanje življenje preprostih ljudi, njihova hrepenenja v pesmi. Ljudje me ne vidijo kot divo, ampak kot osebo, ki si zvečer obleče svetleč suknjič in gre na oder ter z občinstvom deli ljubezenske in življenjske izkušnje, ki so podobne njihovim in mnogim drugim. Saj pravzaprav gre v življenju samo za to, za izkušnje. Danes taka, jutri drugačna in tako dalje. Dolgoročno je neuporabno kazati nekaj umetnega, nekaj neresničnega, ta navidezna realnost ogroža nove generacije. Seveda je na koncertih tudi veliko dela, a tudi veliko zadovoljstva. Vsi umetniki, s katerimi sem sodelovala, so mi dali veliko, predvsem na človeški ravni. Ivana Spagna s svojo veliko občutljivostjo in dobrosrčnostjo. Roberto Vecchioni s svojo globino in ponižnostjo. Valerio Scanu s svojo sladkostjo in veliko razpoložljivostjo. Francesco Demuro, velik talent, ki te zna napolniti s čustvi. Pa čarobna Antonella Ruggiero. V vsakem od njih se skriva nekaj prav posebnega, kar so znali deliti z mano. Hvaležna sem, da imam priložnost živeti tako preprosto življenje, čeravno z dvema hudima porazoma, ki sta me globoko pretresla. https://www.youtube.com/watch?v=Tba9YEfCwWs Kakšni so načrti za prihodnost? Bo nastal nov album še neobjavljenih skladb? Koncert v Sloveniji? Morda ja. V čast bi mi bilo imeti takšno izkušnjo v vaši državi. Srečanje različnih kultur vedno simbolizira veliko človeško in umetniško rast. Glasba vedno združuje, tudi če je izražena v različnih jezikih, saj čustva govorijo. In občutki prav tako. Je živ dokaz, da je lahko skupek besed, harmonij, melodij in ritmov sredstvo za družbene spremembe. Projektov pa je veliko. Še naprej si želim študirati, pisati in komponirati ter vsaj poskušati biti iskrena predstavnica krasne Sardinije. Rada bi ustvarila stičišče za tiste, ki imajo radi glasbo, kjer bi se lahko otroci srečevali in igrali. Brez obsojanja in brez predsodkov. In vse to zaradi užitka in strasti do glasbe. Vse v imenu mojega moža, ki je meni in sardinski glasbi dal toliko. Zahvaljujem se tudi vam, ker ste mi dali priložnost, da se predstavim tudi slovenskemu občinstvu. Dovolite mi, da z vami delim še eno misel. Misel pokojnega brata Tonina, ki je umrl teden dni za mojim možem. Dejal je, da je glasba edina stvar, ki ti dovoli leteti, let pa je bil, kot veste, vedno sinonim za svobodo. Tja, kamor te popelje glasba, te ne more peljati nič drugega. Glasbo le občutiš. Sa musica est vida. The post Maria Luisa Congiu diha z glasbo, odkar pomni appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Odštevajte do božiča z adventnim koledarjem
Se tudi vi veselite prazničnega vzdušja, čarobnih lučk in ste v pričakovanju božiča? Odštevajte skupaj z našo najbolj sodobno nakupovalno destinacijo ALEJA. Za vas so pripravili poseben adventni koledar, ki ga boste v poštnih nabiralnikih našli že danes . Presenečal vas bo vse do nedelje, 24. decembra, ko boste odprli zadnje okence. S tem bodo prazniki še lepši, saj boste lahko darila za vaše najdražje kupili ceneje s popusti in ugodnostmi ALEJINIH trgovin in lokalov. [caption id="attachment_38477" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Aleja" align="none" width="1000"] [/media-credit] Adventni koledar Alejinih presenečenj.[/caption] Prihaja Miklavž V torek, 5. decembra , bosta ALEJO obiskala že prvi od dobrih mož, Miklavž , in priljubljena narodno-zabavna skupina Polkaholiki . Nepozabno doživetje za vse generacije se bo začelo ob 17. uri. Vzdušje v najboljši nakupovalni destinaciji pa popestri še izjemna notranja in zunanja dekoracija, ki vam bo vzela dih in zagotovila pravo praznično nakupovalno izkušnjo. Božično razsvetljavo bodo izvedli trajnostno, saj poraba elektrike za LED tehnologijo predstavlja le 0,1 % letne porabe ALEJE, ki se proizvaja iz fotovoltaike na strehi. [caption id="attachment_31612" align="alignnone" width="1200"][media-credit name="Foto: Marko Vavpotič" align="none" width="1200"] [/media-credit] Polkaholiki[/caption] Drsališče Aleja Na strehi ALEJA SKY so že tretje leto zapored odprli drsališče, na katerem lahko vsi ljubitelji drsanja doživijo praznično vzdušje na kar 1000 m 2 drsalnih površinah in 140 metrov dolgih ledenih stezah. Drsališče bo obratovalo vse do konca letošnjega leta, z možnostjo podaljšanja tudi v prihodnje leto, če bodo to dopuščale vremenske razmere. Delovni čas bo od ponedeljka do sobote od 10. do 21. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 11. do 20. ure. Vstopnica za drsanje ni le odlično darilo, ampak tudi priložnost za deljenje čarobnega doživetja nad mestom. Na voljo so vam na blagajni drsališča. [caption id="attachment_38393" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Pixabay" align="none" width="1000"] [/media-credit] Aleja vabi na drsanje.[/caption] The post Odštevajte do božiča z adventnim koledarjem appeared first on Evrovizija.com .

sreda, 29. november

Slika članka
Matej Lebič: Ljudje potrebujemo ljubezen in iskrenost
Matej Lebič je 25-letni glasbenik, pevec in glasbeni pedagog, ki z novo skladbo obeležuje drugo leto svoje ustvarjalne poti. Po nekoliko zabavnejši pesmi o prijateljih se vrača z nežno in osebnoizpovedno skladbo, v kateri se dotika ključnih elementov čutne in iskrene ljubezni. Romantična skladba pripoveduje o fantu, ki ob svoji ljubljeni osebi znova začuti radost in smisel srečnega življenja ter upa, da je našel pot do srca. Skupaj s skladbo izdaja tudi svoj četrti glasbeni videospot, v katerem tokrat nastopa sam. Za zvočno podobo pesmi je poskrbel producent in soavtor Alex Volasko, pri besedilu pa se podpisuje tudi Matej. [caption id="attachment_38472" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Promo foto" align="none" width="1000"] [/media-credit] Matej Lebič[/caption] Uči se pri Alyi Svoje pevsko znanje še vedno pili in nadgrajuje pri glasbenici Alyi, z letošnjim šolskim letom pa tudi sam kot vodja in učitelj glasbenih uric prevzema funkcijo mentorja tistim najmlajšim, željnim glasbenega znanja. Matej ima za seboj tudi zelo pestro leto, polno nastopov, saj je s svojo glasbo popestril marsikateri dogodek in gostoval na mnogih radijih ter televizijah. Za novo skladbo je v sodelovanju s Filipom Brinjovcem posnel tudi videospot, v katerem Matej zaigra na klavir v soju sveč in s tem pričara čudovito romantično vzdušje. S snemalcem in režiserjem sta se odlično ujela in ustvarila čudovito sceno. Novi skladbi je vdihnil povsem novo sliko čustvene izpovedi. "Tokrat sem stopil iz cone udobja in ustvaril nekaj povsem drugačnega, malo bolj mirnega in izpovednega. Mnogo mojih skladb do sedaj je bilo precej bolj poskočnih, tokrat pa sem spoznal, da želi govoriti moje srce. Že prvi stavek pesmi 'ustvarjena sva za življenje v dvoje' pove, da je najlepše biti ob nekom, ki te vedno razume in spoštuje. Ljudje potrebujemo ljubezen in iskrenost do bližnjega in vesel sem, ko lahko te občutke podoživljanja prelijem tudi v skladbo," je o novi pesmi dejal Matej. Matej se predstavlja tako v zabavni luči, kot tudi romantična duša, kar se v njegovih pesmih vedno znova tudi izkaže. [caption id="attachment_38473" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Promo foto" align="none" width="1000"] [/media-credit] Matej Lebič[/caption] The post Matej Lebič: Ljudje potrebujemo ljubezen in iskrenost appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Češka: Kdo bo nasledil Vesno bo znano že 4. decembra
Češka bo svojega predstavnika za evrovizijsko tekmovanje 2024 na Švedskem izbrala že 4. decembra 2023, vse skupaj pa bo skozi izbor ESCZ v klubu Roxy (tokrat z občinstvom) vodil Adam Mišík. Češka radiotelevizija je nekaj dni pred izborom (končno) objavila sedem tekmovalcev, ki se bodo borili za novo evrovizijsko vstopnico. 4. decembra se bodo tako predstavili Aiko, Elly, Gianna Lei, Lenny, MYDY, Tom Sean in Tomas Robin. Zmagovalca bo prinesel skupen seštevek žirije in spletnega glasovanja. [caption id="attachment_38467" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Instagram ESCZ" align="none" width="1000"] [/media-credit] Čeških sedem finalistov.[/caption] Spomnimo. Na ESC 2023 je Češko zastopala Vesna, ki se je s skladbo My Sister's Crown uvrstila odlično na 10. mesto. The post Češka: Kdo bo nasledil Vesno bo znano že 4. decembra appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Za 15.000 vstopnic čakalo 400.000 ljudi
Arena v Malmöju, kjer bo 7., 9. in 11. maja 2024 evrovizijsko tekmovanje 2024 , bo kot kaže pokala po šivih. Že pet minut po sprostitvi vstopnic za tekmovanje za pesem Evrovizije je v vrsti za devet različnih šovov (od vaj, generalk do predizborov) čakalo več kot 350.000 ljudi. Ta številka se je do kosila le še stopnjeva, tako da jih je bilo takrat v vrsti (preko sistema ticketmsater.se) več kot 400.000 ljudi, je sporočila švedska televizija SVT. Vstopnice razprodane Vstopnice (cena le teh se je za evrovizijsko edicijo 2024 gibala od 12 pa vse do 332 evrov, kar je primerljivo z Evrovizijo 2023 in nekaterimi preteklimi edicijami) za neposredni prenos so tako razprodane! Številni oboževalci so bili razočarani, saj se niso prebili skozi vrsto in jim s tem ni uspelo dobiti vstopnice. Na voljo je/bo še nekaj vstopnic "Popoldne so bile razprodane vse vstopnice za neposredne prenose," je za Kulturnyheterna potrdila izvršna evrovizijska producentka SVT Ebba Adielsson. Iz SVT so sicer še sporočili, da je nekaj sedežev še vedno na voljo za vaje, prav tako pa bo kmalu sledil še en val prodaje vstopnic za oddajo Evrovizija 2024. [caption id="attachment_38408" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Ticketmaster" align="none" width="1000"] [/media-credit] Osnutek evrovizijske dvorane 2024.[/caption] The post Za 15.000 vstopnic čakalo 400.000 ljudi appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Občutite čarobnost svetov v Cityparku
Ste ljubitelji družabnih iger? Ali po spletu dolgo časa iščete stripe in figure, pa ne veste, v kakšnem stanju jih boste dobili? Za vas imamo priročno rešitev. V 1. nadstropju našega največjega nakupovalnega središča Citypark se je odprla specializirana trgovina iz sveta iger in junakov TCG park . Tam boste našli bogato izbiro zbirateljskih kart, družabnih iger, igrač, knjig, mang, figur in še več. Njihova misija je napolniti police in izložbe z zakladom, ki bo privabil ljudi iz vse Slovenije. To pa ni edina novost. V Cityparku vedno skrbijo, da so v koraku s časom in svojim obiskovalcem ponudijo le najboljše. Zato se v petek, 1. decembra , odpira tudi prenovljena in še večja poslovalnica Galileo . Modernemu moškemu želijo približati svetovne modne trende. S skrbno izbranim dizajnom in kakovostnimi materiali v svojem modnem portfelju ponujajo moško modo za vsako priložnost. [caption id="attachment_38488" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Robert Krumpak" align="none" width="1000"] [/media-credit] Ljubitelji družabnih iger, stripov in figur boste prišli na svoj račun v novi trgovini iz sveta iger in junakov.[/caption] The post Občutite čarobnost svetov v Cityparku appeared first on Evrovizija.com .

torek, 28. november

Slika članka
To pa je bilo praznovanje!
Veliki koncertni žur, praznovanje prve šestdesetletnice večnega mladeniča in glasbenega čarovnika Aleša Klinarja ter dvajsetletnice ustvarjanja njegovih Rock Partyzanov je pretekli petek napolnilo Cvetličarno do skoraj zadnjega kotička. [caption id="attachment_38461" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Boštjan Imperl" align="none" width="1000"] [/media-credit] Rock Partyzani so obudili čase na Agropop.[/caption] Preplet glasbe Zasedbi se je na odru pridružila še all star zasedba slovenskih glasbenic in glasbenikov, ki so celoten večer razdelili v štiri tematske glasbene sklope, ki so bili pravzaprav retro sprehod in izlet v zabavnoglasbeno preteklost. Začeli so z obdobjem Martina Krpana, nadaljevali z Videosexi, stopnjevali tempo in žur z najbolj prepoznavnimi pesmimi skupine Agropop ter končali z repertoarjem skupine Rock Partyzanov. [caption id="attachment_38462" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Boštjan Imperl" align="none" width="1000"] [/media-credit] Tilen Artač in Aleš Klinar[/caption] Na koncertu so slišali številne uspešnice, in sicer Od višine se zvrti, Še je čas, To ni političen song, Je v Šiški kaj odprtega, Samo milijon nas še živi, Jasmina, Ti si moj sonček, Tvoje noge bose, Živele Slovenke, Yugo, Cela Slovenija je žgala rock, Rockerji, Odšla bom še to noč, Lep je dan, Ni me strah, Do roba in še čez ... [caption id="attachment_38460" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Boštjan Imperl" align="none" width="1000"] [/media-credit] Marlenna in Alenka Godec[/caption] Številni znani glasbeniki Poleg slavljenca Aleša in njegovih Rock Partyzanov so na praznovanju nastopili tudi številni znani glasbeni gostje, komiki in prijatelji, in sicer Anja Rupel, Tilen Artač, Marlenna, Alenka Godec, Tinkara Kovač, Ansambel Novi spomini, Mama Manka, Sergej Škofljanec ter mednarodna artistka Kristie Clé. Kot je že Klinči nedavno zatrdil, bo to žur, ki se ga bomo spominjali še naslednjih deset let, dobra glasba in družba sta namreč na petkov večer v polnem klubu Cvetličarna izpolnili vsa pričakovanja, Alešu in Rock Partyzanom pa kličemo na mnoga leta ter mu sporočamo, da že komaj čakamo naslednji koncertni žur. [caption id="attachment_38458" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Boštjan Imperl" align="none" width="1000"] [/media-credit] Aleš Klinar in Anja Rupel[/caption] The post To pa je bilo praznovanje! appeared first on Evrovizija.com .

ponedeljek, 27. november

Slika članka
Sanremo Giovani 2023: Znani vsi tekmovalci
Italijanska radiotelevizija RAI je mesec dni pred sklepnim dejanjem najprej objavila pesmi osmih izvajalcev, ki so bili izbrani za finale Sanremo Giovani 2023 . Glasbeni večer za mlade pevce, ki ga bo mogoče spremljati tudi na RAI, se bo zgodil 19. decembra v sanremskem gledališču Casino Theatre. Po avdicijah v živo je strokovna komisija, ki ji je predsedoval umetniški vodja Amadeus , izmed 49 izbranih glasbenikov izbrala osem finalistov. Nato so sledile še dodatne avdicije za t. i. Areo Sanremo, ki so prinesle še štiri finaliste. Skupaj je torej znanih ducat glasbenikov, ki se bodo borili vstop na Sanremo 2024: bnkr44 – Effetti speciali Clara – Boulevard Grenbaud – Mama Jacopo Sol – Cose che non sai Lor3n – “Fiore d’inverno Santi Francesi – Occhi tristi Tancredi – Perle Vale LP – Stronza Dipinto – Criminali Fellow – Alieno Nausica – Favole Omini – Mare Forza 9oi 12 mladih tekmovalcev se bo 19. decembra pomerilo v finalu Sanremo Giovani 2023. Najboljši trije bodo nato sodelovali na 74. festivalu v Sanremu 2024, ki bo potekal med 6. in 10. februarja 2024 v gledališču Ariston v Sanremu, ki ga bosta vodila Amadeus in Marco Mengoni. [caption id="attachment_38127" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: RAI" align="none" width="1000"] [/media-credit] Najprej je tu izbor za mlade.[/caption] The post Sanremo Giovani 2023: Znani vsi tekmovalci appeared first on Evrovizija.com .

nedelja, 26. november

Slika članka
Otroška Evrovizija 2023: Znova zmagoslavje za Francijo
Tik pred pričetkom veselega decembra je za nami še ena evrovizijska zgodba, ki tokrat prihaja Francije. V mondeni Nici se je namreč odvila 21. Otroška Evrovizija, na kateri so sodelovali mladi glasbeniki, stari od devet do štirinajst let. Na koncu je bila znova najbolj prepričljiva Francija , ki je stavila na mlado pevko Zoé Clauzure in skladbo Coeur. [caption id="attachment_38442" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Corinne Cumming / EBU" align="none" width="1000"] [/media-credit] Zmagovalka Zoé Clauzure (Francija).[/caption] Gostiteljica Francija Otroška Evrovizija oziroma Junior Eurovision Song Contest poteka vsako leto v jesensko-zimskem času, predvidoma konec novembra oziroma v začetku decembra. Vse skupaj se sicer ne pričenja ob tradiconalni 21. uri, ampak ob 16. uri popoldne, saj gre za mlajšo populacijo. Tokratno otroško različico, ki je potekala pod sloganom Heros, sta iz koncertne dvorane Palais Nikaïa v Nici vodila Olivier Minne in misica Laury Thilleman, vse skupaj pa se je odvijalo zelo podobno kot na odrasli različici. [caption id="attachment_38434" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Corinne Cumming / EBU" align="none" width="1000"] [/media-credit] Francija: Zoé Clauzure – Coeur[/caption] V šov programu so mladi glasbeniki odpeli pesem We Are the World, ki je kot dobrodelna skladba nastala leta 1985, napisala pa sta jo Michael Jackson in Lionel Richie. Nastop v Nici je imel globoko sporočilo, in sicer da bi v svetu zavladal mir. Glasovanje Edina sprememba na Otroški Evroviziji (v primerjavi z odraslo Evrovizijo) je glasovanje, ki je tudi tokrat potekalo preko spleta, razdeljeno pa je bilo na dva dela. V prvem delu se je lahko glasovalo od 24. do 26. novembra (do pričetka šova). Drugi del glasovanja, ki je bilo omejeno na 15 minut, pa se je zgodilo skozi šov, in sicer po zadnji odpeti pesmi. Glasovi javnosti so predstavljali 50 odstokov glasov, preostali del 50 odstokov glasov pa so prispevale strokovne komisije. Skupni seštevek vseh glasov je prinesel novega zmagovalca. To je postala Francija s pevko Zoé Clauzure (Coeur). Drugo mesto je osvojila Španija s Sandra Valero (Loviu), tretje mesto pa je zasedla Armenija z Yan Girls (Do It My Way). [caption id="attachment_38438" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Zajem zaslonske slike / Junior ESC" align="none" width="1000"] [/media-credit] Skupni seštevek glasov na Otroški Evroviziji 2023.[/caption] Končni razplet na Junior ESC 2023 Francija: Zoé Clauzure – Coeur Španija: Sandra Valero – Loviu Armenija: Yan Girls – Do It My Way Velika Britanija: Stand Uniqu3 – Back to Life Ukrajina: Anastasia Dymyd – Kvitka Poljska: Maja Krzyżewska – I Just Need a Friend Nizozemska: Sep in Jasmijn – Holding On to You Albanija: Viola Gjyzeli – Bota ime Nemčija: Fia – Ohne Worte Malta: Yulan – Stronger Italija: Melissa in Ranya – Un mondo giusto Severna Makedonija: Tamara Grujeska – Kaži mi, kaži mi koj Portugalska: Júlia Machado – Where I Belong Gruzija: Anastasia in Ranina – Over the Sky Estonija: Arhanna – Hoiame kokku Irska: Jessica McKean – Aisling RTV Slovenija je na Junior Eurovision sodelovala dvakrat, in sicer leta 2014, ko smo z Ulo Ložar najprej zasedli 12. mesto in leta 2015, ko smo z Lino Kuduzovič osvojili tretje mesto . Nacionalna televizija zaenkrat ne razmišlja o povratku na to glasbeno tekmovanje. https://www.youtube.com/watch?v=dTNUL4OQjwM https://www.youtube.com/watch?v=i7fo5okx4jA https://www.youtube.com/watch?v=ONFX5T60L8s https://www.youtube.com/watch?v=yOf_y8Tz6uw The post Otroška Evrovizija 2023: Znova zmagoslavje za Francijo appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Lado Bizovičar odpel najbolj klikane skladbe interneta
V glasbeni oddaji V petek zvečer so Na glavo skočili z Ladom Bizovičarjem. Medijski multipraktik, gledališčnik, televizijec, pevec in nasploh izreden ustvarjalec, Lado Bizovičar , se je med pripravami na svoj prihajajoči šov v Stožicah lotil resne raziskave slovenske glasbe in je na svoji poti odkril zakladnico slovenskih spletnih hitov. Odkril je pesmi, ki so nas iz tega ali onega razloga prepričale, da smo jih kliknili in poslušali večkrat, še večkrat, več milijonkrat. V soboto, 27. januarja, z glasbeno komedijo v Stožicah, V petek zvečer pa z Diamanti - Lado Bizovičar in najbolj klikane skladbe slovenskega interneta. Izvedel je pesmi Reševalec, Ribice, Vedno si sanjala njega, Kruh hočem rezat, Ribica mi cuka. [caption id="attachment_38446" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Zajem zaslonske slike / Youtube V petek zvečer" align="none" width="1000"] [/media-credit] Lado Bizovičar v oddaji V petek zvečer.[/caption] Slovenska muska v Stožicah Lado Bizovičar, ki bo s prijatelji v Stožicah gostil spektakel, kakršnega Slovenija še ni doživela, je zaradi izjemnega zanimanja spustil v prodajo še rdeči ring. Pozor: 'Slovenska muska v Stožicah' bo izvedena le 27. januarja 2024 - in nikoli več! "10 let nazaj sva z mojim soborcem Gašperjem Koncem s predstavo o slovenski muski hodila naokoli sama, 27. januarja pa se nama bo v areni Stožice pridružila kompletna slovenska glasbena scena, tako da bo to dobesedno največja humoristično-glasbena izmenjava telesnih tekočin in žalitev, predvsem pa dobre muske in dobrih štosov. En kup novih zadev bo, večino elementov smo povečali in napihnili prizorišču primerno v smislu postavitve, števila sodelujočih, lučne in zvočne izkušnje – tako da zares lahko govorimo o prvem resnem komedijskem šovu pri nas," zgoščeno predstavi svoj novi mega projekt serijski ustvarjalec presežkov, Lado Bizovičar. "Predvsem želimo dokazati, da se da. Da Stožice niso le dom športa in glasbe, ampak da je tu mogoče izvajati predstave, kakršnih v Sloveniji še ni bilo. To ni le izjemen ustvarjalni, ampak tudi logistični in tehnični izziv in prepričan sem, da bo ta spektakel odprl vrata za nov segment zabave pri nas." Lado Bizovičar [caption id="attachment_38450" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Promo foto" align="none" width="1000"] [/media-credit] Lado Bizovičar vabi na Slovensko musko.[/caption] The post Lado Bizovičar odpel najbolj klikane skladbe interneta appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Malta dobila 12 finalistov
Po štirih tednih polfinalih izborov je Malta dobila 12 finalistov za predizbor pred tekmovanjem za Pesem Evrovizije 2024. Oktobra in novembra je malteška televizijska postaja TVM gledalcem oddaje XOW štiri tedne predstavljala 36 potencialnih kandidatov za Pesem Evrovizije 2024. Vsak teden je bilo predstavljenih devet pesmi, žirija in malteška javnost pa sta nato glasovali za svoje favorite. Televizija TVM je v petek, 24. novembra razkrila, kateri ducat glasbenikov je bilo izbranih. V januarskem finalu tekmovanja za pesem Evrovizije na Malti bodo nastopili naslednji izvajalci: Miriana Conte – Venom Sarah Bonnici – Loop Greta Tude – Topic (Bla Bla) Janvil – Man Haley Azzopardi – Tell Me That It’s Over Ryan Hili – Karma Erba’ – Sirena Nathan – Ghost Denise Mercieca – Mara Matt Blxck – Banana Gail Attard – Wild Card Lisa Gauci – Breath V finalu tekmovalci svoje pesmi ne bodo izvedli v živo. Povabljeni bodo, da decembra 2023 posnamejo svojo pesem v živo, pri čemer bodo imeli na voljo tri posnetke in 60 minut časa za čim boljšo izvedbo. Poleg tega bo vsak od 12 finalistov prejel nepovratna sredstva v višini 5.000 evrov za snemanje videospota, ki bo prav tako predvajan na večer velikega finala. Po predvajanju nastopa in videospota vsakega od nastopajočih v živo bodo združili glasove žirije in javnosti. Skupen seštevek bo prinesel novega zmagovalca. Zmagovalec malteškega tekmovanja za Pesem Evrovizije 2024 bo sledil zmagovalcem iz leta 2023, skupini The Busker, ki je sicer končala na 15. mesto v prvem predizboru. [caption id="attachment_34970" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Sarah Louise Bennett / EBU" align="none" width="1000"] [/media-credit] Malta: The Busker – Dance (Our Own Party)[/caption] The post Malta dobila 12 finalistov appeared first on Evrovizija.com .

sobota, 25. november

Slika članka
Nina Pušlar in Lado Bizovičar z Lastovkami poskrbela za izjemen duet
Oddaja V petek zvečer, ki se z letošnjim letom poslavlja s televizijskih zaslonov, je znova presenetila. Nina Pušlar je namreč v petkovi oddaji združila pevske moči z Ladom Bizovičarjem. V glasbeni oddaji sta izvedla pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda Viler, tokrat pa je pesem zazvenela v izvedbi izjemnega dueta - Nina Pušlar in Lado Bizovičar. [caption id="attachment_38425" align="alignnone" width="871"][media-credit id=3 align="none" width="871"] [/media-credit] Nina Pušlar in Lado Bizovičar[/caption] Iz oddaje v Stožice Tako kot Nino Pušlar kot Lada Bizovičarja bomo lahko kmalu gledali v Stožicah. Lado Bizovičar v soboto, 27. januarja, v areni Stožice pripravlja spektakel Slovenska muska v Stožicah - največjo komedijo v Sloveniji, s kupom glasbenih gostov. Nina Pušlar pa glasbeni šov, in sicer v soboto, 16. decembra, prav tako v Stožicah. The post Nina Pušlar in Lado Bizovičar z Lastovkami poskrbela za izjemen duet appeared first on Evrovizija.com .

petek, 24. november

Slika članka
Vlado Kreslin se sprašuje, kje si bla doslej
Novi album Vlada Kreslina 'Kje si bla doslej' se odpira s singlom Hej, muzikanti. Svojevrstno hvalnico življenju in glasbi z Vladom zapojejo trije magični glasovi, in sicer Masayah, Donna Marina Martensson in Ajdina Kreslin. Zelo raznolik in bogat je tudi album 'Kje si bla doslej', ki izhaja na CDju in vsebuje novo muziko Kreslinovega matičnega banda Mali bogovi, kot tudi nekaj navdihujočih priredb. Gostje na albumu so še Zvezdana Novaković, Leopold I. in zasedbe Teo Collori in Momento Cigano, Batista Cadillac in Orlek. Te dni izide na vinilni plošči tudi ponatis legendarnega albuma Ptič. https://www.youtube.com/watch?v=uuOolQhHDoA Sicer pa je album 'Kje si bila doslej', na katerem je 17 skladb, glasbeni uvod v praznovanje Vladove 70-letnice, katere vrhunec bodo prav gotovo trije tradicionalni, že pred časom razprodani koncerti v Cankarjevem domu, 6., 7. in 8. decembra. The post Vlado Kreslin se sprašuje, kje si bla doslej appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Evrovizijske vstopnice od 12 do 332 evrov
Kot je že znano se evrovizijsko tekmovanje vrača v Malmö. Vsi tisti, ki si boste želeli ogledali to edinstveno glasbeno tekmovanje v Malmö Areni v živo ... imate ob 28. novembra dalje priložnost, da kupite vstopnice. Cena le teh se bo za evrovizijsko edicijo 2024 gibala od 12 pa vse do 332 evrov, kar je primerljivo z Evrovizijo 2023 in nekaterimi preteklimi edicijami. Tekmovanje za pesem Evrovizije ni samo en spektakel v soboto zvečer. Tu je dejansko skupaj devet glasbenih predstav v živo, ki trajajo vse od ponedeljka pa do sobote, ko se z velikim finalom zaključi evrovizijsko tekmovanje. [caption id="attachment_18214" align="alignnone" width="840"][media-credit name="Foto: Alesh Maatko" align="none" width="840"] [/media-credit] Malmö bo znova gostil Evrovizijo.[/caption] Prvi predizbor, 7. maj 2024 6. maj: 1. generalka (zaprto za javnost, le za medije) 6. maj: 2. generalka (glasuje strokovna komisija) 7. maj: 3. generalka (namenjeno družinam) 7. maj: Prvi predizbor, izbor v živo Drugi predizbor, 11. maj 2024 10. maj: 1. generalka (zaprto za javnost, le za medije) 10. maj: 2. generalka (glasuje strokovna komisija) 11. maj: 3. generalka (namenjeno družinam) 11. maj: Drugi predizbor, izbor v živo Cena posamezne vstopnice za prvi oziroma za drugi predizbor se giblje od 12 pa vse do 210 evrov. Vstopnice za 2. generalko se gibljejo od 13 do 70 evrov, vstopnice za 3. generalko od 13 do 48 evrov, vstopnice za predizbor pa od 46 do 210 evrov. Veliki finale, 13. maj 2024 12. maj: 1. generalka (zaprto za javnost, le za medije) 12. maj: 2. generalka (glasuje strokovna komisija) 13. maj: 3. generalka (namenjeno družinam) 13. maj: Finale, izbor v živo Cena posamezne vstopnice za finale se giblje od 12 pa vse do 210 evrov. Vstopnice za 2. generalko se gibljejo od 46 do 210 evrov, vstopnice za 3. generalko od 13 do 121 evrov, vstopnice za finale pa od 75 do 332 evrov. Poleg tega bodo tukaj še VIP paketi, katerih cena zaenkrat javnosti še ni znana. [caption id="attachment_38408" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Ticketmaster" align="none" width="1000"] [/media-credit] Osnutek evrovizijske dvorane 2024.[/caption] The post Evrovizijske vstopnice od 12 do 332 evrov appeared first on Evrovizija.com .
Slika članka
Otroška Evrovizija 2023: Kaj so ponudile prve vaje?
S ponedeljkovo svečano otvoritvijo se je v francoski Nici začela Otroška Evrovizija 2023 , ki bo vrhunec dosegla v nedeljo popoldne, ko bomo dobili novega zmagovalca. Tako kot na veliki Evroviziji tudi na mali v tednu pred velikim finalom potekajo vaje, vaje in še enkrat vaje. Finale Otroške Evrovizije 2023 si bo mogoče ogledati v nedeljo, 26. novembra, s pričetkom ob 16. uri. Neposredni prenos bo omogočen tudi na naš strani Evrovizija.com, na TV SLO pa prenosa ne bo, saj Slovenija ne sodeluje na otroški različici Evrovizije. [caption id="attachment_38415" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Corinne Cumming / EBU" align="none" width="1000"] [/media-credit] Evrovizijski oder v Nici je pripravljen.[/caption] 16 državic, brez Slovenije Vsaka sodelujoča država ima na voljo dve vaji, prva je malo daljša, druga pa nekoliko krajša. Namen dveh vaj je, da se nastopajoči glasbeniki kar se da dobro pripravijo na svojo finalni nastop. Na evrovizijskem odru v francoski Nici se bodo 26. novembra (ob 16. uri) predstavile naslednje države: Albanija, Armenija, Estonija, Francija, Gruzija, Irska, Italija, Malta, Nemčija, Nizozemska, Severna Makedonija, Poljska, Portugalska, Španija, Ukrajina in Velika Britanija. Prve vaje že na ogled Vse sodelujoče državice (16) so že okusile mali evrovizijski oder. Kako izgledajo njihovi nastopi, kakšne točke pripravljajo mlada grla ... vse to in še več si lahko ogledate v dveh videozgodbah. https://www.youtube.com/watch?v=Kk0Ioljk1nk https://www.youtube.com/watch?v=r0U4p4Xpgmw The post Otroška Evrovizija 2023: Kaj so ponudile prve vaje? appeared first on Evrovizija.com .