Vir: Mladina

Včeraj

KulturaMladinapred 2 urama in 33 minutami
Slika članka
Kako bi lahko današnja družba delovala na drugačen način?
Na Plečnikovem avditoriju za Tivolskim gradom se bo 19. junija začel festival radikalnih teles Spider  z naslovno temo Brneči algoritmi jate. Na letošnji 13. ediciji festivala z obliko plesa v ospredje postavljajo drone, jate in druge oblike združevanja, ki temeljijo na solidarnosti in preseganju uveljavljenih norm sodobnega kapitalizma. Skupno se bo na festivalu zvrstilo 27 dogodkov, ki jih bo soustvarilo več...
SlovenijaNova24TVpred 2 urama in 47 minutami
Slika članka
“Depolitizirana” RTVS se sesuva: z mesta člana uprave RTVS odstopil tudi Trček
Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je odstopil še Andrej Trček, poroča MMC RTVS. Pred prihodom v upravo je delal v pravni pisarni RTVS. Po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića in Simona Karduma, ki je odstopil decembra,...
SlovenijaSvet24pred 5 urami in 8 minutami
Slika članka
Vlada razrešila državnega sekretarja ministrstva za obrambo Medveda
Vlada je na današnji dopisni seji na predlog ministra za obrambo Marjana Šarca izdala odločbo, s katero je s 14. julijem razrešila Rudija Medveda s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo. Medved je namreč danes podal odstopno izjavo za razrešitev s funkcije, saj se bo upokojil, so sporočili z ministrstva za obrambo. Več na Svet24.si
SvetN1pred 6 urami in 2 minutama
Grška vlada je zanikala verodostojnost preiskave domnevnih nezakonitosti pri ravnanju z migranti, v kateri britanski BBC trdi, da je grška obalna straža odgovorna za smrti več deset migrantov in da naj bi jih med drugim z zvezanimi rokami namenoma metala s palub v morje. Prav tako je zanikala obtožbe o kršenju mednarodnega prava.
SvetDnevnikpred 6 urami in 19 minutami
Slika članka
Netanjahu razpustil vojni kabinet, generali ukrepajo po svoje
Izrael nima več šestčlanskega vojnega kabineta, ki je sprejemal ključne odločitve vojne v Gazi. To pa najbrž ne bo vplivalo na njeno vodenje in pobijanje Palestincev. Ker po osmih mesecih Hamas še ni uničen in večina talcev ni osvobojena, tli v...
SlovenijaSvet24pred 11 urami in 31 minutami
Slika članka
Golob nakazal, zakaj še nimajo vsi v javnem sektorju vsaj minimalne plače
Premier Robert Golob se je po ogledu tekme Dallasa vrnil domov in danes v državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja. Pogajanja o plačah v javnem sektorju so trda in kompleksna, je v odgovoru na poslansko vprašanje dejal premier Robert Golob. Vlada je pripravljena vsakemu zaposlenemu zagotoviti vsaj minimalno plačo, saj osnovna plača nekaterih ne dosega niti minimalne. A predlog še ni uveljavljen, ker se sindikati borijo tudi za zaposlene z višjimi plačami, meni. Več na Svet24.si
SvetReporterpred 12 urami in 26 minutami
Slika članka
Kitajska užaljena zaradi izjave G7, ki jo obtožuje pomoči Rusiji
Kitajska je bila danes kritična do sklepne izjave skupine G7, v kateri so med drugim posvarili Peking pred zagotavljanjem Rusiji sestavnih delov za orožja. Po oceni kitajskega zunanjega ministrstva je sklepna izjava polna arogance, predsodkov in laži, por
SvetN1pred 12 urami in 48 minutami
Mirovna konferenca o Ukrajini, ki je minuli konec tedna potekala v Švici, ni prinesla rezultatov, so prepričani v Kremlju. Po navedbah tiskovnega predstavnika Dmitrija Peskova je predsednik Vladimir Putin še vedno pripravljen na pogovore.
SvetReporterpred 13 urami in 55 minutami
Slika članka
Tak bo odgovor Izraela na priznanja Palestine
Izraelski vojni kabinet je razpravljal o ukrepih za krepitev naselbin na zasedenem Zahodnem bregu kot odziv na nova priznanja Palestine in dejanja Palestinske uprave v mednarodnih organizacijah, je v nedeljo sporočil urad premierja Benjamina Netanjahuja.
SvetDemokracijapred 16 urami in 47 minutami
Piše: C. R.  V zadnjih petih letih so države z jedrskim orožjem ob vse večjih geopolitičnih napetostih posodobile svoje zaloge in povečale izdatke za arzenal atomskega orožja za tretjino, danes opozarjata ločeni poročili Pogodbe o prepovedi jedrskega orožja (Ican) in Mednarodnega inštituta za mirovne raziskave (Sipri). Devet jedrskih velesil je za svoje arzenale lani porabilo […] The post Slaba novica za svet: izdatki za jedrska orožja so se povečali za tretjino appeared first on Demokracija .
SvetDnevnikpred 18 urami in 7 minutami
Slika članka
Spor med Netanjahujem in vojsko zaradi prekinitve ognja
Izraelski premier Benjamin Netanjahu nasprotuje dnevnim lokalnim »taktičnim prekinitvam« vojaških aktivnosti, ki so jih v nedeljo napovedale izraelske sile v Gazi, poročajo izraelski mediji.
SlovenijaN1pred 19 urami in 26 minutami
Okrajne volilne komisije in Državna volilna komisija (DVK) bodo danes šteli glasovnice, ki bodo do 12. ure prispele po pošti iz tujine, nato pa bo znan končni izid evropskih volitev in referendumov o prostovoljnem končanju življenja, rabi konoplje in uvedbi preferenčnega glasu na volitvah v DZ.

nedelja, 16. junij

ZanimivostiMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
Slika članka
»V poletnih mesecih sta skrb za zdravje in dobro počutje živali še posebej pomembna«
V vročih poletnih dneh je pomembna tudi skrb za živali. Med ključnimi ukrepi za zaščito živali pred vročino so predvsem zadostna količina vode, zadrževanje v senci ter omejitev sprehodov na jutranje in večerne ure in prevoza na nočni čas, opozarja Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
ZanimivostiMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
Slika članka
Policisti bodo preverjali vožnjo pod vplivom drog
Agencija za varnost prometa (AVP) in policija danes začenjata prvo nacionalno preventivno akcijo Droge. Policija bo v okviru akcije izvajala poostren nadzor nad alkoholiziranimi vozniki in vozniki pod vplivom prepovedanih drog. Akcija bo trajala do konca junija.
KulturaMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
Slika članka
Zaživela prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji 
Na spletu je danes zaživela prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji
SvetMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
Slika članka
V EU lani več kot milijon prošenj za azil
Države članice EU so lani prejele več kot milijon prošenj za azil, kar je največ v zadnjih sedmih letih, je razvidno iz letnega poročila o stanju na področju azila v Evropi, ki ga je danes objavila Agencija EU za azil (EUAA). Poročilo ob tem ugotavlja, da je kljub povečanim pritiskom azilni sistem EU odpornejši.
SvetMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
Slika članka
Obnova narave v Evropi
Okoljski ministri EU so na današnjem glasovanju potrdili zakonodajo o obnovi narave. Ključen je bil glas avstrijske ministrice Leonore Gewessler, ki je kljub nasprotovanju avstrijskega kanclerja Karla Nehammerja zakonodajo podprla. Nehammer je njeno potezo označil za nezakonito in napovedal pritožbo pred Sodiščem EU, poročajo tiskovne agencije.
ZanimivostiMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
Slika članka
Solzivec na Paradi ponosa
Ljubljanska Parada ponosa je minila brez večjih incidentov in udeleženci, teh ni bilo malo, so bili videti zadovoljni. Toda takšna presoja je morda varljiva in tudi nezadostna. V zadnjih letih smo priča zaskrbljujočemu naraščanju sovražne homofobne in transfobne retorike, opogumljene skozi strankarsko propagando in usmerjene proti konspiracistično zasnovani in politično podpihovani »teoriji spola«.
SlovenijaMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
SvetMladinapred 1 dnem, 2 urama in 33 minutami
Slika članka
Golob /  »Odziv na poplave je bil hiter, a posledic ne bomo mogli odpraviti v rokih, ki bi si jih vsi želeli«
Prednostne naloge pri fizični odpravi posledic lanskih katastrofalnih poplav, to je povečanje pretočnosti vodotokov in obnova prizadete infrastrukture, so v celoti opravljene, kar je po besedah premierja Robert Goloba velik uspeh. Si pa želi, da bi bili postopki za preselitev ljudi s prizadetih območij hitrejši.