Vir: Mladina

četrtek, 18. julij

SlovenijaDnevnikpred 5 dnevi
Slika članka
Mojca Prelesnik je nova direktorica STA, cilja sta stabilno financiranje in kakovostne storitve
Vodenje Slovenske tiskovne agencije z današnjim prevzema Mojca Prelesnik, dosedanja informacijska pooblaščenka. Kot pravi, bo njena primarna skrb po eni strani usmerjena v zagotavljanje pogojev za delo agencije, vključno s stabilnim financiranjem,...

sreda, 17. julij

KulturaMladinapred 5 dnevi
Slika članka
Mladinin plonklistek / Vodnik po poletnih glasbenih festivalih
Katere koncertne festivalske dogodke priporočamo julija in avgusta v Sloveniji in okolici?
ZanimivostiMladinapred 5 dnevi
Slika članka
Požari v Sloveniji /  Po dveh letih spet večji požar, ki še ni pod nadzorom
Dve leti po največjem požaru v zgodovini samostojne Slovenije je na Krasu znova zagorelo. Dopoldne je požar izbruhnil v bližini naselja Škrbina ter se zaradi močnega vetra razširil po pobočju Trstelja in sosednjega Kačnika. Pri gašenju pomagajo tudi letali air tractor in helikopterji in gasilci računajo, da bo ogenj zvečer pod nadzorom.
SvetDnevnikpred 5 dnevi
Slika članka
Prekinjeni pogovori o neširjenju jedrskega orožja
Kitajska je do nadaljnjega prekinila pogovore z ZDA o preprečevanju širjenja jedrskega orožja in nadzoru nad njim, je dejal tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Lin Jian.
SvetDemokracijapred 6 dnevi
Piše: Nova24tv.si Splošno sodišče EU ugotavlja, da Evropska komisija javnosti ni omogočila dovolj informacij o pogodbah za nabavo cepiv proti covidu-19. Sodišče meni, da so v javnem interesu med drugim podatki o odškodninski odgovornosti proizvajalcev cepiv in tudi določeni osebni podatki članov pogajalske skupine. Leta 2021 sta skupini evropskih poslancev in zasebnikov od komisije zahtevali […] The post Klofuta za Ursulo: Evropska komisija ni zagotovila dovolj informacij o pogodbah za nabavo cepiv appeared first on Demokracija .
SvetReporterpred 6 dnevi
Slika članka
Ta država naj bi načrtovala atentat na Trumpa
Ameriški obveščevalci so po navedbah televizije CNN pred tedni prejeli informacijo, da naj bi Iran načrtoval atentat na nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Tajna služba je okrepila varovanje Trumpa, a vseeno ni uspela preprečiti sobotnega poskusa a
SvetN1pred 6 dnevi
Predsednik ZDA Joe Biden je v pogovoru s progresivnimi demokratskimi kongresniki podprl korenite reforme ameriškega vrhovnega sodišča, vključno z omejitvijo mandata vrhovnih sodnikov. Stališča, ki naj bi jih Biden predstavil pred nekaj dnevi, je že javno kritiziral njegov republikanski tekmec Donald Trump.
Slika članka
Trumpa na republikanski konvenciji podprli tudi nekdanji tekmeci
Drugi dan republikanske nacionalne konvencije je minil v znamenju izrazov podpore Donaldu Trumpu iz ust nekdanjih strankarskih tekmecev. Da ima Trump njeno podporo, je v torek jasno dejala tudi bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley, ki je najdlje vztrajala v tekmi z nekdanjim predsednikom ZDA za republikansko nominacijo za novembrske volitve.

torek, 16. julij

SvetMladinapred 6 dnevi
Slika članka
Novinarji bodo bojkotirali skrajno desno stranko
Združenje nemških novinarjev (DJV) je danes sporočilo, da bodo v prihodnje bojkotirali skrajne politične sile, med njimi skrajno desno stranko Alternativa za Nemčijo (AfD), piše na spletni strani združenja. Odločitev so sprejeli le nekaj tednov pred deželnimi volitvami.
ZanimivostiMladinapred 6 dnevi
Slika članka
V Sloveniji zaposlenih vedno več tujcev
Brezposelnost v Sloveniji še naprej upada, konec junija je bilo na letni ravni registriranih 6,1 odstotka manj brezposelnih. K rasti zaposlenosti prispeva zlasti zaposlovanje tujcev. Medletna inflacija se je junija znižala na najnižjo raven v zadnjih treh letih, se je pa v zadnjih mesecih prekinilo umirjanje rasti cen storitev, ugotavlja Umar.
KulturaMladinapred 6 dnevi
Slika članka
Brazilski afropop v Križankah
V Križankah bo 21. julija ob 21.00 v okviru 72. Ljubljana Festivala nastopila afrobrazilska glasbenica Margareth Menezes. Na koncertnem večeru bo predstavila brazilski afropop, ki združuje brazilske (samba), afriško-karibske, reggae, calypso, salsa in pop elemente.
SvetMladinapred 6 dnevi
Slika članka
Zaostritev kazni za zlorabo evropskih sredstev
Slovaška je pod pritiskom EU in iz bojazni, da bi bil sicer okrnjen njen dostop do evropskih sredstev, spremenila nedavno sprejeto kazensko zakonodajo. V skladu s predlogom vlade, ki ga je v torek potrdil parlament, bodo kazniva dejanja, povezana z zlorabami sredstev EU, po novem ostreje kaznovana.
SlovenijaMladinapred 6 dnevi
Slika članka
»Politiki bi vsi radi bili dončići« 
"Politiki bi vsi radi bili dončići. Celo komentatorji in analitiki za nekoga na politični sceni radi rečejo, da je novi Dončić. To, da predsednik vlade Robert Golob raje leti na tekmo Dončića v Dallas kot na še eno mirovniško konferenco o Ukrajini, je več kot povedno. Slikati se z Dončićem je vredno več kot rokovanje z državniki, ki so tam zato, da ničesar ne rešijo. Luka vseeno skuša rešiti izid tekme.
KulturaMladinapred 6 dnevi
Slika članka
Sosežigalniški suspenz / Performans proti onesnaževanju
Performerka Danijela Zajc bo danes ob 20. uri v Anhovem premierno nastopila z gibalno telesnim, zvočnim in uprizoritvenim nastopom v sklopu Sosežigalniškega suspenza. Fokus suspenza je tematsko in lokacijsko postavljen v kraj Anhovo ob reki Soči, ki je zaradi onesnaževanja z azbestom trenutno eno najbolj degradiranih območjih v Sloveniji.
Slika članka
Republikanski delegati na konvenciji potrdili Donalda Trumpa za predsedniškega kandidata stranke
Republikanski kandidati so včeraj na začetku nacionalne konvencije stranke oddali svoje glasove Donaldu Trumpu in ga potrdili za kandidata stranke na letošnjih predsedniških volitvah. Trump, ki je v soboto preživel poskus atentata, bo nominacijo sprejel v četrtek z govorom ob koncu konvencije.
SvetSvet24pred 7 dnevi
Slika članka
Trump izbral podpredsedniškega kandidata, ki podpira njegovo teorijo o ukradenih volitvah
Predsedniški kandidat republikanske stranke Donald Trump je na svojem mediju Truth Social objavil, da si je za podpredsedniškega kandidata izbral senatorja iz države Ohio J.D. Vancea. Več na Svet24.si

ponedeljek, 15. julij

ZanimivostiMladinapred 7 dnevi
Slika članka
»Medtem ko Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, je Amerika največji izvoznik fosilnih goriv na planetu«
"Amerika je trenutno, medtem ko Joe Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, največji izvoznik fosilnih goriv na planetu! Še več kot Savdska Arabija, kar se je v zadnjih letih zgodilo zaradi frackinga (hidravlično drobljenje).Med tem, kar je počel Trump, in kar zdaj počne Biden, je neverjetna kontinuiteta. Trump je govoril o tarifah za kitajske dobrine in zaščiti za domačo industrijo, da bo razcefral...
KulturaMladinapred 7 dnevi
Slika članka
»Precejšen zasuk je bilo občutiti po tem, ko je leta 2017 ameriški predsednik postal Donald Trump«
Migracijski tokovi so zadnja leta vse bolj usmerjeni proti Zahodu, predvsem proti Evropi, slovenski fotograf Matjaž Tančič (1982), ki je kariero začel kot fotoreporter – na Mladini – in se nato uveljavil tudi kot modni fotograf, pa se je pred 12 leti odločil za obratno pot: delovne podvige je začel iskati daleč na Vzhodu, natančneje na Kitajskem, po številu prebivalcev drugi največji državi na svetu (do lani celo...
ZanimivostiMladinapred 7 dnevi
Slika članka
Čeferin / »Ne morem navijati kot običajen navijač in se predati čustvom«
"Na nek način je gotovo privilegij, če lahko vse tekme gledaš iz tako dobrega položaja na štadionu, kot jih gledam jaz. Obenem pa se nisem mogel nikdar znebiti skrbi okrog organizacije tekem in turnirja, da bo torej vse teklo gladko. Ne morem navijati kot običajen navijač in se predati čustvom. Jezijo me sodniške odločitve, kadar se z njimi ne strinjam, četudi jih ne bom nikoli komentiral.
KulturaMladinapred 7 dnevi
Slika članka
Arjan Pregl / »Na svojo umetnost ne gledam kot na nekakšne napotke za pravilno ravnanje«
"Osebno menim, da se vsaka umetnost tako ali drugače odziva na čas, v katerem nastaja, a to še ne pomeni, da ponuja neposredno izjavo oziroma sodbo o svetu okrog nje – in tudi ne, da bo s tako izjavo razrešila kakšen antagonizem. Lahko pa ponudi možnost refleksije in drugačnega pogleda, s katerim nato na družbo morda vpliva vsaj posredno. Skratka, na svojo umetnost ne gledam kot na nekakšne napotke za pravilno...