Vir: Mladina

SvetDnevnikpred 8 urami in 24 minutami
Slika članka
Vojna v Gazi: Hamas in Fatah za isto mizo na Kitajskem, po vojni vlada narodne sprave
Palestinska gibanja se strinjajo glede oblikovanja začasne vlade narodne sprave po koncu vojne v Gazi, je danes sporočil kitajski zunanji minister Wang Yi, ki je v Pekingu gostil predstavnike palestinskih organizacij, med njimi rivalskih gibanj...

Včeraj

SlovenijaMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Slovenija obžaluje izraelski povračilni udarec
Slovenija obsoja napad jemenskih hutijevcev z brezpilotnim letalnikom na Tel Aviv in obžaluje izraelske povračilne ukrepe na cilje v Jemnu, je v ponedeljek na razpravi Varnostnega sveta ZN na to temo dejala namestnica slovenskega veleposlanika Ondina Blokar Drobič. Vse strani je pozvala k spoštovanju mednarodnega prava.
ZanimivostiMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Zaupanje potrošnikov julija nekoliko upadlo
Kazalnik zaupanja potrošnikov se je julija na mesečni ravni poslabšal za odstotno točko. V primerjavi z lanskim julijem se je vrednost kazalnika medtem zvišala za osem odstotnih točk, za devet odstotnih točk pa je bila nad povprečjem prejšnjega leta, je danes objavil statistični urad.
ZanimivostiMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Prvič na voljo tudi slepa Barbie
Pred 65 leti je kultna lutka Barbie prvič ugledala luč sveta, po letih kritik, da pooseblja nerealistično telesno podobo, pa se pri proizvajalcu Mattel trudijo to popraviti. Po novem so tako na trg prvič poslali tudi slepo barbiko, poročajo tuje tiskovne agencije.
KulturaMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Sotočje / Festival Tolminator namesto MetalDays
Ob Sotočju Tolminke in Soče bo od 24. do 28. julija potekal 2. festival metal glasbe Tolminator. Kot je za STA povedal soorganizator festivala Črt Batagelj, je bila lanska prelomna edicija po njihovi oceni izjemno uspešna, zato letos nadaljujejo in ocenjujejo, da bi festival lahko bil že naslednje leto razprodan v predprodaji.
SlovenijaMladinapred 16 urami in 32 minutami
SvetMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Kamala Harris pripravljena na dvoboj /  »Poznam tipe, kot je Donald Trump«
Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v ponedeljek na predvolilnem dogodku v Delawaru podpornikom zagotovila, da se je pripravljena pomeriti z Donaldom Trumpom na volitvah in zmagati, poročajo dopisniki Bele hiše. Harris je do ponedeljka zvečer prejela zadostno podporo delegatov in je praktično že postala predsedniška kandidatka demokratov.
SvetMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
V izraelskih napadih po pozivu k evakuaciji ubitih 70 ljudi
V napadih v mestu Han Junis na jugu območja Gaze, ki jih je izraelska vojska izvedla v ponedeljek po pozivu k evakuaciji civilistov, je bilo po najnovejših podatkih ubitih 70 ljudi, več kot 200 pa jih je bilo ranjenih, je sporočilo ministrstvo za zdravje na območju Gaze, ki ga upravlja palestinsko islamistično gibanje Hamas.
KulturaMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Festival / Baby Lasagna, Masayah, MRFY in drugi na odru ob Kolpi
V vasi Fara v občina Kostel ob reki Kolpi bo od 25. do 28. julija potekal
SlovenijaMladinapred 16 urami in 32 minutami
SlovenijaMladinapred 16 urami in 32 minutami
Slika članka
»V prvih desetih dneh mandata je Orban popolnoma uničil svoje predsedovanje«
"Spektakularno? Začelo se je z veličastno polomijo. V prvih desetih dneh mandata je Orban popolnoma uničil svoje predsedovanje. Želel je uporabiti ta čas, da normalizira odnose z Evropsko unijo, malo zlošči svojo podobo in si pribori nekoliko boljši položaj. Zgodilo se je ravno nasprotno. Prve reakcije na njegovo potovanje od Putina k Xiju in od tam k Trumpu so bile iz Bruslja odločno odklonilne in najbrž bodo...
SvetReporterpred 1 dnem in 7 minutami
Slika članka
Država v šoku: pokol v domu za starejše, morilec ubil mamo in še četverico
V strelskem napadu v domu za starejše v hrvaškem Daruvarju je danes dopoldan oboroženi moški ubil najmanj šest ljudi, še toliko jih je ranil, je sporočila policija. Napadalca so policisti kmalu po incidentu pridržali v bližnjem lokalu. Po neuradnih inform
SlovenijaReporterpred 1 dnem in 11 minutami
Slika članka
Anketa: na volitvah bi v tem trenutku zmagal …
Če bi bile volitve v nedeljo, bi s 23 odstotki podpore zmagala SDS. Na drugem mestu bi bilo Gibanje Svoboda s 16,1 odstotka, na tretjem pa SD z 8,3 odstotka, kaže anketa Vox populi za Dnevnik. Delo vlade kot uspešno ocenjuje 35,1 odstotka vprašanih (junij
SlovenijaLokalec.sipred 1 dnem, 2 urama in 12 minutami
Premier Robert Golob se je danes zahvalil ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu za krepitev transatlantskih odnosov. V luči Bidnove odločitve, da na novembrskih volitvah ne bo vnovič kandidiral za predsednika, je ocenil tudi, da so ZDA pod njegovim vodstvom močan in osrednji evropski zaveznik. “S predsednikom Bidnom sem se imel priložnost srečati ob nekaterih multilateralnih dogodkih, […]
SvetPrimorske novicepred 1 dnem, 9 urami in 7 minutami
Slika članka
Kamala Harris napovedala boj za demokratsko predsedniško nominacijo
Potem ko je predsednik ZDA Joe Biden sporočil, da odstopa o kampanje za ponovno izvolitev in je izrazil podporo podpredsednici ZDA, je Kamala Harris sporočila, da se namerava potegovati za predsedniško nominacijo stranke, navaja medij Politico.

nedelja, 21. julij

SlovenijaMladinapred 1 dnem, 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Fajon / »Slovenija si bo ne glede na rezultat volitev prizadevala za nadaljnjo krepitev odnosov z ZDA«
Slovenija si bo ne glede na to, kdo bo novi predsednik ZDA, še naprej prizadevala za krepitev transatlantskih odnosov, je danes v Bruslju za STA dejala zunanja ministrica Tanja Fajon. Dodala je, da spoštuje odločitev aktualnega ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki je v nedeljo odstopil od kandidature za nov mandat.
SlovenijaMladinapred 1 dnem, 16 urami in 32 minutami
Slika članka
»Ta vojna nas bo drago stala«
"Znašli smo se v osupljivi situaciji. Prepustiti Ukrajino na milost in nemilost Rusiji in pričakovati, da se bo sama iz tega nekako izvlekla — in ostala brez znatnega dela ozemlja, da izgube suverenosti niti ne omenjam —, je usmiljenja vredna in nevedna politična drža. Pomoč Ukrajini je moralna dolžnost EU, ne samo varnostna strategija. Prihodnost EU je tudi ohranitev svobodne, od Rusije neodvisne in pred Rusijo...
SvetMladinapred 1 dnem, 16 urami in 32 minutami
Slika članka
Netanjahu /  »Amerika in Izrael stojita skupaj danes, jutri in za vedno«
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes odpotoval v Washington, kjer naj bi se sestal s predsednikom Joejem Bidnom in nagovoril oba domova ameriškega kongresa. Še pred odhodom je poudaril trdnost zavezništva med Izraelom in ZDA. Hkrati je naznanil, da bo z Bidnom govoril tudi o tem, kako doseči cilje Izraela v vojni v Gazi.
KulturaMladinapred 1 dnem, 16 urami in 32 minutami
Slika članka
»Tudi država se mora vprašati, kaj želi storiti z mediji«
"Mediji so nenehno v taki ali drugačni krizi, naša generacija pa je soočena s tem, da moramo resnično znova poiskati odgovore, kako populacijo med 20. in 30. letom navdušiti za branje. V medijski pokrajini, ki je zelo zahtevna glede monetizacije, se pravi pretvarjanja našega početja v denar, imamo odprte teme o lastništvu in močno koncentracijo medijev pri nekaterih lastnikih."