Vir: Lokalno.si

torek, 21. maj

Slika članka
Tai Čebular Kidrič slavil na 3. Pokalu Mateja Mohoriča
Za našimi najmlajšimi kolesarji je naporen, a uspešen vikend, saj so osvojili precej medalj in dosegli še nekaj lepih uvrstitev. preberite več »
Slika članka
Nova doba: Umetniški diskurzi o družbenih in klimatskih spremembah
V Galeriji Božidar Jakac – Muzej moderne in sodobne umetnosti, Kostanjevica na Krki, bomo v petek, 24. maja 2024, ob 19. uri, odprli občasno razstavo Nova doba: Umetniški diskurzi o družbenih in klimatskih spremembah. Razstava je del skupnega projekta Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Banja Luka (BiH), Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad (Srbija) in Galerija Božidar Jakac – Muzej moderne in sodobne umetnosti, Kostanjevica na Krki. preberite več »
Slika članka
6. MRNTZ: Timu Rusu znova bron
Včeraj so namiznoteniški delavci NTK VESNA iz Zaloga v dvorani Športnega parka Triglav v Ljubljani organizirali letošnji zadnji MRNTZ turnir. Udeležba je bila znova odlična. Turnirja se je udeležilo kar 145 otrok iz petnajstih klubov največje slovenske regije, na njem pa so sodelovali tudi najmlajši člani NTK Krka Novo mesto. preberite več »
Slika članka
Karate klub Brežice na 2. državnem pokalnem tekmovanju
V nedeljo, 19. 5. 2024, je v Luciji potekalo drugo pokalno državno tekmovanje, ki se ga je udeležilo kar enaindvajset tekmovalcev Karate kluba Brežice. Po osvojenih 8 zlatih, 1 srebrnem in 6 bronastih odličjih se je brežiški klub v skupnem seštevku izmed vseh 52 sodelujočih klubov uvrstil na sijajno drugo mesto. preberite več »

ponedeljek, 20. maj

Slika članka
FOTO: 2. golažijada Stopiče 2024
Prizadevni člani Športnega društva Stopiče so v soboto, 18. maja, organizirali drugo golažijado na igrišču pri osnovni šoli. Že samo prizorišče in čudovito sončno vreme je napovedovalo lep dogodek. preberite več »
Slika članka
DL: Zavarovalnica sadja ne zavaruje več
Zavarovalnica Triglav je odstopila od zavarovanj sadja za nevarnost pozebe – Pet pozeb v zadnjih osmih letih – Zavarovalnica Triglav predlaga, da bi ministrstvo poleg sofinanciranja premij krilo tudi del škode, če je ta višja od 50 odstotkov – Sadjarji trenutno »obsojeni« samo na eno zavarovalnico preberite več »
Slika članka
Jasna Kuljaj: "Jih bo moj fot'r že slišal!"
Kdo ne pozna Jasne Kuljaj? Voditeljice, imitatorke, besedilopiske, tudi pevke in v zadnjem času programske direktorice . Kot majhna deklica je bila bolj zadržana, malo muhasta in zelo trmasta, njen očka Ivo je v posnetku zaupal, da zelo "radoživa in rahlo narcisoidna". preberite več »
Plavalčki na Zadar Open 2024 priplavali 12 medalj Šport eposavje Pon, 05/20/2024 - 13:24 V soboto, 18. maja 2024, je v Zadru potekalo tekmovanje v paraplavanju Zadar Open 2024.
Slika članka
DL: Na prvi pregled čaka do novembra '29! Če plača, mnogo prej
Nad slovenskim javnim zobozdravstvom oz. zdravstvom je razočaran bralec , ki je prejšnji teden pri svoji zobozdravnici dobil napotnico z oznako redno za paradontološki pregled dlesni. Predlagala mu je zasebnika s koncesijo, in ko se je prijavil prek eNaročanja, je dobil datum novembra 2029! Naslednji dan je dotičnega zasebnika poklical po telefonu in medicinska sestra mu je potrdila, da je datum prvega pregleda res v novembru 2029. Dodala je, da imajo »žal« res dolge čakalne vrste, ker ZZZS ne plača več. Ko pa jo je pobaral o samoplačniški možnosti, je dobil odgovor, da lahko pride na vrsto že aprila letos ob plačilu 120 evrov. »Izrazil bi razočaranje nad našim zdravstvenim sistemom, ki potrebuje prevetritev in jasno odločitev, v katero smer naj gre. Ali gre zdaj res za javno in vsem enako dostopno zdravstvo? Žalostno!« je bil ogorčen. preberite več »
Slika članka
50 let osnovne šole
V soboto, 18. maja, smo se na Senovem srečali bivši sošolci OŠ Senovo, ki smo zaključili osnovnošolsko izobraževanje pred pol stoletja - leta 1974. Ob prijetnem klepetu smo se vrnili v čas naše mladosti, ko je bilo življenje drugačno. V čas, ko so bile v šoli le knjige in oranžni zvezki ter tabla ter "tovarišice" in "tovariši". Za nas so bili to lepi časi, brez velikih ciljev in obveznosti. preberite več »
Slika članka
OZ RK NM: Zbiramo prijave za zdravstveno letovanje otrok na Debelem rtiču 2024
Zdravstvenega letovanja se lahko udeležijo tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni v času od preteklega razpisa – od 3. 3. 2023 do 5. 4. 2024 in prijave potrdijo zdravniki. Letovanje bo izvedeno v dveh terminih po 130 otrok, od 14. 7. do 22. 7. in od 21. 7. do 28. 7. 2024 na Debelem rtiču. Vključili bomo 260 otrok, prijave zbiramo do zapolnitve mest. Cena letovanja je 21 eur na otroka. preberite več »
Slika članka
Devetošolci navdušujejo z energijsko ploščico Glavarjev bzzz
15 devetošolcev Osnovne šole Mirna je združilo moči in se s skupnim projektom – energijsko ploščico Glavarjev bzzz – aktivno udeležilo 38. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Za trud so bili nagrajeni s tremi priznanji. preberite več »
Slika članka
Ljudje ob Kolpi: Anton Medved
Anton Medved, duhovnik, pesnik, pisatelj, dramatik Rojen 19. maja 1869 v Kamniku, umrl 12. marca 1910 na Turjaku preberite več »
Slika članka
25. maja prvi letošnji dogodek na Kolpi: Koncert Zmelkoow in 30 let kampa Podzemelj
Podzemelj na d an mladosti, 25. maja , praznuje 30. rojstni dan enega najlepših kampov v Sloveniji - @camping Bela krajina. Kot prvi dogodek v sezoni se bo na nabrežju reke Kolpe odvijalo pestro dnevno ter večerno dogajanje. preberite več »
Slika članka
Novi uspehi novomeških gimnastičark
V soboto, 18. maja 2024, so se dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto udeležile tekmovanja za Pokal Ruš. Kot prve so se predstavile tekmovalke od 7. do mednarodne stopnje. Naša dekleta so dosegla odlične rezultate: Tina Ovniček je bila prva v 7. stopnji, Živa Tomažič prav tako prva med kadetinjami in Ema Lesjak četrta med starejšimi deklicami. V 3. stopnji so deklice zasedle ekipno četrto mesto (Maša, Iza, Paula, Anja, Mia). Posamično je bila v 3.stopnji nad 10 let najboljša Maša Grubar, ki je zasedla drugo mesto, Paula Jakše je bila peta, Ema Leskovec pa deseta. Pri deklicah do 10 let je bila najboljša Mia Butalin, ki je zasedla deveto mesto. Deklice 2.stopnje (Mareja, Lina, Neja, Inja, Manca) so osvojile ekipno četrto mesto. Posamično je v 2. stopnji do 9 let šesto mesto osvojila Mareja Hrovat, Lina Brunskole Teršar je bila osma, Neja Hudovornik pa deseta. V 2.stopnji nad 9 let je Manca Grubar osvojila osmo mesto, Inja Može pa je bila deveta. Deklice 1.stopnje (Maša, Inja, Sofija, Abela) so ekipno zasedle sedmo mesto. Posamično je v 1. stopnji nad 8 let Inja Arh zasedla deseto mesto. Kot zadnje so nastopile deklice 4. stopnje (Sara, Ema, Naja, Zala). Trdo delo in želja po uspehu sta jim končno prinesla stopničke. Zasedle so tretje mesto. Posamično sta se med prvih deset uvrstile Špela Gašperšič s sedmim in Naja Kovačič z desetim mestom. Med dekleti 4. stopnje, ki so stare več kot 13 let, je bila Sara Ramuta osma. preberite več »
Slika članka
Borcem štiri zlate medalje na 2. pokalni tekmi v karateju
V nedeljo, 19.5.2024, je devet naših karateistov nastopilo na 2. državnem pokalnem tekmovanju v karateju, kjer so v konkurenci 413 tekmovalcev iz 52 klubov osvojili 4 zlate, 1 srebrno in 2 bronasti medalji. preberite več »

nedelja, 19. maj

Slika članka
DL: Komunalni prispevek na Livadi - »To presega meje dobrega okusa«
Odmere komunalnega prispevka razburile podjetnike na Livadi – Trdijo, da občina ni upoštevala njihovih vlaganj, in napovedujejo tožbe – Nekaterim odmerili več kot 200.000 evrov – Macedoni: Komunalnega prispevka niso nikoli plačali preberite več »
Slika članka
50. obletnica mature srednjih medicinskih sester otroške smeri
Smo prva generacija medicinskih sester otroške smeri, kamor so se vpisale dijakinje iz naše regije, Posavja pa tudi širše. Od osemindvajsetih maturantk jih je v Novo mesto 16. maja prišlo na srečanje enaindvajset. Sedem se jih ni moglo udeležiti. preberite več »
Slika članka
DL: Jelka Huč - Prostoferka rekorderka
V vseslovenski Zlati mreži, v kateri vodijo projekt Prostofer, so v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav zasnovali serijo videovsebin o prostoferkah, s katerimi se poklanjajo prostovoljnim voznicam, ozaveščajo o pomenu prostovoljstva in ohranjanju vozniške kondicije v zrelih letih. Med prostoferkami, ki so nastopile v videu, je tudi novomeška prostovoljna voznica Jelka Huč, ki brezplačne prevoze za starejše občane opravlja že pet let. Ni le voznica z najdaljšim prostoferskim stažem med vsemi prostoferkami, ampak je tudi rekorderka po številu prevozov, saj jih je v tem času opravila že več kot 400. preberite več »
Slika članka
Pri Rdeči hiši na Gorjancih: Nočemo vojne, hočemo mir!🌎🕊️
V sodelovanju z Gorjansko konjenico smo v soboto, 11. maja 2024, povabili k Rdeči hiši na proslavo v počastitev spomina na prvo srečanje in sodelovanje gorjanskih in žumberških partizanov🚩✊ preberite več »