Župani občin Kočevje, Ribnica, Loški Potok, Sodražica in Velike Lašče so včeraj podpisali pogodbo, s katero so zagotovili delovno terapijo za otroke s posebnimi potrebami na Osnovni šoli Ljubo Šercer. S tem bodo otrokom omogočili delovno terapijo znotraj šole in tako razbremenili tudi starše, je povedal kočevski župan Vladimir Prebilič. preberite več »
Nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, Pomurski sejem d.o.o., objavlja natečaj za izbor 27. Vinske kraljice Slovenije, ki bo nosila nacionalno vinsko krono v letu 2024. preberite več »
SlovenijaN1pred 7 urami in 23 minutami
Po veliki solidarnosti po zgodovinskih poplavah v nekaterih delih Slovenije in pri interesnih skupinah, ki bi se morale čemu odpovedati, opažajo odpor, je ocenil premier Robert Golob v pogovoru za Radio Slovenija. Povedal je še, da se je vlada znašla v likvidnostni zanki, ko je denar odobren, a zaradi postopkovnih zapletov, namenjenih transparentnosti, še ni izplačan. A premier zagotavlja, da kljub počasnim državnim mlinom to ne sme biti izgovor za počasnost pri izplačilih.
RumenoPlanet TVpred 7 urami in 24 minutami
Slika članka
Drugo etapo je odločil ciljni šprint, najboljši Slovenec je bil sedmi #video
Druga etapa kolesarske Dirke po Hrvaški (Cro Race), ki jo v neposrednem prenosu do nedelje lahko spremljate na Planet 2, se je končala na otoku Pagu. Dobil jo je Portugalec Iuri Leitao, najboljši Slovenec je bil Matevž Govekar (Bahrain Victorious), ki je zasedel sedmo mesto.
RumenoGovori.sepred 7 urami in 25 minutami
Slika članka
Poskus uboja? Plaz na Mali Mojstrovki zasul sedem ljudi, policisti ugotovili, da ga je nekdo sprožil namerno (imamo podrobnosti)
Obsežna in zahtevna policijska preiskava letošnje gorske nesreče na območju Male Mojstrovke je končana.
SlovenijaDnevnikpred 7 urami in 25 minutami
Slika članka
Golob: Postopek izplačila nakazil po ujmi bomo maksimalno pospešili
Po zagotovitvi sredstev po avgustovski umi se je vlada znašla v likvidnostni zanki, ko je denar odobren, a zaradi postopkovnih zapletov, namenjenih transparentnosti, še ni izplačan, je za Radio Slovenija pojasnil premier Robert Golob. Obljubil je...
RumenoŽurnal24pred 7 urami in 26 minutami
Slika članka
Samska Oriana Girotto: "Nisva se razšla po moji želji"
To pa je presenečenje ...
Zdravstveni dom Domžale obvešča, da v soboto, 30. septembra 2023, zaradi nujnih del na vodovodnem omrežju dežurna zobozdravstvena ambulanta v Zdravstvenem domu Domžale ne bo delovala. Zahvaljujejo se za razumevanje.
SlovenijaDružinapred 7 urami in 28 minutami
Založba Bogataj iz Idrije je izdala knjigo Jožeta Felca Dopuščanje in odpuščanje ob Cedronu, njegov (psihiatrov) križev pot.
Regionalne novice > Podravjee-Mariborpred 7 urami in 28 minutami
Čistke na TV Slovenija se nadaljujejo. Po masakru na informativnem programu, po sistemu, katerih je...
RumenoGovori.sepred 7 urami in 29 minutami
Slika članka
Neeee, ste videli, kaj so zaposleni Ane Roš storili takoj, ko so prejeli tri Michelinove zvezdice, tole ne bi storil vsak
Ana Roš je nedavno dosegla tisto, kar si mnogi morda niti ne znajo predstavljati, a njej je to uspelo.
Regionalne novice > GoriškaGoriški portalpred 7 urami in 29 minutami
V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1460 klicev. Med 697 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj. Na področju prometne varnosti so obravnavali 118 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 24 z lahko telesno poškodbo in 4 prometne nesreče […]
RumenoGovori.sepred 7 urami in 30 minutami
Slika članka
Nika Zorjan in Rok Piletič sporočila čudovito novico, a mnogi so opazili nekaj popolnoma drugega
Slovenska glasbenika sta navdušila s skupno fotografijo. Čestitke dežujejo od vsepovsod ...
Šport > NogometEkipa24pred 7 urami in 30 minutami
Slika članka
Albert Riera po nepričakovanem porazu brez ovinkarjenja: "Povem vam, kaj je šlo tokrat narobe ..."
Celjani so na domačem igrišču doživeli nepričakovani poraz z Aluminijem. Več na Ekipa24.si
Šport > NogometNogomaniapred 7 urami in 33 minutami
Britanski Times poroča, da si je SPL, liga Savdske Arabije, zadala nov ambiciozen cilj. Angažirati namreč želi vse najbolj elitne in cenjene sodnike iz Evrope.
RumenoEvrovizija.compred 7 urami in 36 minutami
Slika članka
Oto Pestner poskrbel za še eno izjemno interpretacijo
Na Popevki 2023 so med drugim podelili tudi strokovne nagrade. Nagrado za najboljšo interpretacijo je prejel Oto Pestner , ki se je tokrat predstavil s skladbo Spomin na te, ki je na koncu pristala na tretjem mestu. [caption id="attachment_37643" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Katja Kodba" align="none" width="1000"] [/media-credit] Oto Pestner je predstavil pesem Spomin na te.[/caption] Legenda slovenske zabavne glasbe 67-letni Oto Pestner je svoje prve posnetke naredil že pri dvanajstih letih v studiu Radia Celje, leta 1971 pa s petnajstimi leti že zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Do konca sedemdesetih je redno sodeloval in pobiral nagrade na Slovenski popevki (Mati, bodiva prijatelja, Tvoje solze, Vrača se pomlad), festivalu Opatija (Šepet poletnih trav), pa tudi na Veseli jeseni kot član New Swing Quarteta, Melodijah morja in sonca (Melodije sonca in morja in v osemdesetih kot samostojni izvajalec Od leta 1970 do 2008 je bil član in umetniški vodja znanega New Swing Quarteta. Bil je tudi član Alpskega kvinteta. [caption id="attachment_37418" align="alignnone" width="1000"][media-credit name="Foto: Katja Kodba" align="none" width="1000"] [/media-credit] Oto je nekoč že zmagal na Slovenski popevki.[/caption] Odmevni projekti Med njegove najbolj odmevne projekte v zadnjih letih sodijo dvojni album Spomini na Elvisa, v katerem je posnel uspešnice Elvisa Presleya v slovenščini in angleščini, tematski album Verjemi v ljubezen, album z mednarodnimi božičnimi uspešnicami, Božični koncert Ota Pestnerja v Cankarjevem domu leta 2006 z zasedbo The New York Voices (ZDA), slavnostni koncert ob njegovi 50-letnici v Celju na katerem je sodeloval Oliver Dragojević, slavnostni koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenija ter gosti decembra 2006, dobrodelni koncert Naj nam zaigra srce v ljubljanskih Križankah jeseni 2007, na katerem je med drugim nastopil v duetu s priznanim tenoristom Janezom Lotričem, Osrednji jubilejni koncert ob 40-letnici delovanja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani 22. novembra 2008 z velikim revijskim orkestrom in projekt Elvis meets Ray 1. junija 2009, na katerem je nastopil z Urošem Perićem in Sheilo Raye Charles ter Big Bandom RTV Slovenija. Oto Pestner je posnel do danes že več kot 40 solističnih albumov. https://www.youtube.com/watch?v=_GpJTFkL8F0 The post Oto Pestner poskrbel za še eno izjemno interpretacijo appeared first on Evrovizija.com .
SlovenijaSlovenske novicepred 7 urami in 36 minutami
Slika članka
Velika dilema Meghan Markle: Tvegan načrt z dolgoročnimi posledicami
Če bi se Meghan Markle odločila za izdajo knjige spominov, bi ta pomenila veliko prelomnico v karieri nekdanje igralke.
Regionalne novice > GorenjskaGorenjski utrippred 7 urami in 37 minutami
Slika članka
!! Prekuhavanje pitne vode, do preklica !!
Komunalno podjetje Infrastruktura Bled d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode na vodovodnem sistemu Zatrnik, da je z dnem, 27. 9. 2023 razglašen ukrep prekuhavanja pitne vode. Z analizami vzorcev pitne vode je bila v vodovodnem sistemu ugotovlj...
Včeraj so Junaki 3. nadstropja obiskali predsedniško palačo, kjer jih je sprejela predsednica države, Nataša Pirc Musar. Preberi članek: Junaki 3. nadstropja obiskali predsedniško palačo. Med njimi tudi borka Elly s Prevalj (FOTO) na portalu Koroške Novice .
Lepota in zdravjeAktivni.sipred 7 urami in 39 minutami
Slika članka
Vsako jutro popijte kozarec tega napitka: izboljšala se bo vaša prebava, maščoba pa se bo kar topila
Si želite izboljšati svojo prebavo in obenem izgubiti kakšen odvečen kilogram? V svojo jutranjo rutino vključite ta napitek. 👇