Vir: Moja leta

četrtek, 4. april

Slika članka
MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca
V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna darila. Preverite, komu je bila sreča naklonjena.
Slika članka
Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjsko pečenko s krompirjem in zelenjavo. Pa dober tek!

sreda, 3. april

Slika članka
Metka Klevišar: ŠELE SEDAJ JE IZVEDEL, DA JE ZEMLJA PLOŠČATA
Googlu lahko postaviš katerokoli vprašanje in dobiš odgovor, ki je lahko pravi ali pa tudi ne. Mnogo ljudi pa temu vsemu preprosto verjame.

torek, 2. april

Slika članka
Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo
Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so uporabili umetno inteligenco za napovedovanje Alzheimerjeve bolezni. Prišli so do neverjetnih ugotovitev.
Slika članka
10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča
Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje negativno vpliva predvsem na samopodobo in samozavest tistega, ki je izkoriščen. Žal pa se to pogosto dogaja. Ali ste v takšen razmerju tudi vi, preverite v prispevku. To je 10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča.

ponedeljek, 1. april

Slika članka
Barvanje velikonočnih pirhov s sodo bikarbono
Ste že slišali za barvanje velikonočnih pirhov s sodo bikarbono? Ne? Potem je zdaj pravi čas, da spoznate majhne skrivnosti te zanimive tehnike. V tem članku vam bomo razkrili korake, kako ustvariti čudovite pirhe s sodo bikarbono in kako pripraviti naravno barvno mešanico. Pripravite se na ustvarjanje, ki bo navdušilo tako otroke kot odrasle!

nedelja, 31. marec

Slika članka
Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike
Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prinese notranji mir in harmonijo.

sobota, 30. marec

Slika članka
Potica – kako spečemo najboljšo potico?
Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, to je pekač potičnik izdelan iz žgane gline, porcelana ali kakšnega drugega materiala. Receptov za potico je veliko, tukaj bom predstavila recept za osnovno testo in za nadev. Čeprav pečemo potico običajno ob posebnih priložnostih, jo lahko postrežemo tudi pri nedeljskem kosilu.
Slika članka
Recepti: Velikonočne jedi s hrenom
Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi, ki pa so žal za tudi težke za našo prebavo. Da malo olajšamo težave zaradi obilne hrane, k jedem ponudimo hren. Hren ima v velikonočni simboliki različne pomene. V nekaterih delih Slovenije, dodajo celo korenino hrena v košaro, ki jo nesejo k žegnu.

petek, 29. marec

Slika članka
Privabite pomlad v svoj dom!
Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prvi topli žarki spomladanskega sonca. Pomlad ima čarobno moč, da nam povrne veselje do življenja, odžene mračno razpoloženje ter regenerira naše telo in duha po dolgi zimi. Obdajte se s spomladanskimi dišavami z Notinom!
Slika članka
Recepti: Velikonočno pecivo
Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonočnih jedi. Glavne dobrote so seveda prekajena šunka, klobase, trdo kuhana jajca, nariban hren in seveda orehova potica. Za Veliko noč pa seveda lahko spečemo tudi različna peciva, ki se jih bodo najbolj razveselili otroci.

četrtek, 28. marec

KulturaMoja letapred 52 dnevi
Slika članka
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa
Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja predstavila na prestižnem mednarodnem knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mesto kot dežela bogate otroške in mladinske literarne ustvarjalnosti in izjemne ilustratorske dediščine.

sreda, 27. marec

KulturaMoja letapred 53 dnevi
Slika članka
Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)
Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z nami delijo slike lanskih velikonočnih pirhov. To je izbor nekaj najlepših idej.
Slika članka
Metka Klevišar: VEDNO MORA BITI NEKDO KRIV
Ko poslušam različne ljudi, ugotavljam, da mora biti za nekatere vedno nekdo kriv, prav za vse, kar se jim dogaja.

torek, 26. marec

Slika članka
Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici
Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradicionalno slovensko kosilo. Pečena rebrca postrežemo s praženim krompirjem, ali krompirjem pečenem v pečici. Rebrca lahko spečemo tudi na žaru, najbolj preprosto pa je, če jih spečemo v pečici.

ponedeljek, 25. marec

KulturaMoja letapred 55 dnevi
Slika članka
Velika noč: velikonočne ustvarjalne ideje za ustvarjanje z vnuki
Do praznovanja velike noči nas loči še teden dni, kar pomeni, da imamo še dovolj časa, da se lotimo tematskega ustvarjanja.
Slika članka
Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki
Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlogo igra čebula. Za dober goveji golaž poznamo veliko receptov, zato sem tokrat izbrala recept iz stare slovenske kuharice.

nedelja, 24. marec

Slika članka
Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 25.3 do 31.3. 2024
Ta teden začnemo z močnim dogodkom, v ponedeljek bomo imeli polno Luno in Lunin mrk.

petek, 22. marec

Slika članka
Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."
Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi dejstva, da je Jezus premagal smrt in vstal od mrtvih, temveč zato, ker je temu prazniku ''uspelo'', da ga praznujejo tudi tisti, ki imajo sebe za ateiste. Kar je po svoje zabavno in poučno hkrati.

četrtek, 21. marec

Slika članka
Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."
"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zame kot blagoslov, in to tudi delim. Vsakemu, ki se mi potoži, izpove, povem, da je življenje čudovito in enkratno in da ga je treba ljubiti v vsakem trenutku, v tem trenutku, ker naslednjega mogoče več ne bo,“ pripoveduje danes 62-letni Janko Kozel, ki se je leta 2018 znašel med življenjem in smrtjo. Preživel je namreč presaditev srca.