SlovenijaN1pred 4 urami in 46 minutami
Konec tedna se obeta zaostritev zdravniške stavke, saj v veljavo stopijo preklici zdravniških soglasij za nadurno delo. Vprašanj je veliko, ministrica za zdravje pa je precej molčeča. Danes je stopila pred kamere, a le za dobre tri minute. Po izjavi za javnost je kljub številnim neodgovorjenim vprašanjem novinarjev odšla iz prostora, ne da bi na vprašanja odgovarjala.
SlovenijaN1pred 5 urami in 29 minutami
Predsednica države Nataša Pirc Musar se te dni mudi na obisku v Bolgariji. V srečanju z bolgarskim predsednikom je poudarila pomen nadaljnje krepitve gospodarskega sodelovanja med državama in izrazila upanje, da bo Bolgarija kmalu izpolnila potrebna merila za vstop v evrsko območje. Predsednico na obisku spremlja tudi delegacija predstavnikov slovenskih podjetij, ki si bodo ogledali različna bolgarska podjetja.
SvetN1pred 5 urami in 31 minutami
98-letna Mercede Porcu iz Nove Gorice je zaradi nedeljskih deželnih volitev na Sardiniji prepotovala več kot tisoč kilometrov, da bi v rojstnem Decimomannu pri Cagliariju oddala svoj glas. Ker pa njeni domači niso vedeli nič o njeni nameri, so njeno izginotje prijavili policiji, poroča tržaški časnik Primorski dnevnik.
SlovenijaSlovenske novicepred 5 urami in 31 minutami
Slika članka
98-letnica iz Nove Gorice prepotovala več kot tisoč kilometrov. Domači izginotje prijavili policiji
Iskalna akcija ni bila potrebna. Na Sardinijo je namreč priletela z letalom in se nato s taksijem odpravila v domači kraj.
SlovenijaSiol.netpred 5 urami in 32 minutami
Slika članka
Ministrica zavrnila očitke Fidesa
Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je na novinarski konferenci spregovorila o ukrepih, ki jih je sprejela vlada za zaščito javnega zdravstvenega sistema v času stavke. Poudarila je, da so ukrepi nujni, in zavrnila očitke Fidesa, da vlada ne sodeluje na pogajanjih. Ob tem je Fides znova pozvala k zamrznitvi stavke. Po koncu izjave ministrica ni odgovarjala na novinarska vprašanja.
Lepota in zdravjeNjena.sipred 5 urami in 34 minutami
Slika članka
Je botoks za človekovo zdravje škodljiv ali ne?
Kakšna je resnica? Več na Njena.si
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 5 urami in 34 minutami
Bolečine v vratu so pogosta težava, s katero se v današnjem času srečuje vse več ljudi. Lahko so posledica številnih dejavnikov, vključno z dolgotrajnim sedenjem za računalnikom, nepravilno držo, poškodbami ali preobremenitvijo vratnih mišic. Poleg bolečin, ki so prisotne najpogosteje ob premikanju glave, je možno občutiti bolečino ali mravljinčenje tudi po roki. Ta pojav strokovno … The post Bolečine v vratu – najpogostejši vzroki ter kako jih odpraviti appeared first on domžalec.si .
RumenoTočnotopred 5 urami in 34 minutami
Slika članka
Zvezdnik serije Skrito v raju, Matej Zemljič je danes videti čisto drugače
Matej Zemljič je danes videti drugače, kot ga lahko vidimo v seriji Skrito v raju. Slovenijo te dni navdušuje slovenska serija Skrito v raju. Matej igra Marka, ki se je zaljubil v prelepo Laro, ki jo v seriji igra Gaja Filač. Zgodba je nadvse atraktivna, vedno znova se prepleta in nepričakovano razpleta. Serija, ki je […] Zvezdnik serije Skrito v raju, Matej Zemljič je danes videti čisto drugače was first posted on 27 februarja, 2024 at 4:00 pop.
AvtomobilizemAvto Magazinpred 5 urami in 34 minutami
Slika članka
Kaj je to DAB+ in zakaj je toliko boljši od "navadnega" radia?
Poslušanje radia je eno najpogostejših opravil med vožnjo. Glasba krajša čas na daljših poteh, prometne informacije pa lajšajo pot in opozarjajo na zastoje in ovire v prometu. Desetletja je bila v evropi aktualna kratica FM, v zadnjih letih pa je vse bolj v ospredju DAB.
ZanimivostiEllepred 5 urami in 34 minutami
Slika članka
Psihiater opozarja na stanje princese Kate Middleton: Ena stvar je ključna in zadeva njeno duševno stanje
Kate se po operaciji trebušne votline pripravlja na vrnitev v javnost, njen zdravnik pa pravi, da je zdaj najpomembnejše narediti eno stvar.
Šport > KolesarstvoŽurnal24pred 5 urami in 35 minutami
Slika članka
Vingegaard o Rogliču, nato tudi o ostalih tekmecih: Ne izgubljam spanca
Jonas Vingegaard je prepričljivo odprl sezono.
V ZD Domžale sta dve zdravnici specializantki, Andreja Oven, dr. med. in Natalija Fink, dr. med. uspešno opravili specialistični izpit na področju družinske medicine in prevzemata že obstoječi ambulanti družinske medicine. Do menjave v prvi ambulanti bo prišlo zaradi odhoda zdravnice na drugo delovno mesto, v drugi pa zaradi upokojitve. »V našem zdravstvenem domu imamo […] The post V ZD Domžale zagotavljajo kontinuiteto družinske medicine appeared first on modre novice .
SlovenijaŽurnal24pred 5 urami in 37 minutami
Slika članka
To ministrica sporoča zdravnikom
"Če želimo priti do sporazuma, se moramo pogajati oboji," sindikatu Fides sporoča ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel.
ZanimivostiSvet24pred 5 urami in 39 minutami
Slika članka
Kaj ob pici natočiti v kozarec
Hrustljavo testo, aromatična paradižnikova omaka, kremasto raztaljena mocarela … Ampak katero pijačo postreči ob slastni pici? Več na Svet24.si
SlovenijaDelopred 5 urami in 39 minutami
Slika članka
Ministrica za zdravje Fides znova pozvala k zamrznitvi stavke
Ponudbe vladne strani Fidesu so po besedah ministrice konkretne in velikodušne.
Lepota in zdravjeAktivni.sipred 5 urami in 41 minutami
Slika članka
Želite okrepiti imunski sistem? Pomagajte si s temi čaji
Si tudi vi želite okrepiti svoj imunski sistem? Pomagajte si s čajem.
SlovenijaNova24TVpred 5 urami in 42 minutami
Slika članka
Vabljeni na medijski zajtrk: Trajnostna gradnja in nova podoba blagovne znamke Marles hiše Maribor
Družba Marles vabi predstavnike medijev na medijski zajtrk, ki ga bodo gostili na Gospodarskem razstavišču v okviru Sejma Dom.  "Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 6. marca 2024, ob 10.30, ko se bo predstavilo novo vodstvo podjetja Marles,...
ZanimivostiSiol.netpred 5 urami in 42 minutami
Slika članka
Komisar Lenarčič opozarja: Čez dva tedna je ramadan. Situacija lahko še bolj eskalira.
"Čez dva tedna se bo začel ramadan in obstaja veliko tveganje, da bi situacija na Bližnjem vzhodu še bolj eskalirala. Eskalacije so odlična priložnost za politične ekstremiste v celotni regiji," je na razpravi v evropskem parlamentu o trenutnih razmerah v Gazi dejal evropski komisar Janez Lenarčič. Poudaril je pomembnost financiranja agencije ZN za palestinske begunce UNRWA in pomembnost njene vloge, hkrati pa zavrnil besede nekaterih poslancev, ki so dejali, da naj bi 7. oktobra v napadu na Izrael sodelovalo 12 članov UNRWA. "Nobenih dokazov nismo prejeli," je dejal.
Regionalne novice > PomurjeVestnikpred 5 urami in 43 minutami
Slika članka
Svet KGZS Murska Sobota: V borbi za državno zemljo in prečrtane milijone
Na seji Sveta območne enote Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) Murska Sobota so obravnavali dve trenutno najbolj pereči temi, ki se ne dotikata le pomurskih kmetov, ampak naslavljata celotno kmetijsko politiko. Več na Vestnik.si
AvtomobilizemAvto fokuspred 5 urami in 43 minutami
BYD je predstavil svoj najdražji avtomobil doslej, 1,68 milijona juanov (215.359 evrov) vrednega visoko zmogljivega električnega superšportnika, ki se ob bok postavlja vozilom luksuznih znamk, kot sta Ferrari in Lamborghini. Po navedbah podjet...