SlovenijaSlovenske novicepred 2 urama in 21 minutami
Slika članka
4 ideje za pravljične zimske pohode
Po snegu ali zgolj v sivem hladu bo med prazniki za telo in dušo blagodejen pohod v naravi. Izkoristimo priložnost za druženje ob odkrivanju nekaterih skritih kotičkov Slovenije, tudi v soju pisanih luči in bakel.
Lepota in zdravjeAktivni.sipred 2 urama in 21 minutami
Slika članka
7 starostnikov nam je zaupalo, kaj bi o staranju povedali mlajšemu sebi
"Starati se ni lahko." Te besede slišim od svojih prijateljev in družine. Težko jih je videti, kako fizično trpijo, se psihično in čustveno naprezajo, predvsem pa se borijo finančno. A kaj bi te isti ljudje radi povedali sebi, ko so imeli 20 let.
V avli Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči so včeraj popoldne odprli razstavo 17. otroške likovne ustvarjalnice z naslovom »Iz mirnopeške pokrajine«. Razstavo je pripravila Osnovna šola Toneta Pavčka pod vodstvom Aleše Sušnik Škedelj. V likovni ustvarjalnici je sodelovalo 12 osnovnih šol. Tokratni poudarek je bil na slikanju v akvarelu poljubnih odtenkov ene barve z detajlom črtne risbe v geometrijskem liku. Izhodišče za motiv je bila pokrajina globodolske ravnine z domišljijsko vsebino na temo knjige Mirnopečana Lojza Kastelica »Hiperborejci v naših krajih«. preberite več »
SlovenijaSlovenske novicepred 2 urama in 21 minutami
Slika članka
Izračunajte si vaše posebno število za leto 2024: določeno je z rojstnim datumom
Vsakemu posamezniku bo v letu 2024 smernice narekovalo posebno število.
Voditelj, glasbenik in imitator je z izvedbo pesmi Na božično noč dokazal, kako velik imitatorski in glasbeni talent je. preberite več »
AvtomobilizemAvto Magazinpred 2 urama in 21 minutami
Slika članka
Povozil goloba in pristal v zaporu
Policija je ob tem naročila tudi obdukcijo žrtve.
ŠportRegionalne novice > PodravjeDostop.sipred 2 urama in 23 minutami
Liga bo bolj podobna moški ligi prvakov Spremembe je izvršni odbor Uefe potrdil v soboto po dolgotrajnih pogajanjih z Združenjem evropskih nogometnih klubov, državnimi zvezami, ligami in klubi ter upošteval … The post Uefa z 2025/26 razširja ligo prvakinj in uvaja novo klubsko tekmovanje appeared first on Dostop.si .
Šport > NogometEkipa24pred 2 urama in 25 minutami
Slika članka
Ronaldo pomaga Realu?! Velikemu talentu polaga na srce: Če lahko, potem pojdi v Madrid!
Cristiano Ronaldo je eden največjih ambasadorjev madridskega Reala, čeprav takšne funkcije v klubu uradno nima. Več na Ekipa24.si
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeePosavjepred 2 urama in 25 minutami
Kronika Policijske uprave Novo mesto, 5. december 2023 Kronika eposavje Tor, 12/05/2023 - 13:55 Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 259 klicev.
Šport > NogometNogomaniapred 2 urama in 26 minutami
Prepoved udeležbe na novinarski konferenci je ukrep, s katerim želijo pri Manchester Unitedu spremeniti dinamiko sodelovanja z mediji.
KronikaŽurnal24pred 2 urama in 27 minutami
Slika članka
Komaj se je vrnila iz bolnišnice, ko jo je zadavil
Mati, sestra in svak umorjene 27-letne Emilije M. so danes pričali za zaprtimi vrati.
RumenoSvet24pred 2 urama in 27 minutami
Slika članka
Film Jama bo najbolj utrgan slovenski film leta!
Vsak slovenski film je zelo dragocena stvar. Tega se zavedajo tudi na Aktualu, zato so medijski pokrovitelj novega celovečernega slovenskega filma Jama, ki bo ugledal luč sveta in kinematografov februarja prihodnje leto. Več na Svet24.si
ZanimivostiMoški svetpred 2 urama in 31 minutami
Britney Spears se je ponovno javila gola iz svoje postelje.
Slika članka
V Sevnici voznik zbil peško
Včeraj nekaj po 17. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Ugotovili so, da je 58-letni voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti ob zavijanju levo na prehodu za pešce trčil v 58-letno peško, ki je pra...
Znanje upada Na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje so predstavili prve rezultate mednarodne raziskave v okviru Programa mednarodne primerjave dosežkov učencev in učenk (PISA) 2022, ki se izvaja pod okriljem … The post Slovenski 15-letniki podpovprečno bralno pismeni, tudi generalno znanje upada appeared first on Dostop.si .
SvetPrimorske novicepred 2 urama in 36 minutami
Slika članka
Na Bahamih morski pes ubil turistko
Na Bahamih je v ponedeljek morski pes ubil ameriško turistko, ki je skupaj s partnerjem supala na morju nedaleč od hotela. Iz vode jo je potegnil reševalec, a 44-letnice kljub hitremu posredovanju in oživljanju niso uspeli rešiti, poročajo tuje tiskovne agencije.
ZanimivostiSensapred 2 urama in 36 minutami
Slika članka
Kdor verjame v uroke, je v vlogi žrtve
Če ste prepričani, da nekdo lahko nad vami naredi urok (ali ga očisti), potem to pomeni, da ste v vlogi žrtve in ne sprejemate lastne odgovornosti in lastnega vpliva na to, kar se vam dogaja.
Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeePosavjepred 2 urama in 37 minutami
Danes v oddaji Posavski tednik 594, 5. december 2023 ePosavje eposavje Tor, 12/05/2023 - 13:43 V prvi decembrski oddaji Posavski tednik prinašamo zanimive novice iz Posavja.
SlovenijaN1pred 2 urama in 39 minutami
Pred prihajajočimi prazniki pristojni svarijo pred vse pogostejšimi poškodbami zaradi uporabe pirotehnike. "Želim si, da nihče od zaposlenih in staršev nikoli več ne doživi tega prvega krika, ko starš izve, kaj se je otroku zgodilo, in da ta otrok nikoli več ne bo imel enakega življenja," pravi zdravnik Metin Omerović iz urgentnega centra UKC Maribor.
SlovenijaSlovenske novicepred 2 urama in 40 minutami
Slika članka
Astrologinja Lenka: Verjeti moramo v tisto, kar ni vedno oprijemljivo
Luna je ob zori, na začetku dneva, v največji eksaltaciji Merkurja v devici. Bo ves dan vse počela razumsko, ne da bi sploh poslušala svoje srce? Bo človek srečen in zadovoljen, če bo vse reševal le z glavo, in ne s čustvi?