SvetN1pred 3 urami in 57 minutami
Pomožni delovni telesi okvirne konvencije ZN o spremembi podnebja sta v pripravah na konferenco COP29 med drugim dosegli dogovor na temo izvajanja ukrepov na področju kmetijstva in prehranske varnosti ter glede delovnega programa za pravičen prehod. Predstavniki EU so v Bonnu poudarili nujnost hitrega ukrepanja v boju s podnebnimi spremembami.
SlovenijaSiol.netpred 3 urami in 59 minutami
Slika članka
Hvala, krvodajalci!
Današnji svetovni dan krvodajalstva, ki poteka pod sloganom Hvala, krvodajalci!, je namenjen ozaveščanju o potrebi po varni krvi ter zahvali vsem prostovoljnim krvodajalcem. Krvodajalstvo je ključno za zdravstveni sistem, saj omogoča pridobivanje potrebnih zalog krvi za transfuzije in različne medicinske postopke.
SlovenijaSlovenske novicepred 3 urami in 59 minutami
Slika članka
Dirka po Sloveniji: Aleotti presenetil, ciljno črto prečkal 11 sekund pred zasledovalci
Na trasi od Ljubljane do Nove Gorice (160,5 km) je slavil po napadu na spustu z Ravnice.
KronikaDnevnikpred 3 urami in 59 minutami
Slika članka
Pri 31-letniku našli brzostrelko, mitraljez in puško
Policisti so v hišni preiskavi zasegli brzostrelko, puškomitraljez z nabojnikoma in repetirno puško z risano cevjo.
SlovenijaN1pred 3 urami in 59 minutami
Evropska komisija je predstavila pregled stanja na področju pravosodja v državah članicah EU. Po besedah slovenskega ministrstva za pravosodje poudarja potrebo po nadaljevanju reform, ki bodo izboljšale kakovost, učinkovitost in neodvisnost slovenskega pravosodnega sistema.
SlovenijaSiol.netpred 4 urami in 2 minutama
Slika članka
V UKC Ljubljana odprli prenovljene prostore kliničnega oddelka za hematologijo
V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so danes odprli prenovljene prostore kliničnega oddelka za hematologijo. V okviru projekta so prenovili 21 kopalnic, je danes v izjavi za medije pojasnil generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug. Ur
SlovenijaNova24TVpred 4 urami in 3 minutami
Slika članka
Kdo bo Golobov izbranec za obrambnega ministra?
Slovenija bo zagotovo dobila novega obrambnega ministra. Vprašanje je le kdaj in kdo bo tisti, ki bo nasledil Marjana Šarca. Premierjev svetovalec za nacionalno varnost Vojko Volk namreč priznava, da se ta hip s tem nihče ne ukvarja (kako le, ko p...
SvetDnevnikpred 4 urami in 4 minutami
Slika članka
Ruska mornarica pred obiskom Kube na Atlantiku izvedla vojaške vaje
Štiri ladje ruske flote so v sredo prispele na Kubo, z njimi pa tudi podmornica, namenjena prevozu jedrskih konic. Čeprav naj bi šlo za rutinski obisk, prihod zaradi vojne v Ukrajini skrbno spremlja tudi ameriška vojska.
SvetN1pred 4 urami in 4 minutami
Če bo zmagal Nacionalni zbor, bo Franciji vladala vlada narodne enotnosti, je napovedala Marine Le Pen. Napoveduje, da bo njena stranka, ki ji pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami kaže najbolje, zedinila vse Francoze. Medtem se nadaljuje povezovanje strank na levici, na desnem polu pa so priča vse večjim trenjem.
SlovenijaSlovenske novicepred 4 urami in 8 minutami
Slika članka
Pet elementov v feng šuju
Lončnice ali kamne namestite v jugozahodni del doma. Kovina je najbolj učinkovita na zahodnem delu doma.
SlovenijaN1pred 4 urami in 8 minutami
Odločitev ministrstva bo verjetno razveselila marsikaterega upokojenca in upokojenko. Veljavnost vozovnic za javni potniški promet so podaljšali za eno leto.
SlovenijaDemokracijapred 4 urami in 9 minutami
Piše: Spletni časopis “Brez nervoze, gospa. Kar umirjeno. Kar umirjeno.” Tako je včeraj Matej Tonin, ki je bil na evropskih volitvah izvoljen za evropskega poslanca, v Tarči poskušal pomagati Asti Vrečko, ki mu je očitala, kako v preteklosti za državno stanovanjsko gradnjo naj ne bi namenil niti enega evra. Predsednica Levice se je hudo razkurila in […] The post Trenutek, ko Tonin Asti Vrečko pomaga, da je ne bi kap appeared first on Demokracija .
SlovenijaN1pred 4 urami in 10 minutami
Mestna občina Koper ima dovolj prehitrih voznikov, zato bo postavila več novih radarjev. Na katerih lokacijah?
SvetNova24TVpred 4 urami in 11 minutami
Slika članka
[Video] Argentinska skrajna levica z nasiljem nad ekonomske reforme
Argentina je z izvolitvijo Javierja Mileia stopila na pot ekonomskega okrevanja. Medtem ko serija reformnih ukrepov, ki se izvajajo pod taktirko libertarnega predsednika, že kaže prve rezultate, pa na ulicah divja skrajna levica. Ulice prestolnice...
SlovenijaDemokracijapred 4 urami in 11 minutami
Piše: N. I.  Kam na pir? V Kamn’k. Kakšen pir? Kamn’šk’ pir. V petek, 28. junija, med 16.00 in 23.00, vas vabimo na prvi KUL petek v znamenju že tradicionalnega pivovarskega festivala KAMnaPIR, ki bo na Glavnem trgu. S pestro ponudbo kraft piva vas bodo osvežili pivovarji Maister Brewery, Barut Brewing and Blending, Pivovarna MALI […] The post (KAMNIK) Prvi KUL petek bo v znamenju pivovarskega festivala KAMnaPIR appeared first on Demokracija .
Lepota in zdravjeNjena.sipred 4 urami in 13 minutami
Slika članka
V stiku z naravo z znamko Joolz
Včeraj je Jasna Chalet Resort v Kranjski Gori gostil poseben dogodek "Stik z naravo", ki ga je Baby Center posvetil prestižni nizozemski blagovni znamki otroških vozičkov in dodatkov zanje Joolz. V prelepem ambientu ob jezeru Jasna so se zbrali predstavniki veleprodajne družbe Apollo Slovenija, ekipa Baby Centra, njihovi zunanji strokovni sodelavci in vplivneži iz Slovenije in Hrvaške, ki so uživali v sproščenem in povezovalnem vzdušju. Dogodek je bil zasnovan z mislijo na trajnost, ki je hkrati ena glavnih vrednot znamke Joolz. Več na Njena.si
ZanimivostiŽurnal24pred 4 urami in 15 minutami
Slika članka
Umrl znani slovenski igralec
Umrl je igralec Janez Klasinc, so sporočili iz družinskega kroga.
ZanimivostiSiol.netpred 4 urami in 22 minutami
Slika članka
Naval kač v Splitu: občane opozarjajo, naj zaščitijo svoje domove
Veliko preglavic našim južnim sosedom letos poleti povzročajo kače. Splitski gasilci tako skoraj vsak dan posredujejo zaradi kač, ki občane presenetijo v njihovih domovih in vrtovih ali pa celo v avtomobilih, poroča Dalmacija danas.
SlovenijaSiol.netpred 4 urami in 22 minutami
Slika članka
Naval kač v Splitu: občane opozarjajo, naj zaščitijo svoje domove
Veliko preglavic našim južnim sosedom letos poleti povzročajo kače. Splitski gasilci tako skoraj vsak dan posredujejo zaradi kač, ki občane presenetijo v njihovih domovih in vrtovih ali pa celo v avtomobilih, poroča Dalmacija danas.